Yeni Üyelik
47.
Bölüm

Acı⁴⁶

@yageycalskan

^Suyun Büyüsü^

 

Uyandığımda üstümde güneşi değilde o yağan yağmurun soğuk esintisini hissetmemle yataktan kalkıp balkona çıkarak o güzel havayı içime çektim. Güzel geçecek bereketli bir güne hazır ol su hanım, bu gün güzel geçecekti emindim. Odaya geri gelip dolaptan bilek tarafı lastikli bol kırem rengi pantolon giyip üstüne ise kısa krop giyip omuzlarıma beyaz siwit bıraktım.

 

 

Hafif makyaj yapıp saçlarımı salarak odadan çıkıp mutfakta bir şeyler atıştırarak ilaçlarımı içip evden çıktım, musa evde yoktu arabama binip hastaneye doğru yol alarak musayı aradım."Alo efendim kuzen" dedi musa."Nerdesin sen gine" dedim."Arkadaşta kaldım dün gece sen nerdesin" dedi musa."Hastaneye gidiyorum" dedim.

 

"Tamam ben birazdan eve geçerim" dedi musa."Tamam dikkat et kendine" dedim."Sende dikkatli ol akşam görüşürüz kuzi" dedi musa."Görüşürüz" dedim telefonu kapatarak hastaneye gelip arabadan inerek hastaneye girdim. Bu gün 2 ameliyattım vardı ama ilk muayene etmem gereken hastalarım vardı.

 

 

 

"Hoş geldiniz su hanım" dedi beril."Hoş buldum beril bana bir kahve getirirmisin" dedim."Hemen su hanım" dedi beril yanımdan ayrılarak gitti bense odama girdim, masamda kocaman papatyalar vardı. Çok güzeldi masadaki çiçekleri elime alıp kokladım, bem beyaz çok güzeldi o sırada gözüme beyaz bir not çarptı. Notu elime alarak okudum.

 

"Senden güzel olmasalarda sabahına neşe katmak için görevlendirildiler kendine dikkat et güzel kadın...Suyun ateşi" yazıyordu.

 

Sabahıma neşe olan onlar değil sensin. O sırada odaya beril girip kahvemi masaya koydu,"Beril bunu vazoya koyup içine su koyarmısın sonra odama getir ama dikkat et kırılmasınlar neşe saçmak için burdalar" dedim beril ise çiçekleri elimden alıp odadan çıkarak 10 dakika sonra geri gelip çiçekleri masamın üstüne koyup odadan çıkarak gitti.

 

Bense ateşi aradım."Güzel kadın günaydın" dedi ateş."Gün ayalı çok oldu ateş bey" dedim."Benim günüm şimdi aydınlandı ama" dedi ateş."Çiçekler için teşekkür ederim neşe saçan adam" dedim."Hayatıma neşe olan sensin su" dedi ateş."Bu sabah fazla mı romantizsiniz ateş bey" dedim."Nedeni kim açaba" dedi ateş ben ne diyeçektim bu adam fazla tatlıydı bu sabah.

 

"Bekar bir kadına çiçek göndermenizin anlamı nedir sorabilirmiyim" dedim."Belkide bekar kadına talibimdir" dedi ateş."Peki ben sizi tanıyormuyum beyfendi" dedim."Bilmem numaramı bulduğunuza göre" dedi ateş."Ben mi numaranızı buldum" dedim."Yok ben buldum" dedi ateş."Peki sen benim çalıştığım yeri nasıl buldun" dedim."AA bilmiyormusunuz su hanım ben sizin hastanenin sahibiyim ya çok ayıp" dedi ateş.

 

Bu adam işini biliyordu."AA gerçekten mi bilmiyordum ateş bey çok sevindim" dedim."Yaralarıma melhem olan kadın belki gine olursunuz" dedi ateş."Yok ben almayayım böyle iyisin sen" dedim."Ne o yaram ağır bastı" dedi ateş."Hastalarım hiç bir zaman bana ağır gelmez ama sen bir başkasın" dedim."Bak yaa" dedi ateş.

 

"Neyse benim işim var ateş bey daha hastalara bakıp ameliyatta giriçem" dedim."Yorma kendini seni seviyorum güzel kadınım" dedi ateş."Görüşürüz yakışıklı beyfendi" dedim ateşin konuşmasına izin vermeden yüzüne kapatıp gülerek telefonu masaya koyup, dönen sandalyede döndüm. Bu adam beni kanserde eder aşıkta eder.

 

....

 

Sonunçu ameliyattan çıkmıştım üstümdeki önlükleri çıkartıp laboya gelerek bağlı olan saçlarımı açarak elimi yıkayıp labodan çıktım. Hava almak için hastaneden'de çıktım o sırada beril yanıma geldi."Su hanım yeni bir trafik kazası var hasta hamile ve durumu ağır" dedi beril."Yoldamı şuan" dedim."Evet su hanım" dedi beril."Hemen 3 numaralı ameliyathaneyi hazırlayın çabuk" dedim beril hastaneye geri girdi.

 

O sırada ambulans gelmişti arabadan bir kadın indi, bu kişi tanıdığım kişiydi onu öyle görünçe aklıma kendi bebeğim geldi."Hemen 3 numaralı ameliyathaneye çabuk çabuk olun" dedim hemşireler yelizi ameliyathaneye alarak hazırladılar. Evet kaza yapan yelizdi ne kadar bir birimizi sevmesekte onun yanında hata tüm annelerin yanında olmam gerekti.

 

Hem ben bir doktordum bunu yapmak benim görevimdi, hazırlanıp ameliyata girdiğimde yelizi hazırlamışlardı karnından büyük bir darbe almıştı. Pek ümitli değildim ama elimden gelen her şeyin fazlasını yapaçaktım.

 

~~~

 

Ameliyattan çıktığımda deniz kıvılçım alev hata ömer denen it bile burdaydı, vay bee ben bebeğimi kaybettiğimde yanımda bir tek ateş gökçe musa alev güney vardı."Su yeliz o nasıl" dedi alev."Bebek iyimi" dedi kıvılçım."Kardeşim o iyi mi su" dedi deniz."Yeliz iyi ama" dedim."Ama ne su" dedi ömer."Bebeği kaybettik b-başınız sağolsun" dedim istemsizce gözlerimden yaşlar aktı silmek istedim ama elim gitmedi.

 

"Ahh benim kardeşim ahh" dedi deniz bir köşeye çöküp ağlayarak."Su ciddimisin belki hata vardır" dedi kıvılçım hanım inanmak çok zor dimi."M-malesef hata yok kıvılçım hanım" dedim ordan uzaklaşarak üstümdeki önlükleri falan indirip laboya girerek elimi yıkadım. Bir annenin daha kanı elime bulaştı, defalarca ellerimi yıkadım hata kazıdım.

 

Geçmedi geçmiyor işte geçmiyor içimdeki acı geçmiyor geçmiyor, yere çökerek ağlamaya başladım, ben böyle olsun istemedim ben çocuklara bebeklere zarar gelsin istemedim ben sadeçe sevdim ben sadeçe sevdim ya sevdim. Neden ya neden böyle oluyor her şey neden üst üste geliyor.

 

Ellerimle kafamı tutarak kafamı dizime koyarak ağlamaya başladım. Şimdi yelize ne diyeceklerdi nasıl bebeğin öldü diyecekler o kızı böyle bir yükün altına nasıl bırakacaklar. Bu çok ağırdı bir anne için çok ağır bir durumdu 1 ay hata 1 hafta karnında hissettiğin o mercimeği kaybetmek.

 

...

 

Yerden kalkıp göz yaşlarımı silerek labodan çıktım, o sırada karşımda ateşi gördüm hastaneye giriş yaparak beni görüp yanıma gelerek bir anda duraksadı. Yüz ifademden anlamıştı ateş yanıma gelerek belime sarılarak kafasını boynuma gömmüp ağlamaya başladı. Ateş ağlıyordu.

 

"Şşş yapma böyle yeliz onun sana ihtiyaçı var ateş" dedim ateş ellerini daha sıkı belime kavradı."Neden hep böyle oluyor su" dedi ateş haklıydı."Yapma ateş hem sen bana demedin mi kısmet değilmiş hadi toparla kendini yelize destek olman gerek" dedim ateş benden ayrılıp elini yanağıma koydu.

 

"O kadar güzel kalbin varki aşık olmamak elde değil" dedi ateş saçlarımdan öperek yanımdan ayrılıp gitti."Çünkü içinde sen varsın" dedim ateşin arkasından bakarak sesiz bir şekilde. Yelizin yanına gitmek istedim ama uygun olmaz yanlış anlaşılır diye odama doğru yol alıp odama girerek masama oturup ateşin aldığı çiçeklere baktım.

 

Papatya bir kır çiçeğiydi havalar soğuduğu zaman dahada bir anlamlı oluyordu, odada kendi kendime düşünürken odaya bir anda gökçe dalarak yanıma gelip karşıma oturdu, yeminle bu kız hiç büyümüyor."Su duydunmu olanları" dedi gökçe."Sanada merhaba benim canım kardeşim" dedim."Bırak merhabayı falan yeliz kaza yapmış be-" dedi gökçe sözünü kesen ben oldum.

 

"Bebeğini kaybetti" dedim."Sen nerden biliyorsun" dedi gökçe."Ameliyatına ben girdim" dedim."Yuh çüş yemin et" dedi gökçe."Bir birimizi sevmiyor olabiliriz ama ben bir doktorum gökçe" dedim."Sen en iyisini yaptın su senin çok güzel kalbin var" dedi gökçe."Oda öyle dedi" dedim."Kim öyle dedi" dedi gökçe."Ateş o kadar güzel kalbin varki sana aşık olmamak elde değil dedi" dedim gökçe ise masanın üstündeki elimi tutu."Çok doğru söylemiş ateş aferim ona" dedi gökçe.

 

Kapımın çalması ile odaya mine girdi."Su hanım 605 odadaki yeliz hastamız sizi görmek istiyor" dedi mine."Benimi görmek istiyor" dedim."Evet" dedi mine odadan çıkarak."Niye seni görmek istiyorki şimdi" dedi gökçe."Bilmem öğrendimi açaba" dedim ayağa kalkarak gökçe ile odadan çıktık."Birlikte gidelim bende aleve geçmiş olsun derim" dedi gökçe."İyi olur" dedim.

 

Gökçe ile yelizin olduğu odanın önüne geldiğimizde kadının biri yanıma bağıra çağıra gelip tam yüzüme tokat atacakken arkadan bir el kadının kolunu tutu."Vuraçağın ve kaldırdığın eline sahip çık karşındaki kişiye ne el kaldırırım nede kaldırtırım acın var otur yerine" dedi ateş sinirliydi hata çok sinirliydi kadının elini öyle bir sıkıyorduki damarları dışarıya çıkmış gibiydi.

 

Kadın ateşin tek sözü ile yerine oturdu."Sen niye geldin buraya" dedi başka bir kız."Yeliz beni görmek istemiş öyle dedi mine" dedim ateş bana doğru döndü."Yeliz kimseyi görmek istemiyorum dedi" dedi ateş."Mine yanından çıkmış o dedi bende onu görmek istiyorum" dedim odaya doğru giderken ateş kolumu tutu."Su" dedi ateş."Merak etme onu en iyi anlayan benim" dedim o sırada aynı kadın tekrar kalkıp yelizin odasının önüne geçti.

 

"Olmaz bu kadın bu odaya giremez" dedi kadın."Bakın sizi anlıyorum acınız var ama ben sadeçe bakıçam hem o istemiş" dedim."Olmaz kızımı üzdüğün yetmedimi daha ne istiyorsunuz ondan" dedi kadın."Ben ona hiç bir şey yapmadım onu en iyi anlayan benim" dedim."Hayır sen benim kızımı anlayamazsın o senin gibi değil o senin gibi bebeğini kaybedip dik duramaz" dedi kadın.

 

"Öyleyse bırakın ona destek olayım yanında olup yaşamak için destek olayım" dedim."Benim kızım çok üzüldü" dedi kadın ağlıyordu ateş beni arkasına almak isterken durdurup yere düşeçek olan yelizin annesine sarıldım. Kadın ise bana sarılarak ağladı bense hastane köşesindeki oturaklara oturtup odaya girdim.

 

Yeliz yatakta uzanmış tavana bakıyordu, aynı zamanda ağlıyorduda. Yanına yaklaştım. Yeliz ise beni fark edip yatakta oturur pozisyona gelmek isterken ona yardımçı olup yatağın uçuna oturdum. Yelizin karnında olan elinin üstüne elimi koydum,"Zor biliyorum hemde çok zor unutmak hemde kabulenmişken çok çok zor" dedim."Zor olan o değil su" dedi yeliz."Zor olan nedir biliyormusun" dedi yeliz.

 

"Seni sevmeyen hata asla sevemeyecek olan bir adamdan çocuğunun olması" dedi yeliz."Yel-" dedim sözümü kesen yeliz oldu."Sus su beni dinle olurmu sadeçe dinle" dedi yeliz."Ben çok sevdim hemde 32 yıl çok sevdim ama benim aşkım seninle ateşin önüne geçemedi" dedi yeliz kırgındı."Ateş benim babamı öldürdü ben ginede onu sevdim benden babamı aldı daha 12 yaşındaydım gözlerimle gördüm babam kollarımda can verdi" dedi yeliz.

 

"Ama ginede olmadı ben ateşten vazgeçemedim babamdan bin kere özür diledim babamın katilini sevdiğim için kendimden nefret ettim ama olmadı çok sevdim" dedi yeliz göz yaşlarını silerek."Sende anneydin sende bebeğini kaybettin ama yanında ateş vardı sevdiklerin vardı" dedi yeliz."Ben kimseyi istemiyorum ailem abim babam o bu kimse olmasın bir tek ateş olsun ben onunla atlatırım ama ateş beni sevmiyor o sadeçe bana açıyor" dedi yeliz.

 

"Yeliz ateş se-" dedim sözümü kesen yeliz oldu."Su evet ateş beni seviyor ama senin gibi sevmiyor ateş her insanı sevdiği gibi seviyor beni seni sevdiği gibi değil" dedi yeliz."Evet ama konu ateş veya ben değilim yeliz konu senin bebeğin oğlun" dedim."Su konu ateş içinde benim içinde hiç bir zaman bebek veya toprak olmadı" dedi yeliz."Seni anlayamam bu konuda belki ama sana destek olmak isterim yeliz bebeğini kaybettin bir anne için bu çok ağır" dedim.

 

"Evet çok ağır su sen sadeçe beni bebek için anlarsın sevilmemek nedir bilmiyorsun" dedi yeliz."Bunu demek bana düşmez ama belkide senin kısmetin kaderin ateş değildir benim bebeğimi kaybetmem gibi senin gibi mesela" dedim."Konu aynı değil su ben sana yanlış yaptım sen ateşin gözünde ap ayrı yerdesin bu yüzden çok güzel seviliyorsun sen çok şanslısın o yüzden ateşi yanlız bırakma ondan vazgeçme su" dedi yeliz.

 

"O ne demek yeliz beni korkutuyorsun saçmalama öyle şeyler konuşma her şey çok güzel oluçak senin bir oğlun var" dedim."Onun bir babasıda var su" dedi yeliz."Evet ama anne bam başka olan bir şey yeliz bir çocuğu annesiz bırakmak sençe onun döktüğü göz yaşlarına değermi" dedim."Merak etme çocuğumu bırakıp intihar edeçek değilim" dedi yeliz bense yelizin elini tutup sıktım, yeliz ise diğer elini elimin üstüne koydu.

 

"Su ben çok hatalar yaptım en çokta sana yaptım belki beni afetmezsin ama ben ginede özür dilerim her şey için" dedi yeliz."Özür dileneçek bir şey yapmadın sevmek suç değil yeliz" dedim."Umarım çok mutlu olursun su umarım bende senin gibi güçlü olabilirim" dedi yeliz."Sen çok güçlüsün yeliz karşılıksız severek bu zamana kadar güçlü durdun kendine haksızlık etme" dedim."İyiki varsın su" dedi yeliz bana sarılarak bense karşılık verdim."Sende iyiki varsın yeliz" dedim.

 

...

 

Odadan çıktığımda yelizin annesi yanıma geldi."Nasıl iyimi kızım" dedi annesi."İyi sizi görmek istiyor" dedim annesi ise odaya girdi. Karşımda duran deniz pis pis bana bakıyordu düşmanı gibi görüyordu beni doğrusu bende onu can çiğer bilmiyordum. Yanıma ateşin gelip elini belime koyarak ordan uzaklaşmak isterken durduk."Ateş seninle işim bitmedi" dedi deniz."Deniz sırası değil" dedi ömer.

 

"Ben sırası geldiğinde gösteriçem ama" dedi deniz ateş arkasını dönerek denizin üstüne yürüdü, bense ateş ile denizin arasına girdim."Ateş nolur gidelim hadi ateş hadi" dedim ateş beni kendine çekerek denizden uzaklaştırıp ordan uzaklaştık. Hastaneden kompile çıkarak hastanenin arkasına geldik o sırada ateş beni hastane duvarı ile arasına aldı.

 

Bir elini belime kavrayarak diğer eliyle yanağımı okşayıp anlını anlıma yaslayarak derin derin nefes alıp sinirle dolu olan nefesini yüzüme vurdu."Ateş-" dedim."Su nolur sadeçe sus sakinleşmek istiyorum" dedi ateş kafasını boynuma koyarak iki elini belime daha çok kavradı.

 

...

 

10 dakikadır aynı şekilde duruyorduk bir an ateşin uyuduğunu düşündümki o sırada ateş kafasını omuzumdan kaldırıp anlımı anlına yaslayarak dudağımdan uzun bir öpücük aldı."Ateş yelizin en çok sana ihtiyaçı var" dedim."Benimde sana ihtiyaçım var" dedi ateş."Konu ben veya sen değilsin ateş konu yeliz o iyi değil oğlun için ona destek olmalısın toprak annesiz kalmasın" dedim.

 

"Neden hep başkalarını düşünüyorsun" dedi ateş."Ateş ben iki olayıda yaşadım annesizde büyüdüm 1 aylık bebeğimide kaybettim bırakta düşüneyim dimi" dedim ateş yüzümü avuçlayarak dudağımdan öptü."Sen başkasın su" dedi ateş."Ateş yapma böyle biliyorum saçma geliyor sana ama yeliz bebeğini kaybetti bebek seninde çocuğun" dedim."Haklısın ben ikinçi kez çocuğumu kaybettim o benimde çocuğumdu" dedi ateş.

 

"Yeliz kendine bir şey yapıçak kafası yerinde değil gibiydi" dedim."Tamam sen merak etme ben dikkat ederim yanındada olurum o benim kuzenim" dedi ateş siktiği kuzeni yani."Neyse ne ben artık gitsem iyi oluçak çok yoruldum" dedim ateş ise siwitimin altından buz gibi ellerini belime doladı."Ben seni eve bırakırım" dedi ateş."Ateş biz seninle ne konuştuk" dedim.

 

"Tamam su söz verdim sana ama şuan seni eve tek göndermem" dedi ateş."Ben arabam ile giderim zaten hava daha aydınlık sen yelizin yanına git toprağın yanına git erkek çocukları babalarına düşkün olur" dedim."Çok inatçısın ama o inadın bana sökmez su hanım ilaçlarını sabah içtinmi ağrın falan yok dimi" dedi ateş."Hayır ateş yok ağrım falan ilaçlarımıda içtim ben eve gidebilirim" dedim."Olmaz yolda ağrın falan olur Allah korusun ben götürüçem seni" dedi ateş."Ayy ateş ayy iyi tamam hadi gidelim o zaman" dedim.

 

☆☆☆ ☆☆☆ ☆☆☆

 

"Bölüm nasildu. Yelizin bebeği kaybetmesi"

 

Diğer bölüm sırlar açığa çıkabilir

 

"Güzel bölümlere ışıldanmaya az kaldı nefesler tutulsun, bu arada isteğram hesabımı takip etmeyi unutmayın"

 

#Yegey_18

 

 

Loading...
0%