Yeni Üyelik
17.
Bölüm

17. Bölüm

@youthofmay14

17. Bölüm

Yıldız ..

 

" Ahhh midem , midem çok kötü " diyerek koltukta kıvranan selime göz ucuyla bakıp elimdeki telefona geri döndüm .

 

" Kim sana o kadar şeker ve çikolata ye dedi " annem kinayan gözlerini Selim'in üzerinde dolaştırıp " sabaha birşeyin kalmaz " diyerek büyük dikkatle izlediği dizisine geri döndü . " Abla abla ben ölüyorum galiba " selim bana yalvaran bakışlar atarken duyduğum silah sesiyle bir anda çığlık atarken selim yattığı yerden kalkmıştı sesin nereden geldiğini anlamak için cama doğru gideceğim sırada merdivenden hızlıca inen abim " evden kalın " diyerek evden çıktı . Abimin peşinden kapıya giden annemi sakinleştirmeye çalışan selimi geride bırakıp cama doğru ilerledim . Karşı apartmanda oturan aysuların evinin önünde toplanan kalabalığa bakarak ne olduğunu anlamaya çalışırken Aysu'nun nişanlısı olan ve bir kaç gün sonra evleneceği adamın elindeki silahla hareketli bir şekilde konuşması dikkati mi çekerken bir anda silahı karşısındakine doğrultması nefesimi kesmişti hele ki doğrultuyu kişi abimken ...

 

☘️🌺🏵️💮🦋💫✨🌼

 

Oturduğum koltukta bir ayağımı sinirle yere vururken karşımda oturan aysuya sinirle bakıyordum . Bu akşam duyduğumuz silah sesi Aysu'nun nişanlısı yüzünde miş . Aysu ve nişanlısı iş ciddiye binince kavga etmeye , anlaşamaya başlamışlar adam Aysu'nun giydiklerine , sosyal medya da paylaştıklarına kadar her şeyine karışmaya başlayınca Aysu resti çekip ayrılmış ama adam bunu gururuna yediremeyip mahalleye gelince mahalleli de aysuyu korumak için olaya dahil olunca silah patlamış . Gözlerimi kapatıp derin nefes alıp tekrardan açtım . Aysu anne ve babası bayram dolayısıyla akraba ziyaretine gittiği için nişanlısı olacak o adam tekrardan gelir korkusuyla evde yanlız kalamadığı için bizim evde kalacaktı .

 

" Aysu kızım sen geç neşenin odasında yat nevresimleri değiştirdim "

 

" Niye zahmet ettiniz ben okanın odasında kalırdım odası boş sonuçta " sallamaktan ağıran ayağımı sert bir şekilde yere vurup ayağa kalktım .

 

" O kadar uzun boylu değil ben yatarım abimin odasında sen benim odamda rahat rahat yat " arkamı dönüp merdivenlerden çıkarken annemin onaylamayan bakışlarını görmezden geldim . O kızı sevmiyordum , evet şu anki bulunduğu durum kötüydü ve zordu ama bu onun seçimiydi iyi ya da kötü seçimlerimizin sonuçlarına katlanmalıydık ve ayrıca şu konuya netlik getirelim abim benim kırmızı çizgimdi . Konu abimse gerisi önemli olmazdı benim için ...

 

🌼✨🦋🦋🌻💮💮

 

Okan'dan ;

 

" Selim ve diğerleri "

 

Selim " ölüyorum galiba ahh midem " Neşe " oh oldu sana kim dedi sana yeme yarışına gir diye "

 

Selim " girmesen korkak diyeceklerdi " Neşe şimdi de Rahmetli diyecekler " Selim " abla ne acımasızsın ya "

 

Neşe " eee gerçekler acıdır hadi ben yatıyorum

 

"

 

Selim " ablaaaaa "

 

Neşe " iyi geceler

 

Neşe " abim bu gece odan benim😉"

"Selim . " Sabaha kalkarsam eğer görüşürüz hakkınızı helal edin "

 

Neşe " helal olsun ben şimdiden Fatihanı okudum"🤲

 

Selim " Ablaaaaaaaaaaa😤😤😤

 

Gülümseyerek telofunu kapatıp cebime koydum oturduğum parkta arkama yaslanıp gözlerimi kapattım . Bu akşam olanlar gözümün önüne gelirken bir şeyi fark ettim ben aysuyu o durumda görünce birşey hissetmedim ne üzüntü , ne öfke sadece

 

yardıma ihtiyacı olan biri için olaya dahil olmuştum . Üzerime değen birşeyle bir anda hareketlenip gözlerimi açtım karşıma bana şaşkın bir şekilde bakan ipekle bir an ne olduğu sorgularken anlık replekse tuttuğum bileğini bıraktım ipek bir adım geri çekilirken elindeki battaniye dikkatimi çekti .

 

" Şey ben üzerini örtecektim " ürkek bir şekilde kendini açıklamaya çalısan kıza tebessüm ederek oturduğum bankta daha düzgün bir şekle girip oturarak boş kalan kısmı işaret ettim .

 

" Otursana " bir kaç saniye düşündükten sonra oturdu elindeki battaniye yi aramızdaki boşluğa koyup gözlerini gökyüzüne çevirdi . İkimizde sessiz bir şekilde otururken onun sesi bu durumu bozdu .

 

" Şey ben aslında size gelmek istiyorum yani bayramlaşmak bir teşekkür etmek için tüm Ramazan boyunca annenler beni çok güzel ağırladı " gözlerini yüzüme çevirip tepkilerimi kontrol edermiş gibi gezdirdi " yani bir sorun olur mu ? "

 

Yüzümde samimi bir ifade oluşurken " hayır olmaz aksine bizimkiler çok sevinir hele ki annem " aklıma annemin " ahhh ne efendi , ne hanım hanımcık bir kız tam bana göre gelin " dediğini duysa ne tepki verirdi acaba . Aslında sadece annem değil babam da kızı beğendiğini takdir ettiğini söylemişti , selim " tam bana layuk yenge " diyerek dizi replikleriyle evde ağırladı " gözlerini yüzüme çevirip tepkilerimi kontrol edermiş gibi gezdirdi " yani bir sorun olur mu ? "

 

Yüzümde samimi bir ifade oluşurken " hayır olmaz aksine bizimkiler çok sevinir hele ki

 

annem " aklıma annemin " ahhh ne efendi , ne hanım hanımcık bir kız tam bana göre gelin " dediğini duysa ne tepki verirdi acaba . Aslında sadece annem değil babam da kızı beğendiğini takdir ettiğini söylemişti , selim " tam bana layuk yenge " diyerek dizi replikleriyle evde dolaşırken neşe bu konuda sessiz kalmıştı . Şimdi yanımda oturan kıza baktığımda ne hissedeceğimi bilmiyordum bir kez acı çeken kalbim bir daha aynı acıyı çekmeye razımıydı , yoksa herşey çok farklı mı olurdu . Gökyüzüne gülümseyerek bakan kızın yüzünde gözlerim gezinirken onun gözleri bir anda bana döndü ve ben bir anda hazırlıksız yakalandım . İpek gözlerini gözlerimde gezdirdikten sonra " hayırdır sende de mi yıldız yuttun " diye sordu " anlamadım " dedim bakışlarımı ondan çekip kendimi kontrol altına alırken .

 

" Bizim Karadeniz'de yaşlılar aşık olan gençlere yıldız yutmuş gözleri parlıyor derler " yüzünde tatlı bir gülümseme oluşurken " seninde gözlerin parlıyor , sende mi yıldız yuttun ? "

 

 

🌸🌿🌿🦋🌷🌷

" Yük "

 

Heyecandan terleyen ellerimi

 

üzerimdeki elbiseme sürerek mutfakta bir kaç saniye tur attım . Gözlerim mutfak dolaplarının arasında dolaşıp tezgahın üzerindeki cezve ve kahve de bir süre takılı kaldı . Derin bir nefes alıp elime cezveyi alıp ocağın üzerine koyup kahveleri yapmaya başladım .

 

" Ablaaaaam " diyerek mutfağa giren selime göz ucuyla bakıp kahveyi karıştırmaya geri döndüm . Selim bir kaç adımla yanıma gelip gözlerini kocaman açarak " ablaaa be ciddi ciddi seni istemeye geldiler " eliyle gözünden yaş varmış gibi sildikten sonra " ablam gelin oluyor sırada abime geliyor " şarkı söyleyerek mutfakta halay çeken selime görmezden gelmeye çalışıyordum şu an tek derdim bu kahveleri dökmeden içerdeki kişilere ikram etmekti ...

Kucağımda boş tepsiyle otururken gözlerim kahvesini içen efe'deydi . Abim ve Selim mutfakta ne bulmuşsa karabiber , pul biber , tuz , kekik efe'nin kahvesine koymuşlardı hatta selim bir ara çamaşır suyunu eklemek istemiş sonda engel olmuştum . Efe her kahveyi yudumladığında selim suratını buruştururken efe gayet rahat bir şekilde içiyordu .

 

" Sebebi ziyaretimiz belli " diyerek lafa giren efenin babasıyla nefesimi tuttum . Elimdeki tepsiyi sıkı sıkı tutarken heyecanımı biraz olsun dindirmeye çalışıyordum bir kaç dakika sonra babamın ağzından çıkacak olumlu cümleyle parmağına takılan yüzükle efeyle kaderimiz birbirimize bağlanacaktı .

 

Efenin yüzünde ki yaralara pasuman yaparken bir yandan da bakşa yarası varmı diye sorguluyordum .

 

" Başka bir yerinde yaran varmı ? "

 

Alnına bantlarken efe'nin gözleri yüzümde geziniyordu .

 

" İyiyim ben " diyen Efe ters bir bakış atıp elindeki yarayı pasuman etmeye başladım . Bugün gittiği polis operasyonda çıkan olaya dahil olan efeyi yaralı bir şekilde karşımda görünce kalbimdeki sızı beni korkutmuştu evet o an kendi içimdeki duygudan korkmuştum ona olan duygularımın her gün biraz daha artmasından nedense bu beni hem korkutuyor , hem heyecanlandırıyordu .

 

Pasuman yaptığım elini sargıyı tam

 

bantlayacağım sırada efe elini elimin içinden çekip kalbimin üzerine koydu yüzünde az önce beni tebessümle izleyen ifade gitmiş acı çeken bir ifade gelmişti .

 

" Efe " dedim panikle " ne oldu bir yerin mi acıyor ? " Efe elini kalbinin üzerine bastırarak kalbim çok acıyor " gözlerimin acı çeken yüzüyle kalbinin üzerindeki eli arasında dolaşırken panikle ayağa kalkıp " ben doktoru çağırayım " diyerek bir adım atmamla efe boştaki eliyle kolumu tutup beni durdurdu . " Doktor çağırma sen muayene et " " Ben " dedim derin bir nefes alıp sakinleştirmeye çalışarak " tam olarak neyin var " efe kalbinin üzerindeki elini acı çekiyor gib bastırıp iç çekti .

 

" Kalbimin " gözlerini gözlerime sabitleyip " Kalbimin üzerinde bir ağırlık var " kolumu tutan elini indirerek elimi elinin içine aldı kalbinin üzerinde yumruk yaptığı elinin içindeki kutuyu açık olan elimin içine koydu . Ben ne yaptığını anlamaya çalışarak ona bakarken o benim yüzümdeki tüm mimikleri kaçırmadan izliyordu .

 

" Ne bu dedim " elimdeki kutuya anlamsız bir şekilde bakarak .

 

Efe heyecan ve şüpheyle gözlerime bakarken " bu benim kalbimdeki yük onu benimle

 

paylaşır mısın ? " Elimin içine koyduğu kutunun kapağını açtığında gördüğüm yüzükle dona kalmıştım ... Şimdi parmağımda oynadığım yüzüğün o yüzük olması güldürüyordu beni .

 

Loading...
0%