Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6. Bölüm

@yazarkai

 

 

Saiki. Yakalandığı an ömür boyu hapis cezasına çarptırılacağından kaçmaktan başka şansı yoktur.

 

Hücreden çıkmak için hücrenin demirini tekmeleyip demiri bükmeye çalışır. Tekmeler, tekmeler, tekmeler, bir sonuca varamaz. Demir, minik bir hasar bile almamıştır. Umutsuzluğa kapılan Saiki, oturur ve kaçış planını düşünür. Saiki'nin aklına bir plan gelir. Şortunu çıkarır ve şortunun lastik kısmını şorttan çıkarır. Ardından, hücrede en son tekmelediği demire şortunun lastiğini bağlar, son olarak lastiği bağladığı demirin tam karşısındaki demire de lastiğin kalan kısmını bağlar. Lastik sağlam bir şekilde karşılıklı bağlandıktan sonra Saiki dikkatlice eni geniş olan lastiğin üzerine oturup yavaş bir şekilde lastiği Saiki'nin hücre tavanına zıplayacak hale getirmeyi başarır.

Tavana zıplamak için lastiğin üzerinde pozisyonunu alır. Lastiği gerip, tavana doğru kendini sapan gibi kullanıp tavana doğru zıplar. Tavanda durmak için demirin en üst kısmında bir yarasa gibi ayaklarını birleştirip demire tutunup, boşta olan elleriyle de çok da dayanıklı olmayan tavana art arda yumruklarını kullanarak vurur. Bir saat boyunca uğraşmış, anca tavanı açabilmiştir. Tek sıkıntısı ise hiç mi hiç gücünün kalmamasıdır. Ayaklarıyla tutunduğu demiri bırakır ve hızlı bir şekilde yere düşer. Canı çok yanıyor, ayrıyetten çok yorgundur.

Saat an itibariyle 00.15'tir.

Saiki uyursa 8 saatten fazla uyuyacak, bu süre zarfını geçeceği halinde okul açılacaktır. Yorgun olmasına rağmen başaramasa bile kapağı açık olan tavana lastik yardımı ile zıplayıp hücreden çıkmayı denemek için hazırlıklarını yapmaya başlar.

İkinci kez lastiğe oturup tavana zıplamak için aynı pozisyonu tekrar tekrarlar. Ve zıplamak için hazır hale gelir. Lastiğini tekrar gerdirip, zıplamaya hazır olduğu anda hiç düşünmeden tavana zıplar. Tavan bomboştur. Havadayken Hücrenin dışını demirsiz halde görmüştür. Tam olarak hedeflediği yeri gördükten sonra, havadayken de olsa bir şekilde tavanın kenarına tutunup, kendini hücre dışına atar. Tavanın yerden yüksekliği tam olarak 3 metredir. Hücreden çıkmak için tavanı kullanan Saiki, 3 metreden hücre dışına atlar. Saiki hücrenin dışındadır. Fakat özgür olduğu için sevinemez. Çünkü beton zemine çok sert düşmüş ve dizini kırmış

tır.

 

 

Loading...
0%