Yeni Üyelik
9.
Bölüm

9. Bölüm: Li

@tuana_59

Karargahta dosyalara dalmıştım. Kapı çaldı gel komutuyla içeri girdi. Baş selamı verdi emre. " Komutanım görev var."

" Tamam geliyorum." Dosyayı dolaba koyup kitledim odadan çıkıp toplantı odasına girdik. Ben gelince hepsi kalktı " oturun" albay odadaydı zaten.

Ben oturunca Faruk albay amcam anlatmaya başladı." Derin iki timi birleştirmeyi düşünüyoruz. En rütbeli de yiğit olduğuna göre timin komutanı o." Başımla onayladım.

" Göreve gelicek olursak önünüzdeki dosyada ki adam lazım bana." Dosyayı açtım.

Kod adı: li

İsmi: Liam ( gerçek mi bilinmiyor."

Yaş: belli değil

Yargılandığı suçlar: insan kaçakçılığı, silah kaçakçılığı, çocuk istismarı, kadın istismarı, kadın öldürme, PKK terör örgütünden biri.

Kafamı kaldırdım albaya baktım." Derin bu görev çok önemli ve önemli bir dosya var. Bu dosyada ele başlarını bulma ihtimalimiz var." Yutkundum " delilik yapma derin ve dikkatli ol." Ayağa kalktı " helikoptere binin!" Hepimiz ayağa kalktık helikoptere gittik.

" Işık timi helikoptere bin!" Artık tek bir isim vardı o da ışık timiydi. Helikoptere bindik.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmıcaktı.

" Nereye gidiyoruz komutanım?" Aksele baktım " sana neresi lazım teğmen?" Berk bu dediğime güldü. Haritayı çıkardım Hakkari'nin sınır köyüne gidiyorduk." Tam olarak burası. Yaralı istemiyorum birini daha kaybedemem." Bunu daha çok deniz ve Timur abime bakarak demiştim.

" Anlaşıldı mı?"

" Anlaşıldı komutanım!" Yarım saat uçusun ardından inmiştik. " Keskin nişancı kim olcak?"

" Ben olurum." Yiğit bana bakınca tebessüm etti." Şu orta alanda dur derin. Can ve Umay sağ tarafta durcaksınız. Timur ve Batur benimle. Aksel, emre, Kubilay orta alanda durun gördüğünüzü indirin. Berk, Burak sol tarafta durun. Deniz derinin yan tarafında dur. Çınar sende denizin yanında."

" Emredersiniz komutanım!" Hemen yerime geçtim. En son timle geldiğimde beni dinlemeyip şehit düşmüşlerdi. " Komutanım çok sessiz ya"

" Ne bekliyordun can?" Yiğitin bunu demesiyle güldüm.

" Şimdi olucaktı 100 kişi hepsini vurcaktık off." Güldüm.

" Ne yaşıyor bu?" Emre'nin bunu demesiyle güldüm.

"Abi her çatışmada nasıl bu kadar rahat olabilir bir insan?" Yiğite baktım.

" Biz buna TSK gücü diyoruz komutanım." Haraketlenme olunca baktım dürbünle " susun"

" Ko-" Umay canın ağzını kapattı. Deniz de baktığım yere baktı." Hareketlenme var." Yiğit bana seslendi" derin atışınla başlıyoruz." Güldüm "zevkle" hemen birini hedef alıp atışa başladım.

" Gelin lan orospu çocukları!" Can tüfekle önüne gelene saldırıyordu. " Yiğit komutanım sizin görüş açınızda iki kişi var" bunu dememle yiğit yüzbaşı vurdu.

Yarısı bitmişti. " Komutanım ben dalıyorum." Timur ve yiğit aynı anda " hayır dur!" Li bir kadını tutmuştu" duramam izin istiyorum." Timur bana baktı." Hadi kalk beraber gidiyoruz." Hemen kalktım" deniz koru beni."

Yavaş adımlarla gittim li ye yumruğu attım." Selam tatlım." Sarı saçlarımı mavi gözlerimi görünce geri geri gitti." S-sen" gülümsedim" evet ben" kadına dönüp" sizi bizimkiler alıcak bu beyefendiyle gidin benim az işim var." Kadın korkarak Timur abimle gitti.

" Sen o sun" gülümseyerek baktım. " Kimim ben be TSK da çalışan biriyim sonuçta aaa"

" Güneşsin sen." Gülen yüzüm düştü"asker hemen al ve gel!" Yiğitin sesini duydum." 2 dakika bekleyin." Yüzünü kavradım" soruma cevap ver kimim ben?" Koşarak yanıma yiğit geldi " sen albayın kızısın." Gözümden yaş düştü.

Yumruğu yüzüne geçirdim. Yiğit li yi aldı araca bindirdi bende bindim. Elime bakmaya başladım. Aklıma gelen anıyla gülümsedim.

" Hanimiş benim güzel kızım hanimiş." Güldüm " baba napıyorsun bebek miyim ben?" Gözünden yaş düştü. " 50 yaşına da gelsen sen benim için bebeksin küçük hanım."

Elimi elinin arasına aldı. Elimle oynamaya başladı. " Bir küçücük aslancık varmış. Bu aslancık hem sulu göz hem de güçlüymüş. Bu aslancığın babası çok uzaklara giymiş gelememiş. Aslancığın babası gitmesi gerekirken arkasında bıraktığı kızı için çok üzülüyormuş. Ama ne çare gitmiş bir kaç sene ve geri dönememiş."

" Baba ne diyorsun ne gitmesi ya!"

" Giderken arkada bıraktığı 4 abisi bir ikizi bir kardeşi ve annesi varmış." Ağlamaya başladım"saçmalama gitmiceksin." Göz yaşımı sildi." Kızım olur da bir gün şehit düşersem annen sana emanet" gülümsedi

" Konuşma böyle" sarıldı bana " hadi uyu kızım" alnımdan öpüp çıktı.

Gözümden yaş düştü hemen elimin tersiyle sildim. Yarım saat sonra helikopter indi. Albay tam karşımızdaydı " Görev başarılı bir şekilde halledilmiştir komutanım!"

" Afferin asker!"

" Sağol!"

" Sorguya derinke girceksiniz."

" Emredersiniz!" Adamı alıp sorgu odasına götürdüler." Geliyorum hemen" odama gidip üstümü çıkardım ter kokuyordum.

Sorgu odasına girdiğimde elleri bağlı şekilde sandalye de oturuyordu. Dosyayı koydum" liam demek. Gerçek ismin mi değil mi?" İfadesiz şekilde bakıyordu. Yiğite baktım " komutanım yalnız güzel vurmuşum ha!"

Yazarın anlatımından

" İlk dalga geçcek sonra ötürcek." Faruğun bunu demesiyle hepsi izlemeye başladı." Komutan napcaksan yap da gidiyim." Yiğitle beraber gülmeye başladılar.

" Sen eminsin yani burdan çıkıcağına?" Derin yiğite baktı." Komutanım lütfen daha avukat isticek yani." Kahkaha attı.

" Anlat!" Yiğitin bağırmasıyla irkildi. " Anlatcak birşeyim yok yüzbaşı!" Derin yutkundu gözünü kapattı." Bu derine geliyolar demek sakinleşmeye çalışıyor." Karan izlemeye devam etti " hadi kızım yaparsın."

Derin bir kaç resim çıkardı dosyadan ve li nin önüne koydu. Derin ayağa kalkıp volta atmaya başladı." Sayısız kadın cinayeti ve çocuk istismarı.Bence burdan anlatmaya başlayabilirsin."

" Açıklancak birşey yok kendime engel olamadım yaptım." Derin masaya vurdu." Ne diyorsun lan sen! Bu ne genişlik?" Li gülmeye başladı.

" İlk asker olduğunda da bu kadar çekiciydin komutan."

" Sakin derin bilerek yapıyor." Timur izlemeye devam etti." Ben her zaman çekiciyim. Senin abini soyup sikinden ipi geçirip tavana asarken ayrı bir çekiciydim doğru söylüyorsun." Tim kahkaha boğuldu.

"S-sen"

" Evet ben beğenmedin mi öldürme şeklimi? Off komutanım beğenmedi ya ben kötü bir asker mi oldum şu an?" Yiğit güldü " asla mükemmel bir askersin üsteğmen" derin güldü.

" Abimi sen öldürdün."

" Ay evet hatta naptım biliyor musun? Şehit eden askerlerimin anısına üç kurşun sıktım kafasına bam bam bam!" Kahkaha attı.

" Orospu" diyince yiğit yüzüne yumruk attı." Başkalarıyla karıştırma it!" Derin yiğite bakım tebessüm etti.

​​​​​" Konuş!" Derin yaklaştı li ye. " Konuşcak bişi yok üsteğmen." Derin kahkaha attı." Bak burdan sağ çıkamazsın. Derhal bana anlat ki seni öldürmek için sebebim olsun değil mi?" Yutkundu.

" Ne hakkında konuşim üsteğmen?" Derin güldü" mesela istismar desem nasıl olur? Kim için çalışıyorsun?"

" Söyleyemem beni öldürürler." Yiğit yaklaştı" yani biz öldürmeyiz." Derin de yaklaştı" yada işkence çekmezsin?"

" Tamam anlatıcam bana bişi yapmayın." Derin duruşunu dikkeştirdi." Anlat!" Li yutkundu" pençenin yanında çalışıyorum."

" Pençe pençe çok tanıdık bu isim." Li derine baktı" tanıdık tabi üsteğmen. Hatta sen yakından tanıyorsun." Derin anlamaz bakışlar attım" nasıl yani?"

" Efe çavuş, çınar teğmen ve sana aşık olan Burak yüzbaşı bunlar sana tanıdık geldi mi? Ölenler pardon siz şehit diyordunuz. Şehit eden o." Derin sakin kalmaya çalıştı.

" Konuşmıcak mısın üsteğmen? Ölüm emrini bana pençe verdi bende yaptım" kahkaha attı. Derin yaklaşıp yumruğu geçirdi yüzüne. " Bu yüzü unutma her an her şekilde unutma. Bu yüz senin ecelin olucak li! "

​​​​​​" Güldürme komutan daha albayın yaşadığından bile haberin yok!"

Derinin anlatımından

Ne dedi o albayın yaşadığından haberin yok mu dedi?

Hayır yalan söylüyor.

Yalan!

Yalan!

" Doğru duydun albay yaşıyor. Elimizden kurtulursa yaşar." Kahkaha attı. Silahımı çıkardı yiğit " yalan konuşma."

" Yalan konuşmuyorum üsteğmen. İstersen amcan albaya sor o daha iyi bilir." Gözüm amcama kaydı mahcup şekilde bakıyordu. Silahı yiğiten aldım" söyle nerde?"

" Söylemem yüzbaşı bitir işimi artık! Ölmek bana koyar mı sanıyorsun?" Li ye doğrulttum. " Belki komutanımın seni öldürmesi sana koymaz. Peki bir kadının seni öldürmesi sana koyar mı?" Sustu.

" Bende öyle düşünmüştüm. Bir kadının elinden ölmek bile istemez senin gibiler. Şimdi söyle! Babamın yerini SÖYLE"

"Asla konuşmam üsteğmen!" Emniyeti açıp bir el ateş attım." Ah!"

" Ben çok ciddiyim nerde babam?" Gözüm dolmaya başlamıştı. " Trabzon soğuk yayla da gidip alabilirsin babanı."

" Tarif et nerde?"

" Derenin orda gidip alabilirsiniz." Hızla çıktım odadan amcam tam karşımdaydı." Yazıklar olsun amca" yanında geçip gittim arabaya atlayıp uçurum kenarına gittim.

Nasıl yani ben senelerce başka birinin mezarına mı ağladım? Yada boş bir mezara. Bunun düşüncesi bile kötü. Hayır ya hayır bu gerçek değil.

" Gerçek değil ya değil. Ben bunu kabul edemem hayır!" Dizimi kendime çektim. " Hepsi biliyor muydu?" Abimin acı çekmemesi, Amcamın sakin tavırları, denizin bir kaç gündür sakin durması.

Yanıma biri oturunca yüzüne baktım gelen umaydı. Gram ağlamıyordum." Nasıl bu kadar güçlüsün?" Umaya baktım " nasıl yani?"

" Hiç ağlamıyorsun." Sertçe yutkundum." Nasıl baş ediceğimi bilmiyorum sadece. Yıllar sonra babamın yaşadığını öğreniyorum." Gözüm doldu.

" Ama ya yaşamıyorsa Umay? Ben bunu kaldıramam. Ben senelerce başkasının mezarına mı ağladım?" Umayın gözünden yaş aktı.

" Biliyorum sana da belki tuhaf gelicek ama. Ben her gece rüyamda babamı görüyorum. Bazen bana şey diyo intikamı al sadece bunu diyor. Ve ben buna katlanamıyorum Umay." Gözümden yaş düştü.

" Ben sanırım tükendim. Kimi sevsem gidiyor kimi istesem puf olup gitmiş.Amcama da tim istemediğimi söyledim çünkü birini daha kaybetmek istemiyorum."

" Nasıl oldu?" Yutkundum.

2 sene önce

" Komutanım ben dalıyorum." Çınara baktım" hayır çınar."

" Komutanım bebek var!" Efeye baktım" efe hayır!" Efe, çınar ve Burak koşarak bebeğe doğru gitti üstüne yerleşti efe."efe!" Efeye 30a yakın kurşun gelmişti. " Efe hayır efe!"

" Ses verin Burak komutanım!"

" İyi-yim" hemen yanlarına gittim. Burağa baktım " iyisin iyisin lütfen dayan."

" B-ben seni çok sevdim sarı." Gözümden yaş düştü. Efeye baktım nabzı yoktu. " Burak lütfen Burak özür dilerim seni sevmediğim için lütfen gitme lütfen!"

" S-seni hep sevdim. Utanırken..." Konuşmakta zorluk çekiyordu. Çınar efenin kolları arasında şehit olmuştu efeyle beraber. " Kardeşimin kollarında şehit olmakta varmış." Diyip gözlerini kapattı.

" Burak zorlama kendini bak ben burdayım hadi dayan."

" Sevdiğinin kolları arasında..." Yutkundu" şehit olmak da varmış sarı" ağlamaya başladım" benim sizden başka kimsem yok lütfen dayan lütfen."

" Özür dilerim" gözleri kapanmaya başladı." Burak hayır Burak hayır hayır!" Gözlerime baktı" kalbini a-aşka kapatma sarı." Elini yanağıma koydu göz yaşlarımı sildi.

" Seni ağlatmıcak kişiyi bul. Atlas gibisini bulma." Derin nefes aldı " seni s-seviyorum sarı" eli düştü gözleri kapandı.

" Burak! Çınar! Efe! Hayır ya hayır hayır!" Hepsi önümde şehit düşmüştü. Bebeği kucağıma aldım." Senin adın Burakçınar efe olsun mu?" Göz yaşım aktı" olsun." O günden sonra hep ziyaretine gittim yetimhaneye bir an olsun ayırmadım.

​​​​​

​​​​​​

​​​​​​

 

 

 

 

 

​​​​​​

​​​​​​

Loading...
0%