Yeni Üyelik
7.
Bölüm

6-Geçmişin İzleri

@wuennz

Geçmişin İzleri

Volkan ve Cengiz, katilin kaçtığı yerlerden çıkarken, bu durumu çözmek için yeni ipuçları bulmaya kararlıydılar. Gözleri, her sokakta, her köşede dikkatle tarıyordu. Cengiz, katilin peşinde daha fazla bilgi edinmenin önemini anlıyordu. “Onu daha önceki suçlarıyla ilişkilendirebilirsek, belki de nerede saklandığını bulabiliriz,” dedi.

Volkan, düşünceli bir şekilde başını salladı. “Evet, belki de katilin geçmişteki suçlarına dair bazı izler bulabiliriz. Hemen eski dosyaları kontrol etmeliyiz.”

İkili, önceki cinayet dosyalarını incelemek üzere karakola döndü. Duvardaki dosyaların arasından birini çekerken, gözleri bir belgeye takıldı. “Bak, bu dosya daha önce hiç karşıma çıkmamıştı,” dedi Volkan, belgeyi Cengiz’e uzatarak. “Bu, son iki yıl içinde işlenmiş bir cinayetle ilgili.”

Cengiz, belgeyi dikkatle inceledi. “Burası, katilin sıkça gittiği bir mekanla bağlantılı. Belki de bu cinayetler arasında bir ilişki var.”

Volkan, aniden parlayan bir fikirle “Bunu yerinde incelemeliyiz,” dedi. “Belki de burada bir ipucu bulabiliriz.”

Hızla hazırlık yaparak, daha önce bahsedilen cinayetin olduğu yere yöneldiler. Mekana vardıklarında, yerin karanlık ve terkedilmiş olduğu hemen dikkat çekiyordu. “Burası hiç de güvenli bir yer değil,” dedi Cengiz, etrafı dikkatle inceleyerek.

Volkan, etrafa göz atarken, duvarlarda bazı yazılar fark etti. “Bunlar ne?” diye sordu, bir an durarak. Yazılar, yeraltı dünyasına ait sembollerle doluydu. “Bu, buranın daha önceki suçlarda kullanıldığını gösteriyor. Belki de katil burada gizleniyor.”

İkili, dikkatlice mekana girmeye karar verdi. İçeri girdiklerinde, aniden bir gürültü duyuldu. Cengiz, hemen dikkat kesilerek “Birisi var!” dedi. Hızla siper alarak ilerlediler.

Duvardaki karanlık bir köşede, sarsılan bir gölge belirdi. Volkan, hızla yanına yaklaştı. “Kim var orada?” diye bağırdı.

Bir adam, korkuyla arkasını döndü. “Ben... Ben sadece buradaydım!” dedi, panik içinde. “Sizi bekliyordum.”

Cengiz, adamın tanıdık bir yüz olduğunu fark etti. “Sen, o cinayette tanık olan kişisin. Neden buradasın?”

Adam, titreyerek yanıtladı. “Sadece bazı şeyleri hatırlıyorum. Ama çok korkuyorum. O adam peşimde!”

Volkan, adamın korkularını anladı. “Bize her şeyi anlatmalısın. Bu katil hakkında ne biliyorsun?”

Adam, derin bir nefes aldı ve anlatmaya başladı. “Geçen yıl bir cinayet işlenmişti. Adam, yeraltı dünyasında saygın biriydi. Ama bir gece, onu burada gördüm. Ve sonra... her şey oldu.”

Cengiz, dikkatle dinledi. “Neden buraya geri döndün?”

“Çünkü bazı şeyleri biliyorum. O katil, sadece bir cinayetle kalmadı. Çok daha fazlası var. İkisini de arıyor.”

Volkan, adamın söylediklerini dikkatlice dinlerken, zihninde bir bağlantı kurdu. “Bu, daha büyük bir planın parçası olabilir. Katilin kim olduğunu anlamak için daha fazla bilgiye ihtiyacımız var.”

Adam, kaygıyla gözlerini açarak, “Ama dikkatli olun! O beni bulursa, sizi de bulacaktır,” diye uyardı.

Cengiz, adamın söylediklerine önem vererek, “Bizi nerede bulabileceğini söyle,” dedi.

Adam, başını sallayarak, “Bilmiyorum, ama sokakların arasında bir yerde saklanıyor. Belki de bu akşam oraya dönecektir,” dedi.

Volkan, adamın bilgisiyle bir plan yapmaya karar verdi. “Hızlıca burayı terk edelim ve onu tuzağa düşürelim. Kendi güvenliğimizi de sağlamalıyız.”

İkili, hızlıca mekandan ayrılmaya karar verdi. Katilin peşinde daha fazla ipucu bulmak için şimdi daha da kararlıydılar. Her şey, bir sonraki adımda çözülmeye başlamıştı.

Loading...
0%