Yeni Üyelik
15.
Bölüm

15. Bölüm

@youthofmay14

15. Bölüm...

Sürpriz

 

" Demek siz tanışıyor sunuz ? "

" Evet dediler ya anne 3 kez sordun " " Sen sus " diyerek Selim'e ters bakış attı annem . Abim eve geldiği zaman ipeğin ismini söyleyince annem hemen sorgula çekip öğrenmişti nereden tanıştıklarını . İpeğin abimle beraber çalıştığını duyunca çok sevinmişti .

" Kızım sen nerelisin , ailenle mi yaşıyorsun ? " Babamın soruyla neşenin yüzü düşerken abimin karıştırdığı çay kaşığını durdurmuştu . " Benim ailem " sesinde hafif bir yutkunma hissettim .

" Benim ailem ben küçükken öldüler , abim vardı " yüzünde hüzün arasında bir gurur oluştu " geçen sene şehit oldu " . Masa bir anda sessizleşirken babam " Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşaAllah " diyerek benim yerimize son cümleyi kurmuştu babam.

 

☘️✨🦋🌷🌿

" Hadi selim kalk teravihe gidelim " önündeki

defterler içinde boğuşan selime merdivenden seslendi abim .

" Olmaz benim işim var sen git "

 

" Ne işin var hadi ilk gün kılamadım bir tek dün akşam kıldım hadi evde olduğum akşamlar kılmak istiyorum "

 

" Tamam git kil benim iki teravih namazım var sen bu akşam kıl eşitlenelim "

abim yüzüne bakmadan konuşan Selim'in yanına ilerleyip ne yaptığına baktı bende merak edip elimdeki tatlı tabağımı bırakmadan koltuktan kalkıp abimin yanına gittim gördüğüm şeyle gözlerim yerinden çıkarken abimle aynı anda konuştuk . " Sen ders çalışıyorsun ! " Selim önündeki defterden kafasını kaldırıp bize baktı .

 

" Niye bu kadar şaşırıyor sunuz her öğrencinin görevi ders çalışmak değil mi ? "

 

" Orası öyle de sen ders çalışmaya ihtiyaç duymadın hiç o yüzden şaşırdık " abim bir yandan konuşup bir yandanda Selim'in çalıştığı konulara göz geçiyordu . " Hadi sen çalış ben teravih gidiyorum " Selim'in omuzuna vurup yanımdan geçeceği sırada elimdeki tatlı tabağından bir dilim alıp ağzına attı " görüşürüz " deyip evden çıkan abimin arkasından yemek masasını ders çalışacağım diye kat eden Selim'in karşına oturdum .

 

" Anlat bakalım neler oluyor "

 

" Birşey yok " tek kaşımı sorgular bir şekilde kaldırdım " birşey yok " dedim onu tekrarlayarak . Selim elindeki kalemi defterin

üstüne koyup arkasına yaslandı . " Sınıfa yeni bir öğrenci geldi bir kız " " Eee "

 

" Ya abla tuhaf bir şekilde benden önce tüm problemleri çözüyor ben tam parmak kaldıracağım an o benden önce kaldırmış oluyor " " Eee "

 

" Ne eee si abla benim tüm havam söndü tüm sınıfın hatta öğretmenlerin ilgi odağı o oldu " önündeki silgi tozlarına üfleyip kenara itti " işte böyle kenara itildim " selim üzgün bakışlarla bana bakarken kafasına bir tane geçirdim .

 

" Ne yapıyorsun abla ya kafama vurma benim tüm hazinem o "

 

" Sus be bende oturmuş ciddi ciddi oturmuş dinliyorum seni " tabağımı elime alıp tatlı almak için kalktım mutfağa yönelirken arkamdan selim sitemli sitemli konuşuyordu . " Vay be abla sende iyi gün dostuymuşsun , ama bende selimsem yarın göstereceğim o Esma ya kimin daha zeki olduğunu " ...

 

Elimdeki tepsiyi tek elle sıkıca tutup balkon kapısını açıp içeri girdim . Tepsiyi masaya koyup uzaklara dalmış abimin karşına oturup kahve mi elime aldım .

 

" Çok dalma çıkamazsın " abim bakışlarını sabitlediği yerden bana çevirip gülümsedi . Masanın üzerindeki kahveyi eline aldı .

" Abi bu ipek kim ? " Abim bardağı elinin içinde sağa sola döndürüp bakışlarını bana çevirdi . " Sandığın gibi birşey değil "

 

" Sandığım gibi "

 

" Selim'in ima ettiği gibi birşey yani sevgili gibi "

 

" Abi " dedim " birşey sandığım yok ama olabilir de " Abim elindeki kahveden bir yudum alıp kafasını sağa sola olumsuz bir şekilde salladı .

 

" Benim sütten ağzım yandı , bu saat sonra yoğurdu değil üfleyerek soğuk bile yemem " ... Hayatımız bizim kararlarımızla şekil alıp yön buluyordu . Abim de her aşktan sınıfta kalmış öğrenci gibi diğer sınavda düşük alırım korkusuyla girmek istemiyorudu . Ama hayat sürprizlerle doluydu ve hiç beklemediğimiz zamanlarda çıkıyordu abimin aşk hayatı ne olur nasıl bilmiyorum ama bildiğim tek birşey varsa o da abimin nasıl mutluysa öyle kalmasıydı İpek ya da bir başkası abimi üzecekse hayatına hiç girmesin daha iyiydi ...

🌼☘️☘️🦋⭐🌿✨💫

 

 

" İğne olmaz oruçluyum ben "

 

" Teyzeciğim " dedim sakin bir ses tonuyla " seni buraya bayıldın diye getirdiler ya yolda su içirmişler zaten orucun bozulmuş "

 

" Kim demiş " başındaki başörtüyle ağzını kapatarak " ben su içtiğimde kendimde değildim "

 

" Vay be teyzenin savunmasına bak " yan taraftaki hastanın serumunu ayarlayan Gökhan bana göz kırpıp " sana kolay gelsin " deyip işine devam etti . Başını önüne eğmiş teyzenin önünde oturup " bak teyze senin zaten orucun bozulmuş tamam senin iraden dışında olmuş belki ama olan olmuş " teyze kafasını çevirip bana bakınca devam ettim . " Bak bu iğneyi yapmam lazım , sonra yine gününe gün tutarsın olmaz mı ? " Teyze bir kaç saniye yüzüme baktıktan sonra sedye yatıp iğne vurmama izin vermişti .

 

🌸🌼☘️✨🌷🌸🌼🌼✨🌼🌸☘️🌼

 

Elimdeki eldivenleri çöpe atıp acilden çıkacağın sırada acile giren kişiyle yönümü ona döndürdüm .

 

" Efe bu ne güzel sürpriz " benim gülümseme karşı efe'nin yüzünün ciddi oluşu bir an beni korkuturken " efe iyi misin ? ' efe bir anda iki büklüm olurken elini kalbine koydu " ahh kalbimin ritmi değişti sanki " yüzündeki ifade elinin kalbinin üzerinde olması beni korkuturken kolundan tutup " efe neyin var " Elimi tutup kalbine koyup " kalp dediğin zaten atıyor , marifet ritmini değiştirebilen de " dedi . Elimin altındaki kalp hızlı bir şekilde atarken elinin içindeki elimi çekip " aferin " dedim . " Kamyon arkası laflarla romantizm yap sen " ben yanından geçip ilerlerken o da arkamdan geliyordu .

 

" Bu akşam nöbetin varmı ? "

 

" Yok " çıkış kapısını açıp dışarı çıktım . Ellerini arkasında birleştirip " beraber iftar yapalım mı ? " diyerek göz kırpan efeye kafamı olumsuz anlamda sallayıp " olmaz bugün annem en sevdiğim yemeği yapacak " efe kafasını yukarı aşağı düşünceli bir şekilde salladı .

 

" Demek bir yemeğe sattın beni , hangi yemek miş o "

 

Parmaklarımla saydım " beyaz lahana , kara lahana , üzüm yaprağı sarmaları " efe bir parmaklarıma , bir heyecanlı yüzüme bakıp gülümsedi " vay be üç çeşit sarmaya satıldım " Kafasını üzgün bir şekilde yana yatırınca gülümsedim ...

 

🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️🌧️

 

Ağıran karnımı ovarak " çok yedim ya " deyip kendimi koltuğa bıraktım . Selimle sarma yarışı girmiş son anda patlama seviyesinde bırakmıştım . Selim maşaAllah ben bıraktıktan sonra bir tabak daha yemişti pis boğaz ne olacak .

 

" Kızım tatlı ister misin ? " Elinde tatlı tabağıyla karşımdaki koltuğa oturan babama elimle işaret ederek " yok yok midem de yer kalmadı " babam benim haline gülüp televizyon da bir haber kanalı açıp izlemeye başladı .

 

" ablam canım ablam " diyerek merdivenden koşup yanıma selime ters bir bakış attım . " Uzak dur gelme yanıma senin yüzünden karnım patlayacak "

 

Selim yanımdan bir adım geriye gidip " ama sana sürprizim vardı benim " kaşlarımı çatıp Selim'in arkasında sakladığı şeyi görmeye çalışmak için sağa sola eğildim .

 

" Ne sürprizi "

 

Selim arkasında sakladığı kutuyu bana uzattı , kutuyu şüpheyle elime alıp açtım gördüğüm şeyle gözlerim kocaman olurken bir tane çikolatanın paketini açıp ağzıma attım .

 

" Teşekkürler " dedim önümdeki çikolata dolu kutudan babama ikram ederken .

 

" Bugün camide Ahmet amca dağıttı " elimdeki kutunun içine bakıp " bunlar biraz çok değil mi ? " dedim .

 

" Abim kendi hakkını da oraya koydu " küçük çikolatardan bir paket daha açıp ağzıma atarken selim yanıma oturup kafasını omuzuma yasladı .

 

" Abla be bu hayat beni çok yoruyor " " Öyle tabi oğlum tüm hayatın yükü senin omuzlarında " selim karşı koltukta oturan babamı onaylarcasına " baba be ders çalışmak çok zormuş ya bünyem hiç alışık olmadığı için negatif tepki verdi " omuzuma kafasıyla baskı yapan Selimin başını elimle itip omuzumu kurtardım .

 

" Şu kız neydi adı Esma nasıl bugün hanginiz daha çok soru çözdü " selim önümdeki kutudan çikolata alıp bağdaş kurdu dedikodu kadın moduna girmiş teyzeler gibi elleriyle anlatmaya başladı .

" Abla bak şimdi " tam anlatacağı sırada kafasına gelen minderle koltukta sarsırdı . " Abi ya acıdı " abim sanki hiç minder atan kişi kendisi değilmiş gibi babamın yanına oturdu . " Eee " dedim Selim'in dikkatini çekerek . " Bakın şimdi " deyip okulda olanları anlatan selim el hareketler ve mimikleriyle hepimiz kahkalara boğulurken " annem kimmiş bu esma bir gün çağır iftara gelsin " demişti sohbetin sonunda ...

☘️☘️🌷🌿☘️🌷🌿🌷🌷🌷☘️🌸🌿

Zamansız Gelen

 

Okan'dan ;

 

Üzerimdeki çelik yeleği çıkarıp ceketimi giydim . Dolabıma koyduğum cüzdanımı ve telefonumu alıp kapağını kapattım . Sessize aldığım telefon sesini açıp arayan varmı diye göz geçirdiğim sırada WhatsApp ta gördüğüm grup mesajının üzerine tıkladım ...

 

" Selim ve diğerleri "🤨😎

 

Selim " huuu gençlik ne yapıyorsunuz ? "

 

" Abla bak çevrimiçisin biliyorum cevap yaz " " Ablaaaaaaaaaa "

 

Neşe " selim durmadan measaj atıp durma dizim bölünüyor "

 

Selim " bir şartla "

 

Neşe " neymiş o "

 

Selim " akşama benim yerime pide almaya sen gidersen "

 

Neşe " sormadım say "

 

Selim " ben de mesaj atmaya devam ederim o zaman "

 

🤨😉😎Emojilerim nasıl ? "

 

" Ablaaaaaaaaaaaaaa "

 

Ablaların en neşelisi selim ve diğerleri grubundan ayrıldı .

 

Selim " Abla abla😔 vay be alacağın olsun 😏😲🤯"

 

Selim'in neşeye attığı emojilere gülerek

 

telefonu tam kapatacağım sırada gelen mesajla tekrardan gruba girdim .

 

Selim " Ben pide almaya gidiyorum eğer pide kuyruğunda ölmezsem gruptaki şahıslarla akşama görüşürüz aaa bu arada seni tekrardan guruba aldım abla bu mübarek ramazan ayında büyüklük bende kalsın değil mi ? " Telefonu kapatıp cebime koydum emniyetteki arkadaşlar iftar yemeği için yemekhaneye inerken bende arabama

yöneldim iftara bir saat vardı ve eminim ben selim'den önce evde olacaktım .

 

🌿🌷🌸🌺☘️☘️💮💮☘️☘️🌺💮☘️🌸

 

Karşımda oturan kıza kısa bir bakış atıp yemeğime döndüm . Bu akşam eve geldiğimde kapıyı bana açan kişiyle gerçekten şok yaşamıştım . İpeğin bana kapıyı açmasını ihtimallerin eksilerinde olmasına rağmen gerçekleşmesi beni şaşırtırken ebrarın yerine bu sene mukabeleyi ipeğin okuyacak olması daha çok şaşırtmıştı .

 

" Ben artık kalkayım herşey çok güzeldi ellerinize sağlık " ipeğin hızlı ama bir o

 

kadarda çekingen hareketlerle kalklmasiyla annem de kalkmış yolcu etmişti masada bize " iyi akşamlar " diyerek benimle göz teması kurmadan kapıya yönelmişti . İpeğin gidişiyle selim beni sorguya çekmiş ama sorularına cevap alamayınca pes etmişti . Elimdeki stres çarkını çevirken bir yandanda masada çayları dolduran neşe yi izliyordum . Elindeki çayı masaya bırakan neşeye göz işaretiyle yanıma çağırdım . Elindeki çaylardan birini benim önüme koyup yanıma oturdu .

 

" Ebrar " dedim sesimi alçak tutarak " neden mukabeleyi okumuyor " neşe yüzüme kısa bir an ifadesiz bir şekilde baktıktan sonra çayından bir yudum alıp bağdaş kurdu . " Kendince sebepleri varmış "

 

" Bu kız " dedim " ipek o ne alaka yani nasıl buldunuz "

 

" Ebrar önerdi "

 

" Abi " neşenin sesi ciddi bir ton alırken " bir sorun mu var "

 

" Yok " dedim saçlarını karıştırarak " benim bir telefon konuşması yapmam lazım " deyip bahçeye çıktım bu akşam ki tesadüf hoşuma gitmemişti , tesadüfler zamansız gelen şeylerdi ve ben zamansız şeyleri sevmezdim.

🦋🦋🦋🌷🌷🌷🌷🌿

 

" Açlık başımda duman İlk yemeğim ilk heyecan Kovaladıkça kaçan İftar yemeğim misin ? "

 

Selim'in kendi kendine söylediği şarkı bütün evde yankılanırken önümdeki dosyayı okumakta zorlanıyordum .

 

" Selim şu iftar yemeğini kovalamaya aramı versen ? "

 

Söylediği şarkıya ara verip elindeki zeka küpünden kafasını kaldirmadan " kafamı öyle dağıtıyorum şarkıyı söylerken gerçekten yemek kovalıyorum çünkü "

 

" Hadi selim git pide al " annemin mutfaktan gelen sesiyle elindeki zeka küpünü önceki yaptıklarının yanına koyarak ayağa kalkıp evden çıkarken söyleniyordu selim " neden ben ya pide kuyruğunda yaşlanacağım " söylene söylene kapıdan çıkarken neşe arkasından seslendi " sıcak olsun pideler buz gibi pide getirme eve " ... Önümdeki dosyaya dikkatimi verirken aklımdaki düşünceleri arka plana atıyordum bazen düşünmemek en iyisiydi . Tabi bir kaç dakika sonra dosyayı kapatıp arkama yaslanmıştım neşe selim'd

en miras gibi söylediği şarkıyı mırıldanmaya başlamıştı çünkü ...

Loading...
0%