Yeni Üyelik
11.
Bölüm

10. Bölüm: Nerdesin Leyla?

@tuana_59

Umaya baktım " verdiğim emiri dinlemeyip bebeği kurtardılar. Koruyamadım onları." Gözümden yaş düştü ayağa kalkıp arabaya bindim."derin!" Gaza bastım askeriyenin önünden durdum çınar nöbetteydi." Hoş geldiniz komutanım" baş selamı verdim.

Arabayı park edip odama doğru yöneldim. Birikmiş dosyalara bakmaya başladım. İmzalayıp duruyordum. " Off belim ağrıdı" kapı tıklatıldı yiğit yüzbaşı girdi.

Ayağa kalktım" otur üsteğmen" hemen oturdum " bir sorun mu var komutanım?" İki yana salladı" baban konusunu-" sözünü kestim." Biliyo muydunuz?"

" Hayır bilmiyordum." Tebessüm ettim." En azından biri yalan söylemedi."

" O ne demek?" Gözüne baktım " hepsi biliyordu. Hiç biri şaşırmadı." Yutkundu" deniz yeni öğrendi. Karan ve Timur ise-" birden ses yükseldi.

" Hanfendi elinizi kolunuzu sallayarak göremezsiniz!" Bu canın sesiydi. " Noluyo ya?" Kapıya çıktım.

"Can noluyo?" Kadın bana baktı" sen derin misin?" Kafamı salladı." Kızımı bul komutan." Anlamayarak baktım.

" Buyrun odama geçelim can bize çay getir." Kadını odama götürdüm yiğitle beraber. Can çay getirdi.

" Kızımı bulamıyorum komutan. Vaktinde babanız şehit düşmeden bana şey demişti. Eğer başın birşeye sıkışır derine git o yardım eder." Yutkundum.

" Bana anlatın ki yardım edebiliyim." Gözlerinden yaşlar akıyordu.

" Her yerde aradım okula gitti haber alamadım hala. Komutan kızım daha 7 yaşında napar ne eder ne içer bilmiyorum." Gözüm doldu.

" Bulucaz kızını. Komutanım arama emri çıkaralım." Yiğit yüzbaşı çıktı.

"Bulursun he komutan?" Yutkundum" ailede ki herkesi sorgulatmamız lazım. Sonra da gerekeni yapıcam söz veriyorum sana elimden geleni yapıcam." Yanına gidip elini tuttum.

" Bak senin ne yaşadığını anlayamam ama yardımcı olabilirim. Her ihtimali göz gezdirmemiz gerekiyor tamam mı?" Kafasını salladı." Sağol kızım" kalkıp sarıldı bana "sen sağol abla" kapıdan çıktı.

Gözlerim doldu. Hemen albayın odasına gidip kapıyı tıkladım." Gel!" İçeri girip kafa selamı verdim." Otur kızım."

Yiğit yüzbaşı da burdaydı. " Yiğit anlattı herşeyi sende anlat." Yutkundum" okula diye çıkmış çıkış o çıkış." Elimdeki bilgileri verdim bide kızın fotoğrafı.

" Derin arama çalışmalarına başlatıcam bugün. Ama senin girmeni-" sözünü kestim" katılıcam albayım kimse de buna mani olamaz."

" Derin sözümü kesme kızım" derin nefes aldım. " O kadına söz verdim ben katılıcam dedim. Bir daha olsa bir daha yaparım en azından kızı annesi ve babasına kavuşmuş olur. Benim gibi yalandan bir mezara bakıp ağlamaz senelerde." Derin nefes aldım

" O aramaya katılıcam naparsanız yapım o aramaya katılıcam. En azından benim gibi babasız büyümez izninizle."diyip çıktım.

Odama gidip sertçe kapıyı kapattım. "Sakin ol bulucaksın babanı da o kızı da bulucaksın derin bulucaksın. Sen Derin aksoysun Her şeyin üstesinden geldin bunun da gelirsin." Göz yaşlarımı sildim.

Elime kızın fotoğrafını aldım." Benim kardeşim de senin yaşındaydı şehit haberini aldığında güçlü dur olur mu sakın umudunu kaybetme." Kapı çaldı" komutanım arama başlattı albay çıkıyoruz." Kafamı salladım.

Silahımı belime koydum yiğit yüzbaşıyla beraber çıktık. Arabaya atlayıp dağa kadar gittik. " Çınar deniz emre sağ taraftan gidin." Yiğit emir verince o tarafa gittiler.

" Kubilay Berk Aksel siz de sağ tarafa" bana döndü " siz benimlesiniz üsteğmenim." Güldüm " kesin Timur abimleyim doğru muyum yüzbaşım?" Tebessüm etti " doğrusun üsteğmenim." Gözüne baktım abimin." Umay,can ve Batur siz de orta alandan ilerleyin."

" Emredersiniz komutanım!" Herkes dağıldı " umarım iyisindir." Diye fısıldadım. Bir araba geldi arabadan bir tim indi ve karan abim. " Bizsiz olmaz ha" tebessüm ettim. " Bulucaz o cadıyı" gökyüzüne baktım" Leyla annen için gel artık!" Biraz ilerledim ayağım bir şeye değdi yere baktım terliği.

Yiğitle göz göze geldik." Yaşıyor olabilir mi?" Yiğit bilmiyorum der gibi kafa salladı. " Komutanım!" Kafamı çevirdim Aksel geldi elinde defter vardı " düşürmüşler."

" Ordan kaçırıp buraya ilerlediler ve terlik düştü o zaman." Yiğit kafasını salladı. Bildiğimiz bütün yerlere gittik ama hiçbir iz yoktu.

Ela hanım geldi bir kaç dakikaya koşarak " komutanım!"

" Ela hanım eve gidin lütfen işimizi yapıyoruz." Ağlamaklı sesle konuşmaya başladı " bir haber var mı?"

" Terliği burda ama bir umut var her zaman." Gözünden yaş aktı." O benim biricik kızım tek kızım." Gülümsedim " hepinizi sorguya almam lazım bana buraya Leyla'nın tanıdığı kim varsa yazabilir misiniz işim soy isim numarası olarak." Defter uzattım deftere yazmaya başladı.

Defteri uzattı." Bana haber verin olur mu?" Kafamı salladım " hadi toparlanın gidiyoruz." Arabalara atladık karargaha geçtik odama gittim defteri açtım. Telefonu çıkarıp yiğiti aradım." Odama gelir misin?"

" Geliyorum." Kapıyı tıklayıp girdi. Oturmasını için koltuğu gösterdim." Yüzbaşı burda 40 a yakın kişi var. İşimiz zor. Okuldan arkadaşlarının ailesini de mi karsak diye düşünüyorum bilmiyorum." Elimi başıma koydum.

Elimi tuttu" derin sakin" gözüne baktım" komutanım-" sözümü kesti" yiğit diyebilirsin. Görevde veya rütbe de değiliz şu an." Kafamı salladım.

" Şöyle yapalım ben okula gidip sorguliyim herkesi sende karanla beraber hallet." Karan diyince gözümü kaçırdım.

" Bu bir emirdir üsteğmen."

" Emredersiniz komutanım" diyip çıktı.

****************************************************

Karanla beraber bütün sorguları bitircekken tek abisi kalmıştı. " Hazır mısın?" Kafamı salladım. " Atilla Kaya ne biliyorsan anlat."

" Bişi bilmiyorum. Sadece okuldan çıktı çıkış o çıkış." Bu adamda birşeyler vardı." Leyla'nın nesi oluyorsun?" Yutkundu" abisiyim." Abime baktım.

" Bende abiyim ama hiç bu kadar rahat olmadım." Yutkundu alayla güldü" sana mı kaldı abiliğimi sorgulamak?"

" Gerekirse evet. Senin şu an ağlaman gerekiyor ama sen bir an önce sorgu bitse de gitse kafasındasın garip." Eliyle penyesini tutuyordu sürekli.

" Çünkü benim suçum yok o yüzden." Sinirle geldim penyesini yukarı çektim. Diş izleri ve tırnak izleri vardı abime döndüm " bunlar ne?" Yutkundu" kendim yaptım."

" Yalan konuşma!" Masaya vurdum" doğruyu söylüyorum komutan" gözüne baktım" Leyla'yı sen kaçırdın."

" Kendi kardeşimi neden kaçırıyım." Karanın sesini duydum" kuzenin abisi sayılmazsın."

" Kardeşim o benim ne biçim itamlar bunlar." Sinirle baktım " naptın Leyla'ya konuş!" Yumruğu geçirdim yüzüne.

" Bişi yapmadım."

" Asker!" İçeri deniz girdi" buyrun komutanım."

"Bunu alın test yapılcak ve serbest kalmıcak!" Sorgu odasından çıktım odaya geçtim." Allah kahretsin!" Dosyaları yere fırlattım.

Gözlerimden yaşlar akıyordu. " Benim gibi olmıcak babasına kavuşacak annesine kavuşucak benim gibi olmıcak."

Odadan çıktım başım döndü duvara tutundum" derin!" Kumsal yanıma geldi" iyi misin güzelim?" Başımı iki yana salladım." Gel tansiyonuna bakıyım senin." Koluma girdi revire gittik.

Tansiyon aletini koydu. " Konuşma ve hareket etme" o kadar yorgundum ki cevap bile veremedim."8 e 5 düşük en son ne zaman yemek yedin?"

" Dün öğlendi." Sabır çekerek baktı bana" güzelim yediğine içtiğine dikkat et." Gözüm doldu" keremi çağırsana özledim onu." Kafasını salladı. Telefonunu çıkardı" abi müsait misin?"

"Müsaitim abicim noldu?"

" Derin seni görmek istiyor da"

" Ya öyle mi hemen geliyim. Ee nereye karargaha mı lojmana mı?"

" Karargaha gel iyi değil tansiyonu düşük."

" Tamam geliyorum." Telefonu kapattı." Geliyo" kafamı salladım." Noldu çocukla ilgili gelişme mi oldu?" Gözümden yaş düştü." Kolundan diş izleri ve tırnak izleri çıktı kumsal." Ağzımdan hıçkırık çıktı kumsal bana sarıldı.

Bir kaç dakikaya kerem geldi." Güzelim?" Kumsal baktı bana" siz başka yere geçin bence abi derine iyi bak. Bide yemek yedir." Kafasını salladı beraber çıktık karargahtan. Lojmana geldik anahtarı alıp açtı.

" Ne yersin?" Gözüm doldu" bişi istemiyorum kerem sadece sana ihtiyacım var." Kerem gülümsedi yanıma geldi. " Her zaman bir adım yanındayım unutma bunu." Gülümsedim" kerem o çocuk da benim gibi olmaz dimi?"

" Bulucaz onu bütün emniyet arkasında onun. TSK da arkasında bulucaz." Gözümden yaşlar düşmeye başladı. " Bulalım nolur" hıçkırık çıktı ağzımdan bana sarılmaya başladı kerem.

" Bulucaz bulucaz sen içini ferah tut güzelim." Gözüne baktım " kerem onun sonu da benim gibi olmasın. Annesinden babasından ayrı büyümesin." Göz yaşlarımı sildi.

" Hayırdır üsteğmenim sizi çok nankör gördüm?" Şaşırmış şekilde baktım " o niye pardon?"

" Bizle beraber olduğun için üzülmüş gibisin."

" Saçmalama kerem hayatımda gördüğüm en iyikiler sizinleydi. Siz olmasaydınız ben intihar edebilirdim." Diyip güldüm.

" Saçmalama sakın gitme bir yere." Gözleri doldu.

" Tamam keroşum gitmem." Diyip güldüm yüzünü buruşturdu." Kumsal gibi sende yapma ya."

" Kerem" gözüme baktı " iyi ki varsın."

" Sende iyi ki varsın. İyi ki seninle büyüdüm."

Sakinleşince oturdum. " Adamın kolundan diş izleri ve tırnak izleri çıktı." Diyince kısık sesle küfür savurdu.

" İnkar ediyor ama illa ki o test sonucu gelicek o zaman o adamı benim elimden kimse alamaz." Şok olmuş şekilde bakıyordu." Her tarafa baktık bişi atlıyoruz ama ne?"

" Okulla görüşüldü mü?" Kafamı salladım" yiğit görüştü bugün ama yok yani hiçbir yerde yok."

" Yiğit komutana noldu pardon?"

" Yani öyle sesleniyoruz birbirimize." Gözlerinde farklı bir duygu vardı anlamadığım.

" Bişi demedim diyin o zaman ne diyim derin." Göz devirdim.

" Sen beni mi kıskanıyorsun yoksa?" Boynuna sarıldım.

" Yoo ne haddime?" Güldüm" delisin Kerem aydın."

" Sende çok tatlısın Derin Aksoy" tebessüm ettim. Ayağa kalktı" hadi kalk yemek yapıyoruz."

" Kerem yemicem." Kaşını kaldırdı el mahkum kalkıp mutfağa gittik.

1 saat sonra

" Ya kerem o öyle mi yapılır?"

" Nasıl yapılırmış pardon?"

" Küçük küçük doğrıcaksın." Bu halime güldü.

" Küçük işte kızım daha ne istiyorsun?"

" Küçük değil onlar büyük" sitemime göz devirdi.

" Devirme ula gözleruni!"

" Aha şive kaydı." Güldüm kapı sesi duyduk." Abimlerdir şunları küçük doğra." Kapıya baktım ikizim ve abi tayfası gelmişti.

"Hoş geldiniz kerem beye yemek yapmayı öğretiyordum." Deniz gülmeye başladı.

" Beceremedi mi?" Kafamı olumsuz anlamda salladım." Küçük doğranmış diyorum küçük zaten diyor. Deniz Allah aşkına help me ya help me!" Deniz gülerek mutfağa girdi.

Baran abim ve Mert abim de gelmişti gülümsedim sarıldım. Baran abim bana baktı" sen zayıflamışsın zilli." Güldüm" olabilir biraz ucundan."

"Bundan sonra yediğine içtiğine ben dikkat edicem prenses."

" O ne demek?" Mert abim konuştu

" Tayinimizi buraya aldırdık."

" Ayyy gerçekten mi?"

" Evet" gülümsedim şu an benden mutlusu yoktu. Abilerim yanımda kerem,kumsal ve Mehmet abi de var. Ve en önemlisi timim burda.

" He bide annemde senle yaşıcakmış ben burda duramam dedi." Güldüm bu haline baran abimin.

"Gelsin" o sırada içerden ses geliyordu.

" Kerem şunu düzgün doğra amına koyim."

" Harbiden ya ikizim haklı seni alan yandı."

Karan abim ve deniz kereme yükleniyordu.

" Öyle mi dedi?" Sıçtım.

" Ben öyle demedim bir kere. Sadece dedim ki ben keremi kimseye vermem." Karan abim gözlerini kıstı" yo öyle demedin bas baya becereksiz bu kim alır dedin." Kerem şaşkın bir şekilde bakıyordu.

" Ya gitmeyin keremin üstüne siz beceriksizsiniz kerem yetenekli." İkisi şok şekilde baktı" ben böyle satış şekli görmedim ikiz gerçekten pes ya." Kerem bana bakıp göz kırptı bende tebessüm ettim.

Sonunda sofrayı kurmuşlardı. Ben yemek yemiyorum bana zorla yediriyorlardı. Benim düşündüğüm tek leylaydı. Acaba aç mı bişi yaptılar mı veya nerde?

" Nerdesin Leyla nerdesin?"

 

 

 

 

 

Loading...
0%