Yeni Üyelik
12.
Bölüm

✿12✿

@ywlniziz_be

Bölümün şarkısı: Güzel ve İddialı

 

İzem'in ağzından...

 

Selena izlerken çekirdek çitleyip Hades ve Selena birlikte olamıyor diye ağlayan tek insan olabilirim sanırım. Yani sanırım. Benden daha deli (Biricik Yazardan: Benden bahsediyor😁) daha manyak (Biricik Yazardan: Yine ben😁) biri varsa -ki vardır- bunların daha beterini elbet yapıyordur. Kapı çaldığında hızlıca tavşanlı pijama üstümü atıp rastgele bişeyler geçirdim. Travma kaldığından dolayı kapı deliğine baktığımda yine Günar'ı(Güz ve Çınar karışımı) gördüm. Elinde yine unutmabenilerle kapıdaydı. Kapıyı açmadan kilidi çevirdiğimde çıkan "CIIK" sesi apartmanı inletmişti. Ve içeride olduğumu biliyordu. Gözleri kapı değiline bakarken elini cama koydu. Eli yüzünden hiç bir şey göremezken bir şeyler yapmasıyla delik açıldı artık orada değildi.

 

Kapıyı hızlıca açtığımda. Kapının altından fırlayan Güz'le koridorun halısına yapıştım. "AH KAFAM" diye cıngar çıkartıyordum ki Güz ağzıma elini bastırmasaydı.

 

"Hey sakin, Mavilerim." benim gözlerimin mavi değildi ki? Ne alaka Mavilerim?

 

"Maviler? Onlar ne alaka be? Çamur rengi gözlerim var benim aa." başını sallayarak unutmabenileri kaldırdı. Aaa 8'de gördüğümüz Adlaşmış Sıfat-Fiil kullanmıştı. Nalet fiilimsiler. Hiç anlamıyordum konuyu.

 

BİLMEYENLER İÇİN: Adlaşmış Sıfat-Fiil Sıfat görevi gördüğü için ismi niteler. Ama kısaltmak için biz ona ekler getirerek ismi düşürürüz. Örneğin: Ölen insanları getir. Burdaki 'ölen' sıfat-fiil yani fiilimsidir. Ölen insanlar derken Ölen kelimesi insanlar kelimesini niteler. Ama Ölenleri getir. Dersem oradaki -ler -lar ismin yerini alarak adlaşır. Buna da adlaşmış sıfat-fiil denir.

 

"Gözlerin değil sözlerin seni mavi yapan."

 

"Ne diyon be? Romantik komedi kitabı etkisinde falan mı kaldın olm?" tüm romantizmin içine ederek bu ödülü almaya hak kazandım. YILIN HÖDÜĞÜ! Evet evet o benim.

 

"Romantik komedi kitabı okumama gerek yok. Seni okusam yeterli."

 

"Yalnız bana soldan soldan geliyorlar. Zaten üstümdesin hala bi kalkmadın. Bir çarparım attadaya uçarsın."

 

BİLMEYENLER İÇİN: Attağ= At dağ. Yani TRT'de bizim zamanımızda bir masal şeyi vardı. Müziği şeydi "Atta'nın ardında saklanmış tüm masallar. Türlü türlü hikaye küçük büyük insanlar. Belki bir padişahla bir sultanın öyküsü." falan fişman işte.

 

"Attağ demek ha?"

 

"Ne oldu beğenemedin mi Karakaçan?"

 

BİLMEYENLER İÇİN: Karakaçan Keloğlanın bir garip eşeği.

 

"Karakaçan olmak için daha yakışıklıyım sanki?"

 

"Yok senden olsa olsa Karavezir olur." Karavezir Keloğlandaki en sevdiğim kötü karakterdi. Çünkü diğerlerine göre salak ve yenilmesi kolay olduğu için hep kazanırlardı.

 

"Karavezir ha? Bu durumda sende Örgülü mü oluyorsun?" Örgülü bana en benzeyen karakter olsa da ben hep Balkızı severek büyümüştüm.

 

Karşı taraftan bir cık cıklama geldiğinde hemen ayaklandık. Münevver teyze bize bakarak gençlik bitmiş bakışları atıyordu. "İzem gızım sende mi kocaya kaççan?! Hemde bu sırıkla? Abboo ben nere gidem be İzem gızım? Ben sana dedim goca isteyensen Saadet'in oğlu Süleymancan'a git. Ama yooook beni dinleyen kim?"

 

"Münevver teyze Süleymancan 32 yaşında bense 16-17. Ayrıca kocaya kaçmıyorum koca bana kaçıyor." kulağıma gülme sesi ve bir fısıltı geldi.

 

"Kocan olduğumu ima ediyorsun sanırım?"

 

"Sus be sen sırık. Dikildin kapıma zaten. Ay Münevver teyze bu oğlan var ya benim anne tarafından kuzenim. Bir tane de kız arıyor böyle tam 25 yaşında. Bekar. 161 boyunda. Siyah saçlı kahve gözlü. KPSS'ye girmiş ama kazanamamış öğretmen lazım tam ona. Uygun biri var mı tanıdığın ettiğin?"

 

"Ay kız olmaz olur mu? Refalet'in kızı Kadersu tam buna göre o zaman. Ama Kadersu 160."

 

"Tüh o zaman olmaz be Münevver teyzecim. Hadi cuma görüşüz hadi bay bay." diyerek kapıyı kapattığımda Güz yere yatmış kahkaha atıyordu...

 

 

 

SELLLAMLARRRRR! Nasılsınızzz? Ben çooooook yorgunum bölümü bile zor yetiştiriyorum. Hoca ödev verdi ve slayt hazırladım 2 saat boyunca. Ne kadar çok halt işlemiş Osmanlı. Bitmedi bi türlü. Bölüm kısa mı bilmiyorum ama bölüm şarkısı bölümle çok yakışmadı fark ettim. O yüzden dinlemesenizde fark etmez. Neyse bölüm hakkında sorunuz veya yorumunuz varsa bekliyorummmm! Görüşüzzzz!

Loading...
0%