Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm: Atlas

@tuana_59

" şşşt uyan"

" Git başımdan kimsen." Kıkırtı sesi geldi.

" Ben en küçük numarayım abla" gözümü açtım." Abla mı dedin sen?" Baş ucuma geldi. " Evet ablam değil misin?" Gözüm doldu " öyleyim değil mi?" Kafasını salladı.

" Söyle bakalım ismin ne?"

" Atlas" Gülen yüzüm soldu. " Güzel isim. Güçlü, dayanıklı ve omuzundaki yükü taşıyan demek."

" Ohooo abla bak sen şunlara" kolunu kas yaptı" gördün mü çok kasım var benim." Tebessüm ettim. " Annem dedi ki ablan biraz hasta öpersen geçer."

Yazardan

Baran kapıya geldi derinin." Öyle mi dedi annen?" Kafasını salladı" evet öyle dedi hem biliyor musun hep ablam olsun istedim. Abilerin içinde büyümek çok trajedik ve ailede ki tek kız da sensin yandın ablacım."

Derin kahkaha attı." Merak etme hayatımda bir abi vardı belki seni de tanıştırırım."

" Ay yok yok bir abi daha çekemem yani şu 7 senelik hayatımda ben eldım eldım." Öldüm demek istiyor şebek.

" Demek öyle küçük bey?"

" Hıı abii"

" Abi ya abi çabuk kahvaltıya!" Koşarak aşağı indi. " Müsade var mı abim?" Kafasını salladı. Kaan oturdu yanına yüzüne baktı." Bakma öyle."

" Nasıl?"

" Acıyarak bakma. Herşeyi kabul edebilirim. Beni istememeni hatta beni küçük görmeni ama acıyarak bakarsan bunu kabul edemem."

" Derin ben sana acımıyorum."

" O zaman niye ilk girdiğim de Karan abimle beni kabul etmicek gibi nefret eder gibi baktın? Tamam siz de zor şeyler yaşadınız kabul ediyorum zor olmamalı. Ama bende zor şeyler yaşadım. Sizin sadece gördükleriniz var şu an o da yaralarım." Derin sinirle çıktı odadan.

" Derin durur musun?"

" Atlas sen servise bin abicim." Karan servise bindirdi sonrada salona geldi.

" Noluyor?" Derin hırsla baktı aile üyelerine güldü." İkiz ıslak mendil versene."

" Neden?"

" Sen ver." Deni masadaki ıslak mendilden verdi. Derin yüzündeki makyajı sildi. " Hadi acıyın şimdi de bana." Hepsi şok olmuş şekilde baktı.

" Hepiniz zor şey yaşadınız kabul tamam mı? Ben de zor şeyler yaşadım Baran Aksoy! Bana acıyarak bakma.yalandan abilik taslama bana. Herşeyi kabul ederim bunu asla! Kendimi size ezdirmem. Bunca sene ben babam bildiğim adamın işkencelerine maruz kaldım. Yetmedi kendimi korumak için dövüş kurslarına bile gittim. Ya ben"

" Annecim sakin olur musun?"

" Olamam ya ben kendimi koruyamadım diye hep kendimi suçladım. Burası benim kurtuluşumdur belki dedim. Ama lütfen bana acımayın lütfen!" Ağlamaya başladı derin.

" B-ben kendimi-" baran kendine çekti birden." Şşşş sakinleş ben sana acımıyorum. Aksine seni tanımaya çalışıyorum. Dün de kendime sinirliydim nasıl bu kadar geç kaldım diye o yüzden sakın bir daha acıma lafı duymiyim ağzından." Burnunu çekti derin." Abi bırak sende gidiceksin bırak!" Baran durdu ilk defa abi demişti.

Derik sakinleşince kahvaltıya geçtiler. Kimseden ses çıkmıyordu.

Derinin anlatımından

Kendimi tutamayıp içimdekileri dökmüştüm bilmiyorum belki içimdekileri dökme ihtiyacı hissettim inan bilmiyorum. Artık sırtımda ki yükü kaldıramıyordum çünkü.

" Kızım" kafamı kaldırıp babama baktım. Bir dakika ben baba mı dedim evet baba dedim lan!

" Efendim oğuz bey?"

" Bugün seni okula yazdırcaz. Uygun mu senin için de?"

" Siz nasıl uygun görürseniz." Bu ben mıydım? Ben bu kadar kibar olmam normalde noluyor lan bana?

" Tamam o zaman denizle beraber gidersiniz. Zaten okulun sahibi benim kardeşim." Tebessüm ettim denize döndüm " deniz" bana baktı " ben tek kız mıyım sahiden sülale de?"

" O nerden çıktı?"

" Sabah atlas dedi tek kızmışım." Kahkaha attı" ikiz üzgünüm ama evet tek kızsın sülale de." Sertçe yutkundum. " Aman Allahım bende ki kader kimse de yok yani!" Diye sitem ettim herkes bu lafıma güldü karan bozuntusu hariç tabi ki!

" Hadi beraber gidelim!" Mert abime baktım tebessüm ettim. Timur abim soğuktu herşeye karşı yorum yapamadım onun için.

Ayağa kalkıp çantamı falan aldım mert abimin arabasına bindik. " Acır ver çantanı bana" denize döndüm " saçmalama ikimizin çantasını mı taşıcaksın iyiyim zaten"

" O sırtını ben gördüm susar mısın ve yaşlanma çok şuraya akşam da abim pansuman yapıcak unutma"

" Ben unutsam güneş hanım unutturmaz zaten. O unuttu diyelim sen unutmazsın. O unutmadı baran unutmaz."

" Ve ben unutmam" Timur abim konusunca döndüm ona " o pansuman yapılcak derin." Sabır dileyerek döndüm önüme" of sanki nolcak ya" diye arkama yaşlandım." Ah!"

" Gerçekten bişi olmaz ikiz gerçekten laf dinle ya laf dinle!" Sinirle baktım.

" Hadi yaşlanma çok." Okula gelince durduk.

Aksoy Koleji

" Hadi girelim." Tebessüm edip girdik. Telefonum çaldı " alo kızım nerdesin ya?"

" Kumsal çatlama geldik işte"

" Nerdesin?"

" Şimdi girdik okula siz nerdesiniz?"

"11-A"

" Tamam müdüre uğrıcam sonra gelirim yanınıza."

" Tamam." Telefonu kapattım.

Müdürün odasına girdik sınıfımın 11-A olduğunu söyledi.

*****************************************************

" İkiz benim kütüphaneye uğramam lazım istersen Mert abimle git."

" Tamam ikiz" diyip sınıftan çıktım eve tek gitmeye karar verdim. Arkamda çıtırtı sesi duydum duymamaya çalıştım adımımı hızlandırdım. " Sakin ol sakin ol"

"Şşşt bayan!"

" Bayan değil kadın" diye fısıldadım. Adımlarımı arttırdım." Ama olmuyor böyle kaçmak!" Telefonu çıkardım. Mert abimi tuşladım. " Alo derin bişi mi oldu?"

" Abi seni bulamadım peşimde birileri var arka sokaktayım."

" Geliyorum." Diyip kapattı.

" Sana diyorum!" Arkamı döndüm bana doğru geldi." Ne istiyorsunuz benden?"

" Seni tatlım!" Özel bölgesine tekme atıp kaçtım. " Ah! Beni atlas gonderdi tanırsın belki!" Durdum birden. Arkamı döndüm" tanıdın değil mi Atlas Korhan!"

" Ne dedi?" Sustu" ne dedi dedim sana!"

" Seni takip etmemi istedi! Yakında dönücekmiş. Bide"

" Bide ne?"

" Seni çok özlemiş yenge"

" Bende ona hediye vermek isterim."

" Ne hediyesi?" Güldüm gözüne bir yumruk attım." Buda benden ona hediye söylersin. Bir daha da bana yenge demeyi kes! Abilerim gelicek iyi olmaz."

" Ne abisi?"

" Boşver orasını bir daha karşıma çıkmayın." Koşarak arabaya binip gitti.

" Derin!" Timur abim koşarak geldi." İyi misin?" Kafamı salladım. " Bişi yaptılar mı?"

" Hayır korudum kendimi." Gözümden yaş aktı.

"Kimdi?" Başımı eğdim. " Derin!" Deniz koşarak geldi Mert abimle. Denize sarıldım. " Geldim burdayım tamam" saçımı öptü. " Yalnız kalmak ister misin bir yere gidelim mi?" Kafamı salladım.

" Abi biz baş başa bir dürüm yemeye gidelim siz gidin."

" Ama-" Timurun sözünü kesti mert abim." Hadi Timur hadi!"

***************************************************

Dürüm yemeye başladık. Öylece yemeklere bakıyordum. " Bakış diye getirmedim ikiz hadi ye şunu" kafamı sallayıp yemeye başladım. 10 dakika sonra yemekler bitmişti banka oturduk." Bugün gelenler eski sevgilimin korumasıydı." Kafasını kaldırıp baktı." Nasıl?"

" Benim bir ablam vardı. Yani o ailede ablam vardı. Sonra bu birden kayboldu gitti. Aradık baya o Akif çok sinirlendi. Sinirlendikçe dayak yedim. O zamanlar atlasla sevgiliydik. İlk aşkımdı o benim." Gözümden bir damla yaş düştü.

" Tabi atlasın beni sevdiğini düşünüyorum. Morlukları kapatıp diliyorum evden buluşuyoruz okula geçiyoruz. Böyle 1 sene sürdü." Sustum." Sonra?"

" Bana dokunmak istedi." Elini yumruk yaptı deniz." İstemedim doğal olarak. Hayır dedim olmaz. Ne demek olmaz bana güvenmiyor musun dedi. Bunla alakası yok istemiyorum dedim. Ne demek hayır dedi duvara yumruk attı. İçinden canavar çıkmıştı sanki çok öfkeliydi. Sinirlenip gitti. Sonra haber alamadım bir dönem. Bir gün bana konum geldi. Buraya gel sevgilin seni aldatıyor diye." Yutkundum.

" Tabi ben sürpriz yapıyor zannediyorum. Elimde biralar pasta falan almıştım. Sokak kapısı Aralıktı girdim. Kapı da açık kalmış oraya da girdim. Yavaş adımlarla inleme seslerini duydum. Atlas ve ablam." Deniz çok şekilde baktı.

" Ama beni orda gülme aldı biliyor musun? Gülüyorum bir yandan özür dilerim ama çok komik diyorum." Kahkaha attım. Ama bu kahkahamın altında acı vardı.

" Açıklayabilirim dedi. Lütfen açıkla diyip güldüm. Tek seferlik bişi takma dedi. Yok takmam ben küçük şeyleri dedim çıktım. Sonra beni aradı bana şey diyo küçük şeyler derken ne demek istedin?" Kahkahayı bastım.

" Korkmuyor musun ondan?"

" Atlastan mı?" Kafasını salladı

" O sadece kendini göstermek için tehdit eder. Başka yaptığı birşey yok." Baktı yüzüme" abimlere söyleyelim en azından."

" Beni zaten sevmiyolar bide bunu duyunca şey demesinler."

" Ney demesinler?"

" Anladın işte." Gözüm kapatıldı " bil bakalım kim geldiiiii?" Güldüm " baş belası kumsal olabilir mi acaba?"

" Doğru bildiiin." Diyip oturdu. Keremle beraber oturdular. " Senin yüzün niye düşük?" Kumsala baktım. " Atlas geldi." Pat diye söyledim kerem elini sıktı.

" Hangi yüzle geldi o şerefsiz?"

" Ahmet burdaydı koruması. Arabada gördüm ama başka koruması benle konuştu. Atlas gönderdi beni yenge dedi." Birden kerem ayağa kalktı" ne demek geldi ula! Ne hakla geliyor ula buraya!"

" Kerem sakin!"

" Ne sakin olucam derin. Bu herifin sana çektirdiklerini biliyorsun. Ben bir dönem tek bile göndermedim seni okula hatırla." Sustum yüzümü eğdim." Eğme yüzünü!" Diye bağırdı. " Bağırma kardeşime" denize baktım. " Sana noluyor? O benim çocukluğum sana noluyor?"

" Tamam bir dönem sen olabilirsin. Ama onun arkasında 6 kardeşi var. Ne tür bela olursa olsun ikizi olarak ben yanındayım onun. Kardeşime bağırma!"

" İster bağırırım ister bağırmam ikiz parçası!" Gözüm doldu. " Bak kerem misin nesin düzgünce uyarıyorum diyorum ki bağırma laftan anla!"

" Anlamazsam nolur?" Yapıştı denizin yakasına. Yumruk atıcakken geçtim denizin önüne" derin" gözümden yaş aktı. " Bir daha kardeşime dokunma kerem ilk ve son kez uyarıyorum seni." Denize döndüm" yürü deniz!" Sinirle eve doğru yürüdük.

***************************************

Eve gelir gelmez odama attım kendimi " sen kimsin ya kimsin bide gelmiş bana bağırıyor sen kimsin ya?" Odada turlamaya başladım." Sanki suçluyum ben dedim sanki ayaza gel diye!"

"İkiz aç kapıyı artık!"

" Deniz git sinirliyim yalnız kalmak istiyorum."

" Peki" diyip gitti.

Telefon çaldı arayana baktım kerem. " Anca ararsın zaten anca ararsın aptal." Telefonu yatağa attım. " Hayır benim suçum ne?" Kapı çaldı" ne var?"

" Benim güzelim baran gelebilir miyim?" Pansuman aklıma gelince açtım kapıyı. " Gel otur" abim yatağa oturdu. Telefon yine çaldı" bak hala arıyor hala arıyor."

İsme bakmadan açtım " ne var?"

" Abiye ne var denir mi açılır?"

" Abi şey"

" Ney derin?"

" Kereme sinirliydim de o yüzden şey oldu."

" Biliyorum tartışmışsınız. Yarın ordayım tayini aldırdım konuşuruz uzun uzun."

" Tamam abi" diyip kapattık. " Bakma öyle sinirliyim."

" Onu farkettim de sormam lazım mı?" Sırtımı açtım pansumanı yeniledi." Çok sinirliyim çok!" Sargıyı sarınca bana döndü." Noldu?"

" Of anlatmaya utanıyorum."başımı öne eğdim çenemden tuttu kaldırdı. " Utanılcak birşey varsa ben utanırım. Üzülceksen senin yerine ben üzülürüm şimdi anlat."

Olanı baştan sona anlattım." Şimdi oda hatalı sende."

" O niye?"

" Onun hatası sana sesini yükseltmesi ve ikizine el kaldırması. Senin hatan ise utanman." Tebessüm ettim." Bu atlas meselesini de çözücem merak etme abicim." Güldüm.

" Abiyim kızım abi saksı değilim."

" Atlasın çevresi çok geniş. Bir dönem evden çıkamadım ben. Yani bana zarar vermesinden değil yanımda ki herkese zarar veriyordu. En son kereme de saldırınca keremle bağlantımı koparcaktım." Gözümden yaş düştü.

" Kereme çok değer veriyorsun." Kafamı salladım.

Kan kardeşler

Kumsi: benimle de mi konuşmuyorsun?

Kumsi: deroşş bişi söyle ya telefonlarımı da açmıyorsun.

Kumsi: abim yaptı bir hayvanlık benim suçum ne ya?

Kerem: Kumsal sus!

Kumsi: yalan mı kıza ne bağırıyorsun sen?

Kerem: kesicek misin sesini?

Kumsi: yoksa bana da mı bağırırsın kerem.

Kerem: abiye noldu?

Kumsi: hayvanlarla konuşmuyorum.

Telefona bakıp güldüm." Kumsal yine formunda" abime gösterdim kahkaha attı.

" Harbiden formunda."

Uyumak için yatağa girdim.

Yazardan

" Dokunma" derin kabus görmeye başlamıştı. " Dokunma bana dokunma istemiyorum."

" Derin kabus görüyorsun güzelim hadi uyan."

" Dokunma dokunma dokunma istemiyorum dokunma!"

" Derin hadi uyan derin."

" Dokunma o olmaz dokunma!" Kapıdan çıktı denizin kapısını tıkladı ve girdi." Deniz uyan."

" Noldu abi?"

" Derin kabus görüyor gel." Deniz koşarak derinin odasına girdi.

" Dokunma dokunma kirlenmek istemiyorum dokunma!" Deniz gözünden akan yaşı sildi. Derine sarıldı " burdayım kirli değilsin burdayım."

​​​​​​Derin sakinleşmeye başlayınca sustu. " Abi ben burda yatıyım bugün." Kafasını salladı ve gitti baran.

 

​​​​

 

 

 

 

Loading...
0%