Yeni Üyelik
7.
Bölüm

DURMA AĞLA AĞLA

@umutsuz

Bir haftadır köydeyiz,eziyetlerle korkuyla şiddetle geçen bir hafta... Bugün okula başlayacaktım, çok heyecanlıydım, kahvaltı edip kuzenlerimle okula gittim. İstanbul 'dan geldiğim için sınıftaki herkes benimle arkadaş olmak istiyordu. İlk derste öğretmen kendimi tanıtmamı istedi.

"Adım Zehra, 11 yaşındayım, buraya yeni taşındık. Daha önce İstanbul'da okuyordum.

Öğretmen" baban ne iş yapıyor Zehra'cım"dedi.

Kuzenim Esra" öğretmenim onun babası yok öldü"dedi.

Esra'nın lafıyla gözlerim dolmaya başladı, dersin sonuna kadar sessizce oturdum. Öğretmen üzüldüğümü farkedince" istiyorsan eve gidebilirsin" dedi. Çantamı sırtıma alıp evin yolunu tuttum. Sokağa girdiğimde koca bir kalabalığın evin önünde toplandığındı farkettim. Kalabalığın içinden sıyrılıp eve girdim. Annem kanlar içinde yerde oturup ağlıyordu. Annemin o halini görünce bende ona sarılıp ağladım. Amcam annemin kolundan tutup odaya kilitledi. Saatlerce o kapıda bekledim ağlayarak. Dedem kapıya gelip anneme"ya dediğimi kabul edersin yada burda açlıktan ölürsün" dedi. Dedemin ayaklarına sarılıp annemi çıkarması için yalvardım, beni itekleyerek kapıyı tekrar kilitledi, ve evdekilere bağırdı"ben demeden buna bir tas su bile verilmeyecek! "

Babaannem gelip sarıldı bana"ağlama yavrum ağlama kurban olduğum "dedi.

" Babaanne ne olur çıkar annemi, oradan! "

Babannem "olmaz yavrum olmaz! Deden öldürür bizi..."

Annemi dövdükleri için dedemle, amcalarımdan öyle bir nefret ediyordum ki...

Annem ogün akşama kadar aç sussuz kaldı içerde... Herkes uyuduğunda anneme yiyecek bişeyler bide su alıp dışardan pencereden uzattım eline. Annem beni görünce korktu, çabuk git kızım seni görürlerse döverler diye.

4 gündür annem içerde her gece gizlice yiyecek bişeyler götürüyorum ona... Gene anneme yiyecek alırken Zeynep yengeme yakalandım, Zeynep yengem , Salih amcamın eşi, çocukları yok, olmuyomuş demişti Esra...

Zeynep yenge"sen ne yapıyorsun burada, o elindekiler ne? "

"Yenge ne olur dedeme söyleme, anneme götürecektim, çok aç. "

Zeynep yenge"gel benimle " diyerek annemin tutulduğu odanın kapısını açıp içeri girdi, bende arkasından elimde yemekle girdim. Annemin yanında diz çökerek, özür diledi.

Zeynep yenge "ablam affet beni engel olamadım. "

Annem"üzme kendini, senin yüzünden olmadı, onların amacı buymuş, senin çocuğun olsaydıda gene beni ya salih ile ya faruk ile evlendirmeye çalışacaklardı.

Neeee annemi amcamla evlendirmeye mi çalışıyorlardı, annem istemediği için mi dövmüşler di, o yüzden mi günlerce aç bırakmışlardı!

Annem "nasıl kabul edeceğimi düşünürler, hanii Ali'nin emanetiydim."

Yengem"abla ne olur kabul etme, dayanamam böyle bir şeye. "

Annemi Salih amcamla evlendirmek istemiş dedem, annem istemeyince kabul ettirmek için dövüp odaya kapatmışlardı aç sussuz, Salih amcamla Zeynep yengemin çocukları olmuyormuş, dedem hem annem başka biriyle evlenemesin,hemde Salih amcama çocuk versin diye istiyormuş. Bu durumu istemeyen, annem, Zeynep yengem ve babaannemdi, ama cesaret edip hayır diyen sadece annemdi.

 

Loading...
0%