Yeni Üyelik
2.
Bölüm

"Benle Evlenecek"

@yazarxyagmur

Evettt 2. Bölümle burdayım Başlayalım

 

•••

 

Abime hala inanamıyorum bunu nasıl yapabildi bizi hiç mi düşünmedi resmen bacım dediği kızı kaçırdı kafam allak bullak

 

Tüm Ağalar Avluda toplanmış karar için tartışıyorlardı biz kadınlar ise konağın içinde onları izliyorduk Baran abim ve Roza ise ortalıkta yoktu

 

"Senin oğlun benim kızıma göz koymuş Heydar ağa!" Diyen Jiyan amca çok sinirliydi ve bence çok haklıydı bir tanecik kızı vardı belkide büyük hayaller kurmuştu onun için. telli duvaklı gelin etmek istemişti kızını onu da anlamak gerekliydi.

 

"Jiyan nerden bilirsin Baranın zorla kaçırdığını Belki Roza da istedi." Diyen babamla ortaya tamımadığım ağalardan biri atıldı "Ağalar hele bi sakin olun. Belli ki Roza da kaçmış Barana sonuçta senin kızın gözü karadır Jiyan ağa kurtulmak istese kurtulur du." dedi.

 

Haklıydı.

 

Annemin "Gitii Gitii! Oğlum kurban olduğum! Kıyacaklar sana yavrumm!" Diye göğüsüne darbeler indiriyodu. Annemin iki elinide sıkıca tutup "Annem ne olur böyle yapma abime kolay kolay bir şey olmaz." Dediğimde yaşlı gözleri gözlerime dokundu " nasıl duram kızım bunun sonu ya berdeldir ya kara toprak ben ikinizden de vazgeçemem!" Dedi

 

Berdel o kadar da önemli değildi eğer berdel kararı çıkarsa sorun olmazdı Sonuçta ben ve Kivan birbirimizi seviyorduk ve ellbette evlenirdik Kivan da o ailenin kanından dı berdel onunla da olurdu düğün olmazdı ama önemli değildi sonuçta iki taraf da mutlu olacakdı.

 

"Bu işi bitirmenin iki yolu vardır berdel ya da ölüm karar sizin ölüm mü istersiniz berdel mi iyi düşünün bana göre şu durumda en makul berdeldir ama Heydar ağa kızını verirmi orasını bilemem" dedi bir ağa

 

O sırada gözlerim Aram abiye kaydı yüzünün aldığı şekil çok garipti sanki bir konuda kararsızmış gibi etrafa bakıyodu gözleri gözlerimi bulunca yutkundu çok terlemiş duruyordu noluyo bu suratsıza?

 

Babamın bana baktığını hissettiğimde ona döndüm onay beklermiş gibi dolu gözlerle bakıyodu yavaşça kafamı aşağı yukarı sallayıp istediğimi belirttiğimde tekrar ağalara döndü ve konuştu "Berdel kabulümdür kızımı size veririm ama Kivan Asiyanla evlenecek!" Diye bağırdı.

 

Bir ağa "Eee o zaman ortada sorun kalmamıştır herkes mutlu mesuttur" dedi Jiyan amca da "Evin bundan sonra benim kızımdır Heydar ağa onu Rozadan ayırmam bilesin." Dedi. Babam "Bilirim Jiyan bilirim. Eee kivan oğluma haber edin yarın buyrun gelin isteyin. Kivanla Evin de mutlu olsu-" babam sözünü tamamlayamadan Aram Abinin gür sesi duyuldu.

 

"YETER! BU EVİLİK OLMAYACAK!" diye kükredi.

 

Ne diyodu bu salak!

 

Gözleri benim çatılmış kaşlarıma sonra da bana tutundu. "Evin Dinar Benle Evlenecek!" Dediğinde olduğum yerde dona kaldım bedenimin titremeye başladığını hissediyodum.

 

Annemin sesini işittim "Evin kızım. sakin ol yavrum. Hadi çek gözlerini ondan bana dön, dön bana kızım." demişti. Kolumda bir el hissettiğimde Haje yengem "Yengecim hadi geç otur şuraya bir su getirim hadi, bak Aramı dinleyecek Halleri yok ya sakin ol." Dedi

 

Kolumu Hızla çekip Avluya Arama doğru yürümeye başladım. Karşısına geldiğimde titriyen ellerimi yüzüne indirdim. Attığım Tokatın sesi avluda yankılandı yukarı da aşağı da bizi izleyen kadın, Erkek Herkesten şaşkın nidalar döküldü.

 

"Ağzından çıkanı şu kulakların işitirmi Aram ağa! Ne demek benle Evlenecek!" Diye yüzüne doğru bağırdım "Sonra Evin sırası Deği-" sözünü kestim "Sırası değil öylemi Aram ağa! Tüm Mardin duysun Aram Asiyan Halsiyetsizlik yapıp Kardeşim Dediği kıza göz koymuş!" Diye Avludakilere bağırdım.

 

"Evin Yeter! Ben söylüyeceğimi söyledim. Evin Benle Evlenecek! Oldu ki bunu istemezsiniz ne Barana Ne de Kardeşim Rozaya acımam bulup öldürüm onları" Dedi Aram.

 

Jiyan amca "Aram! Kendine gel bu yaşta herkesin içinde dövdürtme kendini Bana Ne demek Evinle Evlenicem kafan yerinde mi senin biz sizi kardeş gibi büyüttük!" Dedi.

 

Babam hemen söze girip "Jiyan şu oğluna söyle siktirsin gitsin yoksa elimden bir kaza çıkacak!" Dedi. Aram ise "Buyur Heydar ağa çıksın bir kaza vuruyon mu öldürüyon mu ne yapıyosan yap! Evin benle Evlenecek yoksa Baranı da Rozayı da öldürürüm, bilirsiniz dediğimi yaparım! Kivan da ne diyosa desin tabi diyecek yüzü varsa!" Dedi.

 

Ona dahada yaklaşıp yüzüne tükürdüm "Ben senin Adamlığına tükürim Allah Belanı versin!" Deyip ordan uzaklaştım.

 

Ta ki kolumu tutup ona çevirene kadar "Eğer adam değilsem şu yerdeki kara toprak şahit Allah belamı versin Evin." Dedi "Beni konağına aldığın gün Allah belanı zaten verecek merek ettme Aram ağa." Dedim ve kolumu ondan çekip hızla konoğa girdim, merdivenlere doğru yol aldım.

 

•••

 

Veee bölüm sonuuu beğenmeden geçmeyinnn

 

Aramın tapkisini nasıl karşıladınız?

 

Evin,Kivan mı?

 

Evin, Aram mı?

 

Sizce Kivanın süprizi neydi yoksa bahsettiği süpriz değilmiydi? hihiii ;)

 

 

 

 

 

Loading...
0%