Yeni Üyelik
2.
Bölüm

1.Bölüm

@varicella

 

 

 

1.Bölüm "Akman Koleji"

Balım'ın Anlatımıyla

Gözlerimi yepyeni bir güne merhaba diyerek araladım.Yeni okul yeni hayat. Bugün yeni okulumun ilk günüydü içimde büyük bir heyecan vardı.

Komidinin üzerinde duran telefonumu aldım ve saat baktım saat 8.00 dı yatağımdan doğrulup yerde duran peluş terliğimi giydim.

Banyoya gidip yüzümü yıkadım ve dişlerimi fırçalamaya başladım.

Ah! Tanem halen uyanmamıştı. Tanem ile yataklarımız yan yanaydı. Yavaş adımlarla ikizimin yanına gittim.

"Tanem uyan. İlk günden geç kalıp azar yemek istiyorsun herhalde." dedim. Bir yandan da uyanması için dürtüklüyordum.

Tanem gözleri kapalı bir şekilde mırıldanarak "Balım,5 dakika daha" dedi uykulu sesle. Gözlerimi devirdim "Hadi kalk geç kalacaksın sonra söylemedi deme" dedim.

Tanemi uyandırma işim bittikten sonra giysi dolabımı açtım. Çeşit çeşit giysilerim vardı. Okulun ilk günü forma giymek istemiyordum zaten yeniydim kimsenin birşey diyeceğini sanmıyordum.

Üstüme beyaz bir crop,altıma bol paça pantolon üzerime ceket olarakta siyah bir ceket aldım. Ceketim siyah gözlüğüm ile uyumluydu. Saçımı da düzleştirdim. Artık mükemmel kombinimle okula hazırdım.

Balım'ın Kombini

O sırada gözüme Tanem ilişti dolapta kıyafet seçmekle meşguldü. Ona yardımcı olabilmek için yanına gittim.

"Nasılım?" diye sordum gülümseyerek. Tanem gözünü giysi dolabından çevirip bana baktı. Beni baştan aşağı süzmeyi de ihmal etmedi tabi.

"Oo Balım hanım yine her zamanki gibi mükemmelsiniz" dedi gülerek. "Teşekkür ederim fıstık" dedim yanağına öpücük kondurarak.

"Dur kıyafet seçmen için sana yardım edeyim" dedim giysi dolabına yaklaşarak. Tanem bunu duymuş olacakki yüzünde büyük bir gülücük oluştu.

Ne yalan söyleyeyim onu mutlu görünce bende mutlu oluyordum.

"Of! Bu kararsızlık beni öldürüyor. Kararsız insan olmaktan nefret ediyorum" dedi sıkıntıyla nefesini vererek.

"Sorun değil. Ben hemen halledeceğim merak etme" dedim anlayışlı bir sesle. Tanem bunu duyunca rahatlamıştı.

Siyah dar bir t-shirt, mavi kot ceket, mavi kot pantolonu hemen elime aldım. Bunlar Taneme çok yakışacaktı.

​​​​​Tanem'in Kombini

"Nasıl?" diye sordum kıyafetleri yatağın baş ucuna koyarken. Tanem gözlerini büyülenerek açtı. "Bunlar mükemmel Ah! Sen mükemmel bir kız kardeşsin" diyerek boynuma atladı.

Annemin alt kattan sesini duydum "Hadi kızlar kahvaltıya" diyordu annem. Sarılmayı bırakıp gözlerimi tanemle buluşturdum.

"Hadi giyin geç kalmayalım ben aşağıya iniyorum" dedim ve kapıyı kapatarak odadan çıktım.

Aşağı indiğimde annemi kahvaltı hazırlarken gördüm. Hemen yanına gittim ve yanağına öpücük kondurdum. "Günaydınn" dedim en sevecen çıkan sesimle.

Annem şaşkınca arkasını döndü ve beni görünce yüzünde hafif bir tebessüm belirdi. "Sanada günaydın güzel kızım. Tanem nerede?" diye sordu merakla. "Yukarıda giyiniyor gelir birazdan" dedim.

Tam o sırada Tanem'in aşağıya indiğini gördüm. Mükemmel görünüyordu. Annem Tanem ve Beni baştan aşağıya usulca süzdü. "İkinizde çok güzel görünüyorsunuz kızlarım" dedi ve ikimize de sarılmaya başladı.

Uzun bir süre annemle de sarıldıktan sonra kahvaltıya oturduk. Kahvaltı müthiş görünüyordu. Annem yine döktürmüştü.

Babam bugün iş yoğunluğundan dolayı eve gelememişti.Babam avukat olduğu için davalarla uğraşıyordu. Bu sıralar davalar karışık bir hal almıştı.

Kahvaltımızı bitirdikten sonra söförümüz Cavit abiyi bekletmemek için çantalarımızı kolumuza taktık Anneme "Görüşürüz" dedikten sonra evden çıktık.

 

 

 

 

 

 

 

★★★

Okula geldiğimizde arabadan indik ve okulu incelemeye başladık okul gerçekten çok güzeldi.

Okulun etrafı bol yeşillik ve ağaçla kaplıydı. Bu çok güzel bir görüntü veriyordu okula. Dışı kahverengiydi ve fazlaca cam vardı.

İçeriye girdiğimizde bir rehberlik hocası bizi karşıladı. "Hoşgeldiniz, sizler yeni öğrenciler olmalısınız. Ben Merve Kara buranın rehberiyim. Beni takip edin." diyerek yürümeye başladı. Bizde onu takip ettik.

Uzun bir koridordan yürüdükten sonra Merve diye bildiğimiz kadın önce müdürün odasını tıklattı ve ardından bizim geçmemizi istedi.

İçeriye girdiğimizde müdürün bilgisayarla uğraştığını gördük. Yüzünü bilgisayardan uzaklaştırıp bize döndü.

"Hoşgeldiniz Çocuklar" dedi ifadesizce.Tanem hoşnutsuzca "Biz çocuk değiliz ama yine de teşekkürler" dedi. Tanem'in kolunu dürtükledim ve kulağına fısıldamaya başladım.

"Daha ilk günden olay çıkartmaya mi çalışıyorsun kızım. Az bi dur." dedim sinirle nefesimi vererek.

"Napabilirdim. 17 yaşındayız ve son sınıfız bize çocuk demesi yanlış değil mi. İkimizin de 18 yaşına girmemize az kaldı" dedi. Bir yandan haklıydı.

Tanem'in müdürden hoşlanmadığı yüzünden okunuyordu. Daha fazla üstelemeyerek gözlerimi müdüre diktim.

"Sınıfınız 12/E aynı sınıflardasınız. Koridordan sağa dönün sınıfınız orda" dedi müdür ve ardından bilgisayar işlerine geri döndü.

Bizde hiç beklemeden odadan çıktık. Koridorda yürürken bir yandan etrafı inceliyordum. "Okul çok güzel öyle değil mi?" dedim hayranlıkla. Tanemde beni onaylayarak başını salladı.

Sınıfımızı gördüğümüzde kapıyı çalarak içeriye girdik. Hoca bizi görünce "Hoşgeldiniz kızlar siz yeni kişiler olmalısınız.Boş bulduğunuz yerlere oturun." dedi.

Normalde Tanem ile birlikte oturmak isterdim ama 2li sıralar doluydu 2 erkeğin yanı boştu. Tanem önüme bende onun arkasına oturdum.

"Selam ben Sinan" dedi yanında oturduğum çocuk. "Balım bende memnun oldum" dedim sevecen tavırla.

"İsmin değişikmiş.Sevdim" dedi gülerek."Öyle biraz.Teşekkür ederim" dedim utançla. Neden utandığım hakkında hiçbir fikrim yoktu.

Çocukta yakışıklıydı.Ah! Neler saçmalıyorum ben. Kafamdaki saçma düşünceleri dağıtmak adına Taneme baktım. Yanındaki çocukla koyu muhabbete dalmışlardı.

"Tanem" dedim kısık bir ses tonuyla. Tanem bana doğru döndü ve "Efendim" dedi. "Ne ara bu kadar yakın oldunuz Tanem. Yeni geldik sınıfa farkında mısın?" dedim şaşkınlıkla.

"Çok kafa bir cocuk,eğlenceli.Ve baya da yakışıklı." dedi gülerek. Ardından çocukla sohbetine geri döndü.

Birkaç dakika sonra zil çaldı. Tanem'in yanındaki çocuk bana doğru dönerek "Hoşgeldin adın neydi?" diye sordu. "Hoşbuldum Balım ben.Sen?" dedim. "Bora bende memnun oldum Balım" dedi gülümseyerek.

"Bende memnun oldum Bora" dedim gülümseyerek. Yanımıza Melinay ve Kenan diye 2 kişi daha geldi. İkisiylede tanıştıktan sonra kantine gitmeye karar verdik.

Kantine gittiğimizde kantinin çok büyük olduğunu gördük. Birkaç oyun alanı vardı. Boş bulduğumuz bir yere oturduk.

Sinan Bora ve Kenan oturmak yerine ayakta durdular. "Otursanıza" dedim düz bir sesle. Sinan konuşmaya başladı "Birşeyler ister misiniz kızlar?" diye sordu hepimiz 'Hayır' dedikten sonra hepsi ellerindeki çayla geri döndüler.

"Anlatsanıza nereden geldiniz buraya, neden geldiniz" diye sordu Melinay merakla. Kenan Melinaya dik dik bakarak söze girdi "Melinay, kızları soru yağmuruna tutma yeni geldiler." dedi bıkkınlıkla.

"Sorun değil" dedi Tanem ve devam etti. "İstanbuldan İzmir'e geldik. Babamızın taini buraya çıktı." dedi. Bende Tanemi kafamı sallayarak onayladım.

Uzunca bir sohbetin ardından teneffüs çaldı.Ders Matematikti. Matematik derslerinden nefret ederdim ama Tanem benim aksime Matematik seviyordu ve çözebiliyordu.

Ders sıkıcı geçtiği için kafamı sıraya koydum. Bunu hoca görmüş olacakki "Yeni öğrencimiz Balım bu soruyu sen çöz" dedi. Hemen kafamı sıradan kaldırıp tahtaya baktım.

Bu türev sorusuydu. Bunu nasıl yapacaktım ki. Ben tahtaya bakarken bir gülme sesi duydum. Karşı sıradaki kız bana bakıp gülüyordu.

Tanem bunu duymuş olacakki "Komik birşey mi var neye gülüyorsun söyle bizde gülelim" dedi sinirle. Kız yüzünü benden çevirip Taneme döndü. "Hiç" dedi ama alttan alttan gülmeyi de ihmal etmiyordu.

Soruyu çözmek için ayağı kalktım ve tahtaya doğru yürümeye başladım. Tahtaya doğru geldiğimde "Seni dinliyoruz Balım" dedi hoca

Resmen soruyla bakışıyordum bir mucize olsa da kurtulsam diyordum. Soruyu çözemezsem sınıfta daha ilk günden alay konusu olacaktım.

Hoca yapamadığımı anlamış olacakki üstelemedi ve "Kızım seni daha ilk günden zorlamayayım geç yerine" dedi. O kadar mutlu olmuştum ki hemen yerime geçtim.

"Şanslı günündesin" dedi Sinan gülerek. "Evet" dedim gülümsemesine karşılık vererek.Uzun teneffüse girmiştik.Ben Tanem ve diğerleri bahçeye çıkmaya katar verdik.

Bunları tanıdıkça daha çok sevmeye başlamıştım hepsi sempatik insanlardı. Tanemin de dediği gibi kafa bir yapıya sahiplerdi. Sinan arada bir bana anlamadığım şekilde bakmaya başlıyordu.

Daha ilk günüm olduğu için çok umursamadım. Sorsam ayıp olabilirdi. Bu düşüncelerimin arasında bir silah sesi koptu.

Ardından çatıdan bir kızın düştüğünü gördük. Hepimiz çığlık atmaya başladık. Çok korkunçtu. Heryer kandı.

Kızın yanına tüm öğrenciler toplanmıştı bizde koşarak kızın yanına gittik. Ben çömelerek kızın yüzünden saçlarını çektim ve

Aman Allahım!

Bu sınıfımızdaki ben ve Tanemle konuşan ve Arkadaş olduğumuz kızdı.

Kız ölmüştü, hayır öldürülmüştü. Hemde bir katil tarafından.

 

 

 

 

-BÖLÜM SONU-

Nasıl buldunuz?

Sizce katil kim?

Umarım güzel yazabilmişimdir.

Hatalarım varsa söylemekten çekinmeyin lütfen.

OY VERIP YORUM YAPARSANIZ SEVİNİRİM.

Seviliyorsunuzz

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%