Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Okyanus etkisi

@zeynwwp__

OKYANUS ETKİSİ

 

 

 

 

 

*******

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okyanus etkisi; Bir yerde birileriyle şans eseri tanışmaya okyanus etkisi denir. Ve benim ismim Okyanus. Arkadaşlarım hep insanlarda Okyanus etkisi bıraktığımı söylerdi ve bende bunun ne alaka olduğunu sorardım. Çünkü Okyanus etkisi; Doğru yerde, doğru zamanda tesadüfen karşılaşmaya söylenir ve bunun benim Okyanus etkisi bırakmamla alakası yoktu. Yüksek ihtimal kendi aralarında başka bir anlamı vardı ama ben bilmiyordum...

 

"Arkadaşlar proje eşlerinizi koridorda ki panoya asıyorum, teneffüste bakarsınız." dedi ve sınıftan çıktı.

 

Zehra Hoca sınıftan çıktıktan sonra herkes kendi arkadaşlarının yanına gitti bende çantamdan bir defter çıkartıp öylesine karalama yapmaya başladım...

 

Bir süre sonra sınıftaki o kız grubunun gözlerini üzerimde hissettim fakat onlara dönüp bakmadım. Çünkü biliyordum onlara baktığımda bana önyargı dolu bakışlar atıp gülmeye başlayacaklardı.

Zarif Kolejinde sıradan bir gün...

 

Zil sesi bütün sınıfı doldurduğunda herkes adımlarını sınıf kapısına yönlendirmeye başladı ve bende proje eşimin kim olduğunu merak ettiğim için sıramdan kalkıp sınıf kapısına doğru ilerliyordum fakat ayağım bir şeye takıldı ve yere kapaklandım...

 

Kimin yaptığını tartışmaya gerek yoktu. Mira tabii ki de ters tarafından uyandığı için benimle uğraşacaktı.

 

Dizlerimin üzerine düştüğüm için hafif sızlamışlardı ama bunu sorun etmedim ve hemen kendimi toparlayıp ayağa kalktım ve Mira'ya döndüm.

 

"Ne yaptığını sanıyorsun sen?" dedim oldukça sinirli bir tonda.

 

Bana doğru bir adım attı ve eğildi, "Ne yapıyormuşum?" dedi.

 

Ayağındaki 10cm topuklulardan dolayı eğilmişti. Kim bu kızın topuklu giymesine izin veriyordu?

 

"Bir dahakine ne yaptığına dikkat edersin o zaman." dedim ve onunla daha fazla uğraşmamak için arkamı dönüp sınıf kapısından dışarı çıktım.

 

Panonun önü oldukça kalabalıktı. Aradan sıyrılıp geçebilirim belki diye düşünürken, düşünmek yerine uygulamayı tercih ettim ve kalabalığa doğru ilerledim ve panoya yaklaştığımda insanların arasından sıyrılmayı denedim fakat olmadı bu yüzden beklemeye karar verdim.

 

Yaklaşık 5 dakika sonra panonun önünde çok az kişi kalmıştı bu yüzden yerimden kalktım ve ilerledim.

 

Panonun dibine geldiğimde yüzlerce isim arasından kendi ismimi arıyordum ki arkadan bir ses duydum. Duyduğum top sektirme sesiyle kafamı arkaya doğru çevirdim ve okulun basketbol takımındaki öğrencilerin de panoya ilerlediğini gördüm. Aralarında bir şeyler konuşuyorlardı fakat çok kafaya takmadan tekrar önüme dönüp isimlerin arasından kendi ismimi atamaya başladım.

 

Kendi ismimi ararken basketbol takımındaki birkaç öğrencide yanımda kendi isimlerine bakıyorlardı.

Kısa bir süre sonra kendi ismimi buldum ve kaybetmemek için kağıdın üzerine elimi götürüp kendi ismimin üzerine koydum ve yavaş yavaş yana sürükleyip yanda yazan ismi, yani eşleştiğim kişinin ismine bakıyordum.

 

Aslan Ares Boratan.

 

(Normalde soyismi farklıydı fakat benim koyduğum soyisim başka bir kitapta da varmış 😭 bu yüzden değiştirmek zorunda kaldım...)

 

Şaka yapıyor olmalısın... Bu çocukla olursam sınıftaki o kız grubu bana salak saçma tehditlerde bulunacaklardı çünkü Mira, Aslan'dan hoşlanıyordu.

 

Bu klişeye maruz kaldığıma inanamıyorum... Kendi kendime homurdanıp sınıfa gitmek için kafamı dönmüştüm ki yanımdaki çocuğun bakışlarını yüzümde yakaladım.

 

Bu çocuk Aslan Ares Boratav'dı...

 

"Sen Okyanus musun?" diye sordu.

 

'Sen Okyanus musun?' Nasıl bir soruydu öyle?!

 

"Evet Okyanus'um ama Elis denmesini tercih ediyorum." dedim.

 

"Tamam Okyanus." dedi ve arkasını dönüp arkadaşlarıyla bahçeye doğru yürümeye başladılar.

 

Bu çocuk fazla sinir bozucuydu ve fazla egoist. Basketbol takım kaptanı olduğu için ve fazla yakışıklı olduğu için herkesi peşinde zannediyordu. Ve zaten birçok kişide peşindeydi...

 

Panonun yanından ayrıldım ve sınıfa doğru ilerlemeye başladım. Sınıfa geldiğimde ise dersin ne olduğuna bakıp sırama geçtim. Bir süre sonra zil çalmış ve ders başlamıştı.

 

 

 

******

Loading...
0%