Yeni Üyelik
40.
Bölüm

14. Bölüm

@yapmaaslanyanariz

Şehit barışın hikayesini biliyormusunuz?

Hayır mı? Ozaman dinleyin;

Bir oğlan çocuğu düşünün... Adını barış koymuş annesi... Annesini kanser hastalığı nedeniyle kaybeden barış Akkabak 4 yaşındayken, kardeşleri 1,5 yaşındaki ferhat ve 6 aylık onurla babası tarafından cami avlusuna terk edildiler. Köylüler durumu çocukların dedesine bildirince üç kardeşi dedesi ramazan ve anneannesi havva akkabak sahip çıktı. Şehidin kardeşleri olan ferhat ve onur başka ailelere evlatlık verilirken şehidimiz barışı dedesi ve anneannesi büyüttü. Ve o çocuğa dedesi babalık anneannesi annelik yapmış. Bir oğlan çocuğu dağlarda dedesinin keçilerine çobanlık yapmış. Dedesi ve ninesi yavrularını nasıl büyütürlerse öyle büyütmüşler.

Kuştan yapraktan, taştan topraktan sakınmış ninesi ve dedesi o öksüz yavruyu. Dedesi ona gelecek inşa etmiş askerden sonrası için işini kurmuş. Oda kendisine analık yapan ninesine şakayla karışık "- ben askerden gelince evleneceğim bana uygun helal süt emmiş bir kız bulun" demiş. Tertemiz yürekle tertemiz hayaller kurmuş barış. Eli öpülesi dedenin, ninenin sonbaharda çiçek açan dalı olmuş. Ancak kahpe bir kurşun değmiş gül yaprağı nazik tenine.. şehit etmişler öksüz barışı... Bir dedenin bir ninenin sonbaharda yetişen dallarını kırmışlar....

Kuştan yapraktan, taştan topraktan sakındıkları evladını kara toprağa koymuşlar. Öksüz bir çocuğun hayallerine kan damlatıp daha kurulmamış yuvasını yıkmışlar. Hem annelik hemde babalık yaptığı torununun cenaze törenine yamalı şalvarı, yırtık gömlek, eskimiş şapka ve ayakkabıyla katılan ramazan akkabık'ın durumunu haberlerden görenler yardım kampanyası başlattı. Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra yurtdışından da dede ramazan akkabak için açılan yardım hesabına para yatırıldı.

Kendisine ve eşine aylık ödenen 293 liralık yaşlılık maaşıyla yaşamını sürdüren ramazan akkabak yardım hesabına yatırılan paraya hiç dokunmadığını söyledi. Hesapta ne kadar para olduğuna dair bilgisi olmadığını da aktaran akkabak "bu parayı evlatlık verilen kardeşlerinin eğitimi için kullanacağım. Allah devletimize zarar vermesin ayrıca fakir öğrencilere de yardım yapacağım devletin verdiği yaşlılık aylığı bana yeter"

Şehit barış akkabak

Peki ya ağrıda şehit olan askerimizin cebinden çıkan notu biliyormusunuz?

Hayır mı? Dinleyin o halde;

" Olur da o çok sevdiğiniz dizilerden ve dünya gündeminden bıkarda aklınıza gelirsek eğer, bilin ki bizler sizlerle sessizce çoktan vedalaştık. Çünkü sizler dizileri ve Survivor ı izlerken bizler sizin ve çocuklarınız için sessizce şehit oluyorduk"

Batıda paran kadar, şırnakta mermin kadar yaşarsın diye bir söz vardır bilirmisiniz?

Mermin yoksa şırnakta ölürsün...

 

 

Şehit nöbeti nedir bilirmisiniz?

Anlatayım size;

Şehidimiz uyku tulumunun içine konur buna kamuflaj kefeni denir. Kamuflaj kefeni ise dağda yattığı matın üzerine konur. Şehit nöbetini en yakın arkadaşı tutar. Genelde badisi (can dostu) olur.

Askerler arasında "en acı onur" budur. Nakil gerçekleşinceye kadar "hazır ol" da beklersin. Fotoğrafa baktığınızda nöbet tutan arkadaşının kamuflajında çamur olduğunu görürsünüz Suriye Fırat kalkanı harekatında canla başla belkide omuz omuza çalıştılar.. bu ülkede şehit olmak ana haber bülteninde 45 saniyeliğine tabutunun gösterilip isminin okunmasıdır.

Her gün duyarsızlaşan toplumlar için, 45 saniyeliğine haber olmaktır hepsi o kadar.. ateş düştüğü yeri yakar.. aynı ateş yüreğinize düştüğünde anlarsınız...

Dilerim ki bu acıyı hiç bir zaman yaşamazsınız..

Eğer size bir gün bu vatan Kimin? Diye sorarlarsa "ışığı yanıp sönmeyecek, acısı sonsuza kadar devam edecek o evleri gösterirsiniz"

Ha bu vatanın ekmeğini yemişsin ha uğruna kurşun..!

Sancak timi iyileşiyordu. Çünkü iyileşmek zorundaydı.

Albay onları çağırmıştı. Görev vardı daha acısını unutmadan yeğeni bir göreve gidiyorlardı.

"Oturun Sancak timi bu bir emirdir" dedi albay.

"Göreviniz 2 yıl önce esir alınmış bir timi kurtarmak sağ sağlm geri getirin" demiş ve çıkmıştı odadan.

Düşündü eflin. Acaba onlarmı diye

Sancak timi hazırlanmış ve helikoptere binmişti.

"Komutanım insan her şekilde severmi?" Diye sordu oğuz

"Hiç dokunmasada sevebilir insan, sarılmasada aşık olabilir. Eli eline değmesede heyecanlanabilir. Çünkü aşk, teninde değil yüreğinde hissetirir" dedi giray

Operasyon bölgesine gelmişlerdi. Herkes helikopterden inmiş ilerliyordu.

Bir mağaranın uzağında pusu kurdu tim. İçerde tahminen askerler vardı.

"Atışımla başlıyoruz" dedi çağrı

Atışı yaptı ve başladı.

Tek tek tüm itler ölüyordu.

​​​​​arın ve oğuz mağaraya doğru ilerledi. İçerde 7 askerin 7 Side bağlıydı. Durumları fazla ağır değildi.

"Asteğmen oğuz güner sizi kurtarmaya geldik komutanım" dedi oğuz

" Üsteğmen latif Sancak sağol asker" dedi latif

Hayaller. Gerçek olmuştu. Kurt timi geri dönüyordu!

​​​​​​

 

​​​​

 

 

 

 

​​​​​​

​​​​​

 

 

​​​​​​

Loading...
0%