Yeni Üyelik
1.
Bölüm

GİRİŞ

@yesimnehir

MAVKA serisinin ilk kitabı LOLLA Yayınları aracılığıyla kitaplaştırılmıştır. Bu kitap, serinin ikinci kitabını kapsayacaktır. Sevgiler...

 

Kalabalık bir şehrin sessiz sakin çocuklarıydık. Yanımızdan geçip giden zihni karışık insanlar, yıpranmış olsa da hâlâ temiz tutmaya çalıştığımız ayakkabılarımızın üzerinden geçiyorlar, ayaklarımızı eziyorlardı. Öylesine görmüyorlardı ki aşağıda ne olduğunu, öylesine dikti ki burunları, o temiz ve cilalı ayakkabılarının ezdiği şeyin ne olduğunu; hatta kimlerin olduğunu dahi görmüyorlardı. Belki de görmek istemiyorlardı.

Görebilecekleri, görmek isteyecekleri tek şey ceplerinden değerli bir kağıt parçasının eksilip eksilmediği, yere düşüp düşmediğiydi. Para diyorlardı o değerli kağıt parçasına. Uğruna insanların canlarına kıydıkları, onunla başkalarının hayatlarını ve duygularını satın aldıkları o kağıt parçaları.

Kalabalık bir şehrin sessiz sakin çocuklarıydık. Üzerlerinde değerlerini belirleyen sayıların ve birtakım insanların olduğu para dedikleri o kağıt parçalarının bizim de hayatlarımızı satın alacağından habersizdik o zamanlar.

Kenarları açılmış ve kirletilmiş ayakkabılarımızın yerine, yanımızdan geçip giden insanların sahip oldukları gibi bize de cilalı ayakkabılar vereceklerdi.

Kaçıncı kez giyildiğini hatırlayamadığımız rengi solmuş kıyafetlerimizin yerine, henüz satın alınmış parlak renkli olanlarını koyacaklardı.

Saçlarımızı tarayacaklar, sevimli olduğuna inandıkları şekiller vereceklerdi ve sonrasında da birer toka iliştireceklerdi.

Bizi sevimli görmek istiyorlardı. Renkli birer oyun hamuru misali şekillendirebilecekleri sevimli çocuklar olmamızı istiyorlardı.

İstedikleri gibi görünüyorduk.

Ancak küçük dudaklarımızda onları tatmin eden geniş gülümsemeler yoktu.

Her şeyin farkında olan küçük çocuklardık biz. Biraz sonra hafızalarımızın da onlar tarafından şekillendirileceğini bilmeyen küçük çocuklardık.

Ve bu küçük çocuklardan biri, yaşanacak olan her şey biliyordu.

Ancak yaşanacakları engelleyebilecek bir güce sahip değildi.

Henüz sahip değildi.

 

Loading...
0%