Yeni Üyelik
27.
Bölüm

Gerçekler²⁶

@yageycalskan

^Suyun Büyüsü^

 

Biliyordum böyle bir şeyin oluçağını hissediyordum, neden hep böyle oluyor ne zaman mutlu olsam ya kaza yaparım ya gerçekleri öğrenirim yada geçmiş defterler açılır. Bunu yapınca ellerine ne geçiyor neden artık durmuyorlar, artık dayanmak bile zor geliyordu yorulmuştum anlata biliyormuyum.

 

Ateş hala eve gelmemişti, saat gecenin 5'şi olmuştu, haklıydıda böyle bir şeyi benden duymalıydı. Üstümü değiştirmiş salondaki koltukta oturuyordum, gözümde bir damla bile uyku yoktu, sadeçe ateş gelsin istiyordum. Ona sarılarak uyumak istiyordum, eve gelirmiydi sizçe.

 

Elimi saçlarıma daldırarak tırnaklarım ile kafamı kaşıdım, stresten kendimi yiyip bitireçektim. Tırnaklarımı yiye yiye dişlerim kamaşıyordu artık, o kadarki stresli ve gergindim nolur artık biri gelsin, Nolur artık bitsin bu kabus nolur bitsin. Çok yoruldum ben.

 

Evin dış kapısının açılıp kapanması ile ayağa kalkarak dış kapıya doğru ilerledim, gelen ateşti yorgun ve bitkin gibiydi onu bu hale getiren bendim. Gözüme bir şey çarptı ateşin eli sargılıydı, yanına giderek sargılı olan elini tutmak istedim, ama ateş buna izin vermedi."A-ateş elin, eline ne oldu" dedim gözlerine baktım ama ateş bana bakmıyordu."Yok bir şey ufak bir kaza, sen hala uyumadın mı" dedi ateş.

 

"Uykum gelmedi seni bekledim, konuşmak için" dedim "Konuşaçak bir şey yok su hadi odaya çıkıp uyu" dedi ateş yarım ağızla."Hayır var ateş beni dinlemelisin evet denizin dedikleri doğru ama eksik ben o adamla birlikte olmadım Allah belamı versin olmadım" dedim "Su odana çıkıp uyu dedim kalbini kırmak istemiyorum" dedi ateş "Ama senin kalbin kırıldı hemde ortada hiç bir şey yokken izin ver her şeyi baştan anlatayım" dedim.

 

"Şuan hiç bir şey duymak bilmek istemiyorum su seni dinlesem bile kavrayamam kafam karma karışık nolur odana çık" dedi ateş bense ateşin elini tekrar tutmak istedim, gine elini çekti."Dün o imzayı attıktan sonra verdiğin sözler hala geçerlimi" dedim korkarak."Bilmiyorum su" dedi ateş o an sol gözümden bir damla yaş aktı."Anladım ben seni ateş iyi geceler" dedim buruk bir şekilde gülümseyerek merdivenlerden çıkıp odama gelerek içeriye girdim.

 

Sanırım bitmişti ama ben dedim bu sözleri yüzüne vuran ben olmayayım dedim sana ateş, neden tutamayacağın bir söz verdin bana neden neden ya neden ümit verdi, dinlemek bu kadarmı zor kaldırıp kenara atmak nedir ben bir vazo değilim. Nefes alıp veren bir canlıyım.

 

Yatağa uzanarak battaniyenin altına girip, ateşin yastığına sarılıp kokusunu içime çektim. Çok güzel kokuyordu o kokusu bir ömre bedeldi, sinirden kendine zarar vermişti benim yüzümden canı yanıyordu, ama bana değil deniz denen ite inanıyordu. Bu benim canımı çok yakıyordu.

 

♧♧

 

Sabah uyandığımda başım ağrıyordu, hava aydınlanmıştı, yanıma baktığımda ateş yoktu benimle uyumak bile istemiyordu. Yatakta doğrularak odadan çıkıp aşağıya salona indiğimde ateş salondaki koltukta uyuyordu, Üstü açık bir şekilde uyumuştu, salondaki odalardan birine girerek odadan pike alıp ateşin yanına gelerek üstüne örtüm. Koltuğun yanına çömelerek elimi yanağına koyarak okşadım.

 

"Benim değil ama senin şüphen varmış sevgilim, anlamadan etmeden yargılamaz dedim ama olsun darbe yediğim ilk insan değilsin, umarım gerçekleri öğrenince pişman olmaz veya geç kalmazsın sevgilim" dedim yanağından öperek ayağa kalkıp odama geri geldim. Bu gün hastaneye gideçektim kafa dağıtmak nefes almak için.

 

Dolaptan siyah sade uzun kolu bir tulum giyerek altına beyaz spor ayakkabısı giyip, saçlarımı başımın üstünde topuz yaparak aşağı salona indiğimde ateş uyanmış koltukta oturuyordu. Bense kapıya doğru giderek çeketimi giydim."Nereye gidiyorsun" dedi ateş bense ateşe doğru döndüm."Hastaneye gidiçem" dedim.

 

"Kahvaltı yapmadan mı" dedi ateş yüzüme bile bakmıyordu."Hastanede bir şeyler yer vitamin ilaçlarımı içerim" dedim evden çıkarak kendi arabama binerek hastaneye doğru yol aldım. Arabayı ben kullanıyordum çok özlemiştim araba sürmeyi. Yolda giderken hem araba kulanıyor hem ağlıyordum.

 

Eskiden olsa araba kulanmamı istemeyen ateş arabayı aldığımdan bile haberi yoktu. Çok güzel bir yoldu ama ben dedim bizim yollarımız hayatımız dünyamız aynı değil diye, oda sıkıldı tabiki oda anladı bir birimize ait olmadığımızı.

 

Hastaneye gelerek arabayı park edip arabadan inerek hastaneye girdim, giyinme odasına giderek çeketimi indirip önlüğümü giyip hastane terliklerimide giyip, odadan çıktımki karşımda gökçeyi görmem ile gökçeye sarıldım."Su yeter ama artık güzelim ağlama artık nolur yapma" dedi gökçe "G-gökçe ben artık bu olanlara dayanmak istemiyorum" dedim hala gökçeye sarılıyordum."Sakın öyle deme vallaha boğarım seni kendine gel" dedi gökçe bense gökçeden ayrıldım.

 

"Neyse ben hastalar bakıçam" dedim tam giderken gökçe kolumdan tutu."Sen kahvaltı yaptın mı" dedi gökçe "Hıhı yaptım" dedim gökçeden uzaklaşarak açile girdim kafa dağıtmam gerek biraz olsun nefes almam gerek.

 

<>

 

Akşam olmuştu, yoruçu bir günün daha sonuna gelmiştik. Çeketim ile ayakkabımı giyerek hastaneden çıkarak arabama doğru giderken karşımda ateşin arabasını gördüm. Beni almaya gelmişti bense ön koltuğun kapısını açarak arabaya bindim."Geldin" dedim gülümseyerek "Kemerini tak" dedi ateş önüne bakarak göz devirerek kemerimi taktım, ateş ise eve doğru yol aldı."Hala kızgın mısın bana" dedim ateşe bakarak.

 

"Yemek yemedin dimi" dedi ateş "Hayır tokum yedim ben" dedim yemedim ama açta değildim."Yalan söylemek hiç sana göre değil" dedi ateş "Aç değilim" dedim "Eve gidersek ilk işin yemek yemek oluyor" dedi ateş küste olsam düşünürüm diyor yani."Midem bulanıyor hiç bir şey yemek istemiyorum" dedim "O pis hastane kokusunu çekersen normal" dedi ateş.

 

"Pis kokan hastane değil arabadaki oda kokusu" dedim "Pismi kokuyor" dedi ateş "Boşver eve geldik zaten" dedim ateş arabayı park etti bense arabadan inip eve girdim. Kendimi bir anda salondaki koltuğun üstüne attım,"Ayla masayı hazırla" dedi ateş eve girerek."Aç değilim" dedim "Yemek yiyip ilaç içmen gerek" dedi ateş bense ayağa kalktım."Doğru önemli olan bebeğimiz ben dış kapının mandalıyım çünkü" dedim mutfağa girerek.

 

Masaya oturup aylanın hazırladığı yemekten iki üç lokma yiyerek vitamin ilaçımı içip salona geldim. Ateş salonda yoktu bense yukarı çıkarak odaya girdim, banyodan su sesleri geliyordu ateş duş alıyordu galiba. Bense dolaptan kısa bir gecelik giyerek saçlarımı açıp yatağa oturdum.

 

...

 

Ateş banyodan çıkmış giyinmişti, çok şık giyinmişti nereye gidiyordu böyle. Ateş tam odadan çıkarken kapının önüne geçtim."Nereye böyle" dedim ateşi boydan süzerek."İşim var su" dedi ateş "Ne işi bu saatte" dedim "Hesap mı soruyorsun bana sen" dedi ateş "Hesap değil sadeçe kocamın bu kadar şık nereye gittiğini soruyorum" dedim "Ben her zaman böyle giyiniyorum su" dedi ateş "Yok yok bu gün başka bir şey var" dedim.

 

"Korkma ben evliyim başkası ile birlikte olmam" dedi ateş "Aklı sıra bana ders veriyorsun" dedim "Ders yok onu sana ben vermem sen zaten dersini almışsın" dedi ateş "O ne demek ateş" dedim "Su açil işim var kapının ağzından çekil gideyim" dedi ateş "Hamile karını evde bırakıp gidiyorsun gecenin bu saatinde evde tek bırakıyorsun sonra pişman olma" dedim "Merak etme sana bu evde kimse zarar vermez" dedi ateş.

 

"Yanılıyorsun ateş bu evde şuan bana zarar veren beni görmezden gelen biri var oda sensin" dedim "Sana zarar vereçek en son insan bile değilim, inan bana seni çok sevende benim" dedi ateş "Hayır ateş seven insan sevdiği kadına inanır sen sevmiyorsun beni" dedim."Sevgimden şüphe ediyorsun yani" dedi ateş "Şüphe ettiren sensin ateş" dedim.

 

"Aferim böyle devam et su evet sana kırgınım ama bu sevmiyorum anlamına gelmiyor" dedi ateş "O zaman neden beni dinlemiyorsun yalan söylüyor deniz ben o adamla bir ilişki yaşamadım bebeğimin üstüne yemin ederim yaşamadım ateş" dedim "Bebeğimizi bu işe karıştırma su" dedi ateş.

 

"O zaman sende bir kere beni dinle bir kere ya bir kere dinle neden anlamıyorsun ben kimse ile birlikte olmadım senden başka hayatımda kimse olmadı Allah benim bin türlü belamı versin o adam ile aramda hiç bir şey olmadı" dedim hafif yüksek sesle konuşmuştum artık aynı kelimeyi bin kere kurmaktan bıktım. Ateş ise beni kapının önünden çekerek odadan çıkıp kapıyı sert bir şekilde örterek gitti.

 

"AAAAĞĞĞĞĞĞ" makyaj masasının üstündeki her şeyi yere fırlatarak, su bardağını aynaya fırlatıp param parça ettim camlar her yere yayıldı. Bense bu sefer kıyafet dolabındaki elbiseleri dolaptan çıkartarak yere fırlattıp, yatağın üstündeki battaniyeyi yere savurarak hızlı bir şekilde yere oturarak ağlamaya başladım.

 

Ağlaya ağlaya yerdeki battaniyeye kafamı koyarak gözlerimi yumup kendimi uykuya teslim ettim. Sabaha uyanmak nasip olmaz işallah diyerek o güzel uykuya daldım.

 

♤♤

 

"Ahhhhğğğg" gözlerimi büyük bir sançı ile açtığımda hava hala karanlıktı, karnım çok kötü ağrıyordu yerde kıvranıyordum."AAHHHĞĞĞĞ a-ateş Ahhhhğğğ ımmhh aaahhğğğg" elimi baçak arama koyarak karnımı tutum, yerden kalkamıyordum, telefon komidinin üstündeydi.

 

"ALEVV AAAHHHĞĞĞ" ağlayarak bağırdım çağırdım ama kimse sesimi duymadı en son odaya ayla girdi."Su hanım iyimisiniz noldu burda" dedi ayla yanıma gelerek."Ahhhğğğ ayla AAAHHHĞĞĞĞ NOLUR BENİ AAHHH HASTANEYE GÖTÜR NOLUR" dedim "Tamam siz sakin olun su hanım ben korumalara haber verip geliyorum" dedi ayla.

 

Ayla odadan çıkarak gitti, sançıdan artık kıpırdayanıyordum bile. En son odaya demir girerek yanıma gelip, beni kuçağına alarak evden çıkıp arabanın arkasına yatırıp hastaneye doğru yol aldı."Az kaldı yenge geldik dayan ben ateş abiy-" dedi demir sözünü kesen ben oldum."Arama onu Aaahhhğğğg kimseyi arama hiç kimseyi aahhhhhğğğ istemiyorum" dedim çok sançım vardı ve alta hissettiğim sıvı ile kanamam olduğunu anladım.

 

"Ama yenge" dedi demir "A-arama dedim aghhhhğğğ çabuk ol demir ahhhhağğğ onu kaybetmek istemiyorum ahhhhhh nolur çabuk ol" dedim "Tamam yenge geldik az kaldı" dedi demir.

 

Hastaneye gelmiştik beni açile alıp kanamamı durdurarak muayene etmişlerdi, vurdukları ağrı kesiçi ile rahatlayarak gözlerimi yumdum çok uykum vardı. Uyumam gerekti ağrılarımın bittip dinmesi için uyumam gerek.

 

<>

 

Gözlerimi açtığımda başımda berak doktor hanım vardı beni muayene ediyordu."Su hanım daha iyimisiniz, beni duyabiliyor musunuz" dedi berak hanım."N-nerdeyim ben, noldu bana" dedim "Hastanedesiniz kanamanız olmuş allahtan hastaneye erken geliniz yoksa bazı şeyler için geç kala bilirdik" dedi berak hanım bense elimi karnımın üstüne koydum."Bebeğim o iyimi" dedim "Merak etmeyin bebeğizde sizde gayet iyisiniz" dedi berak hanım odadan çıkıp giderek.

 

Berak hanım çıktıktan sonra odaya ateş girdi, gözlerinden ne kadar korktu beli oluyordu."Su birtanem iyimisin çok korkuttun beni" dedi ateş yanıma gelerek yüzümü avuçlayarak anlımdan öptü."İyiyim, sana kim haber verdi" dedim "O ne demek su karım hastanede ve benim nasıl haberim oluyor öylemi" dedi ateş "Karın tek başına o odada kıvranırken nerdeydi benim kocam" dedim.

 

"Su özür dilerim güzelim ben hata yaptım affet beni" dedi ateş "Beni bir kere bile dinlemedin ateş" dedim "Salak bir herifim ben kendimi asla afetmiçem o yüzden sen etmezsen anlarım" dedi ateş "Ateş ben eve gitmek istiyorum çok yoruldum lütfen eve gidelim artık" dedim "Su kanaman oldu daha yeni kendine geldi biraz daha hastanede kalalım" dedi ateş "Ben iyiyim ateş nolur çıkalım artık iyiyim ben" dedim.

 

"Tamam sen bekle burda ben doktorun ile konuşup geliçem" dedi ateş odadan çıkıp giderek, 10 dakika sonra geri geldi doktor izin vermişti ateş bana kıyafet getirtmişti, giyinmeme yardım edip giyindikten sonra ateş beni kuçağına alıp hastaneden çıkarak arabanın ön koltuğuna bindirerek kemerimi bağlayıp şöför koltuğuna bindi.

 

...

 

Eve gelmiştik ateş beni odaya çıkartarak yatağa yatırıp zorla çorba içirtmişti, sonunda yatağa uzanarak üstümü örtüm, karnımda hala hafif bir ağrı vardı. Hani su içince karnın dolarya haraket edince su karnında haraket edip ses çıkartır, aynen öyle bir his vardı. Gözlerimi yumarak tam uykuya dalaçaktım karnımda hissettiğim sıçak bir su torbası ile arkama baktığımda bu kişi ateşti.

 

Arkama yatağa uzanarak elini karnımdaki torbanın üstüne koyup, boynumdan öptü."Özür dilerim su her şey için özür dilerim sendende bebeğimdende, ona ve annesine bu kötü anı yaşatıp ona bu açıyı stresi yaşattığım için ikinizdende özür dilerim sevgilim" dedi ateş yanağımdan öperek, onunla dip dibe olmak yan yana olmak her şeye bedeldi elimi karnımın üstünde olan ateşin elinin üstüne koyarak gözlerimi yumdum, evet şuan güzel ve rahat bir uyku çekebilirdim.

 

♧♧

 

Gözlerimi açtığımda hava kararmıştı, yanıma baktığımda ateş yoktu, yatakta doğrulduğumda hala karnım ağrıyordu, ama sabahki gibi şiddetli bir ağrı yoktu. Yataktan kalkıp odadan çıkarak yavaş adımlar ile salona indiğimde ateş yoktu, bense salondaki pencereden arka bahçeye baktım. Ateş arka bahçede oturmuş gine uzaklara dalmıştı.

 

Dış kapının oraya gelerek çeketimi giyip ateşin çekerinide elime alıp, dışarı çıkıp arka bahçeye gelerek ateşin omuzlarının üstüne örtüm çeketti."Sen neden uyandın güzelim uykunu haram etmeseydin" dedi ateş bense yavaşça ateşin yanına oturdum."Uykum kaçtı bende senin yanına geldim" dedim."Ağrın falan varmı" dedi ateş "Hayır yok iyiyim" dedim sonra derin bir sessizlik oluştu.

 

"18 yaşındaydım liseyi bitirmiş üniversite için sınava girmiştim, aslında derslerim çok iyiydi ama ne olduysa sınavdan düşük puan aldım" dedim yutkunarak o an gözlerimin önüne geldikçe gözlerim doluyordu. Ateş bana doğru dönerek ellerimi tutu."Su anlatma güzelim ben seni çok seviyorum evet ilk delirdim ama ben senin geçmişini sevmedim seni sevdim, bu yüzden geçmişin umrumda değil" dedi ateş.

 

"Hayır ateş anlatıçam aramızda gizli saklı kalsın istemiyorum" dedim "Peki sen bilirisin" dedi ateş "Dedeme söylemedim bu sene geç kaldım der diğer sene girer kazanırım sandım ama emindim kendimden" dedim "Sonra bir gece uyurken dedem sabah odama daldı öğrenmişti her şeyi sinirliydi ben sana 18 yıl baktım emek verdim sen bir bok olmadın dedi" dedim gözlerimden akan yaşları saldım.

 

"Bana seni senden 40 yaş büyük bir adam ile evlendirip kurtuluçam dedi bunlar benim için çok ağırdı, dedem bana bakmıştı yılarça ekmek verip sevip öpmüştü ona hayır diyemedim" dedim ağladığım için sesim titrek çıkıyordu."Odada kendi kendimi yerken aklıma çok sevdiğim bir hocam geldi belki o bana yardım eder diye bir hevesle aradım durumu anlattım" dedim o hocam olmasa belki ben şuan burda değildim.

 

Ateş gibi biri hayatımda olmazdı, hayatımı önçe allahıma sonra ona borçluydum."Hocam durumu anlayınca bana yardımçı oldu sınava tekrar girdim tabi dedem evden çıkmama izin vermedi arka bahçeden kaçtım, bu sefer dersime çok çalışmıştım kendimden emindim" dedim "Dedem o adama haber vermişti trabzondaki bizi tanıyan herkez biliyordu" dedim "Sınav iki üç güne açıklanmış dedeme söylemiştim tabi dedem inanmadı hocam geldi anlattı zor ikna oldu" dedim.

 

"Dedem beni okumam için istanbula gönderdi ben istanbula gelinçe trabzondaki herkez arkamdan konuştu yok adam onu istemedi yok adama kaçtı yok öyle böyle laf söz oldu" dedim göz yaşlarımı silerek."İnsanın kendi aile yuvası olmayınca onu koruyan biri olmayınca böyle laf söz oluyor işte" dedim o günler neler çekmiştim, hayatım darma duman oluçaktı kurtulmuştum o pis hayattan.

 

"Sana yemin ederim benim o adam ile aramda hiç bir şey olmadı istersen gökçeye musaya sor musa benimle birlikteydi 24 yıldır biz musa ile hep yan yanayadık o bilir her şeyi git ona sor dedemede sor ben kirlenmedim ateş ben sadeçe senin karın senin çocuğunun annesi oldum" dedim ateşe doğru dönüp ağlayarak konuştum."Özür dilerim su her şey için seni en başında dinlemeyip konuyu buralara kadar getirdiğim için özür dilerim afet beni" dedi ateş beni kendine çekip sarılarak.

 

"Asıl ben özür dilerim en başında sana anlatmadığım için, ama ben kendime anlatamadımki sana nasıl anlata bilirdim" dedim ateş ise benden ayrılarak göz yaşlarımı sildi."Bundan sonra ağlamak yok sana her zaman her konuda güveniyorum bundan sonra bir birimizden bir şey saklamak yok" dedi ateş "Asla" dedim ateş ise dudağımdan öptü.

 

☆☆☆ ☆☆☆ ☆☆☆

 

"Ay bu ateş bizi gebertiçek"

 

Bölüm nasıldı?

 

"Haydi yıldız zamanı bebeklerim"

✨️⭐️🌟⭐️✨️

 

 

Loading...
0%