Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Atila Komtan

@y.erkanaygun

Vatan uğruna herşeyden vazgeçilecek yeryüzünün tek gerçeğidir. Vatan sevgisiyle kendini kanıtlamış bir komtanın hikayesi. Subay okulundan teymen olarak mezun olan Atila komtan görevlerde göstermiş üstün başarılarıyla nice üst komtanların dikkatini çekmiştir.

 

 

Üstün başarısı onu özel kuvvetlere girmesine neden olmuştur. Özel kovetlerde göstermiş olduğu başarından dolayı sürekli rütbe atlarmış. Yüz başı olunca özel kuvvetlerden anka timin komtanı olmuştu. Timiyle birlikte görevlerdeki başarıları hergeçen gün üzerine koyarak başarıdan başarıya koşuyorlardı.

 

Bu durumda anka timin özel kuvvetlerdeki en başarılı ,en adından söz ettiren timi olmuştu.

Bu tim yorucu görevlerden sonra özel kuvetler komtanı Tümgeneral Zafer Delidumrul Başarısıyla kendinden söz ettiren özel kuvvetler komutanlığın en başarılı timin komutanı yarbaylığa kadar yükselen Yarbay Atilayı çok severdi onun Vatanına ve milletine olan sevgisi ve başarıları Tümgeneral Zafer Delidumrulun her zaman dikkatindeydi. Yarbay Atila komtanla araları çok iyiydi birbirlerine üst ast ilişkisinden ötürü Baba evlat ilişkisine dönmüştü.

 

 

 

Atilla kimsezizdi yetiştirme yurdunda büyümüştü. Zafer komtanında hiç çocuğu olamamıştı. Evlat hasretini Eşi Fatma hanımla Atila komtanla gideriyorlardı. Atilla komtan Subay okulundayken eğitimlerdeki başarısı Zafer komtanın kulağına geliyordu.

 

 

Atilayı yakından takibe almıştı okuldaki başarısına gözüyle Şahit olmuştu. Eşi Fatma Evlat hasretiyle yanıp tutuştuğunu gören Zafer komtan Daha okul döneminde Atilayla samimi olmuştu. Ona hiç çocuğu olmadığını ve eşi fatmanın bir evlat hasretiyle yanıp tutuştuğunu söylemişti. Ona sen ailesiz büyüdün bizde evlatsız yaşlandık gel ben ve fatma annen sana aile olalım sende bizim evladımız ol.

 

 

Atila ailesiz büyüdüğü için bir aile hasreti ondada vardı. Zafer komtanı çok sevdiği için onu kırmamıştı teklifi kabul etmişti. Fatma hanım Atilayı çok sevmişti onu evladı yerine koymuştu. Mevzuniyetine Atilanın ailesi olarak gitmişlerdi. Herkes mevzun olunca ailesine koşarak gitmişlerdi Fatma hanımda mevzuniyet töreninden sonra koşarak Atilaya sarılmaya onu tebrik etmeye gitmişti. Atila annesini gördükten sonra oda artık Fatma hanımı annesi yerine koymuştu. Oda koşarak Fatma hanıma gitmişti.

 

 

" Anne başardım teymen oldum. Babam nerde?"

 

 

" Oğlum Atilam baban göreve gitti. O gelemedi seni çok tebrik ettiğini söylersin demişti. Canım oğlum sen açmısın sana börek yaptım. "

 

Aile kavuşmaları bitmişti. Atila aileleri olmayan devrelerinin yanına gitti annesinin getirdiği böreği onlarla birlikte yemişti.

 

 

Yarbay Atila annesini hiç ihmal etmezdi. Göreve gitmeden önce annesi Fatma hanımdan helalik ister öyle giderdi.

Tüm general Zafer Delidumrul özel kuvvetler iştimasında rütbeleri veriyordu. Anka timinin komtanı Yarbay Atilayı Albay rütbesi vermek için yanına çağırmıştı. Yarbay rütbesini çıkarıp yerine Albay rütbesi takmıştı.

 

 

 

Atilla komtan artık Albaydı özel kuvvetler komutanlığının en rütbeli dörtüncü kişisiydi tim Komtanığı yapan en yüksek rütbeli komtanıydı. İsmi geçince bütün askerler ona hayranlığını söylüyorlardı. Zafer komtan anka timin toplanmasını söylemişti. Albay Atilaya timi topladıktan sonra Hazırolda Zafer komtanı bekliyorlardı. Zafer komtan geldi selam verdikten sonra konuşmaya başladı.

 

 

" Beni rahata dinleyin. Anka timi hepnizle ayrı ayrı kurur duyuyorum. Göstermiş olduğunuz üstün başarınız Vatanımıza miletimize güven veriyor. Size ikinci bir emre kadar süresiz izin veriyorum. Emir komuta sende Atila diyip ordan ayrılmıştı. Atila time birkaç cümle ve tebirikten sonra hepsine hayırlı tatiler diyip timi dağılmalarını söylemişti.

 

 

 

 

 

         ***

 

Yaprak üniversitede Hemşirelik son sınıf okuyordu. Hastaneye haftanın üç günü sıtaja gidiyordu. Yaprak kimsesiz bir kız çocuğuydu yetiştirme yurdunda büyümüş tek hedefi hemşire olup kendi hayatını düzene sokup bir aile sahibi olmak istiyordu. Hayatın ona vermediği aileyi kendi çocuğuna vermek istiyordu.

 

 

 

 

 

                ***

 

 

Atila komtan Süresiz izinden sonra timiyle vedalaşıp Ankara'dan Uçakla İstanbul'daki evine gelmişti. Arkadaşlarıyla akşam yemek yiyecekleri lokantaya gitmişlerdi . Yemek yedikten sonra ordan ayrılmıştı. Hava yağmurluydu yerler çamur içindeydi.

 

 

 

Arkadaşıyla birlikte akşam ede mevzuniyet partisinden ayrılan Yaprak evine yağmurdan dolayı koşarak gidiyordu. Yağmurdan trafik ışı görmek zor oluyordu. Karşıdan karşıya geçmek için kırmızı yanan lambadan sonra karşıya geçmeye çalışıyordu.

 

 

 

Kırmızı ışığı gören Atila fırene basmıştı ama ne oldu fırenleri tutmuyordu. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan Yaprağa son hız çarpmıştı. Çarpmanın şiddetiyle Yaprak takla üstünü takla atmıştı. Atila arabadan iner koşarak Yaprağın savrulduğu yere gitti. Yerde baygın yatıyordu . Atila napzını kontrol edince nefes alış verişi azaldığını fark etti. Kan kaybıda çoktu Yaprağın ambulansı aramakla vakit kaybedemezdi.

 

 

Yaprağı arabasına taşıdı arabasına bindi en yakın hastaneye sürdü arabasını acilin kapısına geldi. Yüksek sesiyle sedye istedi sedye geldi sağlık ekipleri ve doktorla birlikte. Yaprağı sedyeye bindirdiler doktor hemşireye ameliyatı hazırlamalarını söyledi. Yaprağı ameliyat odasına götürdüler içeriye girince Atilayı almadılar dışarda beklemesini söylediler.

 

 

 

Ameliyat çok sürmüştü Atila dışarda kafayı yemek üzereydi. Kendisini suçluyordu dahada dikkatli olması gerektiğini söyleniyordu kendi kendine.

 

Doktor sonunda ameliyathaneden çıkmıştı.

 

 

 

 

 

Loading...
0%