Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6. Bölüm

@youthofmay14

6. Bölüm...

Hırsız ...

Elimdeki bezle sildiğim cama baktım gayet temiz olmuştu .

" Anne bu cam da bitti . " annem yanıma gelip sildiğim camı incelerken bende kendimi

koltuğa bıraktım . Yarın altın günüm var diyerek annem tarafından sabahın köründe kaldırılmış , evin tüm camlarını silmeye zorlanmıştım .

" Fena değil . Şimdi ünitenin tozunu al . " diyerek kendi temizliğine geri dönen annemle isyan bayrağını çekmek üzereydim . Dağılan saçlarımı toplayarak masanın üzerinde örgü şişlerinden biriyle sabitledim .

" Ah benim cefakar ablam , şafak kaç . " merdivenin kenarında oturmuş benimle eğlenen Selime koltuktaki minderlerden birini fırlattım . " dalga geçme , yardım et de bitsin . " Selim attığım minderi hava da tutup yanıma geldi , annemin olduğu mutfağa kısa bir bakış atıp bana döndü " Abla . " dedi sesini alçak tutarak " Seni kurtarmamı ister misin ? "
oturduğum yerden umutsuz bakışlarla baktım " Nasıl olacak bu temizlik akşama kadar bitmez . " Selim kendinden emin bir şekilde gülümsedi . " Benim ne kadar zeki olduğumu unutuyorsun abla . Seni kurtarmak çocuk oyuncağı ama .. " dedi . Ellerini birbirine sürtüp " Bu sana pahalıya patlar . "

🌸🌸🌸

Etraftaki esnafa " Kolay gelsin . " diyerek atölyeye girdim burnuma dolan koku beni gülümsetti . Çocukluğumdan beri bu kokuya aşınaydım . Babam bir marangozdu ve bu atölye gibi kokardı . Elindeki işe konsantre olan babama " Kolay gelsin . " dedim . Bir anda sesimi duyan babam bana döndü , beni görmesiyle yıllardır alıştığım o gülümseme oluştu yüzünde " Neşem . " dedi babam elindeki işi bırakarak " Hoşgeldin . " kuşkulu bir bakışla " Senin evde temizlik yapman gerekmiyor mu ? Annen nasıl saldı seni . " bir kaç adımla babamın yanına vardım . " Selim nasıl yaptı bilmiyorum ama kurtardı beni . " diyerek babamın az önce bıraktığı işi elime aldım . Babama yardım ederken günün nasıl geçtiğini anlamamıştım .

🥀🥀🥀

 

Saklama kabındaki kekten bir dilim daha alıp ağzıma attım , bugün bizim evde gün vardı ve annem akşamdan hazırlık yapmıştı bende payıma düşeni almıştım . Son dilimi alacağım sırada başka bir el benden önce davrandı .
"Ooo çok lezzetliymiş . " keki tek seferde ağzına atan Efeye ters bir bakış attım. " Yine mi sen . " dedim yüzümde şüpheli bir ifade oluşurken " Doğru söyle . " dedim karşımda dikilen Efeye " Kimsin sen ne istiyorsun benden bir haftadır nereye gitsem peşimdesin . " evet Efe tam bir haftadır peşimdeydi acilde , yemekhanede , bankta , tramvayda her yerde karşıma çıkıyordu yemek zamanı benimle yiyor , benim nöbet tuttugum zamanlar benimle beraber acilde dolanıyor , benimle tramvaya yürüyor bu arada arabası olduğunu da öğrenmiştim bir kez annesiyle hastaneye geldiğinde görmüştüm arabasını ama benimle tramvayla yolculuk yapıyordu Aslıya göre benden hoşlanıyordu bense böyle şeyler düşünmüyordum .

" Ben " diyen Efe'nin sesiyle düşüncelerimden sıyrıldım Efe oturduğum bankın kenarına oturarak gülümsedi " Ben bir hırsızım . " yüzünde tehlikeli bir ifade oluştu kulağıma doğru fısıldadı " Senin gibi güzel kızların kalbini çalan bir hırsız . " söylediği cümleyle gülümsedim . Aslı olsa ' yürümüyor koşuyor ' derdi " Çalıp ne yapacaksın ? " dedim oyununa ayak uydurarak . Efe gözlerini gözlerimde gezdirirken " Önce " diye fısıldadı sanki çok değerli birşeyden bahsediyormuş gibi " Önce çalmam lazım . " söylediği şeyden mi yoksa gözlerinin yüzümde gezinmesinden mi bilmiyorum kalbimin atışının hızlandığını hissettim belki de sadece heyecanlanmıştım ,yemekhanede , bankta , tramvayda her yerde karşıma çıkıyordu yemek zamanı benimle yiyor , benim nöbet tuttugum zamanlar benimle beraber acilde dolanıyor , benimle tramvaya yürüyor bu arada arabası olduğunu da öğrenmiştim bir kez annesiyle hastaneye geldiğinde görmüştüm arabasını ama benimle tramvayla yolculuk yapıyordu Aslıya göre benden hoşlanıyordu bense böyle şeyler düşünmüyordum .

" Ben " diyen Efe'nin sesiyle düşüncelerimden sıyrıldım Efe oturduğum bankın kenarına oturarak gülümsedi " Ben bir hırsızım . " yüzünde tehlikeli bir ifade oluştu kulağıma doğru fısıldadı " Senin gibi güzel kızların kalbini çalan bir hırsız . " söylediği cümleyle gülümsedim . Aslı olsa ' yürümüyor koşuyor ' derdi " Çalıp ne yapacaksın ? " dedim oyununa ayak uydurarak . Efe gözlerini gözlerimde gezdirirken " Önce " diye fısıldadı sanki çok değerli birşeyden bahsediyormuş gibi " Önce çalmam lazım . " söylediği şeyden mi yoksa gözlerinin, yüzümde gezinmesinden mi bilmiyorum kalbimin atışının hızlandığını hissettim belki de sadece heyecanlanmıştım , en azından o zaman öyle hissediyordum ...

6.Bölümün Sonu

Loading...
0%