Yeni Üyelik
18.
Bölüm

Sığınak¹⁷

@yageycalskan

 

^Suyun Büyüsü^

 

Hani çocukken tek başına uyur ya insan içine bir yanlızlık hissizlik düşer, tam olarak o durumdaydım. Yanlız hissizdim sanki 24 yılım yokmuşta 2 ay yaşamış gibiydim onula hayat bulmuş gibiydim. Neden böyle olmuştu ben ondan öncede yaşıyordum şu 2 ayda ne olmuştu.

 

Odamdaki balkonda yerde oturmuş dizlerimi karnıma çekerek kafamı dizimin üstüne koyup, ağlıyordum başka ne yapa bilirdim gidip bile bile bir katil ile aynı evde kalamazdım ya. Sen o katile aşıksın ama su bunu neden ezip geçiyorsun.

 

Geçmesem ne oluçak ona koşup aşkım için hayatımı hata bir tek kendi hayatımı değil doğacak olan çocuğumunda hayatını maf edemezdim. Derler ya hani insan babasını ailesini seçemez ama çocuğunun babasını seçe bilir. Ateş her çocuğun gurur duyacağı hayran kalacağı bir babaydı, sabah ona dediklerimle ilgili en ufak şüphem yoktu, o dünyanın en mükemmel babası olur ama biz ikimiz ayrıyız ap ayrı insanlarız.

 

"Allahım nolur bir çıkış yolu ihsan eyle bana yardım et ateşi bu işlerden uzak tut nolur allahım" sadeçe dua edebilirdim başka ne yapabilirim inan bilmiyordum. Ateşin o hali gözümün önünden gitmiyordu, benim yüzümden vurulaçak hala benimle evlenmek istiyordu. Ya düşmanları onu vurursa.

 

Bu onun hiçmi umrunda değildi, bu nasıl bir adamdı neden kendini düşünmüyordu. Offf yok bu böyle olmaz kendine gel su ateş artık yok onun hayatı ile seninki aynı değil anla bunu. Balkon kapısının açılması ile balkona gökçe girip yanıma çökerek oturdu.

 

"Su ne oldu neden balkonda oturuyorsun ateş ile neden gelmedin aranız mı bozuk neden ağlıyorsun" dedi gökçe bense sadeçe gökyüzüne bakarak konuştum."Biz ayrı insanlarız gökçe onun hayatı bam başka ben onun hayatında sadeçe kuru bir tahtayım" dedim "O ne demek su ateş seni çok seviyor senin için ölde ölür neden böyle oldunuz şimdi" dedi gökçe bilmiyordu beni anlamıyordu.

 

"O eli kanlı bir katil gökçe pis işlerle uğraşan bir adam o" dedim gökçe ise derin bir şekilde yutkunduktan sonra beni kendine çevirip omuzlarımdan tutarak beni sarstı."Salak salak konuşma su o ne demek ya bu devirde mafya mı kaldı" dedi gökçe bense ağlayarak gökçeye sarıldım."AAAĞĞĞĞ gökçe canım yanıyor ona dedimki canım yanıyor canımı yakma dedim gökçe o hala benden uzak durmuyor gökçe" dedim resmen hıçkıra hıçkıra ağlıyordum.

 

"Şşş tamam tamam geçti o artık asla senin yanına yaklaşamaz ben burdayım senin yanındayım" dedi gökçe bense yaşlı gözler ile gökçeye baktım."G-gökçe burda y-yanında dizinde u-uyusam olurmu n-nolur gökçe" dedim "Hava soğuk su hasta olursun" dedi gökçe "Olmam gökçe nolur" dedim gökçe ise duvara yaslanıp bacaklarını uzattı, bense dizine uzanıp yıldızlara baktım.

 

"Beni ne kadar çok seviyorsun gökçe" dedim gözlerimden akkan yaşlar ile yıldızlara baktım."Çok seviyorum her şeyden çok" dedi gökçe "Eğer ateş gelirse ona su seninle görüşmek istemiyor seni sevmiyor de uzak dur ondan de ben diyince inanmıyor uzak durmuyor benden" dedim gökçe ise göz yaşlarımı silerek gözlerimden öptü."Ben ne dersem diyeyim ateş senden uzak durmaz ama ben ginede onu sana yaklaştırmamak için elimden gelen her şeyi yaparım" dedi gökçe.

 

Bense yan dönerek gözlerimi yumdum bir daha açmamak üzeri. Hani dedim ya ateşe bu kadar sevgi zarar diye asıl zarar şimdi başlıyor işte, nerden bile bilirdimki benim için ölen adamın aynı zamanda katil olduğunu.

 

♧♧

 

Gözlerimi telefon sesi ile açtığımda çalan gökçenin telefonuydu, gökçe telefona bakıp meşgule attı. Arayan ateşti ekranda görmüştüm, gökçenin dizinden kalkıp ayağa kalkarak içeriye girdim hava hala karanlıktı, gökçe ise arkamdan geldi.

 

"Su hadi güzelçe bir duş alıp giyin sonra aşağıya gel birlikte kahvaltı yapalım" dedi gökçe."Y-yok hayır gökçe siz yapın ben uyuyuçam çok uykum var" dedim yatağa uzanarak battaniyenin içine girdim."Su saçmalama daha yeni uyandın ne bu uyuku bir adam için değermi odaya kapanıp kendini uykuya hapis etmek" dedi gökçe.

 

"Gökçe nolur uykum var lütfen bu gün sadeçe bu gün uyumak isiyorum düşünmek duymak eğlenmek değil sadeçe bu gün uyusam söz yarın kendime geliçem" dedim gökçe ise yatağın yanına gelip saçlarımdan öptü."Peki sen bilirsin ama sadeçe bu gün yarın eski su oluçaksın sözmü" dedi gökçe "Söz" dedim gökçe ise odadan çıkıp gitti. Bense uykuya teslim oldum.

 

<>

 

"SUUUU ÇIK DIŞARI KONUŞACAĞIZ SEVGGİLLİMMM" dedi o derin uykunun içinden uyanmama neden olan ses. Yataktan kalkıp yorgun bir halde odadan çıktım, hava kararmıştı dışarıda yağmur yağıyordu aynı zamanda şimşekte çıkıyordu. Tam evden çıkarken gökçe kolumu tutu.

 

"Su gitme boşver bak bağırır bağırır gider" dedi gökçe bense kolumu çekerek evden çıktım. Resmen yağmurun altında ıp ıslak olmuştu saçları dağılmış yerinde duramıyordu. Beni görür görmez bir anda susmuş durmuştu.

 

Bense yanına gidip önünde dikildim gözleri yorgun bakıyordu."Niye geldin sen" dedim "S-seni almaya g-geldim" dedi ateş."Sarhoş musun sen" dedim "E-evet senin a-aşkından sarhoş oldum" dedi ateş karşımda ateş zorlu değil aşık bir ateş zorlu vardı."Git burdan ateş uzak dur benden" dedim yağmurun altında ikinizde ıslanıyorduk, o zaten ıslanmıştı.

 

"G-gitmiçem su b-benimle geleçeksin b-benim karım o-oluçaksın sen b-benimsin" dedi ateş konuşaçak hali yoktu fazla sarhoştu."Bu aşk değil ateş aşık insan içmez sarhoş olmaz" dedim "S-sen yokken n-nefes almak ç-çok zor s-seni unutmak için i-içtim sarhoş oldum ama g-gine unutamadım sen bana ne y-yaptın böyle" dedi ateş elini yanağıma koyaçakken bir adım geriye gittim.

 

"Y-yapam böyle k-kaçma benden b-ben seni çok s-seviyorum su" dedi ateş."Ama ben seni sevmiyorum benden uzak dur ateş nolur uzak dur" dedim "O z-zaman öldür beni s-su al al öldür beni" dedi ateş cebinden silahını çıkartıp tetiği indirerek elime tutuşturup kalbinin üstüne dayadı silahı."A-ateş yapma nolur yapma" dedim resmen yalvarıyordum ona.

 

"B-ben sensiz n-nefes alamıyorum s-su ev üstüme ü-üstüme geliyor" dedi ateş "Senin bir hayatın var hata eğer kuzenin ile evlenmezsen ölüçeksin" dedim "Ben senden b-başka kimse i-ile evlenmem s-sen benim karımsın s-sen bana sırt çevirirsen ben ö-ölürüm" dedi ateş."Cevirmesemde ikimiz ölürüz ateş" dedim "Ben s-seninle ölmeye r-razıyım su beni ateşim ile y-yakma bana su ol nolur b-benim ol tekrar nolur" dedi ateş.

 

"Bu yolun sonu karanlık ateş ben bu yolun sonunda seni veya kendimi kaybetmek o karanlıkta kalmak kaldırmak istemiyorum" dedim gözlerimden akan yaşlar ateşin yangınını dindirmiyordu."A-ağlama nolur a-ağlama kurban o-olduğum ben sana k-kıyamazken sen kendine n-nasıl kıyarsın" dedi ateş elleri ile yüzümü avuçlayarak."Ağlamamı istemiyorsan benden uzak dur ateş benden uzak dur nolur uzak dur benim için" dedim.

 

"Bana s-seni seviyorum d-diyip benden u-uzak dur d-diyemezsin su b-buna hakın y-yok" dedi ateş bana bir anda sarılarak kafasını boynuma gömmerek, saçlarımı tutup koklayarak öptü. Hala yağmur yağıyordu sırıl sıklam olmuştuk ateş resmen tir tir titriyordu, Ama bu onun umrunda bile değildi."Seni seviyorum ateş hemde deliler gibi aşığım sana ama seninle bu yolu yürüyemem" dedim ateşten ayrılarak göz yaşlarımı sildim.

 

"Ağlaya ağlayada olsa senin içinde olsa senden uzak duruçam ateş lütfen zorlama artık yapma bunu ikimizede" dedim "P-peki su ö-öyle olsun s-senden uzak duruçam s-senin için senden u-uzak duruçam" dedi ateş bense bir anda ateşin dudağına yapıştım. Ateş sadeçe şaşkın şaşkın bana bakıyordu, benim böyle bir şey yapaçağımı oda tahmin etmemişti.

 

Ateşten ayrılıp gözlerine baktım."Başladığı gibi bitsin istedim o gece olduğu gibi bitsin istedim beni böyle hatırla olurmu ateş unut beni kendi hayatına dön" dedim bir anda arkamı dönüp eve girerek kapıyı örtüp yere çökerek ağlamaya başladım."B-ben naptım allahım sevmekten başka ne yaptım neden böyle oldu aaaağgğğ" dedim elimle yere vurarak bağırdım.

 

Gökçe ise yanıma gelip beni tutup sakinleştirmek istedi, musada yanımdaydı. Ben hiç bu kadar kötü olmamıştım ne olmuştu o eski suya."Musa git su falan getir bir şey yap hadi" dedi gökçe musa ise ayağa kalkıp mutfaktan su getirip gökçeye verdi, gökçe ise suyu bana içirdi."G-gökçe senden uzak duruçam dedi b-ben be-"dedim sözümü kesen gökçenin bir anda bana sarılması oldu.

 

"Şşş tamam geçti düşünme bunları hadi kalk odaya gidelim sırıl sıklam olmuşsun" dedi gökçe "B-ben halederim" dedim ayağa kalkarak odama gelip üstümü çıkartıp başka bir gecelik giydim yatağa yattım. Her gecenin bir sabahı vardır, her karanlık aydınlığa çıkar dimi.

 

♧♧

 

Dün gece dışarıda fırtına çıkmıştı rüzgarlı yağmur yağıyordu, şimşekler desen bir dakika susmadı, bende uyuyamamıştım. Sabah saat 06.30'du ezan okumuştu yataktan kalkıp banyoda güzel bir duş alarak, abdestte alıp, banyodan çıkarak üstüme beyaz bir eşofman takımı giyip saçlarımı kurlayarak yağlık ile etek giydim.

 

Yengem ne zaman başın sıkışsa kafanı yastığa gömmek yerine allahın kapısına namazlığına koy derdi, dolaptan namazlığı alıp kıbleye doğru sererek elimi göğüsümün üstünde birleştirip allahın adını andım.

 

Onun adını anmak bana huzur veriyordu, onun adının geçtiği her dua benim içimde ufak bir tebesüm oluşturuyordu. Eğilerek kafamı kıbleye doğru namazlığın üstüne koyup,"Allahu ekber allahu ekber allahu ekber" Diyip ayağa kalktım gözlerimden akan yaşlar ile Allaha yalvardım.

 

Sesimi kimse duymazken o duysun istedim, o kimsesizlerin kimsesiydi onun merhametinden şüphe edilmezdi. Ondan başka kimsem yoktu o her şeyin kudretiydi.

 

Namaz kıldıktan sonra elimi açıp Allaha yalvardım."Allahım kimsesizlerin kimsesi olan rabbim sen bana çıkış yolu ihsan eyle sen bana doğru bir yol göster sen hepimizi kötülükten uzak eyle sen bizleri koru rabbim senden başka gideçek kapım yok allahım amin" dedim tespihimide çekip namazlığı kaldırıp yatağa koyarak, etek ile yağlığıda çıkartıp yatağa oturdum.

 

Sanki içimi bir huzur kaplamıştı, kuş kadar hafif hissediyordum kendimi. Telefonumun titremesi ile telefona baktığımda arayan alevdi. Öğrenmişti her şeyi o yüzden arıyordu ama ben şuan onunla konuşaçak durumda değildim, telefonun yan düğmesine basıp kapattım ama alev üst üste gine aradı.

 

Bense en son açıp konuştum."Efendim alev" dedim arkadan boğuk bir ses geliyordu."Alev noldu sen iyimisin o sesler ne" dedim "S-su su nolur h-hastaneye gel n-nolur abime y-yardım et o..o i-iyi değil nolur g-gel" dedi alev ağlıyordu dediği kelimeler beynimde yankılandı."Alev noldu ateşe düzgün anlat şunu ateşe ne oldu" dedim hafif yüksek sesle."A-abim kaza y-yapmış su" dedi alev o an aklıma dün gece geldi.

 

Oturduğum yerden kalkıp, evden çıkarak gökçenin arabası ile hastaneye doğru yol aldım. Hastaneye gelip arabadan inerek danışmandan ateşin durumunu sordum."Ateş bey birazdan amilyata alınaçak durumu kritik" dedi metin bizim hastaneydi ateşi buraya getirmişlerdi.

 

Danışmandan ayrılıp baş hekimin odasının olduğu kata gelip içeriye girdim."Su hoş geldin geç otur" dedi baş hekim."Oturmiçam ben ateş zorlunun amilyatına girmek istiyorum" dedim bir anda."Ne saçmalıyorsun su" dedi baş hekim."Duydunuz bütün kontrol bende bu bir suç biliyorum ben her şeye razıyım cezasınada suçunada ben bunu bir kere yaptım gine yaparım" dedim şuan bunları diyen kimdi benmiydim.

 

"Su bu çok tehlikeli eğer en ufak bir hata yaparsan bu hasta içinde senin içinde tehlikeli" dedi baş hekim."Biliyorum eğer siz buna izin vermezseniz ben gizlice girerim beni biliyorsunuz" dedim "Su yapma bak sana izin verirsem arada bende kaynarım" dedi baş hekim."Söz veriyorum hatasız bir şekilde bitteçek amilyat size söz veriyorum baş hekimim" dedim "Su bak bunu yapa bileçek misin" dedi baş hekim.

 

"Her doktor okuyarak doktor olmuyor hemşirelikten başlar dimi bırakın bende kendim için ufak bir adım atayım onu kurtarıçam size söz veriyorum" dedim baş hekim ise ayağa kalktı."Peki sana güveniyorum su bununda üstesinden gelirsin işallah" dedi baş hekim."Teşekkür ederim" dedim baş hekim ise kafa salayıp odadan çıktı bende peşinden gidip, amilyata girmek için hazırlandım.

 

O amilyattan ateş ile birlikte çıkacaktık, giyindikten sonra odadan çıkıp alp hocam ile amilyata girdik. Ateşin yattığı sedyeye yaklaşıp yanına giderek saçlarını okşayarak yanağından öptüm, yüzü gözü kan yara içindeydi."Seni seviyorum sevgilim çok seviyorum seni iyileştiriçem iyi olaçaksın ben burda seninle oluçam" dedim ateşin saçlarından öperek doğrulup alp ile hemşirelerin yanına geldim.

 

"Su emin misin bunu yapabileçek misin bak yukarıda herkez bizi izliyor tek hatan ile bir can alaçaksın" dedi alp."Eminim alp ben bunu ilkkez yapmıyorum alışkınım" dedim ateş karnından ağır bir darbe almıştı, alp bunun çam kesiği olduğunu ve karnında bir çam olduğunu söyledi. Bense elime amilyat makası alıp ateşin yarasının köşelerini temizledim, yara mikrop kapması diye.

 

Alp bana gerekli malzemeleri verdi bense dikkatli bir şekilde karnında camı aradım. En son sert bir şeye çarpıp camı yavaşca organlara zarar vermeden çıkartım, o sırada bir ses yükseldi bu ateşin kalp atış sesiydi.

 

"Alp noluyor b-bir..bir şey yap alp" dedim alp eli ile ateşin kalbine tampon yapmaya başladı. Ama kalbi düz bir şekilde atarak gidiyordu,"Hayır ateş yapma bunu bize nolur ateş yapma kendine gel ateş" dedim ağlayarak ateşe baktım elini tutup öptüm."Sevgilim nolur kendine gel nolur iyiyim de nolur ateş nolur" dedim alp bir anda durdu sesler durdu, alp hemşireye bakıp konuştu.

 

"Yaz kızım ölüm saatti 08.30" dedi alp ne ne dedi o ben yanlış duydum dimi."Alp yapma saçmalama o iyi ona bir şey olmadı de nolur alp nolur" dedim hafif yüksek ses tonu ile. Alpi iterek ateşin başının yanına gelip ateşe sarıldım.

 

"Yapma sevgilim nolur uyan ateş nolur beni bırakma ateş beni soğukla buzun arasına atıp gidemezsin ateş beni sensiz bırakamazsın" dedim ağlayarak ateşe sarılmıştım alp beni ateşin üstünden alıp zor tuttu hemşireler ise ateşin yüzüne çarşaf örttü."HAYIR HAYIRRR ATEŞ ÖLEMEZZZ HAYIRR OLMAZ HAYIR ATEŞ UYAN ATEŞŞS YAPMA BUNU ATEŞŞŞ UYAN NOLUR UYAN ATTEŞŞŞŞ"

 

Bazı anlar vardır insan için çok özledir bazı anlar ise ölümden beterdir, hayat hiç yaşanmamış kadar kolaydır sen ondan değil ama o senden çok şey alır. Zaman her zaman her şeyin ilaçı değildir gün gelir geçmeyen gece bir anda sabah olur, tıpkı susuz bir çiçek gibi su döker dökmez açar yapraklarını hani heh öyle işte.

 

Unutmak için uyursunuz ama sabahı sabah edersiniz ya hani, o gecenin yorgunluğu gibi işte. Sanki bütün dünya üstünde gibi hissedersin harbiki her şeyin sonu bir muçizedir mutluluktur.

 

 

☆☆☆ ☆☆☆ ☆☆☆

 

 

"Bölüm baya güzeldi ama dimi"

 

 

Sizçe bundan sonra ne oluçak bizi ne gibi bir son bekliyor

 

 

"Devamını okumak için 1-2 gün bekleyin da biraz heyçan yapın istek artsın"

 

🥰😇😘🤩😛😋😍

 

 

Loading...
0%