Yeni Üyelik
7.
Bölüm

7. Bölüm: Üsteğmen derin

@tuana_59

7 sene sonra

Bugün hakkariye doğru yola çıkmıştım. Yeni atanma yerim Hakkari. Karan abim elli kere aradı geldin mi diye? Sanki nolcak ya alt tarafı hakkariye gidiyorum yani.

Birden arabanın onu kesildi. Afferin sana derin ağzını bir hayrı aç ya. Hemen kolyemi takıp çipi aktif ettim. Camı açtım " buyrun?" Teröristti bu anlaşılan " burdan geçmek yasahtır bayan." Birde alkol kokuyor kusucam şimdi.

" Öyle mi bilmiyordum. Ben yeni taşındım buraya." Silahını çıkardı" esger misin sen yoksa?" Birde söyleyebilsen amına koyim.

" Yok değilim" süzdü beni" sen esgersin." Silahımı aniden alıp bayılttım. Hızla ordan geçmeye çalıştım. Telefonu çıkardım Faruk amcamı tuşladım. " Alo derin?"

" Amca peşimdeler. Takip ediyolar napmam lazım?"

" Tamam ekip gönderiyorum."

" Çip aktif kaçırılırsam bakarsınız ordan." Güldü" deli kız" son sürat sürdüm kafamı çıkardım birinin lastiğine ateş ettim. Hızla askeriyeye geldim.

Kapıda askerlerden biri vardı " Kime bakmıştın bacım?" Asker kimliğimi gösterdim. " Çavuş Emre Polat emret komutanım!" Baş selamı verdim." Geçebilir miyim asker?" Kapıyı açtı bende arabayı park ettim.

Hızlı adımlarla giderken birine çarptım " ah bir bu eksikti!"

" Çok sakarsınız anlaşılan."

" Pardon?" Salak salak sırıtmaya başladı.

" Bu hızla geldiğinize göre çarpacağınızı bilmeniz gerekli." Omzuna baktım teğmen güldüm.

" Bir dahaki karşılaşmamızda umarım daha güzel bir tanışma olur teğmenim." Güldüm albayın odasına geldim. İçeri girdim." Üsteğmen Derin Aksoy Trabzon emret komutanım!" Amcam bu halime güldü.

" Otur üsteğmen." Oturmadım" emrediyorum üsteğmen!" Hemen oturdum. Albay postası geldi " oğlum bana denizi çağır." Baş selamı verip çıktı.

" Söylemedin dimi? Sürpriz yapcaktım." Başıyla onayladı. " Şimdi saklancam amca bişi demiceksin." Hemen masasının arkasına geçtim. " Teğmen Deniz Aksoy Emret komutanım!"

"Otur teğmen."

" Emrediyorum." Hemen oturdu. Çaktırmadan arkasından gelip kolumu boğazına koydum." Noluyor lan?" Kolumu çekti bana baktı" derin?" Güldüm" deniz?" Sarıldı birden." Hani haftaya geliyorsun?" Tebessüm ettim " sürpriz yapmak istedim teğmenim." Güldü bu halime.

" Kızım çok özledim ya" gözleri doldu" bende özledim ikiz bende özledim karan abime bakıyım" diyip çıktım kapıyı tıkladım " gel!" Başını dosyadan kaldıramıyordu. " Söyle asker işim var." Güldüm" üsteğmen derin Aksoy Emret komutanım!" Kafasını kaldırdı. " Derin?" Kahkaha attım.

" Ne zaman geldim? Niye haber vermedin?"öksürdüm " şöyle ki teröristlere rastladım biraz tekerlerine sıkmış olabilirim sanırım." Güldü " derin yaptı yapıcağını yani yine." E yani ne sandın aslanım.

" İki tim var biri şahin timi biri de ışık timi. Işık timinin komutanı sensin." Gülümsedim. " Hadi gel tanışalım." Kafamı salladım. Beraber yanlarına gittik." Sakın yanında abinim deme birine ders vermem lazım." Bu halime güldü.

Beraber ışık timinin yanına geldim beklediğim gibi teğmen ordaydı. " Evet arkadaşlar yeni komutanınız bugün atandı. Üsteğmen derin" güldüm teğmenin karşısına geçtim" teknik ver asker!"

" Teğmen Aksel İzmir emret komutanım!" Güldüm " büyük konuşmamak gerekir değil mi teğmenim?"

" Evet komutanım!" Güldüm bu haline." Evet asker tekmil verin!"

" Çavuş Emre Polat emret komutanım!"

"Asteğmen Kubilay Aktaş emret komutanım!"

" Asteğmen Berk Yıldırım emret komutanım!"

" Asteğmen Burak Çelik emret komutanım!"

" Çavuş çınar Bozkurt emret komutanım!"

" Bende üsteğmen derin memnun oldum arkadaşlar!"

" Sağol!" Abim güldü" kök söktürcen değil mi?" E yani der gibi baktım.

"Ha bu arada ben derin Aksoy Timur, deniz ve karanın kardeşi albayın yiğeni oluyorum." Gülümsedim. Askerler şok olmuş şekilde baktı.

" Sıçtın" Berkin Aksele dediği şeye güldüm. Midem bulanmaya başlayınca baktım hepsine " teğmen burası sende benim az işim var." Odama geçtim hızlıca" sakin ol sakin ol." Derin derin nefes aldım" yemek yemedin ondan." Çantadan ilaç çıkardım. Kapı çaldı ve Timur girdi gördü elimdeki ilaca baktı.

"Hayırdır üsteğmenim?"

"Midem bulanıyor." Elimdeki ilacı aldı" yemek yedin mi?" Hayır anlamında salladım" abi kalkcak durumda değilim gerçekten." Telefonu çıkardı" Berk hemen kahvaltılık bisiler bulup derinin odasına getiriyorsun." Diyip kapattı.

 

" Yine abartmaların üstünde."güldü Berk odaya girdi. " Buyrun komutanım." Masaya bıraktı midem bulana bulana yedim zorla ilacı da ağzıma attım." Güneşimiz de geldi sonunda he." Güldüm.

Biraz daha iyi olunca kalktım." Seni şahin timiyle tanıştırıyım." Tebessüm ettim ayağa kalktık kahvaltı ediyordu iki tim de. Ayağa kalktılar Timur abim oturun dedi ben olduğum için oturmadılar " oğlum iki kişi mi oturun demeli illa otursanıza." Hemen oturdular.

" Işık timi tanıyor da şahin timi de tanışsın istedim." Hoş geldiniz komutanım dediler. Bende hoş buldum dedim. " Komutanım ben teğmen can grubun en sempatik en yakışıklı enn-" yanındaki ensesine vurdu." En patapatsızı."

" Aşk olsun komutanım ya" güldüm karnıma sancı girdi belli etmedim geçen görevde vurulmuştum. Karnıma baktım dikişim patlamıştı ensesine vuran çocuk bana baktı. " Bende yüzbaşı yiğit"

" Memnun oldum yüzbaşı" kafa selamı verdi. yiğit yüzbaşının yanındaki konuştu" bende Umay üsteğmenim." Kafa selamı verdim.

Umayın yanında ki konuştu bu sefer " bende Batur asteğmen."

" Memnun oldum arkadaşlar ben bir lavobaya gidiyim." Ayağa kalktım yarama baktım " siktir cidden siktir" kimseye görünmeden revire girdim. Doktor yoktu Allah'tan hemen pansuman malzemelerini çıkardım.

Kapı açıldı yiğit yüzbaşı gelmişti. Hemen pansuman malzemelerini sakladım. " Nerden vuruldun?"

" Karnımdan." Yanıma gelip karnıma baktı " dikişlerin patlamış baktırman lazım." Yutkundum" ben hallederim yüzbaşı" gözüme baktı" halledememişsin ama hastaneye mi gidersin yoksa albayıma mı söylim?"

Oflayarak baktım" denizi çağırır mısın?" Gözüme bakıp çıktı. Bir kaç dakikaya deniz geldi." İkiz noldu?"

" Deniz korkma görevde yaralanmıştım beni hastaneye götürür müsün? Abimlere bişi demek yok özellikle amcama." Tamam der gibi kafasını salladı.

 

Çaktırmadan arabaya bindik. " Niye söylemedin?" Gözüne baktım " önemli bişi yoktu çünkü." Sabır çekerek hastaneye sürdü. Hastaneye geldiğimizde indik. " Pardon pansuman yapıcak biri var mı?" Hemşirelerden biri " ben yapabilirim." Erkekti deniz öldürcek gibi bakıyordu.

" Oturun şöyle" eldiven geçirdi eline oturdum.İğne çıkardı " gerek yok" iğneyi geri yerine koydu. Dikişleri kesip tekrardan dikmeye başladı. Ama ben gram mimik oynatmıyordum. Karnımda ki izlere baktı " askerim ben" tebessüm etti.

" Bitti dikişlerinize dikkat edin. Pansuman yapın haftaya da çıkarırız."

" Çıkartırım recirde ki doktora." Diyip çıktım. Arabaya atladık. Arabanın camı tıklatıldı Faruk amcamdı." Hii yakalandık." Yutkundum camı açtım " efendim albayım biz de denizle geziyorduk."

" Yer miyim sence üsteğmen?" Gözümü kaçırdım" gezmeye çıktık dedim ama."

" Hastanede mi?" Gözümü kaçırdım. " Nerenden?"

" Karnımdan ya bişi yok." Sinirli halini ayrı seviyorum bu adamın ya.

" Eve geçince konuşcaz." Tebessüm ettim arabayı sürmeye başladı deniz." Sanki noldu alt tarafı vuruldum. Askerim ben yahu!"

" Haber vermemene sinirlendi ikiz benim olduğum gibi." Alt dudağımı dişledim. Askeriyeye gelince kumsal aradı" söyle güzelim."

" Arkana bak" arkamı döndüm " kumsal?" Koşup sarıldım " ne işin var senin burda?" Bütün herkes kumsala bakıyordu ve üstündeki elbiseye deniz birden bağırdı " dönün lan önünüze!" Güldüm bu haline.

" Deroşş"bu demek oluyor ki ben bir bok yedim.

" Noldu?"

" Ben burda çalışmaya başlıyorum yarından itibaren." Gülmeye başladım" güzel şaka güzelim."

" Şaka değil." Denize döndüm " yanlış duydum dimi kumsal bana burda çalışıcam demedi."

" Doğru duydun ikiz."

" Kumsal elli kere dedim sana buralar sana göre değil dedim."

" Tek ben gelmedim ki."

" Tek ben değilim derken?"

" Kerem abim ve Mehmet abim de geldi." Gülen yüzüm düştü" kumsal kaç." Kumsal koşmaya başladı. " Ben sana ne dedim başka şehir yaz dedim!" Kumsal koşarak uzaklaştı bende gülmeye başladım.

 

Loading...
0%