Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Bölüm 2: Fazladan Para

@ulac_kocaer

İşlerini bitirdikten sonra yapacak birşey bulamadı ve eline telefonunu aldı. Biraz oyun oynadı, instagramda vakit geçirdi. Reels izlerken karşısına bir reklam çıktı. Önce biraz şaşırdı reklam çıkmasına sonrasında reklamı geçecekken yanlışlıkla adres bağlantısına tıklayıp siteye girdi. Reklamda uygun fiyatlı güzel elbiseler görmüştü hatta 3 alana 2 bedavaydı. Efe'de bu kampanyadan yararlanmak ve akşam annesi eve geldiğinde haber vermek için siteyi kaydetti.

 

Biraz zaman geçtikten sonra annesi geldi. Efe olayı anlattı ve anneside tamam diyerek sipariş etti Efe'nin istediklerini.

Yarın dershanesi vardı ve Elif'i görebilme umuduyla yanıp tutuşuyordu. Belkide ilk aşkını yaşıyordu ama kendisi bunun farkında değildi... Dershane ödevlerini yaptı ve işlerini halledip uyudu.

Sabah kalktığında ise normalde olandan daha mutlu ve heyecanlıydı dershaneye gitmek için. Hızlıca odasını topladı, yüzünü yıkadı giyindi fakat yemek yemek için pek vakti yoktu bu yüzden annesinden fazladan para alıp gitti dershaneye.

Dershaneye vardığında ders başlamadan Elif'i görmek için tüm dershaneyi gezdi ama ne yapsa nafile çünkü Elif geç kalkmış ve yetişememişti dershaneye.

İlk dersin sonlarına doğru Elif Efe'nin sınıfına girdi ve hocadan mürekkep istedi. Hoca verirken Elif sınıfa bir göz gezdirdi ve Efe'yi gördü. Selam verircesine başını salladı ve hocadan mürekkebi alıp gitti.

Ders bittikten sonra Efe yemek almak için kantine indi. Kantine girdiğinde Elif'i gördü ve yanına gidip "Günaydın. Sende mi yemek yemedin?" dedi. Elif de cevap olarak "Evet kahvaltı yapamadım. Geç uyandım biraz. Zaman da yetmedi. Sende mi yemedin yoksa?" dedi. Efe de "Evet. Bende yemedim yemek alıp bahçede beraber yiyelim mi?" dedi. Elif de "Olur ben tost alıcam ya sen?" dedi. Efe "Bende tost alıcam. (Buzdolabının yanına giderek) ikimize de meyve suyu alıyorum o zaman." Elif de gülümseyerek "Tamam" dedi.

Efe olanları idrak edememişti. İlk defa bir kızla bir şey yapıyordu. Mutlu bir şekilde Elif'e baktı. Elif, Efe'nin bakışını görmemişti. O sırada cüzdanından para bakıyordu ama bir eksiklik vardı. Parası tosta anca yetiyordu. Cüzdanından tost parasını aldı ve cebine koydu. Efe bunu fark etmişti. Tost hazır olduğunda kendi tostlarının parasını ödediler ve içecekleri Efe annesinin verdiği fazladan parayla ödedi. Elif mahcup bir şekilde "Kusura bakma sabah fazladan para almayı unutmuşum. Yarın telafi ederim." dedi. Efe normalde telafi ettirmezdi ama yarında bir araya gelebilecekleri için "Tamam yarın ayarlarız" dedi ve bahçeye geçtiler.

Beraber çok fazla muhabbet edemediler teneffüs süreleri az olduğu için hızlıca yemek yediler. Sınıfa doğru çıkarken Efe "Varsa instagram hesabının ismini alabilir miyim evde ara sıra konuşuruz istersen" dedi. Elif "Olur" dedi ve instagram hesabının ismini verdi.

Dershane bitene kadar teneffüslerde karşılaştıklarında kısa kısa sohbet ettiler.

Dershane bitince Efe Elif'e "Beraber eve gidelim mi?" dedi. Elif "Olur ama karşıda babamın arkadası var ona selam vereyim öyle gideriz." dedi.

Beraber eve yürürken sürekli göz göze geliyorlardı ve ikiside utanarak gülümsüyorlardı.

Eve vardıklarında birbirine mesaj attılar ve konuşmaya başladılar. Yaklaşık 2 saat aralıksız konuştular. Efe annesinin eve geldiğini fark etmemişti bile. Annesi Efe'nin odasına girdiğinde konuştuklarını görmüştü ama kim olduğunu umursamamıştı. Kapıyı kapattığında Efe fark etti annesinin geldiğini. Annesinin kapıyı çarpışından birşey olduğunu anladı ve Elif'e 1 dakika bekler misin diyerek annesinin yanına gitti. Gittiğinde annesinin ağladığını gördü. Ne olduğunu sordu...

 

Loading...
0%