Yeni Üyelik
31.
Bölüm

Kayıp³⁰

@yageycalskan

^Ateşin Büyüsü^

 

2 gün olmuştu bu 2 günde su hiç iyi değildi berak hanım psikiyatrise gözükmesin söyledi, zamanla geçer düzelir dedi ama su kabullenmek istemiyordu, bebeğim ölmedi yalan söylüyorsunuz diyordu. Ne zaman öldü desek kulaklarını kapatıyor duymak istemiyordu.

 

Evden su için gecelik rahat bir şeyler getirtmiştim, alev ile gökçe giyinmesini yardım etti. Sonra hastaneden çıkarak arabaya binip eve geldik, gökçe musa güneyde bizimle gelmişti. Suya destek olmak için, su için piskiyatrden randevu almıştım yarın öğlen için.

 

Eve girmiştik alev ile gökçe suyun koluna girmiş salona gelerek koltuğa oturdular."EE napalım" dedi alev "Bençe pizza söyleyip filim izleyelim ne dersiniz" dedi musa suya destek olmak moral olmak istiyorlardı, ama su dalmıştı onları duymuyordu bile."Ne dersin su" dedi gökçe,"Benim uykum var siz izleyin" dedi su ayağa kalkıp odaya gitmek için merdivenlere yöneldi.

 

Su merdivenin başında duraksadı sadeçe merdivenlere bakıyordu, kalkıp suyun yanına giderek koluna girdim."Su hadi odaya çıkalı." Dedim "A-ateş ben bu merdivenden çıkmak istemiyorum" dedi su korkuyordu haklıydıda."Aşağıdaki odalardan birinde uyusam" dedi su "Olur güzelim" dedim su ise merdivenden ayrılıp aşağıdaki odalardan birine girdi.

 

Tam yanına gitmek isterken güney yanıma gelip kolumu tutu,"Ateş gitme kardeşim biraz yanlız kalsın dinlensin" dedi güney "Bir şey yapmaz dimi kendine" dedim "Saçmalama ateş sudan bahsediyoruz" dedi güney bense geri salona gelip koltuğa oturdum."Ateş naptın randevu aldın mı" dedi musa "Aldım yarın öğlen gideçeğiz" dedim "Ben suyu hiç iyi görmüyorum" dedi gökçe.

 

"Sakin olun biraz normal olmaması zaten normal kız bebeğini kaybetti ya tam tersi olsaydı o zaman ne oluçaktı" dedi alev "Haklısın ama hep böyle kalmaz dimi" dedi gökçe "Doktor dedi ya geçici" dedi güney "Ateş çok dikkat et bu sıralar kendinde değil" dedi musa "Merak etmeyin" dedim elim ile kafamı tutarak arkaya yaslandım."Zor bir dönemden geçiyor su bizim elimizden gelen onun yanında olmak" dedi alev.

 

"Ben odaya çıkıcam siz oturun" dedim ayağa kalkarak yukarıya çıkıp, bebek odasının önüne geldim içeriye girip girmemek arasında gidip geldim. Kapıyı açıp içeriye girdim bu oda sonsuza dek kapalı kalaçaktı, hiç bir zaman bu odaya bir bebek girmeyecek çocuk sesleri bu evde yükselmeyeçekti. Bu oda bizim sadeçe canımızı yakacaktı.

 

Her baktığımızda aklımıza o gün gelecekti. Su hiç bir zaman unutmayaçaktı iyi olsa bile aklında kabus gibi kalacaktı o gece, keşke zamanı geri alabilsem keşke o gece hiç yaşanmasaydı. Odadaki kıyafet dolabından bebek zıbını alıp salanan sandalyeye oturup elimdeki zıbını kokladım.

 

Hiç bir zaman bu zıbınlarda bebek kokusu kokmayacaktı, hep yeni kokucaktı çünkü içinde bebek yoktu. Salanan koluğa uzanarak zıbına sarılarak gözlerimi yumdum.

 

^Suyun Büyüsü^

 

Gözlerimi açtığımda karşımda ateşi gördüm, baş uçumda oturmuş beni izliyordu."Günaydın güzelim" dedi ateş "Günaydın saat kaç" dedim "20.40, açmısın" dedi ateş "Canım bir şey istemiyor" dedim ateşe sırtımı dönerek gözlerimi kapattım."Su yapma böyle güzelim her gün uyuyaçakmısın" dedi ateş "Evet" dedim uyumak unutmak istiyordum sadeçe uyuyunca geçiyordu."Su her şeye yeniden başlaya biliriz yeniden bir hayat kura biliriz" dedi ateş yatakta doğrularak ateşe baktım.

 

"Hangi hayat ateş nerden başlayacağız mesela hiç bir zaman anne olmayaçak sana bir evlat veremeyecek olan benden başlayalım mı" dedim ateş ellerimi tutu."Ben seni çocuk için sevmedim su ben seni sen olduğun için sevdim" dedi ateş "Ateş ben eksiğim yarım bir insanım ben artık, istesemde o eski çıvıl çıvıl olan su olamam ben anne olma hakımı kaybettim" dedim ne kadar inanmak istemesemde bu bir gerçekti.

 

"Yapma su hemen vazgeçme neden umutsuz davranıyorsun, sen iyisin ben her gece şükür ediyorum iyi olduğun yanımda olduğun için" dedi ateş "Ama ben etmiyorum ateş ben bunları hak etmedim etmedim ateş etmedim" dedim ayağa kalkarak odadan çıkıp çeketimi giyerek evden çıkıp, arka bahçeye giderek çimenlere oturdum.

 

Gözlerimden akan yaşları elimin tersiyle sildim, evet belkide kısmet değildi ama bari anne olma hakım elimden gitmeseydi. Tamam olmadı kaderde yokmuş bir dahakine olur, benim o hakkımda yoktu canımı en çokta bu yakıyordu. Çimenlere uzanıp yıldızları izledim.

 

Bir daha anne olma hakkım olsa bile olmak istemiyordum, onu koruyamazdım gine kaybederdim bu sefer gine üzülürdüm. Keşke bende ölseydim en azından bu kadar acı çekmezdim ateş ise ona çocuk verebilecek biriyle evlenirdi. Herkezin hayatında kuru bir tahtayım.

 

Hava soğuktu ama bana iyi geliyordu, temiz hava içimi ferahlatıyordu, o güzel hava bana huzur veriyordu. Yanıma gelip oturan kişiye baktığımda bu kişi alevdi."Hasta oluçaksın yenge" dedi alev "Ben zaten hastayım alev" dedim oturur pozisyona gelerek."Yapma böyle biz hep senin yanındayız her şey geçicek" dedi alev.

 

"Hayır alev geçen tek şey zaman kabuslar asla geçmez bazen en mutlu olduğun anı bile unutursun ama kabusları unutmazsın" dedim o gece bende sadeçe kabus olarak kalmıştı."Eğer sen kabusu kendine hatırlatırsan rüyalarına girer kabusun olur ama eğer iyileşmek kurtulmak istersen bakış açını değiştirmen yeter" dedi alev.

 

"Ben bebeğimi o gece annem ile babamın yanına gömdüm alev ben daha kuçağıma dahi alamadığım bebeğime sahip çıkamadım kimse suçlu değil tek suçlu benim" dedim göz yaşlarımı silerek."Belki daha dikkatli olsaydım o merdivenden düşmeseydim şuan bebeğim hala benimleydi" dedim "Kısmetinden çıkan bir şeyi kendinle zorla tutamazsın su belki en iyisi böyleydi, evet çok canın yanıyor biliyorum ama hayat bu su nerden vuracağı beli olmaz" dedi alev.

 

"Haklısın en iyisi buydu benim bebeğimin ölmesi o kadar insan anne oluyor kötü oluyor çünkü, ben anne olma hakımıda kaybettim buda en iyisi" dedim ayağa kalkarak geri eve girip salondaki koltuğa oturdum. Ben napıçam nasıl yapıçam bilmiyordum, evet çok terstim bu aralar ama iyide değildim uyuyup bir daha uyanmak istemiyordum.

 

♧♧

 

Gözlerimi açtığımda yatak odasında uyuyordum, hava aydınlanmıştı yatakta doğrulduğumda yanımda ateş yoktu. Yataktan kalkıp banyoda elimi yüzümü yıkayarak aynadan kendime baktım."Geçicek dimi bu günlerde geçicek" dedim banyodan çıkarak odadanda çıktım. Bu arada salondaki odalardan birinde yatmıştım.

 

Mümkünse bir daha o odada uyumak istemiyordum. Salona geldiğimde ateş salonda yoktu, iyide nerdeydi bu adam, yukarıdamı açaba, ne kadar yukarı çıkmaktan korksamda çıkmak zorundaydım. Her adımda aklıma o gece geldi, gözlerimden yaşlar aktı birer birer merdivene döküldü, içimdeki merçimek gibi param parça oldu.

 

Yukarıya zorda olsa çıkarak o odanın kapısını tutum, kapıya asılarak yere çöküp daha fazla ağlamaya başladım,"N-neden..neden benden aldın neden ya neden ben neden" oturduğum yerde gözüme kanamamın olduğu o yer çarptı. Kanlar hep oraya yere akmıştı sanki orda hala kan var gibiydi, ayağa kalkıp merdivenden inerek mutfaktan ıslak bez alarak geri yukarıya çıkıp kanın olduğu yeri sildim.

 

"G-geç artık n-nolur geç artık çok pis olmuş burası ç-çok pis kokuyor nolur geç nolur" dedim iki elim ile bezi tutarak yukarı aşağı sildim."H-hadi geç artık g-gaç nolur geç..GEÇ ARTIK ALLAHIN CEZASI GEÇ ARTIK NOLUR GEÇ ARTIK" bağırarak yeri sildim, en son yukarıya ateş çıkıp bir an duraksayarak bana baktı."Nolur geç b-ben çok y-yoruldum nolur geç n-nolur bitsin artık bu i-işkençe nolur" dedim gözlerimden akan yaşlarla yeri silerek.

 

Ateş yanıma gelerek kolarını kolarımın üstüne koyarak bana sarıldı, onun sarılması ile elimdeki bez elimden düştü."A-ateş burası ç-çok pis silmem g-gerek yoksa m-mikrop kaparız çok p-pis burası ateş çok piss" dedim ağlayarak ateşe baktım."Y-yapma sevgilim yapma böyle nolur yapma benim canımı yakma su yapma nolur yapma" dedi ateş oda ağlıyordu bense ateşe dönerek sarılıp hıçkıra hıçkıra ağladım."Ahhğğğg canım ç-çok yanıyor a-ateş Ahhhhğğğ canım açıyor k-kalbim ağrıyor, ateş e-eve sığamıyorum" dedim ağlayarak.

 

Ateş benden ayrılarak yüzümü avuçladı."Su böyle yapma nolur, sen böyle yaparsan geçmez asla geçmez, kötü dönemlerden geçiyoruz evet ama ben senide kaybetmek istemiyorum sevgilim" dedi ateş."Ateş ben iyi değilim kabullenemiyorum neden biz neden bizim başımıza geldi neden" dedim "Allah sevdiği kullarını sınamayı sever su ona dua etmemiz için kullarının ona yakın olması için bazı sıkıntılar verir buda bizim sınavımız" dedi ateş.

 

"Geçecek ama dimi" dedim ateş ise bana sımsıkı sarıldı."Geçecek güzelim her şey geçecek" dedi ateş saçlarımdan öperek."Hadi kalk kahvaltı yapıp sonra dışarı çıkıp hava alalım olurmu" dedi ateş "Olur" dedim ayağa kalkıp ateşle merdivenlerden indik."Sen mutfağa git ben odada elimi yıkayıp geliçem" dedim "Tamam güzelim" dedi ateş bense odama gelerek içeriye girip, banyoda elimi yıkayarak odadan çıktım.

 

<>

 

Ateş ile kahvaltı yapmış giyinerek evden çıkmıştık, nereye gidiyoruz haberim yoktu, arabada öyle oturmuş gideceğimiz yolu izledim. En son araba durdu apartman gibi bir yerdi,"Burası neresi ateş" dedim "Hadi in güzelim" dedi ateş bense kemerimi açarak arabadan inip apartman girişinin önünde durdum. Kapının yanında uzman dr selda aydın yazıyordu. Ateş yanıma gelerek elini belime koyup içeriye doğru yürüdük.

 

Ateş zile bastı kapıyı hastanelerde olan danışman gibi bir kız açtı."Hoş geldiniz ateş bey hoş geldiniz su hanım" dedi kız ateş ise kafa salayarak içeriye girdi."Ateş bey siz oturun selda hanım müsait olursa size haber vereçeğiz" dedi kadın "Tamam" dedi ateş kadın ise gitti, ateşe doğru döndüm."Buraya neden geldik ve selda hanım kim" dedim "Berak hanım doktorun ile konuştum su unutman veya rahatlamak için bir başkasına anlatman sana iyi geleceğini söyledi" dedi ateş.

 

"Piskiyatirs gibi yani" dedim "Evet öyle istemiyor olabilirsin evet senden izin almadım ama inan bana sana iyi geleçek" dedi ateş "Anlıyorum ama keşke banada söyleseydin haberim olurdu" dedim "Özür dilerim sevgilim aceleye geldi biraz" dedi ateş o sırada giden kadın geri geldi.

 

"Su hanım sizi şöyle alayım, ateş bey o zamana kadar siz bizim misafirimizsiniz" dedi kadın bense ayağa kalkıp kadının peşinden giderek bir odaya girdim."Hoş geldin su gel, geç otur karşıma" dedi kadın yaklaşık 50 yaşlarında vardı, kadının masasının karşısına oturdum."Hoş buldum" dedim tatlı ve güler yüzlü bir kadına benziyordu.

 

"İlk önce tanışalım isterseniz, ben selda aydın piskiyatirs doktoruyum aynı zamanda iyi bir dinleyici ve sırdaşımdır" dedi selda hanım "Su..su zorlu bende" dedim "Memnun oldum su, peki anlatmak istermisin içini dökmek yaşadıklarını anlatmak istermisin" dedi selda hanım "EE ben daha kendime bile anlatamadım, daha doğrusu anlatmak bilmek duymak inanmak istemedim" dedim parmaklarım ile oynayarak.

 

"Kaçtınız yani" dedi selda hanım "Hayır kaçmak değil kabullenmek istemedim" dedim "Anlıyorum anlatmaya hazır değilsiniz yani" dedi selda hanım "Hayır aslında bir yanım anlatıp kurtulmak istiyor bir yanım ise" dedim "Sizin yaşadıklarınızı anlayamasamda içinizdeki korku kaybetme hissi bunları anlaya biliyorum" dedi selda hanım "Ben ilkkez hayatımda ilkkez a-anne olmuştum" dedim.

 

"Annelik ağır bir duygudur aniden belkide bir anda hayatınıza girerler anneliği anlamak öğrenmek için kitap veya bilgiye gerek yok o rahime düştüğü an anlarsın, anne olmak çok güzel bir histir" dedi selda hanım, gözlerimden akan yaşları elimin tersi ile sildim."Heh işte ben onu yaşayamadım yapamadım" dedim "Bu sizin yapıp yapamayacağınız bir durum değil su hanım anne rahimine düşen her bebeğin kaderi yazılır, kader" dedi selda hanım.

 

"Ama ben onu koruyup ona anne olamadım" dedim "Böyle düşünmek sadeçe sizi suçlu çıkartır, sizi ona bağlayan allahın bir bildiği vardır, hem belki anne olmak için daha çok erkendir" dedi selda hanım "Evet erken olabilir ama ben bundan sonra bir daha anne olanayacam" dedim o an gözümden bir damla yaş daha aktı.

 

"Hayat çok acımasız olabilir su hanım ama pes etmek için çok kısa, sevdikleriniz ile eğlenmek onlarla vakit geçirmek acınızı unutmanıza yardımçı olur, peki size acınızı unutturacak biri varmı" dedi selda hanım o an göz yaşlarımı silerek hafif güldüm."Evet var, ateş o benim her şeyim bana her şeyi unuturup mutlu edecek tek insan" dedim gülümseyerek.

 

"Ne güzel, biliyormusunuz buraya o kadar çok insan geliyorki kime sorsam değil beni mutlu edecek sırtımı dayayaçak kimsem yok dedi biliyormusun" dedi selda hanım "Size verilen kısmet vaktinden önce gelmiş, bu yüzdende kısmeten çıkmış ama bu senin hayata olan bağının kopması anlamına gelmiyor su" dedi selda hanım."Ben annemi kaybettiğimde çok küçüktüm anne sevgisi görmedim hep bir yanım eksik kaldı, güzel bir anne olabilirim sandım ama olmadı" dedim.

 

"Allah rahmet eylesin, biliyormusun su bende ilk bebeğimi kaybettim senin gibi düşündüm neden ben dedim" dedi selda hanım kafamı kaldırıp selda hanıma baktım."İşimden bile vazgeçtim kendi acım yüzünden başkalarınında hayatından olmasına neden oldum" dedi selda hanım."Bir gün haberlerde gördüm genç kız üvey babasından gördüğü taciz yüzünden intihar etmiş" dedi selda hanım.

 

"Sonra senin gibi kendimi suçladım belkide ben işimi bıraktıktan sonra kaç tane kız intihara kalkıştı, belkide o kız intihara değilde bana gelirdi işime döndüm ve 30 yıl boyunca işime kenetlendim" dedi selda hanım göz yaşlarımı sildim "Hayat pişman olmak üzülmek keşke demek için çok kısa su kaybetmek çok zor bir durum ama alışmak hayata devam etmek gerek zaman su gibi akıyor" dedi selda hanım "Hayat çok kısa bazen 1 aylık bazen ise 1 ömürlük, hayat çok kısa" dedim buruk bir şekilde gülümseyerek.

 

☆☆☆ ☆☆☆ ☆☆☆

 

"Bölüm nasıldı, tamam tamam biraz geç geldi bölüm ama internette sıkıntı vardı ondan kusura bakmayın bebeklerim"

 

Sizçe su haklımı bebeğini kaybetmesi onun için kötü bir durumdu

 

"Hadi bir yıldıza 1 bölüm yolda bebeklerimmm"

 

 

Loading...
0%