Yeni Üyelik
11.
Bölüm

10. Bölüm

@vanilyab2

Helööö yeni bölümle karşınızdayım oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın:)

 

 

Ben önceden hayatı kafasına göre yaşayan birisiydim kimseyi kafama takmaz canım ne isterse onu yapardım. Ama hayat bana böyle olmamam gerektiğini çok güzel bir şekilde öğretmişti.

Bazı şeyleri düşünerek hareket etmem gerektiğini biliyordum bundan sonra da atacağım her adamı önceden düşünerek hesaplayarak öyle atacaktım.

Hayat bana kimseye güvenmemem gerektiğini çok güzel bir şekilde öğretti bundan sonra 'da kimseye kolay kolay güvenmeden hayatıma almayacaktım.

Çocukluğumun geçtiği evi terk edeli üç dört saat olmuştu arabayla Akif beylerin havalimanına gelip uçağa binmiştik şu an uçakta İstanbul'a gidiyordum.

Yanımdaki Barlas bana heyecanlı heyecanlı bir şeyler anlatıyordu , evet yanımda Barlas oturuyordu herkese kavga edip benim yanıma oturmuştu hatta ve hatta uçağın pilotunu tehdit edip benim yanıma oturana kadar uçağın kalkışını engel olmuştu.

Gerçekten inanılmaz birisiydi komikliği, ve hareketleri, tatlı yüzü, muhteşem birisiydi . Karan'dan sonra kendime en çok yakın hissettiğim kişi barlasdı .

Uçakta yanıma oturduğundan belli abilerinin komik anılarını anlatıp hem beni hem kendisini güldürüyordu sonra da tabii ki abilerinden dayak yiyordu.

"Bak sonra bu abilerin Mert ve Murat var ya lisedeyken okula inek sokmuşlardı"

Okula inek mi sokmuşlardı gerçekten takdir edilmesi gereken bir olaydı.

"Ne nasıl soktular"

"Şimdi bu abilerinin gıcık olduğu bir beden hocası vardı bu abilerin beden derslerin çok seviyorlardı ama bu hoca inatla bu ikisini beden dersini çıkartmıyordu bu abilerinde yine bir beden dersinde tüm öğrenciler basketbol oynarken basketbol sahasına inek soktular kadın da ineği görünce korkup kaçtı sonra da kadın okuldan ayrıldı"

Cümlesini bitirmesiyle kafasına şaplak yemesi aynı anda oldu.

"Barlas sevgili kardeşim susuyor musun yoksa ben seni susturayım ha illa bir şey anlatacağım diyorsan düzgün düzgün şeyler anlat rezil ettin bizi"

Mert barlas'ın kafasına vura vura konuşuyordu ama bu Barlas'ın hiç umurumda değildi.

"Siz yaparken utanmadınız da ben anlatınca mı utandınız "

Bu sefer Murat Barlasın yakasına yapıştı"susuyor musun ben seni susturuyor mu"

Kavgalarını izlemek çok eğlecelliydi ama çok uykum vardı gece uyumadığım için aşırı derecede uykum gelmişti .Yavaş yavaş gözlerimi kapatıp uykunun kolarına kendimi bıraktım.

Uyku ve uyanıklık arasında gidip geliyordum uyanmak istiyordum ama gözlerimi açamıyorumdum sesler duyurdum ama uyku o kadar güzeldi ki hiç uyanmak istemiyordum.

"Vermem kardeşim benim omzumda uyuyor ben alacağım kucağıma vermem de vermem o benim kardeşim"bu barlas'ın sesiydi eminim ki birazdan abiler tarafına kafasını vuracaktı. Duyduğum şaplak sesi bu düşüncemi doğruladı.

"Ah ne vuruyorsunuz ya"

"Salak kız uyandıracaksın bağırma kalk da alalım işte kucağımıza ne güzel uyuyor uyandıracaksın"bu Murat'ın sesiydi.

"Barlas kardeşim çekil de Yeşim alayım arabalar bekliyor kalk artık"bu sert sesi nerede olsam tanırdım bu ses karanın sesiydi.

"Bana ne kalkma siz çekilin ben alacağım kucağıma sizin yüzünüzden arabalar bekliyor benim yüzümden değil"

"Lan bağırma kız uyandıracaksın kalk artık"Bu ses tahminlerime göre Cihan'ın sesiydi.

"Çekilin lan oradan kalk lan Barlas kızımı ben alacağım kucağıma hepiniz doğru arabalara anneniz bekliyor evde "

Yanımda hareketlilik hissettim sonra adım sesleri duydum anlaşılan abi tayfası gidiyordu Akif bey'den bu kadar korkmalarını her seferinde şaşırıyordum. Bir anda oturduğum yerden havalandığımı hissettim sonra ilerlediğimizi hissettim. Burnuma dolan Deniz kokusuyla daha da mayışmaya başladım bu koku Akif bey'den geliyordu sanırım onun boynuna daha da sokuldum ellerimi boynuna sardım kokusunu daha çok içime çektim.

Küçük bir kıkırtı döküldü sanırım dudaklarından"annen de benim kokumu çok sever anlaşılan tüm huyların annene çekmiş"

Tenime değen rüzgarla dışarı çıktığımızı hissettim dışarıdan araba sesleri geliyordu kendimi biraz zorlayıp yavaş yavaş gözlerimi açtım uçaktan inmişiz ve arabalara doğru gidiyorduk yirmi'den fazla araba vardı. Akif bey bana hiç bakmadan doğruca arabalara doğru ilerliyordu .

Bineceğimiz arabanın önüne geldiğimizde koruma tarafından kapımız açıldı . Akif bey beni arabanın arka koltuğuna oturtup saçlarımı öptü ve kapıyı kapatıp diğer tarafı dolandı arabanın arka kapısını açıp yanıma oturdu ve kapıyı kapattı . Akif Bey'in kapıyı kapatmasıyla tüm araçlar hareket etmeye başladı.

Bu sefer yanımızda Cihan ve Karan yoktu onların yerine bir şoför ve bir de koruma vardı diğerleri neredeydi bilmiyorum büyük ihtimalle diğer araçlardaydılar.

Arabanın içerisinde büyük bir sessizlik vardı ne ben konuşuyordum ne de Akif bey ara ara bana baktığını hissediyordum ama konuşmuyordu yada konuşmaya cesaret edemiyordu.

Araba yolculuğumuz yaklaşık on onbeş dakika sürdü hemen hemen yirmi tane araba büyük ve kocaman bir evin önünde durdu ben bu eve ev demezdim şahsen ne eve benziyordu ne de bir köşke ev resmen saray gibiydi tabii bu benim arabanın camından görmüş halimdi içerisinde nasıldır Allah bilir.

Tüm arabalar durduğunda önce korumalar indi sonra ise biz . Arabanın hemen yanında durmuş eve uzaktan bakarken ne ara yanıma geldiğini bilmediğim Akif bey ve abi tayfası beni eve doğru yönlendirdiler sağ tarafımda Akif bey sol tarafımda tabii ki Barlas vardı yine abileriyle büyük bir mücadele edip benim yanımda yürümeyi başarmıştı.

Büyük ve göz alıcı kapının önüne geldiğimizde Karan zile bastı çok geçmedense kapı Neslihan hanım tarafından açıldı. Yüzünde kocaman gülümsemeyle heyecanlı heyecanlı bize bakıyordu gözleri ise dolu doluydu.

"Hoş geldiniz"

Akif ve karısına doğru ilerleyip saçlarını öptü"hoş bulduk karım"

Sonra ise abi tayfasının hepsi teker teker annelerini öpüp içeri geçtiler hepsi kapının diğer tarafında kalmış bana bakıyorlar dı.

"Biliyorum biraz geç bir başlangıç yaptık ama hadi kızım gel evine"

​​​​​​Neslihan hanım kollarını açmış bana bakıyordu ona doğru irerliyip ona sarılmamı bekliyordu . Küçük küçük adımlarla içeri doğru ilerledim bana açtığı kollarının arasına girdim.

Midem kasılmaya başlamıştı evet her ne kadar bir yabancının bana dokunmasından veya temas etmesini sevmesem de şu an hiç rahatsız değilim ilk defa birine sarılmıyordum ama şu an çok tuhaf hissediyordum Neslihan hanım kollar arasında olmak tuhaf bir şekilde bana huzur veriyordu.

"Anne kız sarılmanız bittiyse artık yemek yiyebilir miyiz ben açım aç o kadar saat yoldan geldik"

Neslihan hanım da birbirimizden ayrıldık Barlas'a baktık"sen ne zaman tok oldum ki zaten oğlum"

"Anne sadece ben aç diğilim ki Yeşim de aç"

Neslihan hanım hızla bana döndü "ne aç mısın kızım neden daha önce söylemedin "

Tamam ağzım açıp konuşacaktım ki Barlas benden önce davrandı"tabii ki de aç anneciğim uçakta başımızın etini yedik ben açayım ben açayım diye"

Ona şaşkın şaşkın baktım bunu demesini gerçekten beklemiyordum benim bu halimi Akif bey ve abi tayfası kahkahalarla gülmeye başladı. Barlas benim yanıma gelip beni kolunun altına aldı ve ilerletmeye başladı.

"Bana bak bücür anneme aç olduğunu söylüyorsun yoksa gece sen yatarken yanına gelirim ve seni gıdıklaya gıdıklaya altına işitirim anladın mı beni senin en sevdiğin ve en yakışıklı abin aç o yüzden kardeşlik vazifeni yapacaksın ve anneme aç olduğunu söyleyeceksin"

Benden uzun olduğu için kafamı kaldırıp suratına baktım"hadi ya söylemiyorum ne yapacaksın sen Akif bey'e söylersen görürsün beni tehdit etmek neymiş"

Bu sefer şaşıran tarafı o oldu"kardeş dedik bağrımıza bastık ilk günden beni tehdit etmeye başladı ben anladım bu evde hiç sevilmiyorum ben ölem de kurtulun"

Yine cümlesini bitirmesiyle kafasına şaplak yemesi bir oldu. Bu sefer kafasına vuran Akif bey'di. Beni Barlasın kolunun altından alıp kendisine çekti sonra barlasa döndü .

"Barlas oğlum sen dayak mı yemek istiyorsun he canım dayak mı istiyor söyle eğer istiyorsan seve seve yaparım "

"Sağ ol baba ben almayayım benim canım sadece yemek istiyor"

Akif bey barlas'a bakıp kafasını sağa sola salladı"Allah'ım ben ne günah işledim de sen bana bunu ceza olarak verdin Rabbim"

Sonra ise bana döndü"Allah'ım ben de sevap işlerimde de sen bana böyle güzel bir melek verdin"

Yanaklarımın kızardığını hissettim böyle bir iltifat beklemiyordum Akif bey'den.

"Siz var ya siz hep beni dışlıyorsunuz ben hiç sevilmiyorum bu evde"

Barlas bize arkasını dönüp sola doğru gitti orada bir odaya girdi. Akif bey ve diğerleri'de oraya doğru ilerled iler tabii beni de yanlarında götürdüler. Burası bir yemek salonuydu ortada kocaman bir masa vardı masanın üzerindeyse çeşit çeşit yemek vardı hayatımda ilk defa bu kadar yemeği bir arada görüyordum anlaşılan Neslihan hanım biz geliyoruz diye bayağı bir yemek hazırlamıştı.

"Hadi ya gelin gelin hadi çok açım ben"Barlas sondaki sandalyelerin birine oturmuş yemek tıkanıyordur bir taraftan da bize laf yetiştiriyordu.

Herkes teker teker masaya geçmeye başladılar Akif bey masanın en başına geçip oturdu onun hemen sol tarafına Neslihan hanım oturdu Neslihan hanımın yanında Karan oturdu karanın karşısına Cihan geçti Cihan'ın yanına Mert, Mert'in karşısındaysa Murat oturdu Murat'ın yanında Barlas vardı Barlasın karşısın'da ise yeni gördüğüm Can vardı.

"Kızım sen neden ayakta kaldın otursana"Neslihan hanım sesini duymamla kafamı kaldırıp ona baktım ayakta bir tek ben kalmıştım Neslihan hanım eliyle Akif Bey'in sağ tarafında kalan boş sandalye işaret etti.

"Burası senin yerin kızım hadi otur"

Neslihan Hanım'ın işaret ettiği sandalyeye doğru yavaş yavaş ilerledim ve oturdum oturmamla birlikte herkes yemek yemeye başladı. Akif bey yanımda oturan Cihan karşımda oturan Neslihan hanım ve onun yanında oturan Karan dört bir yandan tabağımı doldurmaya başldılar . Diğerleri ise tabağımı dolduran dörtlüye Yeşimr ondan verin bundan verin diyip duruyorlardı.

Bir yandan yemek tıkınmaya çalışan bir yandan da ağabeylerine laf yetiştirmeye çalışan Barlas yine konuşmaya başladı"aği yeşime yaprh sarma veğin"

Karan hemen Barlasın dediğini yapıp dolu olan tabağıma birde yaprak sarma koymaya başladı .

"Ben halederdim siz yemeğinizi yeseydiniz"

Neslihan hanım kaşlarını çatıp bana baktı"hadi kızım açsın konuşmada karnını doyur bakalım o tabak biticek "

"Ne Neslihan hanım bu tabakla resmen bir ordu doyar ben bunu nasıl bitiriyim "

"Bitirirsin bitirirsin hadi ye bakalım bir deri bir kemiksin zaten "

Kendimi bilmesem Neslihan hanımın bu dediğine inanırdım ama asla çok zayıf birisi diğildim kilom gayet yerindeydi .

Yavaş yavaş yemek yemeye başladım diğerleride benim tabağımı doldurmayı bırakıp kendi tabaklarına odaklandılar .Yemekler gerçekten güzel olmuştu yaprak sarmaysa harikaydı ben hayatım boyunca bu kadar güzel olan bir yaprak sarma daha yememiştim .

"Beğendinmi kızım "

Ağzıma bir sarma daha atım ve Neslihan hanıma döndüm "Evet beğendim çok güzel olmuş kim yaptıysa eline sağlık "

"Beğenmene çok sevindim ben yaptım"

Ağzıma bir sarma daha attım ve kafamı kaldırıp Neslihan hanım'a baktım"elinize sağlık "

"Afiyet olsun "

Ağızı dolu Barlas tekrar konuşmaya başladı"Bah bücür enemin yaptığı sarmalağalrı baska yeğde bulamasın yeh yeh "

Ne dediğini pek anlamasamda başımı salayıp onayladım .

Yemeğin geri kalanında Barlas dışında kimse pek konuşmadı her kes yemeğini yedi .Yemekten sonra büyük bir salona oturduk baya şık ve sade döşenmişti hep birlikte oturup Neslihan hanımın yaptığı tatlıyı yiyorduk .Her ne kadar şeker pare sevmesem de sırf Neslihan hanım üzülmesin diye yiyordum .

"Ee Yeşim hayat nasıl gidiyo "Barlas aynı soruyu yirminci ker soruyordu .Bende hiç sıkılmadan yine aynı cevabı verdim .

"Sıkıcıydı sen girdin hayatıma bu seferde yorucu olmaya başladı "

Barlas benden duyduğu cevaba yine aynı tepkiyi verdi .Kalbini tutarak bayılmış gibi yaptı . O nun bu haline bir tek Can güldü diğerleri artık ne kadar bıktılarsa aynı hareketen dönüp göz ucuyla bile bakmadılar .

Tatlımdan zorla bir çatal daha alıp Neslihan hanıma döndüm .Saat baya geç olmuştu benimde biraz başım ağrıyordu biraz dinlenmeye ihtiyacım vardı .

"Neslihan hanım benim kalıcağım odayı gösterirmisiniz biraz yorgunumda "

Neslihan hanım Akif beyle sohbetini bölüp hemen ayağa kalktı "Haklısın tabi o kadar yoldan geldin gel beni takip et odanı gösteriyim .Ben çok beğendim ben kendim dekore etim eminim sende bayılıcaksın"

Heycanlı heycanlı anlatırken bir taraftan da gidiyordu hızla yerimden kalkıp onu takip etim. Gördüğüm şeye ise inanamadım evin içinde asansör vardı vayy be zenginleğe bak .Daha fazla asansöre bakmayı bırakıp Neslihan hanımın benim için tutuğu asansör kapısından içeri girdim .

Neslihan hanım ben girince üçüncü kat düğmesine bastı asansörün kapıları kapanınca Neslihan hanım anlatmaya başladı.

"Bak güzel kızım birinci kata salon ,mutfak ,yemek odası var ikinci kata ise ,Barlasın ,Canın , Mert ve Murat'ın odaları var üçüncü kata ise Karan,Cihan ve senin odan var dördüncü kata ise Baban ve benim odam var babanın çalışma odası ve kütüp hanemiz var ve daha bir çok oda .Sen şimdi dinlen bu bilgiler sana bir kaç gün yeter sonra evi detaylıca gezeriz "

"Tamam "

Asansör üçüncü kata durunca önden Neslihan hanım çıktı bende annesini takip eden yavru ördek gibi onu takip etim . Neslihan hanım bir kapının önünde durdu bana baktı ve gülümsedi bir çocuk gibi heycanlıydı ben ise onun tam tersi hiç heycanlı diğildim tek istediğim biraz uykuydu .

Neslihan hanım odanın kapısını açtı ve önden benim girmem için bana yol verdi . Odanın içine girdim benim İzmir'deki odamın nerdeyse iki, üç katıydı sade ve şık döşenmişti çoğunlukla beyaz döşenmişti .Koçman bir yatak vardı en az beş kişi sığardı bu yatağa .Yatağın so tarafında bir kapı vardı oraya doğru ilerleyip içerisine baktım burası bir çalışma odasıydı duvarlar raflarla kaplıydı rafların üzeri çeşit çeşit kitap doluydu .Odada büyük bir cam vardı camın önünde ise çalışma masam vardı o kadar güzel döşenmiştiki her ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü.

Arkamdaki Neslihan hanıma döndüm."herşey çok güzel teşekür ederim"

"Beğenmene çok sevindim giyinme odasıyla banyoyada bak eminim oralarıda çok begeniceksin"

"Yarın bakarım çok yorgunum şimdi uyumak istiyorum hem Dersim'de var yarın erken kalkmam lazım"

"Sen bilirsi kızım o zaman iyi geceler " yanıma gelip saçlarımda öptü sonra ise giti .Bende çalışma odasından çıkıp yatağa uzandım yanımda getirdiğim eşyalarım burdaydı ama hiç üzerimi değiştirmeye halimyiktu hem halim olsa bile üzerini değiştirmek yerine cilt bakımı yapmadım.

Yavaş yavaş gözlerimi kaparım ve uykunun kolarına kendimi bıraktım şu an hiç bir şey düşünmek veya yapmak istemiyordum sadece uyumak istiyordum .Bakalım sabah beni bu evde ne bekliyordu .

 

 

Bölüm sonu oy vermeyi unutmayınn sonraki bölüm görüşürüzz:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%