Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4. Bölüm: umut

@tuana_59

Herkes bu hayatta birşeyi sever sonra yanılır. Kimi aşık olur aşık olduğu kişi yabancıdan ibaret olduğunu öğrenir. Bu ikili yabancı meselesi tam olarak beni anlatıyordu

Atlas benim hayatımda öyle bir etki bırakmıştı ki kendime gelememiştim. Ama bazı şeyler olur hayata tutunma sebebiniz olmuştur.

Benim hayata tutunma sebebim belki de denizdi. Denize ilk gunden beri ısınmıştım. O benim sadece kardeşim değil aynı zamanda sırdaşım da olmuştu.

Sakinleştiricinin ardından sabaha kadar uyumuştum. Gözlerimi aralayıp baktım deniz başımdaydı. " Deniz" diye fısıldadım." İkiz iyi misin?" İyi miyim gerçekten iyi mıydım sahiden? Yoksa kendimi mi kandırıyordum iyiyim diye bunları artık çözemicek hale gelmiştim 16 yıl boyunca.

" Özür dilerim dün görmemen lazımdı ikiz." Derin nefes aldı elimi tuttu." Sen benim ikizimsin. Ne olursa olsun yanındayım." Tebessüm ettim. Karnım ağrımaya başlamıştı lavobaya gittim tahmin ettiğim olmuştu adet olmuştum." Of siktir"

Lavobada işleri hallettikten sonra odama geçtim. Karnım feci şekilde ağrıyordu." Annemi çağırır mısın?"

" İyi misin?" Başımla onayladım deniz annemi çağırmıştı. " Kuzum noldu?" Derin nefes aldım " anne adet oldum da okuldan izin alabilme ihtimalin var mı? Bide abime desen serum halletse benim ağrım fazla oluyor." Başıyla onayladı telefonu tuşladı.

" Alo yavuz derin 1 hafta gelemicek hasta izin halledebilir misin? Tamam teşekkür ederim." Kapattı telefonu. " Anne çok ağrım var." Başımdan öptü" tamam geçicek." Odadan çıktı baran abimi çağırmıştı baran abim serumla geldi.

" Yine bana kaldın kız?" Güldüm ama bir yandan da karnımdan belime vuruyor acı. Kızlar beni anladı nasıl bir ağrı olduğunu...

Kolumu plastik eldivenle sıktı. Damarıma baktı iğneyi batırdı. Eldiveni çıkardı serumu taktı. " Hep böyle mi oluyor ağrın?" Kafamla onayladım." Sancılı geçiyor genelde. Hatta Mehmet abi beni hep hastaneye götürürdü."

" Hastaneye gidelim bir gün senle test yapalım belki ciddi birşeydir." Kafamla onayladım. Telefonum çalmaya başladı" abi açsana konuşcak halde değilim." Abim onaylayınca aldı telefonu.

"Efendim ben derinin abisi. Aa öyle mi? Evin konumunu atiyim buraya gelin isterseniz.tabi bekliyorum." Kapattı telefonu.

" Mehmet abin. Havaalanındaymıs."

" Gerçekten mi?" Kafasıyla onayladı." Ay ayarlamış tayini."

20 dakika sonra

Kapı çaldı baran abim kapıyı açmaya gitti. Mehmet abimle geri döndüm" fıstığım nasılsın?" Seruma baktı" bu sefer görev baran abinde anlaşılan" güldüm. " Biraz öyle oldu."

" Keremle naptınız?" Gülen yüzüm düştü. " Konuşmuyorum. Sakinleştirici yaptı bana yapma dedim."

" Derin ne demek sakinleştirici? Atlas mı geldi?" Gözüm doldu. " Nerde?" Yutkundum" bilmiyorum sabaha kadar uyumuşum." Güldü" uykucu baran gelsene benle dışarı." Beraber çıktılar.

Baranın anlatımından

Mehmet abi çağırınca çıktık." Atlas nerde?" Gözümü kaçırdım " sana soruyorum baran."

" Bilmiyorum kerem de apar topar çıktı hala haber gelmedi."

" Siktir" telefonu tuşladı" nerdesin kerem?"

Kapı çaldı. Kapıya bakmaya gittim bütün herkes burdaydı." Kerem nerdesin dedim?" Keremin üstüne yürüdü." Abi şey"

" Ney?" Babam yaklaştı elimi uzattı" albay oğuz sizde kızımın bahsettiği Mehmet komiser olmalısınız."

" Evet oyum."

" Atlas öldü"

" Anlamadım albayım?"

" Öyle gerekti komiserim şimdi kızıma bakmam lazım ve haberi vermem gerekiyor." Babam odaya çıktı." Baba sen mi geldin?" Baba deyince bir durdu sonra gülümsedi" ben geldim kızım ben geldim."

Seruma baktı " iyi misin güzelim?" Yutkundum" iyiyim de ağrım vardı sadece bişi mi oldu?" Odaya tanımadığım askerler de girdi." Geçmiş olsun bacım." Dediler. Kafa selamı verdim.

Babam elimi tuttu. " Şimdi bişi söylicem ama sakin olcaksın."

" Dinliyorum." Derin bir nefes aldı." Atlas öldü."

" Hangi atlas?" Yutkundu" bu senin eski sevgilin olan kızım." Gözümden bir damla yaş düştü. " İyi de nasıl?"

" Gerekeni yaptım benim kızıma uzanan el kırılır." Serum bitmişti baran abim gelip serumu çıkardı." Hava almak istiyorum nefes alamıyorum." Kerem geldi beni dışarı çıkardı terasa. " Küçükken napıyorduk?"

" Burnundan nefes al ağzından nefes ver." Burnumdan nefes aldım " şimdi ağzından nefes ver." Ağzımdan nefes verdim. Bir kaç kere tekrarladık. " Bitti mi?"

" Bitti ama" gözüne baktım " ama"

" Daha yeni başlıyor."

" Peki içimdeki his geçer mi?"

" Geçicek söz." Sarılıp ağlamaya başladım. Bir kaç saat öylece ağladım

3 saat sonra

Bütün akrabalar gelmişti beni görmeye artık bıkmıştım

Konuşup duruyolardı. Annem atladı tanıtmaya başladı. " Bak kızım bu benim kuzenim Fatma. Oğulları resul, yılmaz, oğulcan." Kafamı salladım. " Memnun oldum."

Babam atıldı." Tanıyorsun zaten Yavuz'u. Karısı Sevgi oğulları emir, onur ve Alp.Yavuz amcanın yanında ki Kaan amcan karısı Feyza oğulları Yusuf, Semih ve son olarak en küçük amcan Faruk karısı sevim oğulları umut var yeni doğdu. Yanındakiler de Emirhan ve gökalp" onlara da memnun oldum dedim.

Odama çıkmaya karar verdim odamda amcamın bebişi vardı öylece tavana bakıyordu. " Senin ismin ne?" Parmağımı tuttu. " Benim ismim derin senin ismin ne?" Kolunda umut yazıyordu." Umut ne güzel isim. Hiç umudunu kaybetme bu hayatta olur mu?"

Birden aklıma küçükken Mehmet abinin beni uyutmak için söylediği ninni geldi. Ben her ağladığımda o ninniyi söylerdi. Söylemeye başladım

Sen bir güzel meleksin

Her gönülde çiçeksin

Sen bir güzel meleksin

Her gönülde çiçeksin

Gözümden bir damla yaş aktı.

Sen ne şirin bebeksin

Uyu uyu göz bebeğim

Uyu uyu ninni

Sen ne şirin bebeksin

 

Uyu uyu göz bebeğim

Uyu uyu ninni

Şevkat tüten ocağım

Açık sana kucağım

 

Şevkat tüten ocağım

Açık sana kucağım

Ağlama yavrucağım

Uyu uyu göz bebeğim

 

Uyu uyu ninni

Ağlama yavrucağım

Uyu uyu göz bebeğim

Uyu uyu ninni

" Sıra sende demek?" Kafamı kaldırdım. " Uyudu."

" Uyur tabi." Mehmet abinin gözünden bir damla yaş düştü. Odadan çıktık bebiş uyumuştu çünkü terasa geçtik." Hatırlıyor musun derin? Sen bazen huysuzlanırdın bebekken. Ben gelirdim başına bunu söylerdim anında susardın." Gülmeye başladım" bazen bilerek yapıyordum. Bir gün yakalamıştın." Kahkahayı bastık.

" Hala büyüdüğünü kabul edemiyorum." Gözümden yaş düştü." Hala karşımda paytak paytak bana geldiğini hissediyorum." Ağlamaya başladım. " Artık büyüdüm bahaneyle sana ninni söyletcek yaşı da geçtim." Gözümdeki yaşı sildi.

" Başka şarkı söylerim premses." Burnumu sıktı" ya abi şu huyundan bir vazgeçmiyorsun."

" Sesin güzelmiş." Kafamı kaldırıp annaneme baktım." Teşekkür ederim Mehmet abim bebeklikten itibaren hep bunu söylerdi." Tebessüm ettim." Demek öyle torun. Söyle bahalım ne olmak istiyorsun?"

" Öğretmen olucam." Mert abim bana baktı." Hiç bahsetmedin bana."

" Fırsat olmadı ki." Kafasıyla onayladı. Ara ara karnımı okşuyordum." Ne öğretmeni istiysın?"

" Okul öncesi öğretmenliği küçüklükten beri aklımda." Kerem birden atıldı " cidden öyle hatta bir gün-"

" Kerem sus!"

" Yo susmıcam. Parkta bir tane kadının bebeği var tamam mı?" Altımdaki yastığı aldım yüzüne attım" sus diyorum."

" O bebeği almış eve getirmiş öğretmenlik yapıcam diye" kahkaha atmaya başladı." Ama var ya Mehmet abi diyor bu kim derin? Diyor ki o benim öğrencim." Utançtan yerin dibine gidecektim adeta.

" Ama daha 7 yaşındaydım. Nerden biliyim bir kere Allah Allah!" Karnını tutup gülmeye başladı." Hayır birde Mehmet abi alıyor götürcek. Bırak öğrencimi daha velisi gelmedi diyor." Gözlerimle susması için işaret yaptım ama nafile.

" Abla yaptın mı gerçekten?" Başımla onayladım. " Ay bide şey demişti atlas. Büyüyünce benim çocuğum da böyle tatlı olur mu?" Yere yattı gülmekten.

Herkese baktım" kerem sus diyorum sus rezil ettin beni!"

" Ben anlatsam zaten burda iyi rezil olcan derin." Göz devirdim. " Anlatsana kerem" babama döndüm" baba rezil mi etmek istiyorsun beni?" Babam umursamadı " anlat oğlum."

" Ya bir kere derin o zamanlar 14 yaşında falan bir çocuk yapışmış bacağına. Derin diyo bak elimden kaza çıkıcak git" bir yandan karnını tutuyordu." Ama napim bacağıma yapışmış seni abime alcam diyo. Abim asker sende öğretmen ol evlenin diyo." Kerem kahkahayı bastı." Çocuk yapışmış derin bir itti çocuğu. Bak çocuk ben senin sümüklü abini napiyim?"

" Arkadan abisi çıktı deme."

" Alp abi sende mi ya?" Umursamadı peeh.

" Arkadan abisi çıktı. Sen bana sümüklü mü diyorsun ben koskoca çavuş Emre Polat dedi. Bu bir kaldı baktı ben orda kahkahaya boğuldum."

" Ama bakın çocuğu küçükken gördüm sümüklüydü ne zaman büyüdü de asker oldu yani dimi?"

" Derin sen onu gördüğünde 5 yaşındaydın ve çocuk 11 yaşındaydı." Yutkundum" of iyi be bişi demedim." Somurtmaya başladım deniz yanıma gelip yanağımı sıktı." Oy çen şinirlendin mi çen"

" Okoz nopoyoson yonogomo borok" Timur abim eline vurunca elini çekti " of yanağım ya!"

Kumsal birden konuştu " derin zaten çok şeydi."

" Neydim?"

" Uyuzdun yavrum. Sana sataşana dalıyordun. Bir dinliyorum dinle ondan sonra döv. Yok ben vurucam diyip dalıyordu. Gerçi hala öyle kimseyi dinlemez derin." Kerem atıldı" yani Aksoy ailesi derine bişi yapmadan iki kere düşünün. Derinin affetmiyeceği iki şey ihanet ve yalan."

Geçmiş

Bilinmeyen numara: Buraya gelsen iyi olur sevgilin birini aldı eve.

Aptal bir sırıtma oldu yüzümde hemen elime biraları aldım pasta aldım evin yolunu tuttum. Taksiye parayı ödedikten sonra indim. Sokak kapısı Aralıktı. Garip bir şekilde evin kapısı da öyle inleme sesleri yükseldi.

" Derini seviyor musun?" Ablamın sesi bu. Yavaş adımlarla sesin oraya gittim. Kahkaha atmaya başladım. " Bir saniye bir saniye lütfen keyfinizi bozmayın." Karnımı tutarak ordan çıkmaya çalıştım." Derin dur!" Kolumu tuttu. " Tek seferlik bişi takılma ben seni seviyorum."

" Yok atlascım ben mm" vücuduna baktım" küçük şeylere takılmam." Kahkaha atıp çıktım. Çıktığım an ağlamaya başladım. O günden sonra hiçbir şey iyi olmamıştı. Ne hayatım nede yaşadıklarım.

 

 

Loading...
0%