Yeni Üyelik
15.
Bölüm

Hafıza¹⁴

@yageycalskan

^Ateşin Büyüsü^

 

2 hafta olmuştu 14 gündür bitkisel bir şekilde yoğum bakımda uyuyordu su, onsuz geçen 14 günün her sabahı gözlerimi bir umut ile açtım. Ama su gözlerini açmadı sesine hasret kalmıştım uzaktan izliyordum sadeçe. Yapma ateş sen 4 yıl uzaktan sevmişsin 2 hafta neyki öyle değil işte eskiden en azından iyi olduğunu biliyordum.

 

Güldüğünü konuştuğunu sevincini mutluluğunu görüyordum şuan ise sadeçe haraketsiz bir şekilde uyuyordu. Doktorların her gün ümitsiz konuşmalarını duyuyor iyi oluçak diye kendimi avutuyordum, dedim ya hani geceler değilde gündüzler beni korkutuyor diye heh işte artık geceler bile düşmanım olmuş. Oda beni sırtımdan vurdu.

 

Gökçe musa alev güney hepimiz perişan haldeydik, doktorlar 1-2 ay bile süre bilir diyordu suyun uyanmak istemediğini uyumak istediğini söylüyorlardı. Su artık inat etmiyordu uyanmak istemiyordu ne yaşamıştı su ne olmuştu o gece neden böyle olmuştuk.

 

Ben ona dokunmaya kıyamazken o kendine neler yapmıştı. Kollarında zillet gibi kesik izleri kaşı patlamış burnu kırılmıştı, doktorlar yaşaması bile mucize demişti öyleyse neden uyanmıyordu. O çok sevdiği saçları kırışmış dağılmıştı, gözlerini bir açsa bir kere baksa bana bir kere sesini duysam kokusunu içime çeksem yeterdi başka hiç bir şey istemiyordum.

 

Her şeyimi verirdim uyanması için o kadar derin uyuyorduki hiç uyanmayaçak gibiydi. Ama ben inanıyorum su uyanaçaktı gine bana sarılaçak gine benimle konuşup sevgisini anlataçak. Su pes etmez o benim inatçı keçim güzel gözlümdü o beni bırakmazki.

 

"Gökçe iyi gözükmüyorsun seni evine bırakim mi bir duş alıp dinlenirsin hem biz burdayız su uyanırsa sana haber veririz" dedi güney "Y-yok hayır ben böyle i-iyiyim su uyansın iyi o-olduğunu bilim" dedi gökçe oda benim gibi camdan suya bakıyordu."Alev hadi al gökçeyide eve gidin ben burdayım" dedim "G-gerek yok dedim size iyiyim ben böyle" dedi gökçe hafif yüksek sesle.

 

"Tamam sakin ben gidip meyve suyu yiyeçek bir şeyler alayım" dedi güney kantine giderek."14 gün oldu hala uyanmadı hiç mi uyanmayaçak su" dedi gökçe ağlayarak."Yapma böyle gökçe su iyi oluçak" dedi musa gökçeye sarılarak musa dik durmaya çalışıyordu kendini bırakmıyordu ama oda gizli gizli ağlıyordu."Su çok güçlü o uyanacak ben inanıyorum" dedim "İşallah kardeşim işallah" dedi musa.

 

<>

 

Herkez hastane köşesindeki oturaklarda oturuyordu bense hala camdan suya bakıyordum. Uyanaçaktı iyi oluçak su hem daha bana evet diyeçekti benim karım oluçaktı beni bırakıp gidemezdi. Suya bakarken suyun parmağının kıpırdadığını görmüştüm, hayal görmüyordum dimi, elim ile gözlerimi ovaladım tekrar baktım.

 

Su gine parmağını kıpırdatmıştı."Doktor doktor yokmu doktor su parmağını oynattı uyandı su DOKTOR" dedim hafif bağırarak o sırada musa gil pencereye gelip suya baktılar."Lan s-su su uyandı doktor doktor bak çabuk su iyi uyandı" dedi musa bağırarak doktor ise yoğum bakıma girerek suyun gözlerini açıp ışık ile gözlerine baktı.

 

Uyanmıştı lan su uyandı o iyiydi o uyandı "Allahım sana şükürler olsun" dedim, doktor odadan çıktı bizse hemen yanına gittik."Doktor su nasıl iyimi uyandı dimi" dedim "Su hanım gayet iyi ilkkez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz durumu o kadar kritiktiki uyanma gibi bir olasılığı yoktu su hanım gerçekten çok güçlü ve süpriz yapmayı seven biri" dedi doktor. "Ohh çok şükür o iyi ya" dedi gökçe "Peki ne zaman görebiliriz" dedim.

 

"Normal odaya aldıktan sonra görebilirsiniz ama çok yormayın daha yeni uyandı kafası karışık olabilir" dedi doktor sonra gitti arkasından ise sedye ile su çıktı. Etrafa bakıyordu çok şaşkındı tekrar gözlerine baka bilmek tekrar mavilerine aşık olmak çok güzledi."Su kuzum iyimisin bak hepimiz burdayız" dedi gökçe suyun elini tutarak su ise anlamsız gözler ile bize bakıyordu.

 

"Kuzen çok iyi gözüküyorsun daha iyi olaçaksın işallah" dedi musa "Normal odaya alalım sonra konuşursunuz şuan odaya almamız gerek" dedi hemşire suyu normal bir odaya alarak odadan çıktılar. Bizse odaya girdik.

 

Su hepimize anlamsız bir şekilde bakıyordu. Gökçe suyun soluna oturdu bense sağına."Su kuzum iyimisin neden konuşmuyorsun" dedi gökçe su bana değişik bir şekilde bakıyordu."N-noldu bana" dedi su konuşmuştu 2 hafta sonra sesini tekrar duymuştum."Kaza yaptın su ama şuan iyisin" dedim suyun elini tutup öptüm. Su ise bir anda elini benden çekti.

 

"S-sen kimsin" dedi su "Nasıl o ne demek su beni tanımıyormusun" dedim "H-hayır sen kimsin g-gökçe bu adam kim" dedi su beni hatırlamıyordu. "Su o senin sevgilin ateş hani evleneçektiniz hatırlamıyor musun" dedi gökçe "Ben bu adam ile evleneçek miydim" dedi su bu bir şaka dimi."Evet güzelim hata 2 hafta önçe sana evlilik teklifi ediçektim" dedim "Hayır ben seni hatırlamıyorum kim olduğunu bilmiyorum gökçe o gitsin burdan" dedi su.

 

Sevdiğim kız uyanmış hata çok iyiydi ama beni hatırlamıyordu. Ama iyiydi konuşuyordu buda geçerdi dimi. "Su güzelim o kötü biri değil korkma ondan" dedi gökçe. Bense ayağa kalktım."Ben bir doktor ile konuşayım" dedim odadan çıkıp doktorun odasına girdim.

 

"Hoş geldiniz geçin oturun ateş bey" dedi doktor bense doktorun karşısına oturdum."Su nasıl doktor iyimi bir sıkıntısı falan yok dimi" dedim "Yok gayet iyi ama bir süre daha hastanede kalması gerek tedbir amaçlı" dedi doktor."Peki neden hatırlamıyor" dedim "Neyi hatırlamıyor" dedi doktor."Her şeyi hatırlıyor ama bir tek beni hatırlamıyor bunun nedeni neden" dedim "Kafasına aldığı ağır darbeden dolayı beyinde hasar kalması normal ateş bey yani bu geçici bir durum" dedi doktor.

 

"Ne kadar bir süre peki" dedim "1-2 hafta belkide 1 ay bu su hanıma kalmış siz onun hatırlaması için zorlamayın bu onu daha çok zorlar" dedi doktor. "Anladım peki ne kadar bir süre olanları hatırlamıyor" dedim "Bu 1 ay içinde olanları hatırlamaz ama sonra yavaş yavaş kendine gelir merak etmeyin kalıçı bir durum değil siz sadeçe ona zaman verin" dedi doktor.

 

"Peki sağolun doktor bey" dedim odadan çıkarak hastanedeki bay labosuna girerek suyu açıp elimi yüzümü yıkadım. Su iyiydi onun iyi olması bana yetiyordu varsın beni hatırlamasada olur. Bizde baştan başlardık.

 

Labodan çıkarak suyun odasına geldiğimde su uyuyordu. 2 haftadır uykuya doymamıştı su hanım, gökçe başında oturuyordu ben gelince kalkıp koltuğa oturdu bense suyun yanındaki sandalyeye oturup elini tutarak öptüm. Yanağından bile öpemiyordum sanki dokunsam canı yanacak gibiydi.

 

Çokmu güzel uyuyordu yoksa benmi çok seviyordum."Ateş doktor ne dedi" dedi güney."Geçici bir hafıza kaybıymış" dedim "Oda sana denk geldi yani" dedi musa "Öyle oldu bu benim umrumda değil su iyi ya o bana yeter" dedim elimi suyun saçlarına koyarak sevdim,"Su bir şey yedimi" dedim "Hayır yemedi yani doktorla konuşmadan bir şey vermedik zaten suda istemedi" dedi gökçe.

 

"Siz artık eve gidin suda uyandı iyi ben yanında kalırım" dedim "Sende yoruldun ama" dedi musa "İnan bana şuan benden iyisi yok" dedim "Gökçe alev hadi kalkın gidelim bir duş alın dinlenin sonra gine geliriz" dedi güney "Ben böyle iyiydim aslında" dedi gökçe "Gökçe hadi güzelim" dedi güney gökçe ise güneyin son kullandığı çümle ile güneye baktı.

 

"Ağız alışkanlığı işte" dedi güney sonra hepsi kalkıp odadan çıkarak gittiler."Ah be güzelim keşke bunları hiç yaşamasaydık belkide şuan evliydik" dedim o iyi olsunda evlenmek yerin dibine batsın zaten her şey benim yüzümden olmadımı.

 

<>

 

Su nerdeyse 1 saattir uyuyordu ara sıra uykusunda konuşup ağlıyordu, annesini özlemişti her kelimesinde anne dur anne gitme diyordu. Kız çocukları için anne çok önemlidir dimi kız çocuklarının gözünde anneler bir prensesten fazlasıdır su içinde öyleydi annesi ile babasını 5 yaşındayken trafik kazasında kaybetmesi onu hayatını değiştirmişti.

 

"A-anne gitme n-nolur dur a-anne bırakma b-beni" dedi su bense elimi suyun saçlarına koyup sevdim."Su güzelim uyan hadi kabus görüyorsun" dedim su ise gözlerini bir an açıp etrafa bakarak bana doğru baktı, gözleri yaşarmıştı sanki 2 haftadır yaşadıkları yetmemiş gibi hala canı yanıyordu, onu böyle görmek canımı yakıyordu.

 

"R-rüyamıydı her şey" dedi su "Evet su rüyaydı ve geçti" dedim "Gökçe nerde" dedi su "Onlar eve gittiler 2 haftadır burdalardı çok yoruldular" dedim "Neden 2 haftadır burdalardıki" dedi su "2 haftadır bitkisel hayattaydın su" dedim "Ne yani ben 2 haftadır uyuyormuydum" dedi su "Evet güzelim ama şuna çok iyisin ağrın falan yok dimi" dedim "Hayır yok iyiyim ben" dedi su.

 

"Senin adın ne" dedi su adımı bile bilmiyordu "Ateş" dedim "Çok güzel bir ismin var" dedi su "Çokmu beğendin" dedim "Evet güzel bir isime sahipsin" dedi su "Senin kadar güzel değil ama" dedim su bana gülümsedi 14 gün sonra ilkkez yüzüme gülüyordu. "Peki biz seninle ne zamandan beri tanışıyoruz ne zaman sevgili olduk ben hiç bir şey bilmiyorum" dedi su her şeyin zamanı vardı sevgilim.

 

"3 hafta önçe tanıştık seninle" dedim "Nasıl yani ben sana üç haftadamı aşık oldum" dedi su "Hayır 1 haftada aşık oldun" dedim "1 haftamı yok artık sen ne yaptında beni kendine 1 haftada aşık ettin" dedi su "Hiç bir şey sen bana hiç beklemediğim bir anda aşık oldun" dedim "Seni çok sevmişim demek" dedi su.

 

Sahi beni çok sevmişti şuan hatırlamasa bile bunu biliyordu."Peki biz seninle nasıl evlenme kararı aldık bu 1 haftada nasıl oldu" dedi su "Deden gil benle senin sevgili olduğumuzu öğrenince bende onlara senin karım olacağını söyledim tabi senin haberin yoktu aceleye getirdim ama tabiki sonra senin rızanıda aldım" dedim "Peki ben hemen kabul ettim mi" dedi su "Tabi pek naz yaptığın sayılmaz" dedim.

 

"Peki ailen onlarda beni kabul ettimi" dedi su işte bunun cevabı yoktu. "Ailemle birlikte yaşamıyorum su o yüzden haberleri yoktu ama alev vardı" dedim "Alev mi o kim" dedi su "Kız kardeşim sabah burdaydı hani" dedim "He musanın yanındaki kız" dedi su "Evet o iyi anlaşırdınız alevle" dedim "Ya iyi bir kıza benziyor" dedi su "Evet öyledir" dedim.

 

"Açıkmadın mı sen" dedim "Aslında çok açıktım biliyormusun 2 haftadır uyumak çok kötü bir şey" dedi su "Tamam sen burda beni bekle ben sana güzel bir tepsi hazırlayıp geliyorum" dedim "Ateş mercimek çorbası ile salçalı makarna istiyorum" dedi su çok açıkmıştı yemek seçiminden beli oluyordu."Tamam ben alıp geliyorum" dedim odadan çıkarak telefon ile demiri arayıp güzel bir yemek lokantasından yemeği alıp gelmesini söyledim.

 

Demir ise tamam diyip telefonu kapattı bense odaya geri girdim, "EE yemek nerde ateş" dedi su "Demire söyledim alıp geliçek merak etme çabuk gelicek" dedim "Anladım" dedi su "Ağrın yok dimi" dedim "Yok sadeçe başım ağrıyor biraz" dedi su "Dur ben doktoru çağırayım" dedim tam ayağı kalkarken su elimi tutu."Gerek yok ben iyiyim doktoru çağırsan ağrı kesici yapar oda uyku verir istemiyorum zaten çok ağrımıyor" dedi su.

 

"Ama belki başka bir şey vardır doktor en azında konturol eder" dedim "Ateş ben hemşireyim dimi benim gibi trafik kazası yapan çok hasta geldi merak etme baş ağrısı gibi" dedi su bense geri yerime oturdum."Peki sen bilirsin ama eğer çok ağrırsa söyle tamam mı" dedim "Söylerim" dedi su.

 

<>

 

Demir yemekleri getirmiş bense suyun yemeği yemesinde yardımcı olmak istedim ama su buna izin vermedi, küçük hanım çok açıkmıştı. Şuan ise uyuyordu gece saat 03.30'du hala suyun başında oturmuş elini tutuyordum, bu 14 gündür neler yaşamıştık atlatmıştık ama ben hala suyun neden kaza yaptığını hata evden neden çıktı onu bile bilmiyordum.

 

Su desen hiç bir şey hatırlamıyor napıçaktım ben, ne diyeçektim suya onun bana anlatması gereken varken ben ne diye bilirdim. Suyu tanıyordum 4 yıl önçe ehliyet almıştı o günden bu güne hiç bir zaman bir kere bile kaza yapmamıştı. Sadeçe bir kere arabayı park ederken ağaca çarpmıştı arabanın arkasını.

 

Ne olmuştu neden yoldaki insanların uyarmasına rağmen durmadı, evet bu bir tuzaktı onu biliyorum peki kim yapmıştı. Buna kim cesaret etmişti, benim evin etrafında kameralar vardı onlara baktım ama kameralar bozuk olduğu için çekmemişti.

 

Bu dahada beni sinir etmişti, evin etrafındaki adamları bulmuştum biri bile tek kelime konuşmamıştı, tek bildikleri benim evden çıktığım sonrası yok. Beni sinir eden onların konuşmaması değil olmaları gereken yerde olmamaları, hepsinin kafasını tek mermiyle patlatmıştım. Tabi bu bana her zamanki gibi keyf vermişti.

 

Aklımdaki soruların susması için suyun iyileşmesi ve her şeyi hatırlaması. O geceyi hatırlamasını istemiyordum ama bu nasıl oldu kim yaptı o gece ne oldu bunu öğrenmem gerekti.

 

☆☆☆ ☆☆☆ ☆☆☆

 

"Bölümler nasıl suyun hafıza kaybı"

 

Bebeklerim yazım hatası olan yerleri belirtmeyi unutmayın

 

"Hadi diğer bölümde görüşürüz aşklarım"

💝👾💕❤️‍🔥💙😻🙀

😼👅👄👁💅

 

 

Loading...
0%