Yeni Üyelik
43.
Bölüm

Güven⁴²

@yageycalskan

^Ateşin Büyüsü^

 

Ömrümden 10 yıl gitmişti gördüğüm manzara ölmem için yeterdi, elimdeki silahı yere atarak suyun yanına gidip yanına çökerek sarıldım."SU" dedim demir denizin arkasından denizin kolunu tutup silahı almıştı elinden, ama o silah gine patlamış suyun kolunu sıyırmıştı, üstümdeki çeketi çıkartıp suyun koluna sardım."Ahh" dedi su canı yanıyordu.

 

Ömrümden ömür almıştı kolunu sarıp iyiçe sıktıktan son yüzünü avuçlayıp saçlarından bin kere öptüm, onu böyle bir ortama sokutuğum ölümü ona düşündürdüğüm için kendimden nefret ediyordum. Canını kimse yaksın istemiyordum ama en çokta ben yakıyordum."Özür dilerim özür dilerim sevgilim, çok korkuttun beni" dedim suya sarılarak boynundan öptüm.

 

"Ateş hadi artık gidelim kardeşim" dedi güney suyu kuçağıma almak isterken su buna izin vermedi,"Güney beni kendi evime bırakırmısın" dedi su,"Su hayır izin vermeyeçeğimi biliyorsun" dedim."Güney nolur" dedi su."Su olmaz" dedi güney,"Ne olmaz ya deniz yakalandı işte kimse bana bir şey yapamaz" dedi su."Ömer var" dedi güney."Yoruldum" dedi su benim değilde güneyin arabasına bindi.

 

Bense güneyin arabasına yaklaşıp şöför koltuğuna bindim, su tam arabadan inerken kolunu tutup geri oturtup kapıyı örterek kilitleyip, emniyet kemerini taktım."Tamam bana küs konuşma uzak dur benden ama yanımdan gözümün önünden uzak durma" dedim su ise cama kafasını yaslayıp yolu izledi, aynı zamanda eliyle yaralı olan kolunu tutuyordu, canı yanıyordu ben onu koruyamıyordum.

 

Yolda doktoru aramış konum atmıştım, çiflik evine gelip arabadan inerek eve girdik, su sabahki odaya girdi o sırada doktor geldi doktor ile suyun olduğu odaya girdik, doktor suyun koluna dikiş atarak sargı ile sarıp ağrı kesiçi vurup doktorla birlikte odadan çıktık."Dikişi atıp ağrı kesiçi vurdum vurduğum karışım hem uyku verir hemde ağrıyı keser" dedi doktor."Tamam sağol doktor" dedim doktor ise gitti.

 

Suyun odasına tekrar girdiğimde yatakta uzanmış uyuyordu, üstüne pikeyi örtüp yatağın uçuna oturarak saçlarını okşadım. Çok korkuyordum hemde köpek gibi korkuyordum ona bir şey olmasından üzülmesinden çok korkuyordum, artık eskisi gibi gülsün eğlensin neşeli su olsun istiyordum ama etrafımızdaki insanlar izin vermiyordu.

 

Sana söz veriyorum her şeyi düzeltiçem sevgilim eskisi gibi oluçağız, gülüşler yüzünden asla eksik olmayacak. Suyun omuzundan öperek yataktan kalkıp balkon kapısını kilitledim, bir kere yapan gine yapardı, odadan çıkarak ne kadar kapıyı kilitlemek istemesemde kilitlemek zorundaydım. Balkonla odanın anahtarı aynıydı kapıyı kilitleyip anahtarı çebime koyup mutfağa gelerek su için yemek yapmaya başladım.

 

^Suyun Büyüsü^

 

Gözlerimi açtığımda hava kararmıştı, kolumda hafif bir ağrı vardı, yatakta doğrulup banyoya girerek elimi yüzümü yıkamak istedim ama kolumu oynatamıyordum. Tek elimle yüzümü yıkayıp kurladıktan sonra odadan çıktım kapıya doğru gelip kapıyı açtım ama açılmadı.

 

Bak ya o kadar olan şeye rağmen birde kapıyı kilitliyordu. En son ateş kapıyı açıp bana sarıldı, ne oluyordu neydi bu umursamazlık."Günaydın daha iyimisin güzelim" dedi ateş,"Evet her şeyi normalleştirmek tam senlik bir haraket" dedim,"Su güzelim haklısın ama bana güvenmen gerek" dedi ateş."Ben bir daha aynı hataya düşmem ateş heleki kırılmış kalbimi bir daha asla kırmam" dedim.

 

"Su kalbini kırdım biliyorum özür dilerim eşek bir adamım ama düzeltiçem söz veriyorum" dedi ateş."Artık bir şeylerin düzelmesini veya zamana bırakmak istemiyorum çünkü giden zaman benden aldı ateş bak bana ben artık eski sumuyum o suya benzeyen bir yanım varmı" dedim ateş bana dokunmak isterken bir adım geriye gittim."Beni hiç bir zaman alamayaçaksın" dedi ateş.

 

"Ben seni anlamak çok istedim ateş ama sen hep benden kaçtın ve gine benden kaçıyorsun ben mi seni anlamamışım" dedim."Bana vereçek en ufak zamanın yokmu su" dedi ateş,"Yok ateş sana artık vereçek hiç bir şeyim yok güvenim aşkım sevgim hepsini öldürdün deniz sabah beni vurmadı belki ama sana olan güvenim sevgim aşkımı öldürdü" dedim."Senin aşkın bu kadar yani en ufak savaşta tekrar terk edeçek pes edeçek kadar" dedi ateş.

 

"Evet bu kadar ateş ben beni öldüren bir adamla yaşamak istemiyorum" dedim kalbim açıyordu."Yalan söylüyorsun benim canımı yakmak seni bırakmam için yapıyorsun" dedi ateş inanmak istemiyordu."Ben çok ciddiyim ateş seni artık sevmiyorum istemiyorum anlıyormusun" dedim."Su yapma beni kendinden uzak tutmak için bunları yapıyorsun yalan söylüyorsun sen beni hala çok seviyorsun" dedi ateş.

 

"Hayır ben seni sevmiyorum ateş zorlu senin pis geçmişin pisliklerle dolu olan hayatında olmak istemiyorum anlıyormusun istemiyorum" dedim hafif yüksek sesle."Bana söz verdin şimdi beni sensiz bırakıp gidemezsin anlıyormusun buna izin vermem ben seni hala çok seviyorum sevmeyede devam ediçem" dedi ateş.

 

"Ama ben sevmediğim adamla yaşamak istemiyorum anlıyormusun istemiyorum senden uzak durmak senden kurtulmak için ölmek dahi istiyorum" dedim hafif yüksek sesle."Ölmek, bu kadar nefret ediyor olamazsın benden senin için sevgi aşk bu olamaz aşkın sabahtan akşama kadarmıydı su" dedi ateş."Evet bu benim için aşk bu sabahtan akşama kadar beni ateşe atan bir adamla ömür geçiremem ben ateş" dedim."Öylemi demek sana iyi davranmak sevgi gösterip kıymet bilmek yaramamış" dedi ateş,"Ne saçmalıyorsun" dedim.

 

Ateş saçımdan tutarak beni odadan çıkartıp aşağı kata yani bodruma inerek beni odaya kilitledi,"AÇ ŞU KAPIYI NAPMAK İSTİYORSUN SENİ SEVMEYEN BİRİNİ YILARCA BU ODAYA MAHKUMMU EDEÇEKSİN" dedim kapıya vurarak."EVET ÖYLE YAPIÇAM BÖYLEÇE HEM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE OLURSUN HEMDE AKLIN BAŞINA GELİR" dedi ateş hala olayın çiddiyetinde değildi."YANLIŞ YAPIYORSUN ZAMANA BIRAK DİYORSUN ZAMANI ZORLAŞTIRIYORSUN BENİ ÖMÜR BOYU BURDA KİLİTLİ TUTARAK SADEÇE ÖLDÜRÜRSÜN" dedim."SENİ YAŞATMAK İSTEYEN BENDİM ÖLMEK İSTEYEN SENSİN O YÜZDEN KAPA ÇENENİ VE AKLINI KULANIP DÜŞÜN" dedi ateş.

 

"PİŞMAN OLUÇAKSIN ATEŞ PİŞMAN OLUÇAKSIN" dedim,"BIRAK ONADA BEN KARAR VEREYİM DİMİ" dedi ateş sesler kesilmişti ateş gitmişti, kapıya daha sert vurdum, duvarlar üstüme üstüme geliyordu burda kalırsam kafayı yerdim."ATTTEŞŞ AÇ ŞU KAPIYI NOLUR AÇ BAK YANLIŞ YAPIYORSUN BENİ BURDA ÖLDÜRÜP KENDİNİDE DENİZE YEM EDEÇEKSİN AÇ DEDİM ŞU ALLAHIN CEZASI KAPIYII AÇÇÇ" dedim ama ateşten ses seda yoktu."YAŞATMAK İSTEDİĞİN KADINI KENDİ ELİN İLE ÖLDÜREMEZSİN" dedim.

 

"ATEŞŞŞ AÇ NOLUR AÇ KAPIYI" dedim o sırada karnıma gine bir ağrı girdi, gine o sabahki gibi bir ağrıydı yere çökerek elimle karnımı tutup baskı uyguladım."Aahhh" dedim yere çökerek çok acıyordu canım yerde resmen kıvranıyordum."Ahhhh" dedim gine ama kimse sesimi duymuyordu, ağrıdan gözlerimden yaş aktı ordan oraya dönüp durdum."Immhh ahhh" dedim gine ses yoktu.

 

"AHHHĞĞĞ" en son var gücümle bağırmam ile odanın lambası yanıp odaya ateş girdi, yanıma çökerek kafamı tutup dizinin üstüne koydu."Su noldu neyin var bana bak iyimisin" dedi ateş titrek bir ses tonu ile."K-karnım karnım çok ağrıyor ateş Ahhh" dedim konuştukça karnıma iğne gibi bir şey saplanıyordu sanki. Ateş beni kuçağına alarak geri odaya getirip yatağa yatırdı, karnım hala ağrıyordu."Tamam ben şimdi doktor çağırıcam sen sakin ol güzelim" dedi ateş ayağa kalkıp odadan çıktı.

 

~~~

 

Doktor gelmişti beni muayene edip stresten dolayı kramp olduğunu söyledi, ama bu öyle bir şey değildi hissediyordum başka bir şey vardı. Doktor bir iğne yapıp gitti ateş elinde tepsiyle odaya girip yanıma oturarak tepsiyi dizime koydu, kalbini kırmış hayal kırıklığına uğratmıştım onu o ise hala beni düşünüyordu."Hadi bir şeyler yemen gerek sonra gine bağırıp içindeki öfkeyi kusarsın" dedi ateş.

 

"Aç değilim" dedim."Su yapma güzelim hadi bir şeyler ye" dedi ateş."Neden ikimizede bunu yapıyorsun" dedim."Seni çok seviyorum tamam beni sevmiyor olabilirsin inan bana her şey bittiğinde peşini bırakıçam" dedi ateş,"İki üç lokma yerim sadeçe" dedim,"Tamam öyle olsun" dedi ateş bense yemekten iki üç lokma bir şeyler yedim.

 

...

 

Yemek yedikten sonra ateş tepsiyi alıp odadan çıktı, bense yatağa uzanıp yan dönerek gözlerimi kapattım güzel bir uyku çekmeye ihtiyaçım vardı. O sırada odaya tekrar biri girip kapıyı örterek yatağa yaklaşıp arkama oturdu, bu kişi ateşti bunu hissetmek zor değildi. Karnımda hissettiğim sıçak su torbası ile elimi su torbasını üstünde olan ateşin elinin üstüne koydum.

 

Ateş yüzüme yaklaşıp saçlarımdan öperek saçlarımı sevdi, yaptı haraket uykumu getirmiş oluçakki esneyerek gözlerimi derin bir uykuya yumdum, bir daha açmamak üzeri uykuya daldım.

 

◇◇◇

 

Gözlerimi kargaşa dolu bir sesle açtığımda kulağımda sadeçe ateşin sesi vardı,"SU SAKIN KAPIYI AÇMA KİLİTLE KAPIYI ÇIKMA DIŞARIYA" diye bağırıyordu ateş, silah sesleri yükselmişti odanın balkonunda siyah giyimli adamlar balkon kapısını zorluyordu, en son olduğum odanın kapısının kırılması ile odaya iki tane adam girip kolumdan zorla tutarak odadan çıkartı.

 

Salona geldiğimde ateşi nerdeyse 10 tane adam zor tutuyordu, ateşin adamlarının her birinin başında silah vardı, adamlar beni evden zorla çıkartmaya çalıştı."ATEŞŞŞS ATEŞ NOLUR BİR ŞEY YAP, BIRAAK KOLUMU BIRAKK" dedim adamın yüzüne tükürmemle yüzümü yediğim tokat bir oldu."LAAAN SENİ GEBERTİRİM İT OLU İT ŞEREFSİZ, BIRAKKIN LAN BENİ" dedi ateş.

 

Tam evden çıkarken ateş adamlardan kurtulup yanıma gelirken beni tutan adam ateşe tek el ateş etti."ATTTEŞŞŞŞŞ" adamlar en son elini karnıma koyarak beni dik bir şekilde evden çıkartı."ATTTEŞŞŞŞ, BIRAK BENİ ATEŞŞ NOLUR İYİYİM DEEE ATTTEŞŞŞŞŞŞŞ" dedim ama ateşte ses seda yoktu.

 

Adamlar beni arabaya bindirip kapıları kilitledi, o an kapıyı açmak istedim kapıya vurdum ama olmadı açılmadı."BIRAKIN BENİ ARTIK NOLUR BIRAKIN ATEŞE GİTMEM GEREK BENİM ONUN YANINDA OLMAM GEREK NOLUR İZİN VERİN GİDEYİM" dedim çırpınarak."Sesini kes ve yerine otur yoksa çok canın yanar" dedi adam.

 

"OTURMİÇAM SUSMİCAM BIRAK BENİ ANLIYORMUSUN SEN KİMSİN SİZ KİMSİNİZ NE İSTİYORSUNUZ BENDEN" dedim "Gidersek anlarsın şimdi sus ve otur yerinde adamın asabını bozma" dedi adam."LAN SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYORMUSUN BEN DEVLETİN DOKTORUYUM SEN BENİM KILIMA BİLE DOKUNAMAZSIN" dedim."Sanki bana devletin kızı otur yerine dedim" dedi adam belindeki silahı bana doğru tutarak.

 

Bense susup oturdum, aklım hala ateşteydi sesi sedası çıkmamıştı bir şey olmamıştır dimi, ateş iyidir dimi o iyi olsun nolur bir şey olmasın ona nolur. Pencerede perdeler vardı o yüzden dışarıyı göremiyordum. Galiba ölümüme gidiyordum allah yolumu açık etsin.

 

...

 

Arsa gibi bir yere gelmiştik koçaman arsada bir tek bir tane ev vardı, şato gibi evdi ve fazlasıyla ürkütücü bir yerdi."Düş önümüze" dedi adam bense adamın önünde yürüyerek evin içine girdik, içi koçamandı tavan diye bir şey yoktu üstü çatı gibiydi evin, dışı ne kadar ürkütücü olsada içi o kadarda kötü değildi.

 

En son ayak sesleri duymamla merdivenlere doğru baktım, bir adam merdivenlerden inerek karşımda dikilip bana sarıldı. Kimdi bu ne olduğu beli olmayan adam, bana ne hakla sarılıyordu. Aşırı dozda parfüm kokuyordu kokusu burnumu felç etmişti, adamdan zorda olsa ayrıldım."Kimsin sen ve bana hangi hakla sarılırsın" dedim,"Her şeyi öğreneceksin su az kaldı" dedi adam.

 

"Ne saçmalıyorsun açık konuş benimle" dedim."Sen ne kadar çok büyümüşsün aynı annen gibi çok güzelsin" dedi adam."Sen benim annemi nerden tanıyorsun" dedim."Her şeyi unuturum ama her şeyi anneni asla unutma küçük prensesim o benim hayatım" dedi adam."Gine gizli kapaklı konuşuyorsun" dedim."Hadi gel otur öyle konuşalım sana her şeyi anlatıçam" dedi adam birinden kurtuluyorum diğeri başlıyor pe suphanallah.

 

"Bak benim gitmem gerek senin pis adamların ateşi vurdu onun iyi olduğunu bilmem yanında olmam gerek" dedim."Bırak şimdi ateşi annenle babanın geçmişini öğrenmek istemezmisin" dedi adam."NE, ne saçmalıyorsun sen" dedim."Su bu senin hayatın yılarça hayatınla oyun oynandı gerçekleri öğrenmen gerek artık büyüdün" dedi adam.

 

"Ne gerçekleri ne geçmişi sen kimsin ve neden bana böyle bir iyilik yapasınki" dedim."Benim kim olduğumu gerçekten öğrenmek istermisin su" dedi adam ne diyecektim bilmediğim bir adamla oturup sohbetmi edecektim."Evet kimsin sen" dedim ne olduğu beli olmayan adamla oturup kim olduğunu öğreneçektim."Ben senin babanım su senin baban ölmedi" dedi adam duyduğum cümle ile ağzım açık kaldı sadeçe adama bakıyordum.

 

Bana babam olduğunu söylüyordu yılar sonra 22 yıldır ölmüş olan babam bem ölmedim diyordu, saçmalık olmayaçakta ne olucaktı bu, benimle oyun oyunuyordu benim babam ölmüştü ben 22 yıldır onun mezarına gidip çiçekler dikip suluyordum, yalan söylüyordu benim babam öldü o yaşamıyor. Ne yani benim hayatım koça bir yalanmıydı.

 

☆☆☆ ☆☆☆ ☆☆☆

 

"Bölüm nasıldı, suyun babası öldümü sizçe"

 

Peki ya gerçeklere hazırmısınız

 

"Hayatımda kurduğum en güzel sahne diğer bölüm oluçak bana güvene bilirsiniz"

 

Loading...
0%