Yeni Üyelik
12.
Bölüm

11. Bölüm: ilk öpücük

@tuana_59

Daha 5 yaşındaydım kaybolmuştum. Ağlayarak oturmaya başladım " of kimse de yok ben napıcam şimdi?" Ağlamaya devam ettim.

" Derin!" Göz yaşlarımı sildim" keyeem" koşarak sarıldım." Çok koyktum bulamazsın diye?" Saçlarımı okşadı" ben seni hep bulurum nereye gidersen git hep yanındayım."

"Gitme keyem bıyakma beni."

" Bırakmam güzelim."

Aklıma gelen anıyla gülümsedim. 1 hafta geçmişti bugün test sonucu gelicekti. Kapı çaldı " gel!" Burak girdi " komutanım test sonucu geldi."

" Sorgu odasında değil mi?" Kafasını salladı. " Yiğit komutanı çağır sorgu odasına." Diyip çıktım sorgu odasına girdim.

" Hoş gelmişsen komutan." Elimdeki zarfa baktı" test sonucun geldi merak etmiyor musun?" Kafasını iki yana salladı reddetti. Çok geçmeden yiğit geldi.

Zarfı açtım okumaya başladım. " Bakılan test sonucuna göre diş izleri leylayla uyumlu çıkmıştır." Bıraktığım gibi boğazına yapıştım." Nerde Leyla nerde Leyla söyle!"

"Bil-öhö miyorum." Yiğit kolumdan tuttu" sakin" kolumu çektim." Asker!" Kapı açıldı " karan komutanımı çağır!" Korkuyla baktı.

" Nodu koktun mu?" Sustu karan girdi. Test sonucunu uzattım okudu." Seni kimse elimden alamaz!" Diye bağırınca ürktü.

" Söyle Leyla'nın yerini söyle!" Güldü. Silahımı çıkardım. " Napıyorsun?"

" Seni vurucam belki dünya bir pislikten kurtulur. Ne dersin?" Yutkundu. " 1 hafta geçti gözüme uyku girmiyor. Leyla'ya noldu? Leyla'ya naptın?!" Derin nefes aldı.

" Bişi yapmadım."

" Test sonucu öyle demiyor. Söyle nerde!" Gözüm dolmaya başladı. " Leyla benim komutan." Hırsımı alamayip bacağından vurdum.

" Ah!"

" Bir tane daha olsun istemiyorsan söyle!" Acıyla inledi. " Çok uzak yerde bu-lamıcaksın." Ellerini çözdüm" ne o bırakıyor musun?"

" Tabii" duvara attım " Leyla nerde!" Cevap vermeyince " bana canı çağırın!" Canı çağırınca can geldi" komutanım beni emretmişsiniz." Güldüm " can bu sende istediğini yapmakta özgürsün." Güldü " emredersiniz." Sandalye çektim 3 tane." Oturun izleyin. Çekirdek de yok tüh"

" Olmadığını kim söyledi?" Yiğit üç tane çekirdek paketu çıkardı bize uzattı." Adamsın." Çekirdek çitlemeye başladık. " Bebeğim Leyla nerde?" Bebeğim diyince kahkaha attım." Oğlum bundan bebek mi olur lan!" Yiğite bakıp güldüm.

Can gözüne yumruk attı." Abov can reis yaptı yapıcağını" kahkaha attı karan. " İsteğini yap komutan konuşmıcam."

" Buraya bütün askerleri yığıp işkence çektiririm biliyorsun değil mi?" Korkuyla yutkundu" peki can biraz daha hırpala başkası gelcek sonra." Can yumruk atmaya devam etti." Tamam yeterli." Yaklaştım her tarafı mosmor olmuştu." Leyla nerde!" Diye bağırdım.

" Bilmiyorum." Cana döndüm " bunun telefonu nerde?" Bir poşet uzattı. Telefonu çıkardım. Karıştırdım ama birşey yoktu." İkinci telefonun mu var?" Yutkundu

" Aynen komutan hatta biliyor musun ikinci sikim bile var." Kahkaha attı." Can kenara çekil" silahı alıp sikine ateş ettim." Artık o da yok tüh ya" diyince can güldü.

" Ah! Komutan" karan yanıma gelip bir yumruk attı." O sikini köpeklere veririm it!" Karanın beni koruması hoşuma gitse de kırgındım ona.

" Bir dahaki kurşun ağzına giricek şimdi söyle." Yakasından tuttum " Leyla'nın yerini söyle!" Yutkundu " ormanlık alandaki depoda."

" Tarif et." Can not defteri çıkarıp tarif ettiği yeri yazdı." Söyleyin kumsala pansuman yapsın şu gerizekalıya. Timi toplayın." Yiğitle beraber çıktık." İyi iş çıkardın." Gülümsedim.

Yarım saat sonra

Depoya gelmiştik her yeri temizleyip girdik. Ama hiçbir yerde yoktu. Bir kapı kitliydi" Leyla ordaysan ses ver güzelim." Ses vermeyince yiğit kapıyı kırdı. Leyla yerde yatıyordu her tarafı kan içindeydi. Göğsünün altında kurşun vardı.

" Leyla güzelim bak bana Leyla!" Gözlerini araladı " s-su" cebimden su çıkardım içirmeye başladım." Tamam güzelim tamam iyisin." Alnından öpüp kucağıma aldım arabaya yöneldim.

Yiğit hastaneye sürmeye başladı. Hastaneye geldiğimizde yiğit bağırdı. " Sedye!" Hemen sedye geldi Leyla'nın elini bırakmadım. Elime birden eldiveni düştü.

Leyla ameliyata girdi. Gözüm dolmaya başlamıştı ama ağlamamalıyım." Derin." Ses vermedim." Derin abicim." Baran abime baktım " abi kurtar onu" abim ameliyata girdi.

Bahçeye yavaş adımlarla çıkmaya başladım." Derin!" Karan abim bağırdı ama duymak istemiyordum. Bahçeye çıktım banka oturdum. " Derin." Naif bir şekilde konuştu.

" Git burdan."

" Gitmicem." Ayağa kalktım." Git dedim işte!" Göğsünden ittirdim." Gitmiyorum abicim!" Yine ittirdim." Git dedum işte git git!" Göğsüne çekti beni. " Burdayım abicim yanındayım. Saatlerce ağlamış olabilirim.

Herkes perişan haldeydi. Hastaneye girdik abim Ameliyattan çıktı." Abi Leyla nasıl?" Yutkundu. " Derin Leyla" başımı iki yana salladım."kızım nasıl?" Ela hanımın elini tuttum.

" Leyla'yı kaybettik abicim. Kurşun kalbinin tam altındaydı. Geldiğinde nabzı yavaştı. Başınız sağolsun."

" LEYLA!" Ela hanım yere çöktü. " Benim kızım ölmedi. ÖLMEDİ BENİM BONCUĞUM!" Donmuş şekilde baktım. Leyla'yı çıkardılar üstü kapalıydı." Napıyorsun ya niye örtüyorsun kardeşimin yüzünü!" Levent açtı örtüyü.

" Güzelim bak ben geldim.Hadi uyan abicim. Hadi uyan." Ellerini öptü." Leyla ölemezsin ÖLEMEZSİN!" vedalaşması gerekiyordu. O yüzden kimse ses çıkarmadı.

" Leyla uyan Leyla." Ağlamaya başladım. Karan abime baktım oda bana baktı. " Kızım uyan!" Ela hanım yere çöktü ve bayıldı." Ela hanım!" Hemşire koşarak sedye getirdi başka odaya aldılar.

Levent Leyla'nın ellerini öptü son kez. 18 yaşında ki çocuk adeta çökmüştü.

*************************************************

Burdan itibaren adamlar- küçüğüm şarkısını dinleyebilirsiniz.

​​​​​​Bugün Leyla gömülcekti. " Leylamı götürmeyin nolur" iki kadın ela hanımı tutuyordu. " Leylam Leylam!" Gözümden yaş düştü. Abisi dik durmaya çalışıyordu.

Leyla şehit olmuştu. Leyla'yı şehitler mezarına gömücektik. " Abicim sen çok küçüksün." Küreği aldı baran." Hayır hayır hayır atma toprak üstüne korkar o" ağlamaya başladım keremle karana baktım.

" Leyla abicim korkma burdayım." Leyla'nın üstüne toprak atıldı annesi ve abisi orda onla beraber öldü. " Leylam Leylam gitme boncuğum." İç çeke çeke ağlıyordu ela hanım.

" Gitme nolur gitme." Leyla gömüldü. Ela hanımı zorla götürdüler levent yere çöktü. " Siz gidin." Karan abimlere baktım gittiler leventin yanına oturdum.

" Levent"

" Çok acı çekmiş midir?" Levente baktım. Ağlamaya başladım. " Asker olmak çok isterdi derin abla. Hatta derdi ki bende büyüyünce asker olucam." Sustum.

" Ama ben asker olucam onun yerine." Tebessüm ettim." Sen çok güzel bir asker olucaksın." Gülümsedi." Ne gerekiyorsa yapıcam. Seni istersen ben hazırlarım beni de amcam hazırladı biliyor musun?" Güldü.

" Babamın şehit olduğunu öğrendim. Sonra 7 sonra da şehit olmadığını ama şehit mi değil mi bilmiyorum." Şok şekilde baktı." Başkasının mezarına ağlamamışımdır umarım." Tebessüm ettim.

" Hadi kalk gidelim." Elimi uzattım. " Söz veriyorum abicim. İntikamını alıcam." Elimi tuttu kaldırdım. Beraber arabaya atladık.

Evine kadar bıraktım. Not kağıdına numaramı yazdım." Ne zaman istersen arayabilirsin levent." Tebessüm edip indi. Bende cezaevine gittim. Tek kişilik hücre de yatıyordu.

Suyu alıp üstüne attım." Kalk lan kalk!" Korkarak baktı." Bugün Leyla şehit oldu. Bugün Leyla'yı toprağa verdik!" Yutkundum " bugün senin yüzünden küçük bir çocuk toprağa girdi."

Boğazını sıkmaya başladım." Senin yüzünden duydun mu senin yüzünden. Eğer sen oraya götürmeseydin. Vurulmıcaktı şehit düşmicekti." Elime eldiven taktım.

" Ama daha iyi bir fikrim var." Yastığı alıp yüzüne bastırdım. Çırpınmaya çalıştı en son kendini teslim etti. Yastığı kenara bıraktım. Lambanın oraya ipi yerleştirdim. Sandalye koydum zorla sandalyeye çıkarıp boynuna takıp sandalyeyi ittim bende ordan çıktım.

Ordan çıkınca maskemi çıkarıp arabaya atladım.Telefonum çaldı karandı arayan." Efendim?"

" Nerdesin?"

" Yoldayım geliyorum."

" Tamam dikkat et." Telefonu kapattı lojmana geçtim. Eve girince kendimi yatağa attım. Eldiveni bir kenara attım.

" Senin için Leyla senin için." Tavana baktım odanın kapısı tıklatıldı abi tayfası girdi." İyi misin?" Karana baktım dudağımı büzdüm " bilmiyorum."

Oturdum hepsinin gözüne baktım." Asker olmak istiyormuş. Abisi onun için asker olucam dedi." Timur abim soğuk gözükse de o da etkilenmişti farkındaydım.

" Derin gitme olur mu?" Timur abime baktım." Gitmem merak etmeyin." Hepimiz beraber sarıldık.

Karan abimin telefonu çaldı." Efendim amca?"

" Ne?" Gözü beni buldu. Telefonu kapattı" lütfen bana onu öldürmediğini söyle." Omuz silktim" tamam söylemem." Gülümsedim.

" Nedense hiç inanmadım."

" Sana kalmış inanıp inanmamak şimdi izin verirseniz üstümü değistircem." Hepsi çıktı.

Telefonu çıkarıp keremi aradım." Efendim güzelim?" Ağlamaya başladım " kerem ben iyi değilim." Telefonu kapattı zil çaldı. Odama girdi " hadi kalk dışarı çıkıyoruz."

" Kerem istemiyorum uyumak istiyorum." Sinirle baktı.

" Geliyor musun gelmiyor musun?" Sinirle baktım " gelmiyorum dedim." Kerem hızla kucağına aldı." Kerem bırak! Ya kerem bıraksan beni!"

Abimler baktı" noluyor lan!" Karan abimin sesi geldi." Kerem indir gelicem tamam indir." Gözüme baktı" hiç inandırıcı değilsin güneş." O bana güneş bende ona gece derdim küçüklüğümden beri.

"Gıcıksın gıcık!" Kapıyı açıp arabaya oturttu." Konuş şimdi." Gözüne baktım " neyi?"

" Neyi olucak nasıl öldürdüğünü."

" Ben kimseyi öldürmedim." Kaşını kaldırdı

" Öldürdün seni benden daha iyi kimse tanıyamaz." Gözüm doldu. " Derin güzelim hadi anlat."

" Yaptım iyi ki de yaptım canıma değsin. Leyla şimdi rahat uyur değil mi?" Gülümsedi. " Uyur çünkü ablası onu tüm kötülükten korudu."

" Kerem elimi tuttu su istedi ama sonra gitti. Bilmiyorum ya ben sanırım tükendim." Kerem elimi tuttu." Yanındayım senin." Birden ona doğru döndüm. Kerem dudaklarıma bakmaya devam etti.

Bu niye benim dudağıma bakıyor ki? Tam gidicekken birden dudağıma yapıştı. Şok içinde baktım. Ve dudağımdan ayrıldı bende koşarak lojmana girdim.

Eve girip odama attım kendimi. Kalbim yerinden çıkacak gibi atıyordu. Utançtan yanaklarım kırmızı olmuştu." Off çıldırcam şimdi

" Odanın kapısı çaldı deniz girdi." İyi misin?

" Hıhı" gözüme baktı" sen niye kırmızısın ateşin mi var?" Yutkundum" yo ateşim yok benim."

Gözlerimi kaçırdım." Bişi saklıyorsun bişi olmuş."

" Hayır saklamıyorum deniz uyucam hadi git" deniz gözlerini kıstı baktı bana çıktı.

Nasıl uyucam şimdi ben amına koyim off.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%