Yeni Üyelik
5.
Bölüm

5. Bölüm: Melisa

@tuana_59

Kaç saattir ders çalıştığımı bilmiyordum. Kronometre ye baktım " oha 5 sattir ders mı çalışıyorum ben?" Baş ağrısından oturdum kronometreyi kapattım. Bütün herkes bugün bizde kalıyordu.

Odamdan çıkıp mutfağa gittim baş ağrısı için ilaç içmem lazımdı. " Derin?" Kafamı kaldırdım karan abim. " ne arıyorsun?"

" İlaç ya başım ağrıyor." Yanıma gelip dolaptan uzattı elinden alıp içtim. Masaya oturdum. Karşıma geçti" iyi misin?" Gözüne baktım" iyiyim."

" Yok gerçekten soruyorum iyi misin?"

" Noldu binbaşı karan birden ilgiler falan noluyoruz?" Sabır çekerek odama gittim. Daha fazla dayanamayarak uyuya kaldım.

************************************

Sabah kalkıp cilt bakımımı yaptım sonra da kahvaltıya indim." Günaydın" hepsi başını kaldırıp günaydın dediler. Hiç iştahım yoktu o yüzden az koydum tabağa. Alp abi atladı " hayırdır kuzi niye az koydun diyette misin?"

" İştahım yok ya geç yattım gece." Baran abim bana döndü" sebep?"

" Ders çalıştım 5 saat. Saatin farkında değildim." Güldü bu halime. Mert abim bana döndü" sana koç tutmak istiyorum izin verirsen. İşte denemeleri soru çözümünün analizinde falan yardımcı olur. Zamanında öyle kazanmıştım ben." Başımla onayladım.

" Valla iyi olur. Seneye sınava gitcez şurda tatile de 2 hafta kaldı. " Güldüler bu halime. Denize döndüm" senin hedefin ne ikiz hiç bahsetmedin?"

"Timur abim ve karan abimin mesleğinden ilerlemeyi düşünüyorum ben." Tebessüm ettim" belki aynı şehire atanırız" güldük " doğu yazma ikiz de nereyi yazarsan yaz." Somurttum" aşk olsun benden ayrılmak mı istiyorsunuz beyefendi?"

" Haşa sizden uzaklaşmak ne mümkün." Saçımdan öptü. Atlasa döndüm" atlas senin dersler nasıl gidiyor?"

" İyi gidiyor abla." Tebessüm ettim. Karnıma yine sancı girince yüzümü buruşturdum. Deniz elini karnıma koyup okşamaya başladı tebessüm ettim. " İyisin dimi?"

" Düne göre evet. Baran abim de tutturdu test yaptıralım diye. Hayır yani gören de ölüyorum zanneder" diyip güldüm " klasik baran abim bir keresinde küçükken düşmüştüm kolum çizik geldi yanıma bir şeyin var mı krem sürelim diye" kahkaha attım.

" İkiz diyorum tatile mi gitsek senin için de iyi olur yazın."

" Olur aslında."

" Keremle aran hala bozuk mu?" Kafamı salladım. Gülseren abla geldi" kızım kargo geldi sana." Babam bana döndü" ne kargosu?" Bilmiyorum der gibi kafa salladım kapıya gittim kargoyu aldım. Oturdum koltuğa kutuyu yavaşça açtım. Önüme keremle çocukluk fotoğraflarım çıktı." Hani yırtmıştın?"

Fotoğrafa bakıp tebessüm ettim. Kağıt çıktı arkasından.

" Biliyorum çok kızgın ve kırgınsın bana yapmamam gerekirdi sana bağırmamam gerekirdi. Doğum günün kutlu olsun derinim. Unuttum sanma çünkü biz unutmadık. Fotoğrafı evet yırtmadım. Atmadım ve asla da atmam. İkimizi ikiz zannederlerdi hatırlıyor musun? Özür dilerim sana bağırdığım için özür dilerim kalbini kırdığım için."

Ardından bir fotoğraf daha çıktı.

Resmin arka yüzünü açtım " doğum günün kutlu olsun deroşumm. Hep birlikte buyümemize diyorum her sene ben senden 4 ay büyüğüm kavgası yapıyoruz farkında mısın? Ama bu sefer yapmıcam. Seni çok seviyorum kız kardeşim iyi ki hayatıma girdin. İyi ki seninle tanıştık ve iyi ki beni ben olduğum için sevdin. Burda çekildiğimizde demiştin ki güzel çıktım mı? Benden daha güzel çıkmıştın da diyememiştim orası ayrı tabi. İyi ki doğdun güzelim iyi ki doğdun."

" Burda 5 yaşına giriyordun ve sana pasta yapıyorduk hatırlıyor musun derin?" Güldüm" hatırlıyorum."

" O gün her yeri batırmıştık. Derin sen benim kızım oldun. Olmayan kızım biliyorsun nare çocuğum olmıcak diye beni bıraktı gitti. Ben seninle keremle ve kumsalla hayat kurdum resmen. Her ağladığında benim yüreğim sızladı. Her düştüğünde koşarak geldim. Sen çok hassastın hala öylesin. İçine atıyorsun herşeyi ama yapma. Bir sıkıntın olduğunda hep yanındayım olucam da zaten. Doğum günün kutlu olsun güzelim. Seni seviyoruz." Göz yaşımı sildim.

Denize baktım" unutmuyolar her sene. Ve her sene de gözyaşımı tutamıyorum." Sarıldı bana. " Güçlü bir bağ var aranızda." Kafamı salladım. " Benim kızımı kim ağlattı?" Gülerek babama baktım. " Keremler kargo göndermiş bugün doğum günümüz ya önden kutladılar." Göz yaşımı sildim tekrardan. Deniz saçımdan öptü" bende sana ait birşey var ikiz."

 

Elimden tuttu odasına götürdü. İki bileklik vardı elinde birini bileğime taktı. Diğerini de ben bileğine taktım." Doğum günümüz kutlu olsun güzelim." Tebessüm ettim. " Benimle bugün bir yere gelir misin?"

" Nereye?" Tebessüm ettim" birini ziyaret etmem lazım." Kafasını salladı. Odama gidip hazırlandım denizle beraber çıktık evden. Baran abim bizi bırakmak istedi. Mezarlığa geldiğimizde derin nefes aldım.

Melisa gümüşçü

Gözümden bir damla yaş düştü. " Abla ben geldim." Deniz bana bakmaya devam etti." Yeni ailemi buldum.Hani bana diyordun ya. Sen bu aileye layık değilsin. Değilmişim abla değilmişim. Babamın yaptıklarını bilmene rağmen sustun. Ben susturdum seni hakkını helal et abla. Melisa abla her gece seni görüyorum. Beraber Mehmet abiyle parka gittiğimizi baş ucumda beni beklemeni. Sonra o kurşun sesi aklıma geliyor." Baran abim ve deniz şok içinde baktı.

 

" Biliyorum kendini suçlama diyorsun orda.Abla nolurdu önüme geçmeseydin de ben vurulsaydım. Abla ben çok yoruldum. Ben iyileşmek istiyorum. İkizin iyi Mehmet abi iyi hatta yanıma geldiler kerem ve kumsalla. Beni yalnız bırakmak istemediler. Keşke sende gitmeseydin. Seni çok özlüyorum." Derin nefes aldım.

" O günü unutamıyorum. Ama sana bir haberim var. Atlas öldü. İçin rahat olsun. Rahatça uyu olur mu? 1 sene sonra intikamın alındı. Sorma nasıl oldu diye ama oldu bir şekilde. Biliyor musun artık benim de kardeşim var. Hep diyordum kardesim olsa keşke diye. Ama bir kardeşim var 7 yaşında görsen gözleri masmavi. İsmi atlas onun ismi." Baran abim ağladı.

"Ben gidicem şimdi ama yine gelicem. Seni seviyorum Melisa abla." Mezara baktım kafamı iyi yana salladım" hayır hayır hayır ya hayır benim yüzümden benim yüzümden!" Kendime vurmaya başladım deniz geldi." Benim yüzümden deniz benim yüzümden!" Deniz saçlarımı okşamaya başladı. " Şşş tamam geçti burdayım."

" Onun yerine ben burda olmalıydım." Baran abim geldi kucağına aldı beni arabaya götürdü. Yol boyu gram konuşmadım. Eve geldik. İçeri girdik.." Gittin dimi?" Mehmet abiye baktım Kafamı salladım. " Her ay gidiyorsun gitme artık!"

" Orda yatan senin kardeşin. Nasıl bu kadar duygusuz olabilirsin?"

" Çünkü kötü oluyorsun!" Sertçe konuşmaya başladı" ben bir kardeşimi daha kaybedemem."

" Benim kardeşim öldü o atlas yüzünden!" Burukça tebessüm ettim. " Biliyorum benim yüzümden öldüğünü yüzüme vurmana gerek yok."

" Derin öyle bişi söylemedim."

" Ne var biliyor musun hiçbirimiz görmedi ne sen ne kerem ne de kumsal. Ben gördüm ben! Melisa abla benim yüzümden öldü tamam mı benim yüzümden!"

" Allah kahretsin o atlası!" Derin nefes aldım." Derin senin bir suçun yok abicim bilemezdik böyle olucağını."

"O kurşun bana gelmeliydi bana ya bana. Ama merak etme abi ben senin adına da utanıyorum. Ben yaşadığım için çok utanıyorum. Ben" basım dönmeye başladı" b-ben çok utanıyorum ama siz görmüyorsunuz" dengemi kaybedip düştüm.

" Derin! Derin aç gözünü abicim aç derin!"

" Derin derin uyan derin!"

Yazardan

Deniz derini kucağına aldı odasına götürüp yatırdı. " Kardeşim iyi ol olur mu?" Saçından öptü. Baran gelip baktı" üzüntüden bayıldı bir serum yaparım iyi gelir." Damar yolunu bulup serumu taktı.

Onur girdi " baktın mı tansiyonunu?" Baran kafasını salladı." Normal tansiyonu." Deniz keremin üstüne yürüdü." Kim bu Melisa?"

" Deniz ben"

" Kerem delirtme beni kim bu Melisa? Gel benle dışarı!" Keremi kolundan tutup çıkardı." Söyleyin kim bu Melisa?"

"İkizim." Mehmet konuşunca tüm gözler ondaydı. " Ama öldü atlas öldürdü. Derini korumak için kurşunun önüne attı kendini. Geldiğimizde derin melisanın üstünde yatıyor halde bulduk. Kriz geçiriyordu. Melisa abla beni bırakma benim yüzümden oldu diye."

" Nasıl oldu peki?" Mehmet barana baktı" atlas çocukluk arkadaşı derinin. Derini çok uyardım atlas konusunda ama dinlemedi. Derin ayrılınca peşini bırakmadı. Bir gün derini kaçırmaya çalışmış. Melisa da kurtarmaya tabii. Melisanın kafasına silah dayamış. Derin de bırak gelicem demiş.Melisa çok uğraştı."

Geçmiş

" Abla pasta yapalım mı?" Melisa bıkmış bir şekilde baktı derine kıyamadı" hadi malzeme almaya gittiler. Marketten alacaklarını aldılar. Poşetleri aldı Melisa.

" Fıstık sen bugün ayrı bir güzelsin." Güldü derin."kerem doğum günü hediyesi olarak beni yemeye götürcekmiş."

" Bak senn" önlerine siyah araba durdu. " Abla hadi gidelim bu atlasın arabası."

" Hayır derin!" Atlasın amcası indi." Derin atlas seni istiyor hadi gidelim."

" Söyle o yiğenine benim kardeşimi rahat bıraksın!" Gülmeye başladı"küçük hanım benim işim seninle değil derinle!"

" Derin geç arkama!" Derin melisanın arkasına geçti. " Uzatma ve ver derini!"

" Asla ölürüm de vermem."

" Peki!" Silahını kafasına dayadı melisanın." Veriyor musun?"

" Vermiyorum."

" Tamam geliyorum bırak silahı nolur."

" Derin saçmalama!"

" Abla ölmene izin veremem!"

" Derin sus!"

" Bak doğru konuşan biri hadi gel derincim." Derin adım attı Melisa kolundan tuttu" sana hayır dedim."

" Özür dilerim abla abime oku çok sevdiğimi söyle. Kereme de ki Derin artık yok." Burukça tebessüm etti adamın elini tuttu. Ve bir silah sesi.

" ABLA HAYIR HAYIR HAYIR!" Melisanın üstüne gitti." ABLA ölemezsin abla uyan!"

" D-derin m-mehmet sana sonda da Allah'a emanet."

" Hayır abla gidemezsin hayır hayır hayır benim yüzümden benim yüzümden."

" Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü-" şehadet getiremeden elleri boşluğa düştü.

" Abla!"

 

 

Loading...
0%