Yeni Üyelik
14.
Bölüm

12. Bölüm: Beni özledin mi üsteğmen?

@tuana_59

Bugün askere yeni asker gelicekmiş. Ama ismini tabii bilmiyorum askeriye ye gidince öğrenirim artık düşüncesiyle çıktım evden.

Uykulu uykulu karargaha yürüdüm. Kapı da can vardı nöbetçiydi. Uykulu uykulu baktım" komutanım iyi misiniz?" Kafa salladım.

" Çok iyiyim." Diyip karargaha girdim. Odama yöneldim masamdaki eldivene baktım. Gözüm doldu birden.

İki yana salladım başımı. " Çok küçüktün daha okulunu bitircektin. Biri öldü Leylam sana bunu yapanların hepsi hesabını vericek sana söz veriyorum." Elimi sertçe masaya vurdum.

Telefona bildirim geldi.

Bilinmeyen numara: babanın yaşadığını öğrendin. Peki nerde olduğunu biliyor musun? Haftaya bugün akşam 5 de uçurumda ol baban orda olucak.

Tebessüm ettim derin nefes aldım. Kapı çaldı." Komutanım iştima alanına gelmeniz gerekiyor." Kafamı salladım iştima alanına gittim.

Yiğit yüzbaşı geldi " rahat asker bugün yeni bir asker geliyor kendinisi teğmen derin çok yakından tanıyor." Anlamaz bakışlar attım.

Birden kerem girdi ağzım açık şekilde baktım. Şimdi naneyi yedin derin nasıl kaçıcaksın bundan?

" Geçebilirsin yerine teğmen." Tam da yanıma geldi hasiktir ya. Yüzüne bakmamaya özen gösterdim." Asker 100 koşu ile başlayın." Koşmaya başladık.

" Komutanım çok sessiz ya!" Cana baktım " bugün sessiz olsun can." Oflayarak baktı. " Siz iyi misiniz?" Cana göz devirdim.

" Can sus!" Koşmaya devam ettik." Çok çene çalıyorsunuz. Biraz da ayağınız çalışsın askerler" yiğite bakıp güldüm.

Kereme bakmamaya gayret gösterdim. Yiğit bağırmaya başlayınca bizde eşlik ettik.

"Hakkari şırnak'ta, mardin midyat'ta,

komandolar (jandarmalar/piyadeler) geliyor foça'dan (gelibolu'dan/menteş'ten/tuzla'dan) şırnak'a.

anası ağlayan şehitler için,

kalleşçe (kahpece) vurulan mehmetler için,

sevdiğini bekleyen genç kızlar için:

intikam, intikam!

Leyla için!

intikam, intikam, intikam alacağız,

pkk'dan, ypg'den intikam alacağız!"

" 40 şınav" şınav çekmeye başladım. 20 tane çoktan bitmişti. Yan tarafa baktım kerem de bana baktı kafamı çevirdim. En son bu da bitmişti.

" Bugünlük yeter görev çıkabilir her an." Kalkıp odama yöneldim. Dün öylece dudağıma yapışmıştı. Ben ne düşünmem gerektiğini bilmiyordum.

Biz çocukluk arkadaşıyız bilmiyorum. Keremin peşimden geldiğini görünce koşarak kumsalın yanına gidip kapıyı kitledim.

" Noluyo be?" Derin derin nefes aldım " abinden kaçıyorum da."

" Sebep?"yutkundum" dün beni öptü de." Şok olmuş şekilde baktı " ne dedin ne dedin?"

" Basbaya öptü şak diye. Kızım konuşucağına beni sakla ya." Diye sitem ettim.

" Kuru mu öptü ıslak mı kız?" Sinirle baktım" kumsal ben ne diyorum sen ne diyorsun Allah aşkına ya!"

" İyi de bu önceden olması gereken birşeydi."

" Ne alaka ben senin abimle nedem öpüşiyim?" Gülmeye başladı" salak arkadaşım abim küçüklükten beri sana aşık." Gözüm dolmaya başladı.

" Sen atlasla olunca-" elimi kaldırdım" tamam kumsal" kapının kilidini açıp odama gidip dosyalara baktım.

Düşünceleri kafamdan atmanın tek yolu buydu. " Of yine birikmiş." Hızlıca imzalamaya başladım. Kapı çaldı " gel!" Kerem gelmişti " efendim teğmen?"

" Konuşmamız lazım." Kapıyı kitledi.

" Kapıyı ne hakla kitliyorsun?" Gözüme baktı ayağa kalktım." Derin konuşmamız lazım."

" Neyi?" Gülümsedi " dünü mesela" gözümü kaçırdım. " Derin ben sana aşığım daha doğrusu sevdalıyım." Gözümden yaş düştü.

" Ama gördüğüm kadarıyla sen değilsin."

" Kerem yapma." Peki der gibi kafa salladı." O zaman sana mesafe koyucam bu saatten sonra." Şok şekilde baktım.

" Ne?" Kafa salladı" evet ben yapamam derin. Ben bu kadar çabalamışken bunca sene. Senin beni görmemene katlanamam." Gözümden yaş düştü.

" Peki albay kızı peki" diyip çıktı. Yere çöktüm ağlamaya başladım. " Hayır derin hayır sakin ol." Dayanamıyordum artık bütün sevdiklerim teker teker gitmek zorunda mıydı?

Yerden kalkıp dosyaları dolaba koyup kapıdan çıktım. Yavaş adımlarla çıkışa doğru yöneldim" derin!" Bakmamaya gayret gösterdim.

Lojmana gelince eve girip ağlamaya başladım." Neden Allah'ım neden ya!" Elime kerem ben ve kumsalın çekildiği resim vardı.

" Ben ama çok yoruldum." Balkona çıkıp sigara ve bira ikilisi yaptım. Biramdan bir yudum aldım. Ağlayarak şarkı söylemeye başladım.

Kapı açıldı kapıya baktım annem gelmişti. Annem yanıma yaklaştı " derin iyi misin annecim?" Gözümden yaş düştü " değilim."

" Benden bunu ilk ve son kez duyucaksın anne." Derin nefes alıp birayı kafama diktim." Keremle arama mesafe girdi." Annem şok olmuş şekilde baktı.

" Büyük ihtimalle artık konuşmıcaz." Gözümden yaş düştü " kızım niye noldu?" Elimi tuttu.

" Kerem bana aşıkmış." Annem üzgün şekilde baktı." Anne canım çok acıyor yardım et kalbimi söküp atmak istiyorum. Anne o benim çocukluğum. Anne gitmesin lütfen gitmesin!" Dizine yattım.

" Ağla güzelim ağla." Saçımdan öptü" ağla ki kalbinde ki yara kapansın." Ağlamam şiddetlendi. En son uyuya kaldım.

Güneşin ağzından

Bugün derin ilk defa bana gelip ağladı. Babası yokken ağlamıştı birde şimdi. Ve ben çözemiyorum artık.

Telefonu çıkarıp kumsalı aradım."efendim güneş teyze?" Yutkundum" derin iyi değil." Nefes aldım " iyi değil demek istiyorum çünkü ben napıcam bilmiyorum kumsal."

" Nasıl yani?"

" Abin aşkını itiraf etmiş sanırım. Ve sonra da görüşmek istemediğini. Abimle konuş ya hayatından tamamen çıksın yada gelip kırıp kalbi oynarsın derinin sizden başka kimsesi yok bunu unutma kumsal." Diyip telefonu kapattım.

Anahtar sesi duyunca baktım kapıya deniz gelmişti. " Anne noluyo?" Boşver der gibi kafa salladım" derini yerine yatır oğlum." Deniz derini kucağına alıp yatağına yatırdı.

" Gitme" diyince Deniz durdu. " Gitmiyorum birtanem." Yanına yattı.

Kapı çalınca " yatın siz." Kapıya doğru gittim kerem gelmişti. Kapıyı kapattım " dışarda konuşalım." Keremle lojmanda çıktık.

Kereme okkalı bir tokat attım. " Güneş teyze-" elimi kaldırdım. " Sözümü sakın kesme kerem. İlk ve son kez konuşucam sonra da derinle kendi aranda halledersin. Ben seni ve oğullarımı hep aynı düzeyde gördüm. Ha sen ha deniz benim için." Nefes aldım.

" Bugün derini öyle gördüm ya dedim ki kerem böyle bişi yapmaz. Çünkü kerem sevdiklerine değer verir. Seni de anlıyorum onu da. Kerem seven insan sevdiğine sahip çıkar. Oğuz benim peşimden senelerce koştu ben onun beni sevdiğini biliyorken hemde. Neden biliyor musun?"

" Neden?" Güldüm" çünkü sevdalıydı. Oğuzum bana bir gün demişti ki elini kalbime koymuştu ben şehit düşünce buraya birini alma. Öyle de oldu şehit oldu ve ben kimseyi hayatıma almadım almam da. Eğer seviyorsan sahip çık bu da sana ilk ve son sözüm olsun kerem." Hızla eve girdim.

**************************

Keremle 1 haftadır konuşmuyorduk. Karargahta iki yabancı gibiydik. Karargaha gidiyorum geliyorum bu şekilde görev de gelmiyordu.

Bu saatten sonra kim bana nasıl davranıyorsa öyle davranıcaktım. Bitti artık eski derin yok karşılarında.

Tam karargahtan çıkıcakken keremle karşılaştık kafamı çevirip arabaya yöneldim. Arabayı uçuruma doğru sürdüm bugün babamı görücem umuduyla çıktım.

Uçuruma gelince indim. Bir ses geldi" kızım burdayım derin gel kızım." Oraya doğru gittim. Ama ses kaydıydı arkamı döndüm " özledin mi beni üsteğmen?"

" Sen kimsin?"

" Benim hani babamı öldüren sensin. Hatta babamın özel bölgesinden tutup asmıştın hatırladın mı?" Silahımı doğrulttum.

" Olmadı böyle üsteğmen." Üstüme doğru geldi arkadan bir kaç adam çıktı. Biri gelip tuttu" bırak lan beni orospu çocuğu!" Benle konuşan adam gelip beni bayıltıcı iğne yaptı ve sonrasını hatırlamıyorum.

******************************

Gözümü açtığımda sandalyede bağlıydım. Ellerimi oynatmaya başladım " siktir" içeri o adam girdi.

" Hellü üsteğmen." İğrenir gibi yüzüne baktım " noldu sustun kaldın?" Güldüm " orospu çocuklarıyla konuşmuyorum tatlım ya." Sinilr gelip karnıma vurdu.

Yüzümde mimik oynamadı. TSK nın öğrettiği tek şey canın acısa bile belli etme. " Babanı merak ediyorsun değil mi?" Yüzüne baktım.

" Baban yaşamıyor üsteğmen. Amcamla telefon görüşmesine sahte telefonla konuşma yaptım. Herkese de yaşıyor dedirttim. Güzel oyuncuyum ama değil mi?"

Yanıma yaklaştı yüzüne tükürdüm. Yanağıma tokatı geçirdi. " Elin çok hafif aşko" kahkaha attım. " Şimdi de kahkaha atarsın."

Telefonu çıkardı." Beni mi çekceksin poz vermem lazım kötü çekme lütfen." Görüntülü birini aradım" hellü albay"

" Özledin dimi albay beni dilin tutuldu. Bak burda kim var?" Kamerayı bana çevirdi." Derin." Göz devirdim " of albayım bu çok yavaş vuruyor. Hani benim canım acımıyor ama" diyince güldü.

" Canın acısın istiyorsan anlaşırız be komutan" diyince yüzümü ekşittim." Sakın ona dokunma!" Keremin sesiydi bu.

" Sen yeni teğmen olmalısın. Derinin çocukluk arkadaşı veeee derinin koruyucusu." Gözüne değdi gözlerim.

" Sadece tahmin yürüttüm." Kahkaha attı." Tahminini sikim senin." Telefonu masaya koyup dikleştirdi.

Yanıma gelip yanağımdan öptü" belki babama yaptığını yaparım komutanlar ne dersiniz?" Yiğit yüzbaşı da ordaydı. " Derin dayan."

" Sizde amma duygusala bağladınız iyiyim ben. Hem kerem senin daha bana ormanlık alanda ki parkta o pamuk şekerden alıcağına dair sözün var. Albayım sizin de Leylanın intikamını almamız için söz verdiğiniz gibi atış alanına gidicez daha. Yüzbaşım size de ana yoldan arabanıza çarptım çok üzgünüm." Güldüm.

Albaya göz kırptım anında anladı. Telefon kapandı" umarım anlamışsınızdır" diye fısıldadım.

Ellerimi oynatmaya çalıştım. Bir parmağımı içinden geçirdim. " Ne konuşuyorsun kendi kendine?"

" Sanane bundan." Güldü " kaşınma" hıhı der gibi kafa salladım yanıma gelip karnıma vurdu. Göz devirdim etrafa baktım arkamda sivri bişi vardı.

Çaktırmadan sivri şeye sürttüm kesmeye başladım. Karşımdaki adam karşıma geldi. " Senle eğlensek bence daha güzel olur." Biraz daha kestim. Ve zor bela kurtuldum." Bencede güzel olur."

Ayağımdakileri çözdü. Ön tarafına tekme attım. Deponun çıkış yerine doğru koştum adamlarından biri beni yakaladı. Adamın önüne attı." Allah kahretsin!"

 

Loading...
0%