Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Tanıtım ve giriş

@vale.ria_

Her zaman insan oğlu küçük hatalar yapa bilir değil mi? Hatalar telafi edile bilir ama bazılar sonsuz bir çıkmaza sürükler...

 

Pröfösör çok sevdiği karısını labavatuar kazasında kaybetdiğinden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Ona inanan bir kızını, onu sevmeye çalışan bir oğlunu ve aynı zamanda kendi benliğine yitirmişdi genç adam. Kendi hatasından ders almak yerine hatalarından birine yeni birisini ekledi, öyle bir hata altı farklı kaderin değişmesine sebep olacakdı.

 

Peki siz arkadaşlarınızın cinayetlerini çözmeye hazır mısınız?

 

Ölüm Belgeseli'ne hoş geldiniz.

 

"Sessizlik ölümün ardında yankılanan sonsuzluğun sesiydi, anlatılamayan derinliklerde kaybolan bir nefes gibi."

 

 

Ölüm belgeseli reenkarnasyon ruh ve akıl sağlığını etkileyen, 6 paralel boyut ve zaman sıkışması sonucu oluşan cinayetleri çözmeye çalışan 6 arkadaşı konu alıyor. Ana karakterimiz Daren kendi içindeki akıl hocasıyla savaşan, en yakın arkadaşının katilini arayan zeki ve çalışkan bir liselidir. En yakın arkadaşlarıyla oluşturdukları grupun bir geleneği vardır- korku filmi izlemek. Film izlemek için toplandıkları evde bir cinayet işlenir ve kurban en yakın arkadaşlarıdır. 5 arkadaş katilin kim olduğunu bulmaya çalışır.

 

Üç kitap seri şeklinde - (Evrenler serisi) olacakdır.

 

Bir: Ölüm belgeseli

 

İki: Geçmişin izleri

 

Üç:Geleceğin adımları

Şimdi gerçek anlamda söylüyorum. ÖLÜM BELGESELİ'NE HOŞ GELDİNİZ.

 

Biliyorsunuz bu evrende 4 adet varlık mevcut... gelin onları tanıyalım.

 

İlk olarak melekler.🦋💙

 

Melekler element taşımayan tek canlılar. Yani onların ilahi yaratımı ile bir bilgimiz asla yok. İki türlü melek göre biliriz.

 

1. İnsanları teşvik edenler:

Bunlar insansı forma geçemezler, yani görünemezler. Sadece iyilik yaparlar yada kötü düşünceleri silerler. Öyle düşünün.

 

2. Direkt hayata müdahile ede bilenler:

Bunlar insan gibi davrana bilen canlılar ama pekde göründüklerini söyleyemem. Yani insansı forma geçe biliyorlar ve bu formları değiştire bilen canlılar. Yani önce erkek sonra da kadın bedenine gire biliyorlar.

 

 

İkinci olarak Göksel'ler🦋

 

Göksel'ler en sevdiğim canlılar. Tam bir cadı olmasa da onların soyundan geldiğini söyleyen çok fazla kişi var. Yani sizin dilinizde "Modern Cadı". Elbetdeki büyü yapıyorlar ve diğer varlıkları görmeselerde enerjilerini hiss ediyor ve seslerini duya biliyorlar. Onların 2 elementi var. Ateş ve su... tam olarak onlardan yaratıldığı gelecek bölümlerde anlatılacak.

 

Güçleri: Büyü yapmak, telekinezi, zihin okuma, etrafdaki varlıkların enerjilerini hissetme, ilahi olaylara karşı koyma ve Vilan'ları koruma.

 

Vilan'ların kimler olduğunu hissederek onları yönlendirir ve kendilerinden daha güçlü olan bu insansı canlıları kontrol ederler. Meleklerden ve ya şeytanlardan güçlü olmadıkları için tek bir form da hayatlarına devam ederler.

 

Dip not:zaten var olan varlıkların elementleri olmaz. Diğer valıklardan türeyen ve hayat bulan canlıların ise 2 elementi olur.

 

 

Üçüncü olan yani Şeytan'lar.🖤

 

Tam hayal etdiğim gibi fotoğraflar yok malesef ama bulsam yeniden eklerim. Siz zaten Gölge'yi tanıyorsunuz.

 

Zaten var olan bir varlık oldukları için elementleri yok.

 

2 adet şeytan türü vardır:

 

1.Sadece teşvik eden: insanı forma geçemezler ve genellikle daha kibirli bir yapıları vardır. Daha zayıfdırlar ve insanları kullana bilirler.

 

2.İnsan hayatına müdahele edenler: Yani gölge gibi eskiden bedensel bir forma sahip olanlar. Onlar ise kurnaz ve çıkarcı olmaları ile bilinirler. Genellikle güçlü ama yaşlı olurlar.

 

 

Ve en son :Vilan'lar.💖

 

Vilan'lar diğer formlardan daha farklılar çünki lanetlenmiş şeytan ve meleklerin çocukları olarak geçiyorlar. Elbetdeki onların soyundan geliyorlar yani sizde Gölge'nin Daren'e "senin kanın da saflık var." Dediğini anlamışsınızdır. Ama elbetde Gölge'nin anlatmadığı ve kendinden bir parçanın Daren'de var olduğunu söylemediğini de bilmemiz gerek.

 

Yani buda demek oluyor ki Gölge'nin saflık dediği şey aslında bir element.

 

Vilan'lar saflık(melek) ve kibirden(şeytan)yaratılan canlılar. Onlarında hikayelerinden bahsedeceğim.

 

Güçleri:Vilan'lar meleklerin ve şeytanların bütün güçlerine sahipler. Ve en güçlü canlılar onlar ama daima insansı form da hayat buldukları için kendilerinin bu kadar güçlü olduklarını bilmiyorlar.

 

Zaten şeytan ve melekden yaratılan bir canlı yani her ikisinin parçalarına sahip biri normal olmamalı değil mi?

 

Bu sayede bende Daren'in ani duygu değişimlerini açıklaya biliyorum. Yani aniden hiç bir tepki vermezken bir anlığına çok sinirleniyor yada keder bahçesine dönüyor. Bu sayede aslında nasıl bir fırtınanın eseri olduklarını anlata bilirim. Zaten kendileri rüzgarın bir parçası gibiler adeta.

 

 

Ve şimdi diyeceksiniz ki Göksel'lerin ataları kimler ve neden elementleri ateş ve su. Elbetde bu canlıların ataları tamamen geçmişde var olan canlılar. Ama şimdi var olmayan canlılar olduğu için onların tarihinden bahsetmeyeceğim. Alternatif bir son yazacağım yani 2 son olacak ve siz gerçekden istediğiniz halde paylaşacağım.

 

 

 

Her zaman insan oğlu küçük hatalar yapa bilir değil mi? Hatalar telafi edile bilir ama bazılar sonsuz bir çıkmaza sürükler...

 

🦋💙Pröfösör çok sevdiği karısını labavatuar kazasında kaybetdiğinden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Ona inanan bir kızını, onu sevmeye çalışan bir oğlunu ve aynı zamanda kendi benliğine itirmişdi genç adam. Kendi hatasından ders almak yerine hatalarından birine yeni birisini ekledi, öyle bir hata altı farklı kaderin değişmesine sebep olacakdı.

 

"Gözlerin kapanırken sonsuzluğun sessizliği içinde, zamanın sonsuzluğunda kaybolan bir nefes gibiydi son an."

 

"Sessizlik ölümün ardında yankılanan sonsuzluğun sesiydi, anlatılamayan derinliklerde kaybolan bir nefes gibi."

 

"Gece yıldızlar suskun, sessizlik derinleşirken, hayatın ardında kalan izleri gözlerimde sonsuzluğa dokunuyordu."💙🦋

 

Ölüm Belgeseli'nin karakterleri:

 

 

Daren Sevg-17 yaşında, Bayan Menchi'nin oğlu liseli bir çocuk. Çalışkan ve sevilen ama sırları olan bir grupun sıradan bir üyesi.

 

 

 

Menchi Win Sevg- Darenin annesi. 46 yaşında Fransızca öğretmeni. Sevgi dolu ve uyumlu bir anne. Her kese eşit davranan , sevilen bir öğretmen.

 

 

 

Asel Kreta- 17 yaşında bir liseli. Fransız asıllı bir abisi var. Genellikle homurdanması ve öldürücü sessizliği ile diğerlerinden seçilir. Sadece Daren ve Mia ile iyi anlaşıyor. Genellikle soğukkanlı bir tavra sahip.

 

 

 

Georgia Villinston- 21 yaşında, üniversiteli. Kevn in ablası. Feminist ve çıkarcı bir abla. Küçümseyici ve evin göz bebeği.

 

 

Kevn Villinston- Bayan Vilmanın oğlu. Georgianın kardeşi. Okulun zorbalarının zorbası olarak bilinir. En son etdiği kavgadan dolayı arkadaşlarından ayrılarak başka bir okula transfer olur. Ateist ve ayinlerle ilgilenir.

 

 

Kris Güz- 17 yaşında, grupda. En sevdiği hobisi kendisiyle benzer bir isme sahip olan Kristin ile tartışmak. Sevilen , eğlenceli , çevik ve şakacı.

 

 

 

Kristin Noah Villington- 16 yaşında, zorla grupa girdi. Grupun en küçüğü. Sinirlenmesi ile tanınır. Genellikle şüpeci ve küçümser bir tipdir.

 

 

Mia Stenwil- 17 yaşında grupta. Umursamaz ama arkadaşlarına bağlıdır. Aile kavramına uymaz.

 

 

Kasetdeki adam.

 

 

Jajs Sims-17 yaşında okulun zorbası. Mia ile uğraşmayı seviyor.

 

 

Lai Sims - yetimhanenin müdürü Jajsın annesi

 

ve yeni karakterlerimiz:

 

 

Austin Villington- Kristin'in abisi. Yetenekli , içine kapanık ve hayatını kendine adamış bir genç. Okulu bitirdi ve şuan bir şirketin yönetim kurulunda çalışmakda.

 

 

Davin Villigton-15 yaşında ablası gibi liseli bir genç. Yaşına göre fazlasıyla olgun olması ve tamamen abisine benzer tavırları dikkat çeker.

 

Bunları yaparken canım çıkdı. Umarım cidden başdan sona okursunuz. Yeni karakterler ile ilgili görüşlerinizi bırakın lütfen

Kitapda geçmeyen fotoğrafı olmayan iki karakter var. Biri bay Kenvic diğeri ise Avry. Kenvic'i zaten koyacağım ama Avry üçüncü kitabın ana karakteri diye koyasım gelmedi.

Umarım yorumlarınızı eksik etmezsiniz

Şimdilik bu kadardı. Görüşmek üzere aşklarım💖💙❤🦋

 

 

Loading...
0%