Yeni Üyelik
10.
Bölüm

Artık yoruldum

@aytengul

Merhaba arkadaşlar, umarım iyisinizdir. Bugün size bu satırları yazarken gerçekten üzgün ve yorgun bir ruh hali içerisindeyim. Ne yazık ki yazdığım kitaplar – ister Mahkum Kalpler, isterse de diğer projelerim olsun – beklediğim ilgiyi, desteği göremedi. Ne bir yorum, ne de bir bildirim... Bu durum artık bende can sıkıcı bir hale gelmeye başladı.

 

Üniversite öğrencisiyim, çok sayıda dersim var. Hem derslerle hem de kitap yazmakla boğuşuyorum, zamanımı dengede tutmaya çalışıyorum. Ancak o kadar çok zaman harcıyorum ki bazen durup kendi kendime soruyorum: “Bu zamanı derslerime ayırsam, daha başarılı bir öğrenci olurum.” O kadar saatimi veriyorum, gecelerimi bölüp yazmaya çalışıyorum. Sizlere yazdığım her bir cümlede emek var, düşünce var, ama bir karşılık göremeyince, hevesim kırılıyor.

 

Elbette belki beğenmiyor olabilirsiniz, belki hoşunuza gitmiyordur. Ama bunu bilmek bile bana güç verebilir. Fakat bu sessizlik… Gerçekten artık yoruldum. Yazmak istiyorum, içimde bir sürü hikaye var, ancak karşılığını görmeyince, bir boşluk oluşuyor. Bazen kendimi zorlayarak, uykusuz gecelerde yazmaya devam ediyorum, derslerim bir köşede beklerken sadece yazmak istiyorum. Ama bu yalnızlık hissi beni tüketiyor. Gerçek anlamda tükendim.

 

Yazmaya olan tutkumu kaybetmeye başladım, çünkü hiçbir şey geri dönmüyor. Ben sadece emeğimin karşılığını görmek istiyorum. Yorumlar, beğeniler, bir küçük bildirim... Bunlar beni motive eden, beni ayakta tutan şeyler. Ama böyle sessiz kaldıkça, yazmanın anlamını yitiriyorum.

 

Bu noktada sizden tek ricam var: emeğimin karşılığını verin. Kitaplarım size ulaşabiliyorsa, onları okuduğunuzu biliyorsam, lütfen bana geri dönüş yapın. Eğer bu karşılığı alamazsam, yazarlık kariyerimi burada sonlandırmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bunu bir tehdit gibi algılamayın, ama artık gücüm kalmadı. Eğer yazdıklarımın hiçbir değeri yoksa, hesabımı kapatmayı düşünüyorum.

 

Yani, bunu söylüyorum çünkü; yazmak beni bir yere götürmüyor artık. Ben emeğimin karşılığını istiyorum. Bu kadar okunan bir kitaba sadece üç yorum yapılmış. Evet, tam olarak sadece üç yorum... Gerçekten çok yazık.

 

Artık bir şeylerin değişmesini umuyorum, yoksa gerçekten son noktaya gelmiş olacağım.

 

Loading...
0%