Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@yaxarbyr

2. BÖLÜM

(İYİ OKUMALAR)

     

KAÇIŞŞ

Ben ve alaz abim yurttan kaçtık, ben 16 yaşında iken alaz abim 18 yaşındaydı bir gece kaçmak için hazırlık yapmıştık.....

Alaz abim ile yemek saati geçtikten sonra ordan kaçacaktık günde 2 defa yoklama alınırdı bir sabah, 2 ise akşam yemeğinden sonra......

 

 

Yani yemek saatinden sonra zorunlu yatış vardı, okul erkenden başlardı..... Biz ise yemek yendikten sonra odamıza çıkıp çantalarımızı kontrol ettik yoklamalar alınmış işler tamamlanmıştı herkes yatarken biz burdan gidicez. Saat 7 ye geldiğinde herkes yataklara geçti biz ise hemen arka kapıdan dışarı çıkmaya çalıştık bir kaç aksilik olsada bunları takmadan devam ettik gece bekçisi Fırat abi cin gibi gözlerle etrafi izliyordu gelen ani bir çıtırı ile deli gibi hareket edip hemen sesin geldiği yöne koşardı.

Bizde bunu frst bilip elimize bir taş alıp bir yöne fırlattık Fırat abi duyduğu ses ile fenerle koşmaya başladı biraz kafadan kontakt galiba ve kapıyıda Aralık bırakmıştı Fırat abi gözden kayboldu an bizde Aralık olan kapıdan sinsi fareler gibi hızla kendimizi sokağa attık nefes nefese kalana kadar sokak sokak koştuk. Ayaz abim geceleri yetimhaneden kaçar ve ev kiralamak için yer arardı yetimhaneden kaçmak onun için bir çoçuk oyuncağı olmuştu artık.

 

Herşey önceden hazırlanmış ve kurulmuştu. Abim bir ev tutmuş ve zamanla evi ve bizi geçindirmek için çalışmaya başlamıştı yetimhaneden baya baya baya uzak olan bu evde rahat bir yaşam sürmek bizim için en büyük hediye olacaktı. Ama bende 18 bastığımda çalışmayı düşünüyordum tabikide çalışacaktım..

 

Loading...
0%