Yeni Üyelik
8.
Bölüm

8. Bölüm: intikam

@tuana_59

Kafetaryaya gittim herkes yemek yiyordu yanlarına gitttim." Naber tim?"

" İyiyiz komutanım siz?"

" İyiyim. Televizyonu açsana emre." Emre kumandayı alıp açtı. Televizyonda haber çıktı.

2017 yılında Oğuz albayı hedef alan terörist etkisiz hale getirilmişti. Oğuz albay şehit oldu ailesi kan ağladı. Kızının baba gitme feryadı herkesin kulaklarında yankılandı. Ama ne çare Tek bir kurşun hayatlarını değiştirdi.

Haberi izlemeye devam ettim.

" Baba beni bırakma lütfen baba!

Daha baba kız gecesi YAPICAKTIK GİDEMEZSİN!"

Tek kurşun Oğuz albayın ölüm haberini verdi. Ailesi perişan haldeydi. 16 yıl sonra kızına kavuşan aile 3. Aydan oğuz albayı toprağa verdi.

" Ölmedi şehit oldu." Haber devam etmeye başladı.

İşte yakalanan terörislerden birinin dedikleri şimdi izliyoruz.

Kumsal da kafeteryaya indi.

" Oğuz albayı şehit düşüren siz misiniz?

​​​​​" Hayır ben yapmadım!"

" Pişman mısınız?"

" Yapmadım diyorum yapmadım!"

" Ama silah sizin üzerinizde çıkmış buna ne diyorsunuz?" Elimi yumruk yaptım. Kumsal kumandayı eline aldı" dur izlicem." Kumsal durdu.

" Pişman mısınız?"

" Hayır ben yapmadım diyorum."

​​​​​​İzlediğiniz habere göre suçu ispatlamaya çalışan Eylem savcı cezaevine sevk etti. PKK terör örgütünden biri olan bu terörist inkar etmesine rağmen cezaevine sevk edildi. Üstünden çıkan silah parmak izine bakıldığında o güne ait ve oğuz albayı öldürürken de bu silah kullandı.

Sinirle masadan kalktım. " Sevk edilmiş sevk edilmiş." Kafetaryadan çıktım. Bahçeye çıkıp derin derin nefes almaya çalıştım. Duvara yumruk attım " sevk edilmiş nasıl sevk edilir nasıl lan!"

Gökyüzüne baktım" baba nasıl sevk edilir? Ben daha intikamımı alamadım ya." Tekme attım." Ölmedi şehit oldu ölmedi!" Elimi yumruk yaptım arabaya doğru yöneldim" derin!" Umursamadan arabaya bindim.

Arabayı durdurunca uçuruma geldiğimi anladım. Yere öylece oturdum dizimi kendime çektim." Ben yapamıyorum baba yapamıyorum. Söz verdiğim gibi üsteğmen oldum ama sen yoksun bu o kadar koyuyor ki!"

Yazarın anlatımından

Saatler geçmişti ve derin hala yoktu. Karan ve Timur delirmiş haldeydi. " Nerde bu kız noldu da kayboldu?" Tim kas katı kesildi. " Bişi mi oldu?" Yiğit karana baktı " komutanım bugün bir haber çıktı oğuz albayla ilgili. Terörist yakalanmış." Karan ve Timur birbirine baktı. Karanın telefonuna sürekli tehdit mesajları da geliyordu gerilmişti artık.

" Nerde olabilir nerde?" Faruk albay baktı " burda kalın ben biliyorum nerde olduğunu" diyip çıktı. Derin gökyüzüne baktım." Görüyor musun sahiden beni?" Faruk arabadan indi derine baktı.

" Baba o terörist hapse girmemeli benim onu öldürmem gerekiyor." Faruk derinin omzuna ceketini koydu. " Amca?" Faruk gülümseyip yanına oturdu." Güzel seçim yiğenim. Ama unuttuğun bişi var. Ben senin ciğerini bilirim. Yavuz amcan gibi sert, Kaan amcan gibi içine kapanık değilim. Baban gibi iç okuyabiliyorum." Gözü doldu.

" Sana bakınca babamı görüyorum amca. Bazen rüyamda babamı görüyorum. Elini uzatıyor sonra gidiyor. İlk asker olduğumda görmüştüm. Afferin benim güzel kızım asker oldun dedi." Faruğun gözünden yaş aktı.

" Hadi kalkalım güzelim." Derin kalktı arabaya atlayıp kalktı arabaya bindiler.

Faruk telefonu çıkardı " ne zaman söyliceksin?" Derin nefes aldı karşı da ki.

" Abi çok kötü artık yapma bunu ona!" Diyip kapattı.

Derin yola baktı sürmeye devam etti. Lojmana gelince indi. Deniz kapıda bekliyordu." İkiz?" Duygusuz şekilde baktı derin." İyi misin?" Kafasını salladı derin.

Odasına yöneldi abilerini burda beklemiyordu ağzı açık baktı. Karan birden döndü " abi ben" karan sinirli haldeydi." Sen ne?"

" Yalnız kalmak istedim." Kafasını eğdi. Kerem döndü"abi sakin görmüyor musun halini?"

" Görüyorum ama unuttuğu bişi var. Sen babamın emanetisin derin!" Derinin gözleri doldu. " Ben sadece"

" Sen sadece çocukluk yaptın!" Derinin gözünden bir damla yaş düştü." Çocukluk öyle mi?"

" Öyle" derin yutkundu" defol!" Karan anlamayan gözlerle baktı" ne?"

" Defol evimden! Defol" ağlamaya başladı " çocuk olmadığımdandır karan şimdi defol!" Karanın yakasından tutup dışarı attı kapıyı yüzüne kapattı.

" Evden mi kovuldum şimdi ben?" Emre gülmemek için dudağını birbirine bastırdı." Biraz öyle oldu komutanım." Karanın bakışlarını görünce sustu ve odasına gitti.

Derin de sağa sola gidiyordu." Çocukmuşum çocukmuşum sikerim-" Timur abisini görünce sustu. " Of gidiyorum ben ya" odasına gidip kapıyı kapattı.

Aklında tek bir cümle vardı.

Eylem savcı cezaevine sevk edildi

" Eylem savcı eylem savcı bulmam lazım seni."

******************************************

Sabah erken uyanıp karargaha gittim. Koşu yapmaya başladım. İki Timde bana katıldı yiğit yüzbaşına döndüm" yüzbaşı çok mu sessiz sence?"

" Öyle üsteğmen şenlendirelim."

Yiğit yüzbaşı söylemeye başlayınca eşlik ettik.

"Biz Dağlara Atarız Pusu

Haram oldu gece uykusu

Komandoya bir yudum su,

Vermez misin Konya kızı?

 

Bir elinde el bombası,

Bir elinde kasaturası,

Sırtında da sırt çantası,

Ikinci bölük Aslanları

 

Şırıl şırıl suyun akışı,

Beline de bağlamış al nakışı,

Komandonun bir bakışı,

Yetmedi sana Konya kızı.

 

Vatan aşkı canımdadır,

Bayrak sancak kanımdadır,

Atasının yanındadır,

Ikinci bölük Aslanları

 

Devre devre gelir gider,

Ne gam kaldı nede keder,

Coşku ile yemin eder,

2.Bölük Aslanları

 

Mardin Şırnak Şenovaya,

Hakkari Yüksekovaya,

Tunceli Diyarbakıra,

Dağlara çıkacağız dağlara!

Eşkıya vuracağız eşkıya!

 

Hepimiz durduk 200 koşu yapmıştık. Dün karanın dediği şey de takılı kaldı aklım.

Sen sadece çocukluk yaptın.

Atış alanına geldim. Silahı aldım. Arpacık, göz ve atış demişti Faruk amcam eğitimdeyken.

" Arpacık, göz ve atış!" Hemen tetiğe bastım 12 den. Gülümsedim. " Her zaman ki gibi güzel atış" karan gelince göz devirdim. Sinirle çıktım ordan bahçeye geçtim" derin!"

" Buyrun komutanım?" Tim bize bakıyordu. " Dinliyorum."

" Dün yaptığım-" sözünü kestim" ilgilenmiyorum binbaşı ilgilenmiyorum. Başka bişi yoksa işim var."

" Defne ben öyle demek istemedim." Deniz yanımıza yaklaştı.

" Ben dün senin ne demek istediğini gayet iyi anladım. Bak sonuçta hayatında bir yere sahip değildim. Hatta beni hiç istemedin." Karargahtan çıkıp lojmana gittim çardağa oturdum." Derin konuşalım!" Sinirle baktım.

" Çek elini karan!" Ayağa kalktım yiğit yüzbaşı da burdaydı. " Ben sana herşeyi açıklıyım o zaman." Karan bana baktı." Sen aslında yılların acısını vurdun diline. Karan ben hiç çocuk olmadım. Benim çektiğim acının onda birini siz çekmediniz!" Yiğiter baktım.

" Ben tanımadığım bilmediğim aileme 16 yıl sonra yanına döndüm. Yetmedi 3 ay sonra babamı şehit verdim. O da yetmedi timde ki arkadaşlarımdan 3 kişiyi toprağa verdim. O da yetmedi babamı şehit edeni ekranda gördüm. Çocukmuşum çocuk! Sen bir kere yanıma gelip nasılsın dedin mi?" Gülmeye başladım.

" Demedin! Şimdi de kalkıp gelmişsin bana büyü imasını yapıyorsun. Sen kimsin de bana bu imzayı yapıyorsun?" Gözümden yaş aktı." Amcam buraya zorla getirdi beni! Ben tek başıma görevlere gidiyordum noldu? Bu tim bana iyi mi gelcekti? Yaşadıklarımı unutabilir miyim peki?" Time döndüm. " Benim abim beni kabullenmedi hiçbir zaman. Peki kabullenmesi ben buna da razıyım merak etme."

" Derin ben öyle demek istemedim gerçekten bak beni dinle beni anlamıyorsun abicim."

" Asıl sen beni dinle! Ben senin kardeşin falan değilim!" Bir çırpıda söyledim. " Benim tanıdığım abim böyle değildi bak Timur abime,baran abime ve Mert abime onların tırnağı kadar olamadın be!" Hızla çıkıp odaya girdim. Kapıyı sert bir şekilde kapattım elimi ağzıma koyup ağlamaya başladım.

******************************

" Çok yoruldum beni duyan yok mu?" Odama geçip gitarı aldım ve salona geçtim timi çağırmıştım denizin çabaları sonucu şarkı söylemeye karar verdim.

Dışım çiçek açmiş belki

İçimde kara yosunlar

Görenler mesut sanıyor

Bilmezler ki ne derdim Var .

Gözümden yaş düşünce yiğit bana baktı.

Oy beni vurun vurun

Nedur çektuğum zulüm

Şu dünyanun yükini

Bir ben mi omuzladum oy.

 

Gün geçer gece olur

Gecem geçmez gün olmaz

Yalvarurum mevlaya

Bir duam kabul olmaz oy.

 

Oy beni vurun vurun

Nedur çektuğum zulüm

Şu dünyanun yükini

Bir ben mi omuzladım oy.

 

Şarkı bitince hepsi alkışladı. " Komutanım ne ses varmış sizde be?" Berke bakıp güldüm. " Komutanım yanlış anlamayın beni. Siz evlatlık mısınız?" Hayır anlamında salladım.

" Küçükken hastanede karıştırmışlar 16 yıl sonra öğrendim." Hepsi şok olmuş şekilde baktı." Peki eski aileniz?" Yutkundum" görüşmüyorum zaten anlaşamazdık." Gülümsediler.

" İkiz" yüzüne baktım" ben abim adına-" sözünü kestim." Özür faslını geçelim deniz çünkü ben çok duydum karnım tok artık. Bırakalım başkaları için özür dilemeyi." Bunu diyince sustu.

" Eee komutanım yok mu aşk işleri." Emre'nin bunu demesiyle deniz ve kumsal buz kesildi." Yanlış bişi mi söyledim?" Gözümü kaçırdım. " Ben bi mutfağa gidip keke bakıyım." Mutfağa gidip elimi tezgaha koydum.

Senle yapamadık bende ablanla yaptım

İyi işte bulmuşsunuz birbirinizi

Gözümü kapatıp açtım.

Atlas öldü

Hangi atlas

Eski sevgilin atlas

Fırına gidip keki çıkardım. Tabakları çıkarıp koydum." Deniz orda boş boş oturacağına gelsene!" Gülme sesleri geldi deniz de geldi yanıma." Al şu tabakları" deniz tabakları aldı bende tabakları aldım koyduk.

" Komutanım elinize sağlık." Emre'nin ağzı doluyken konuşmasına hayran kaldım." Dışardayken komutanım denize gerek yok."

" Biz kalkalım artık." Yiğit kalkınca hepsi kalktı." Herşey için teşekkürler." Güldüm" lafı olmaz" baş selamı verip çıktı.

Sıra benim bu teröristi yakalamamdı babamın intikamının yerde kalmaması lazım. Her zaman dediğimiz gibi. Selamlar okunsun, bütün dünya bu sesi duysun,. Bu ses yas sesidir, bu ses intikam sesidir.

 

 

​​

​​​​​

​​



 

 

Loading...
0%