Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6. Bölüm

@tubika

Bir iki gündür rahat rahat ders çalışıyorum. Zaten geçen seneden kalan bilgilerimin üzerine dersanedekilerde ekleninde derslerin büyük çoğunluğunu hallettim. Sınava 1 ay kaldı ve ben bu hafta eksiklerimi bitirip kalan sürede deneme cözmek istiyorum. Planimida bu sekilde yaptım.

Okulada gitmiyordum 1 haftadır. Ücretli olarak yerine çalıştığım ögretmen geri gelmişti zaten doğum iznindeydi. İzin bitincede sınıfı geri ona teslim ettim , bende sınava daha çok yogunlastim .

Bugün sabahtan beri yemek hariç odadan cikmamistim. Yorulduğumu anlayınca yatağıma uzanıp telefonu kurcalamaya başladım. Sosyal medyada gezinirken yüzümde bir gülümseme oldu.

Hilallim resim atmıştı.mertle beraber çekildikleri resmi. Mert ona evlenme teklif etmişti geçtiğimiz günlerde tamda konuştuğumuz gibi herşeyi çok güzel planlamis zaten çokta güzel bir yüzük beğenmiştik , bungolov , süslenmis masa falan hilal çok şaşırmış. Hemende kabul etmişti .

Mert hemen nisan olsun yaza düğün olsun niye bekleyelim diye ısrar edince hilalde ailesine soylemek için zaman istedi. Mert ısrarlara devam edince de dün söylemişti istemeye gelecekler diye.

Günüde planlamış tabi mert bey , Esra ablayı istemeye geleceklermis o sürede kaganda gelecekmiş mert nisanda onunda olmasını çok istiyormuş o yüzden 2 hafta sonra Mert'in ailesi hilalin ailesi ile tanışmak için Ankara'ya gidecek benim sınavdan 1 hafta sonrada Nişan olacakmis hilalde kabul etti merti böyle çok istekli görmek onu mutlu ediyor kiramiyordu.

Esra ablanın istemesi ve nisanida tam benim sınavın olduğu gunun gecesi olacakmış kağan bey , Mert'in nisanindan sonra Ankara'dan direk çalıştığı yere gidecekmis. Herşey pasama göre hazirlanmis ne güzel , en azından benim sinavimi da dusunebilmisler hilal sınavdan sonra diye söyleyince böyle bir tarihte karar vermişler.

Sosyal medyada dolaşırken , hilal aradı , hilalin evindeymisler mertle secili çağırmış benide çağırmak için aradı . mert biraz durup gidecekmiş kız gecesi yapacakmisiz. Zaten bugün yeterince ders çalışmıştım. Eğlenmek benimde hakkım diyerek odadan çıktım.

- Annemm neler yapıyorsun sana hiç yardımım olmuyor biliyorum. Sınavım bitsin evi dip köşe temizleyip birde gün menüsü yapacağım

-ay senin sınav güzel geçsinde ben yaparım yavrum. herzaman yaptığım iş ama sınavdan sonraki vaatlerine hayır diyemeyeceğim.

-tamam o iş bende

-sınavın var diye gelmek isteyenleri hep erteledim sınavdan sonra alacağım oturmaya şu Esra'nın annesiyle dünürü , birde Mert'in annesini cagiracagim bir gün . Birde amcanlarla gelinleri gelmek istiyorlar çok işimiz olacak hayırlısı ile bitsinde sınavda.

-hallederiz annem , şimdi ben hilal çağırdı oraya gitsem secille orada kalsak bugün çok ders çalıştım.

-tamam ama kapıyı iyi kilitleyin diye başladı. Ben tamam tamam diyerek odama yöneldim . Hemen pijamami alıp çıktım evden marketten cips , çikolata aldım.

-hosgeldin kuşum diye açtı kapıyı hilalim.

-nabersiniz bakalım diye ortama giriş yaptım. seçil gelmiş , oturma odasındanki sehpanın üzerini zaten abur cuburla doldurmuşlardi.

-oooo bol kilo diyosunuz .

-aynen öyle dedi seçilim hemen öpüp sarıldım.

-ben kafeye gideceğim siz iyi dedikodu yaparsınız bu gece dedi mert

-ayıpsın aşkım deyip göz kırptı hilal.

Ben çay almak için mutfağa girdiğimde telefonumdan bildirim sesi geldi , çayı alıp hemen koltuğa oturdum çayı bir elime diğer elimede telefonu aldım ki bildirime bakayım diye diğer taraftanda

- eeee naptınız bugün diye konuşurken, çaydan bir yudum alıp püskürtmem bir oldu.

Sehpadaki cipslerin üstü hep benim ağzımdan püskürttügüm çaya bulanmisti.

-cook özür dilerim hemen telefondan sipariş vericem yada gidip alırım dedim panikle

-noldu kızım boşver cipsi

-hilal doğru söylüyor nolduda gayet sakinken ve ortada hicbirsey yokken çayı püskürttün , ne gördün telefonda dedi mert.

-ben yanlış gördüm sanırım tekrar bakayım deyip telefona tekrar baktım.

-yok yanlış görmemisim deyince alık alik bana bakmaya başladılar telefonu onlara çevirdim görsünler diye.

Mert gülmeye başladı hemde kahkaha atarak. hilal ;

-hadi be derken . seçil;

- ne alaka dedi

-hicbir fikrim yok ben hicbirsey yapmadım dedim merte bakarak

-yok kızım sana birşey yaptın diyen mi var ?

-yani beklenir senden diye de bilirsiniz uslu uslu ders çalıştım ben kimseye bulaşmadim.

Merte baktim hala gülüyo ...

- sen yapmadın zaten , salak dayanamamış deyince hepimiz ona baktık.

- ya şimdi söylesem mi soylemesem mi bilemiyorum.

-mert hadi ama aşkım şöyle bak kız merak ediyor , durduk yere niye instagramdan arkadaslik isteği gonderiyor senin o arkadaşın arkadasima.

- ben karismiyorum araya girmem zaten istek göndermiş, neden gönderdiğini de söyler heralde dedi hadiiii görüşürüz, deyip hızlıca kalktı yerinden kapıya gitti .

Öylece baka kaldim napacagimi bilemedim. Hilal Mert'in arkasından gitti. Hilalede çok bı bilgim yok beni karistirmayin demiş.

Kağan'dan

Mert'ten numarayı almıştım ama bir türlü ne arıyordum ne mesaj yazıyordum , öylece bekliyordum neyi beklediğimi bilmeden.

Diğer taraftan annem rahat durmuyordu. Kadın birden elif elif diye tutturur olmuştu. Hele bana bahsettikten sonra önünü alamiyordum. Elif tek başına ne zaman story atsa benim anam hemen ekran görüntüsü alıp bana atıyor.

Kaçırma bak çok güzel , neyi bekliyorsun , ben Elif'i gelinim olarak görmek istiyorum yazıyordu. Ama bugün artık dayanamayıp aradı.

Nasılsın iyimisinden hemen sonra bak oğlum kızın sevdiği falan yokken arasan şimdi nişana da geleceksin , görüsürsünüz. Zaten Nişan telaşem var birde buna mi kafa mı yorayim.

Yorma anne dedim , ben iyiyim gayet sağlıklı biriyim bulamam mi birini ? ne diye benim yerime bana gelin bulmaya çalışıyorsun deyince , bulsaydin o zaman şimdiye kadar getirseydin birini. Ben telefonu kapatınca sana Elif'in numarasını yollucam artık ararmisin mesaj mi atarsin sana kalmış.

Gelene kadar bir atak yapmış ol gelince direk gider isterim görürsün dedi.

Tamam anam dedim yolla bakalım neymiş sizin gördügünüz benim göremediğim.numarasi var diyemedim tabi. Birdeee artık kızın resimlerini atma bana tamammi anacim deyince , tamam tamam sen ara atmam görüsürüz deyip kapattık.

Artık elifle başkası gibi konuşmak istemiyordum , zaten öyle yazacak olsam bu zamana kadar yazardım dimi. Bir türlü elim gitmemişti. Ne olacaksa olsun dedim.

Mesaj mi yazayım , arayayım mi napayım diye düsünürken instagramda Mert'in paylaşımını gördüm. Hilalle beraber resim atmıştı. Aklıma instagramdan eklemek geldi biraz bekleyip ismini girdim zaten ortak arkadaşlar olunca bulmam zor olmadı. Hemen arkadaslik isteği attım bekleseydim vazgeçebilirdim, ilk tepkisi ne olacak hem böylelikle görmüş olacaktım.

Bütün gece bekledim ne kabul etti ne reddetti. Görmemistir belki ders çalışıyor diyorlardı girmiyordur diye düşünüp beklemeye karar verdim..

Aradan 2 gün geçti sürekli Instagram'a girip bakıyorum ama hala aynı ne reddediyor , ne kabul ediyordu. Ekranda mertin kafesinde çekilmiş bir foto ve bu paylaşım elif tarafindan çekilip paylaşılmış merti etiketleyince de mertte paylaşmış demek giriyormuş Instagram'a görüp görmezden geliyor öyle demek elif hanım.

Direk telefondan isminin üstüne tıklayıp watsap mesaj seçeneğine girdim oradan,

"Merhaba " yazdım ...

 

 

Loading...
0%