Yeni Üyelik
28.
Bölüm

24. Bölüm:Tayin

@tuana_59

Demek askeriye de yerim yok. Bizde ona göre davranırız. Gece boyu ağladım gram uyku girmedi gözüme.

Gözlerim şişmişti. Kapıyı açıp baran abimin kapısını tıkladım. Benim en anlayışlı abimdi. Kapıyı açtı " güzelim?" Gözlerim dolu dolu baktım.

" Bişi sormasan dizinde yatsam sadece olur mu?" Mert abimde içerden çıktı beraber kaldıkları için tabii. " Derin noldu güzelim?" Ağlamaya başladım.

İçeri geçtik beraber baran abimin dizine yattım. Mert abim endişeli şekilde baktı. " Bişi mi oldu?"

" Keremle ayrıldık." Sustular. " Abi ben şımarık mıyım?" Burnumu çekiyordum bir yandan. " Yada iyi bir asker değil miyim?"

Mert abim konuşmaya başladı." Saçmalama abim böyle şeyleri kafana yorma."

" Ama kerem öyle dedi. Ben şımarık çocukmuşum. Askersin duygularını saklamayı öğrenmelisin dedi. Daha 1 hafta önce bu çocuk evlenme teklifi etti bana!" Baran abimin dizinden kalktım.

" Böyle yapmaya devam edersen askeriye de yerin yok dedi bana ya! Benim de duygularım var yok mu? Bizde insanız kırılabiliyoruz. Ne yapmamı bekliyolardı? Koşa koşa babama sarılmamı yalan söyleyenlere yokmuş gibi davranmamı mı?" Baran abim elimi tuttu.

" Güzelim benim. Haklısın senin de duyguların var. Orda esirken noldu bilmiyoruz." Yutkundum." Ben tayinimi isticem abi"

" Saçmalama derin" ikisine de baktım." Burası bana iyi gelmiyor gerçekten. Ben tayinimi isticem. En azından kafamı toplayana kadar bu lazım bana." Sarıldı ikisi de bana" sen nasıl istersen güzelim"

" Ben çıkıyım albayla konuşcam daha." Güldüler " tamam bebeğim" diyip yanağımdan öptüler bende çıktım.

Arabaya atlayıp askeriyeye sürdüm. Askeriyeye gelince arabayı park edip indim. Göz ucuyla time baktım.

" Komutanım!" Kubilaya baktım" iyi misiniz?" Hayır anlamında kafa salladım. " Bişi mi oldu?" Kubilay yaşca benden büyüktü." Abi ben gidiyorum."

" Nasıl yani abim?" Yutkundum" tayinimi isticem."

" Saçmalama abim noldu birden?" Gözü parmağıma gitti." Ayrıldınız mı?" Kafamı salladım. Hızlıca kendine çekti beni sarıldı. Omzunda ağladım. Timin bizi seyrettiğini bile bile ağladım.

" Tamam sen nasıl istersen öyle yap tamam mı? ama beni unutma" kafamı salladım." Asla unutmam." Gülümsedi bende yanından ayrıldım.

Albayın kapısı tıkladım." Gel!" Baş selamı verdim." Otur kızım." Oturdum." Bişi mi oldu noldu?"

" Rütbede miyiz komutanım?"

" Yok değiliz söyle." Yutkundum" tayinimi istiyorum." Dilekçeyi çıkardım" bu da dilekçem."

" Neden istiyorsun tayinini?"

" Burası bana iyi gelmiyor gitmek istiyorum amca."

" Kızım babanla ilgisi var mı veya abilerinle?" Yutkundum. " Yok"

" Keremle?" Gözümü kaçırdım" biz bitirdik amca."

" Güzelim bak bana" gözlerine baktım." Emin misin kararında?"

" Eminim amca eminim. Madem duygularımı kontrol etmem gerekiyor. Bunu da burda yapamam." Dilekçeyi aldı önümden.

" Sen nasıl istersen güzelim. Senin için herşeyi yaparım biliyorsun."

" Biliyorum amca babamın yokluğunu hiç aratmadın Allah senden razı olsun." Tebessüm etti.

" Üzdü mü seni?" Burukça gülümsedim" artık işlemiyor bana. Acıya alışkın olunca insan işlemiyor." Gülümsedi.

" Tamam ben boşluk bir yer olursa sana söylicem. Şimdi timinin yanına geç güzelim" kafa selamı verip çıktım.

Karşımda deniz duruyordu. Dolu gözlerle baktı." Gidiyor musun?" Kafamı salladım." İkiz neden?" Parmağıma değdi bakışları. " Barışmadınız dimi?" Kafamı salladım tekrardan.

" Böyle düşünüyorsa konuşcak bişi yok demektir be gülüm." Tebessüm etti. " Belki de başından beri yanlıştı kuşum." Sarıldı bana tekrardan.

" Hadi gidelim timin yanına" diyince beraber geçtik yanlarına. " 300 koşu ile başlayın ışık timi!" Hızlıca koşmaya başladık.

Keremin yüzüne gram bakıyordum. Bakmak dahi istemiyordum. Kubilay abi yanıma geldi." Konuştun mu?" Kafamı salladım." Dilekçeyi verdim nolur bilmiyorum." Kafasını salladı.

Timurun timi de koşmaya başladı bizimle. 300 koşu bittince dinlenmemizi söyledi kerem. Ben yorulmadığım için oturmadım.

" Komutanım yorulmadınız mı?" Cana baktım hayır anlamında salladım. " 50 şınav çek!" Şınav pozisyonu aldım.

Durmadan şınav çekiyordum. Kerem ayağını koydu " kaç oldu asker?" Bilerek 0 demedim." 30 komutanım" çekmeye devam ettim." Kaç oldu asker!"

" 40 komutanım"

" Napıyor lan bu?" Akselin sesini duyduk. " Kaç oldu asker!" 50 olunca bu sefer kabul ettim." 0 komutanım!" Çekti ayağını ben hala yüzüne bakmadım.

" Bugünlük yeter kahvaltı edebilirsiniz." Hepsi gitti ben gitmedim. Umay yanıma geldi " iyi misin sen?"

" İyiyim Umay" soğuk bir şekilde cevap verince baktı yüzüme " değilsin derin bişi mi oldu?" Hayır anlamında başımı salladım.

Kerem yanımızdan ayrıldı" ben kötü bir asker miyim?" Diyince anlamaz gibi baktı. " Saçmalama benden de iyi bir askersin sen noluyor derin?"

" Duygularımızı saklamamız gerekiyormuş. Çocuk ve şımarık gibi davranmamız yanlış Umay. Hatta askeriye de bile yerimiz olmaz." Tebessüm edip yanındsn kalktım. Odama doğru giderken albay postasını gördüm.

" Komutanım albay sizi çağırıyor." Kafamı salladım. Kapıyı tıklayıp girdim." Üsteğmen Derin Aksoy Trabzon emret komutanım!"

" Otur güzelim" oturdum hemen." Şırnakda boş yer gözüküyor. Tekrar soruyorum emin misin?"

" Eminim komutanım eminim." Gözü doldu " seni özlücem deli kız" gözüm dolu şekilde baktım." Bende seni özlicem amca." Yanına gidip sarıldım tombul yanaklarından öptüm.

" Oyş güzelim benim" kahkaha atıyorduk adeta. Kapı çalınca kucağından kalktım. Kerem girdi baş selamı verdi. Benden çıkmak için amcama döndüm " izninizle" başını salladı bende çıktım.

" Komutanım?" Levente döndüm" gidiyormuşsunuz" başımı salladım." Beni bırakıp mı?" Tebessüm ettim." Çavuş sen ben olmadan da iyi yerlere geliceksin."

" Siz olmıcaksınız ama." Gözümden yaş düştü. " Levent bana iyi gelmiyor burası." Gözü parmağıma gitti." Bitirdiniz mi?" Evet anlamında başımı salladım.

" Abla" diyince baktım yüzüne" üzme kendini orda kendine iyi bak olur mu?" Kendime çektim sarıldım." Olur kuzum olur sende kendine dikkat et. Leyla'nın emanetisin sen bana" diyince gözünden yaş düştü.

" Hadi ben gidiyim bavulu toplıcam sabah Şırnağa doğru gitmem gerekiyor." Başını salladı. " Seni seviyorum abla"

" Bende seni seviyorum kuzum." Diyip yanından ayrıldım. Kafetaryadan atıştırmak için bişiler aldım.

Tim masada oturuyordu. Başım dönünce masadan tutundum " komutanım!" Can yanıma geldi." Bişey yok iyiyim. Bişi yiyince geçer elbette." Can beni oturttu yanıma Kubilay abi geldi oturdu yanıma.

Önüme tost koydu" abi cidden iştahım yok." Saçmalama der gibi baktı." Sinir etme beni istersen ye şunu" tosttan yemeye başladım.

" Bu arada akşam ben gidiyorum."

" Nereye komutanım?" Cana baktım." Tayinimi istedim." Şok olmuş şekilde baktılar." İyi de neden?" Kerem kafetaryaya girince baktım ona." Öyle gerekti diyelim."

" Neresi peki?"

" Şırnak" Kubilay abi baktı bana. " Neyse ben kalkıyım artık." Yerimden kalktım kerem kolumdan tuttu." Ne demek tayin istedin derin?"

" Sanane bundan sen kimsin de sana hesap vericem ben?" Gözleri doldu. " Benim birşeyim değilsin. İstediklerin teker teker oluyor işte yüzbaşı! Askeriye de yerim yoktu bak yok! Şimdi de hayatında yerim olmıcak istediklerin teker teker oluyor. Sevinmen gerekirken sorgulaman saçma yüzbaşı!"

" Derin ben öyle-" sözünü kestim" çocuklaşmam veya şımarmam. Herkes ne yapmam gerektiğini söylediği için bu hayatta bana. Sağol sende söyledin." Baş selamı verip gittim yanından.

Kumsalın yanına doğru ilerledim. Kapıyı çalıp girdim. " Derin" tebessüm ettim. " Kumsal ben gidiyorum."

" Nereye kuzum?" Gözlerim doldu. " Tayinimi istedim." Gözünden yaş düştü.

" Ama neden?" Gözü parmağıma gitti." Yine abim birşey yaptı dimi? Kırdı mı seni?" Kafamı salladım." Önemi yok artık denize iyi bak olur mu?"

" Tamam güzelim" kendine çekip sarıldı. " Biraz da orda görev yapalım madem." Diyince güldü " deli kızım benim unutursan beni ağzına sıçarım."

"Salaksın he" diyince güldü yanağından öpüp çıktım. Askeriyeden çıkıp arabama atlayıp lojmana sürdüm.

Lojmana gelince inip eve girdim. Son kez evin her köşesine baktım. Bavulumu çıkarıp bütün eşyalarımı koydum.

Ben artık buraya ait değildim. Madem beni istemiyor kerem efendi bende onu istemiyorum. Bazen sevgili olarak hata mı yaptım diyorum ama bilmiyorum.

Belki de arkadaş olarak kalmalıydık. Hiçbir şekilde duygusal yaklaşmamamız gerekiyordu. Ama nerden bilebilirdim böyle olucağını.

Bavulu kapatıp kenara koydum. Keremle olan fotoğrafımızı gördüm elime aldım sonra yok koymamalıydım biz ayrıldık sonuçta.

Geri kenara koydum. Allah'tan yiğit de şırnaktaydı. Telefonumu çıkarıp yiğiti aradım." Efendim derin?"

" Müsait mıydın yiğit?"

" Evet müsaitim bişi mi oldu?"

" Benim tayinim oraya çıktı da lojman ayarlayabilir misin dicektim."

" Nasıl çıktı?" Sustum." Derin bişi soruyorum güzelim?"

" Tayinimi istedim."

" Neden?"

" Hiç öyle"

" Peki gelince konuşuruz ayarlarım bugün."

" Akşam yola çıkıcam zaten."

" Tamam güzelim kendine dikkat et"

" Sende dikkat et" diyip kapattık.

Kapıyı açıp annemin katına geldim kapıyı çaldım. Babam açtı tabii." Kızım"

" Annem evde mi?"

" Evde güzelim." Kafamı sallayıp salona geçtim." Hoş geldin kuzum" diyip sarıldı annem.Benim soğuk durduğumu anlayınca hemen baktı babama.

" Bişi mi oldu derin?" Anneme döndüm " akşam yola çıkıcam."

" Görev mi var?"

" Hayır tayinimi istedim."

" Neden?" Yutkundum" benim yüzümden mi?"

" Yok seninle ilgisi yok. Burda yapamıyorum başka yere gitmek istedim."

" Kimle ilgisi var?" Annem elimi tuttu. Sonra gözü elime kaydı." Bitirdiniz mi?"

" Anne cidden soru sorma"

" Tamam sormuyorum ama noldu?"

" Karan abim gibi davrandı biliyor musun? Bana şımarık ve çocukça davranıyorsun dedi. Türk askerisin sen kendine gel dedi. Tamam türk askeri olduğumun bilincindeyim ama kırıldım yani. Benim de duygularım var bende insanım. Duygularını kullanmayı öğreniceksin yoksa askeriye de yerin yok dedi bana."

" Kerem mi dedi bunu?" Evet anlamında kafa salladım. " Bazen anne şey diyorum keşke duygularımla hareket etmeseymişim. Yanıma gelip özür dilemek yerine ne demek tayin istedin diyo. "

" Ben aslında onu uyardım üzmemesi konusunda. Ama dinlememiş belli ki."

" Şırnakta en azından yiğit var yabancılık duymam anne." Kafasını salladı." Peki kuzum peki" sarıldı bana bende ona sarıldım.

Babama döndüm." Sana çok kırgınım ama bir o kadar da seviyorum seni baba" koşarak sarıldım kokusunu içime çektim." Benim bırakmamı ister misin?"

" Yok gerçekten gidebilirim ben."

" Peki kızım yiğit orda Allah'tan" diyince tebessüm ettim. Son kez bakıp çıktım. Eve girip bavulumu aldım lojmanın kapısından çıktım.

Herkes burdaydı. " Ya ama ağlarım." Diyince Kubilay abi gelip sarıldı." Seni özlicem kızçe" tebessüm ettim." Bende seni özlicem abim."

Hepsiyle teker teker sarıldım. Mert abim ve baran abime aynı anda sarıldım." Sizi seviyorum."

" Bizde snsi seviyoruz güzelim" yanaklarımdan öptüler. Levente gidip sarıldım. " Geldiğimde güzel yerlere geldiğini görmek istiyorum haberin olsun." Bu dediğime güldü.

Karan abim ve Timur abime baktım." Ne kadar sinirli olsam da size gelin şuraya" ikisi de gelip sarıldı bana.

Kumsala gittim bu sefer yanaklarından öptüm." Deniz ve sen birbirinize emanetsiniz kuzum." Tebessüm etti." Sende yiğite" diyince tebessüm ettim.

Kereme baktım" kendinize dikkat edin komutanım" diyince kaşları çatıldı." Umarım şımarık olmayan askeriyeye uygun birini bulursunuz." Tebessüm ettim.

Denizin yanına gittim." İkiz" göz yaşlarını sildi." İlk fırsatta gelicem benden kurtulamazsın ona göre"

" Kurtulmak isteyen kim?" Güldü" kumsala iyi bak olur mu?" Kafasıyla onayladı." Seni seviyorum ikiz"

" Bende seni seviyorum ikizim" diyip sarıldım. Göz yaşlarımı sildi." Yiğite emanetsin." Kafamı salladım arabayı çalıştırıp ordan uzaklaştım. Bekle beni Şırnak ben geliyorum.

Loading...
0%