Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Giriş

@yazarartemis

Herkese merhaba, Wattpadin bize yaşattığı sorunlardan dolayı herkes buraya gelince bende bir şansımı denemekistedim. Umarım wattpad de alamadığım ilgiyi burada görebilirim. Umarım beğenirsiniz, Yorumlarınızı merakla bekliyorum,

 

 

Cadı söyledi son kehanetini;

 

Sona erecekti Kara Kraliçe’nin hükmü;

 

Karşı çıkacaktı aydınlık karanlığa;

 

Diyarı kurtaracak tek kişi

 

Taçsız bir kraliçeydi

 

 

Sen karanlığın kızı;

 

Yenileceksin kendine;

 

Doğru taşı seçmezsen;

 

Mahkûm olacaksın edebiyete

 

 

Denizin son kızı;

 

Suyun son varisi;

 

Sahip çık içindeki güce;

 

Çünkü düşmanların çevrende;

 

 

Kızıl ateşin kızı;

 

Kayıp krallığın varisi;

 

Yenilme içindeki güce;

 

Yoksa kaybolacaksın benliğinde ;

 

 

Tehlikede olacak güneş ağacı;

 

Tehlikede olacak Selenya koruyucuları;

 

Yapılmış olan kara büyüyü;

 

Bozacak yaşam mührü;

 

 

Düşmanlar dost;

 

Dostlar düşman olacak;

 

Kurallar değişecek;

 

Yeni bir düşman gelecek;

 

 

Ametist taşını bul;

 

Kadim ateşi yakala;

 

Doğru zaman geldiğinde;

 

Orada olmalısın;

 

 

Zaman taşını bulmalısın;

 

Asla şüphe duymamalısın

 

Gerçek düşman yanında;

 

Düşmanını asla hafife alma;

 

 

Kızıl gökyüzünün, mavi dolunayla birleştiği gecede diyarı Kara Kraliçe’nin elinden kurtaracak o kehaneti fısıldamıştı kâhin son nefesini vermeden önce. O gece Selenya ve Erendor’un varisleri dünya gelmişti. Diyarı kurtaracak 2 varis. Birisi Selenya’nın koruyucu savaşçısı; diğeri Erendor’un ikinci varisiydi. Asıl kehanet ise kehanetin kendi içinde gizliydi ve aslında Diyar’ın gerçek düşmanı Kara Kraliçe bile değildi.

Birinin yaşaması için; diğerinin ölmesi gerekiyordu.

Yaşamak için ölümün ötesine geçmek gerekiyordu.

Ve fedakârlık en büyük geri dönüş olacaktı.

 

Kara kraliçe Ravenna büyü ve zalimliğini kullanarak 7 krallığı Akantus, Terabithia, Erendor, Edora, Lethor, Oldor, Sandar ve Selanyayı hâkimiyeti altına almak istedi. 7 tane krallık olsa da sadece 5 krallığı hakimiyeti altına alıp Erendora bağlamıştı. Sihrin hâkim olduğu Selenya ve Edora büyük bir duvar kurarak bağımsızlığını korumuştu. Kara kraliçe bunu umursamadı 5 krallığı savaşarak ele geçirmişti. Ancak kullandığı kara büyü Selenya ve Edora da işlemiyordu.

Yıllar sonra Selenya ülkesinde bir savaşçı dünyaya gelecekti ve bu savaşçı Terebithia prensiyle birleşerek Kara kraliçenin zalimliğine son verecekti.

Kara kraliçe Selenya hariç 5 krallığı hâkimiyetine aldıktan sonra Orlais denilen kötülük ve kara büyünün hâkim olduğu girişinin Drowlar denilen canavarla korunduğu ve halkının da trol, goblin denilen canavarların kara kraliçeye itaat eden bir ülke kurmuştu. Orlaiste güneş asla doğmaz. Şehrin sokakları mor ateş denilen büyüyle aydınlatılmaktadır.

Kara Kraliçe Lossern Dağı’nın derinliklerinde hapsedilen ilk kara büyücü Katherine’nin tacını almış ve karanlık ateşle daha da güçlendirmişti. Ve karanlığın tacına karşılık, aydınlığın tacı ortaya çıkmıştı. Kara Kraliçe’yi yenecek tek güçteki taç ve kendisini takmasını bekleyen koruyucuyu bekliyordu.

Loading...
0%