Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4. Bölüm

@zeytan34

Ağalar toplanmış . Yeni ağayı inceliyordu.

Kadir sinirle :" Beni dinleyesiniz. Zamanın amcam bana devretti ağalığı , benim hakkındır. " dedi.


Merdan izlemekle yetiniyordu iki saatir Kadir amcası ağalığın kendisinin hakkı olduğu hakkında ikna etmeye çalışıyordu. Belindeki silah rahatsız etsene muhabbete katılmadan dinliyordu.

Kapının bir anda açılıp duvara çarpması ile başlar içeri girenlere döndü.


Mehmet Ağa gülerek: " Vay vay vay bütün ağalar toplanmış ama Zilanlı aşiretini çağırmamış darılırım valla " diyerek boş sandalyeye oturdu.

Merdan duyduğu soyadı ile yerinden dikeldi.

Mehmet Ağa oturdu oğlu da yanında duruyordu.


Ağalar birbirine bakıp fısıldaşıyorlardı.

Dervişoğlu : " Demek ki istenmezsin , seni alaka etmeyen konudur" dedi bariton sesiyle.


Mehmet Ağa gülerken oğlu Hazar:" Yapma ama Dervişoğlu kırılırım gücenirim . Sen ki bir küçücük Dervişciksin kime kafa tuttuğunu bilmezsin " dedi dalga geçerek.


Dervişoğlu ayaklanacağında Merdan elini tutup durmasını sağladı.

Merdan ayağa kalkıp karşındaki yaşıtına adımlayıp dibinde durdu.


Dilini dişine sürdü: " Bak sen şaka yapmayı çok seviyorsun heralde " diyip Dervişoğluna bakış attı tekrar Hazar'a döndüğünde eliyle boğazına yapıştı.

Hazan boğazına yapışan elle ne yapacağını şaşırıp kurtulmaya çalıştı. Elindeki kravata daha fazla sarılan Merdan tuttuğu kravatı kendine çektiğinde Zilanlıların silahları kendisine dönmüştü.


Merdan derin bir nefes verip: " Beni dinleyesin Mehmet Ağa ben iki silahtan korkacak insan değilim" elindeki oğlanı hızla ileri itip belindeki silahı Mehmet beyin kafasına tuttu. Sözüne devam etti:" Belli ki gerçek bir Cihangirli yok iken iyi at koşturmuşsun ama artık burdayım, benim olduğum mekana girerken iki kere düşün. Benim önüm de arkam da yoktur ama sen torun torba sahibi insansın hepsini bir günde kaybetmek istemezsin diye düşünüyorum. O yüzden def ol git seninle hesabımızı başka gün görelim. " dedi sonunda gülerek.


Mehmet Ağa yutkunup yerden kalkmaya çalışan oğluna bakış atıp adamlarına:" İndirin silahları gidiyoruz " diyerek ayaklandı.


Merdan gülerek :" Bende öyle düşünmüştüm 'dedi.


Zilanli aşireti geldiği gibi gittiğinde ağalardan en yaşlı ve köklü olanı söze girdi :" Ağalık kimin hakkındır tartışmaya hacet yok ama Merdan bey belli ki töre nedir bilmez , Dervişoğlu biraz anlatsın . İlk kural ağaların hepsinin olduğu yerde silah çekilmez . Eğer çekersen düşman olursun ki düşmansın ama ateşlersen bütün ağaları hedef aldığı diye düşülür. Hesabı tüm ağalar kesmek ister haberin ola. Toplantı bitmiştir bir sorun olursa tekrar toplanırız." diyerek ayaklandı.

.....

....

...

..

..

.


Üç haftadır törenleri öğrenmiş ve Kadir ağa ile kapışmıştı. Sonunda Kadir ağa kabul etmek zorunda kalmıştı. Şirketin başına geçtiğinde telefon alıp açtığında annesinin ,dedisinin ,arkadaşlarının arama kaydını gördü.


Dedesinin hala neden gelmediğini düşündü. " Kesin oğluyla birşeyler çeviriyor "diye içinden geçirdi.


Üç hafta da işleri düzene sokmuştu zaten işletmeyi boşuna okumamıştı.

İç çekip telefonunda Savaş ismine tıkladı.


Aranıyor esinden sonra Savaş : " Nerdesin sen aklım çıktı. Evine gidiyorum kimse birşey demiyor . Delirdim be delirdim" dedi nefes nefese.


Merdan gülüp :" İşlerim vardı nerdesin, napıyorsun ?" dedi konuyu değiştirmeye çalışarak.


Savaş :" Birader aklım çıktı diyorum napıyorsun diyorsun konum at yanına geleceğim " dedi sinirle..


Merdan dudak büküp:" Atarım da sen buralarda yapamazsın" dedi.


Savaş sinirle :"Bekliyorum " diyip telefonu kapattı.


Savaş whatsahaba girip konum atıp içinden 'kendi bilir'diyerek ayaklandı.

Arabasına binip babasının mezarına gitti.


Uzun süre ne yapacağını düşündü. İntikam almalıydı.


Ayaklanıp arabasına yöneldi. Binecek iken geldiği gün karşılaştığı medusa saçlı kızı ve atını gördü. Arabaya binip takip etti. Hızla peşine takılmış takip ederken arabanın önüne birinin atlaması ile firene bastı.


İçinden 'umarım çarpmamışımdır 'diye geçiriyordu.


İnmesiyle iki iri yarı adamın da gelmesi bir oldu. Arabanı önüne geçtiğinde saçlar toprak içinde, üstü başı yırtılmış birinin yerde yattığını gördü. Korkuyla elini uzatacak iken yanına hızla gelen iri yarı adamlardan tiknaz olanı :" Uzak dur "dedi.


Merdan sinirlenip dilini dişine sürdü:" Saçma sapan konuşmayın "diyip kızı kolundan tuttu. Kız korkuyla kafasını kaldırdığın da yüzündeki yara bereler ilişti gözüne :" İyi misin ? " diye sordu. Kız korkuyla kendini çekmeye çalışıyor her hareketinde sidik kokusu etrafa yayılıyordu.


Tıknaz adam Merdan'ın kolundan tutup çekti :" Sana dokunma derim sen de sağırsın ,elleme bin arabana git yoluna" dedi.


Merdan sinirle kolunu tuttan adamı itti :" Sen hayırdır he kimsin sen söyle hele kızla alakan ne" dedi.


Adam böyle bir karşılık beklemeyip :" Asıl sen kimsin bacımı sorarsın ?" dedi .


Merdan gülüp:" Ben Merdan Cihangirim bu üzerinde bulunduğun toprağın ağasıyım sen kimsin?" dedi sonuna doğru sesini yükselterek..


Adamlar duyduklarıyla gerileyip :" Af buyur ağam ben Barlas , sizin marabanızım aşağı köyde otururum" dedi yutkunarak.


Merdan kaşlarını çatıp kıza eğildi:" İyi misin? " dedi.


Kız korkuyla arabaya gerileyip başını sağa sola sallıyor şalvarı daha fazla toza bulanıyordu.


Barlas :" Bacım sağırdır sizi duymaz iyidir birşey olmaz ona.." diye devam edecek ikem Merdan' ın bakışları ile sustu.


Merdan elleri ile kızı gösterip 'sen' arabayı gösterdi kız dikkatle izliyordu. Eliyle diğer elini çarpıp kızı tekrar gösterdi ' acıyor mu? ' dedi.


Merdan içinden ' İhşallah anlatabildim ' diye geçirdi.


Kız panikle Barlas ole yanındaki adamı gösterip sesler çıkararak 'git' dedi.


Merdan merakla karşındaki erkeklere bakıp:" Okuma yazma biliyor mu ? "Dedi.


Barlas panikle :" Bilmez ağam o şimdi korktu ne dediğini bilmez" dedi.


Merdan tekrar kıza dönüp kolundan tuttup kaldırdı abisini gösterdi. Kız korkuyla abisine bakıp kolunu Merdan'dan kurtarıp arabaya binip kapısını kapattı. Elleriyle kulaklarını kapamış yukarı aşağı sallanmaya başladı.


Merdan sinirle karşındaki marabalarına baktı. :" Siz gidin ben bir hastaneye götüreyim yüzündeki yatalar baksınlar geri getiririm " dediginde diğer adam :" Olmaz ağam o domuz gibidir korkudan ne yaptığını bilmez delidir deli " dedi panikle.


Merdan sinirle :" Size ağanız olarak gidin derim ben getiririm onu hayde" dediğinde Barlas umutsuzca arabaya bakıp yanındakinin kolunu tutarak çekiştirip gitti.


☆☆☆☆☆



Merhaba yeni bölümü beğendiniz mi?

Yorumlarsanız sevinirim. 


Yazarınız:  Zeytan


Loading...
0%