Yeni Üyelik
31.
Bölüm

31. Bölüm

@zeynepsakincaliyaz

Evet! Sezon'u açtım. Çok şükür hastane sürecimde çok iyi geçti. Soran ve mesaj atan herkese çok teşekkürler. İyiki varsınız canım okurlarım e o zaman vakit kayıp etmeden 31. Bölümle sezonu açalım öyle değil mi? Hadi Bismillah başlıyoruz.


Gece saatlerine kadar uyuyamadım ne kadar olsa da aklımdaydı, saat 8:00’e kadar uyumadım sekiz’de artık daha fazla yatarak bekleyemedim, Elif’i uyandırdım yola çıktık.


Barbaros sakin ve yavaş kullan olur mu?


Tamam Elif dikkat ederim.


Kaç yıldır annen’i görmüyorsun?


17 yıldır.


Ne! Yani sen 5 yaşında iken en son gördün öyle mi?


Evet en son hatırladığım Tahir iti’nin annemi zorla kolundan tutup dışarı atması, benide şerife ablaya bırakması dahası yok.


Ne kadar câni’ce


Evet! Ama şimdi o toprak oldu.

annem ise hâlâ nefes alıyor.


Barbaros Allah sana sabır versin.


Amin amin.


2 saat sonra polislerin verdiği adrese geldim.

Araba’dan indim 8-10 tane ev vardı köyde sonra onu gördüm işte Annem’i saçında yazma yarım bağlamış badi giymiş , altında şalvar tam bir köylü kızı olmuş o kadar güzel olmuş ki uzaktan izlemek ne kadar da güzeldi.




Sonra Elif elimi tuttu. Bende elini sıkıca tuttum tepeden aşağı doğru yürüdük annemin yanına gittik.

Bizi gördü elindeki sapanı attı yere,


Sen kimlerdensin oğul dedi. Ben cevap veremedim bile sonra onun yüzünde bir değişim farkettim bana yaklaştı. Kokumu kokladı. Sonra bağıra bildiği kadar yüksek sesle bağırdı.


Oğlum! Dedi tüm yılın hasretinin verdiği acı sesi ile,


Sarıldı bana ağlıyordu. Bende ağlamaya başladım. Ona sıkıca sarıldım.


İki teyze daha geldi.


Fadime: kız kim bu oğlan?


Nevin: Fadime bu Ayla’nın oğlu değil mi?


Fadime: ne bilem ben oğul sen Barbaros musun?


Sonra annemden ayrıldım göz yaşlarımı sakladım kafamı arkaya döndürüp göz yaşlarımı kolum ile sildim.


Benim teyze Barbaros


Annem arkasına dönüp iki teyze’ye bakarak konuştu.


Bu benim oğlum 17 yıldır hasretini çektiğim Barbaros’um


Sonra iki teyze tek tek gelip bana sarıldılar.


Annem göz yaşlarını sildi. Elife baktı.


Oğlum bu kız gelinim mi yoksa?


Gelin adayın, seni bekledik evlenmek için ve sonunda buldum.


Oy kuzum dedi tekrar bana sarıldı.


Sonra Elif’in yanına gitti. Sarıldılar birbirlerine annem Elif’in iki yanağından öptü. Elif’te onun elini öptü ben bu zamanları görmek için çok çabaladım çok.


Annem ben ve Elif’in elinden tuttu köye doğru ilerletti teyzelerde bizle beraber geliyordu.


Yer sofrası kurulmuştu. Tam zamanında gelmiş olabilirdik.


Kahvaltı ettikten sonra anneme sordum


Anne sen nasıl buralara kadar geldin? En son babam seni evden attı kolundan tutup, gerisi bende yok.


Baban olacak herifin psikolojisi bozuktu. Nezaketi kendi elleri ile öldüren üstüne beni de ondan intikam amaçlı evlendiğini öğrendim. Sana hamile iken ondan Resmî nikahı istedim. Kendim için değil sırf senin için, sonrasında bizim kavgalar orada başladı. Sen doğrun 2 yaşına kadar kimliğin olmadı seni Yavuz’un kimliği ile alırdık hastane’ye sonra canıma tak etti bir gece küçük bir çanta hazırladım içine senin bez’ini, biberon’unu, emziğini ve mamanı birkaç da kıyafetini aldım. Evden kaçtım biliyorum Tahir’in mafya olduğunu, kadın sığınma evine gittim. Telefonu evde bıraktım bana ulaşamasın diye kadın sığınmadayken teklif ettiler seni yurda vermemi dedim ki “canımı alın, onu almayın!” Tabi Tahir’de bizi arıyor o dakikalarda kadın sığınma evinin kapısına gelip, kavga çıkarttı. Güvenlik onu çıkarttı. Sonra adamlarından biri kapımın altından bir kağıt attı. Kağıdı elime alıp okudum biliyordum zaten Tahir’in gönderdiğini, mektup’ta şöyle yazıyordu.


“Aşağıya ya kendi rızan ile gelirsin yada sabah’a karşı oğlunu göremezsin!” Bu tehdid mektubuyla seni alıp aşağı indim seni kaybedemezdim. Sonra Baban arabasına bindirdi bizi, eve götürdü. Bağırdı çağırdı o sıra Yavuz odasından çıktı daha 3 yaşında yeni konuşmaya başlamıştı. Babanın yanına gitti elini tuttu baban onu kucağına aldı öptü kokladı. Kulağına kulaklık taktı, ninni açtı korumakarından birine testlim etti Yavuz’u, seni kucağımdan aldı. Koltuğa oturttu. Saçımdan tuttu, yere sürükledi, kolumdan tuttu korumalarından birine verdi beni alın bunu götürün çok uzaklara sonrada bu veledi ö*dürün dedi. Kapıyı kapattı ben nasıl çaldım o kapıyı Barbaros’a birşey yapma canımı al ama yapma dedim bağıra bağıra korumalar aldı beni sizin arabanızı parkettiği yere bıraktılar ve gittiler. Sonra Nevin teyze gördü beni evine aldı kızı olarak gördü bu olanları bi süre söylemedim seni aradım aradım ama bulamadım. Tahir’e de ulaşmaya çalıştım olmadı. 17 sene boyunca her yıl başında takvimden bir yılı daha sensiz yırttım ama bak dedi elimi elinin üstüne koydu. Şimdi yanımdasın yavrum.


Anneme sarıldım.


Bende mahkeme sürecindeyim anne.


Ne mahkemesi oğlum?


Başımdan geçen herşeyi anlattım.


Gülsüm sana süt annelik yaptı, Tahir ise 17 yıl boyunca hiç seni arayıp sormadı sende şimdi onun soy adını almakla uğraşıyorsun öyle mi?


Evet anne hakkımı, Hakkımızı almaya geldim.


Oğlum herşey tamam da Yavuz’un çocuğunu nasıl bulacaksın ?


Elif: onuda buldu anne ama daha doğmamış Yavuz ise tüm malı ona bırakmış şimdi o çocuğu biz almalıyız malın %50’sini alabilmemiz için


Oğlum 18 sene daha mı bekleyeceğiz?


Hayır var aklımda bi takım planlar neyse siz bunları düşünmeyin Nevin teyze ve Fadime abla bunca yıl anneme iyi baktığınız için size çok teşekkür ediyorum ama ayrılma zamanı geldi sarılın, koklaşın gidelim.


Nevin teyzenin gözü doldu.


Şimdi birdaha hiç gelmeyecekmisiniz?


Annem: O nasıl söz nevin abla tabiki geleceğim.


Fadime abla: bırak nevin yine gelecekler zaten oğlunun hasreti ile yandı tutuştu onunla zaman geçirsin.


Görüşürüz hepinize


Nevin teyze ve Fadime ablada el sallayarak görüşürüz dediler. Annemi kolumun altına aldım. Arabaya doğru gittik. Elif arkaya bindi kendi isteği ile annem ne kadar ısrar etsede güzel kalpli elifim ona yerini verdi annem ön koltuğa geçti ve İstanbul’a geri dönmek için direksiyon’u çevirdim.

Loading...
0%