Yeni Üyelik
1.
Bölüm

GİRİŞ

@baharicel

GİRİŞ

Dünya kendi temel elementlerini yok etmişti.

 

Hava, Su, Toprak ve Ateş...

 

Artık tamamen dengesi bozulan dünyanın havası tükendi, suyu kurudu, toprağı sarsıldı ve ateşi söndü. Tanrılar ve Tanrıçalar dünyayı tamamen terk etti. Tam bu sırada Tanrı ve Tanrıçaların ruhundan yaratılan taşlar devreye girdi. Dünyaya kendi ruhlarını üfledi.

 

Gümüş, hava oldu.

 

Safir, su oldu.

 

Altın, toprak oldu.

 

Ve Yakut, ateş oldu.

 

Dünya tekrar bu dengede canlanırken Taşların ruhu kendi varislerini yarattı. Onları şekillendirdi ve ruhlarından bir parça serpiştirdi. Yarattıkları dünyaya hükmetmeleri için görevlendirdi. Onlara "Taşların Koruyucusu" dendi. Savaştılar ve sınırlarını çizdiler. Kendileri gibi olanları bulup test edip renklerine boyadılar. Bir de bu kadar şanslı olamayanlar vardı. Koruyucular onlara "Değersiz taşlar," dedi. Bir kaya gibi gri ve solgunlardı. Renklerden ve duygulardan yoksunlardı. Tarafsız ve umursamazlardı. Gözleri ve bedenleri gri renkti. Diğer renkler onlara yasaklanmıştı. Renklerin arasında dışlandılar ve koruyucular ortak bir karar aldı. Onları kendi dünyalarından uzakta tamamen griye bulanan farklı bir boyutta diyar yaratıp geliştirdiler.

 

Değersiz taşlar kin tuttu. Ve kendilerine "KİNDAR" dediler. Kalplerindeki kin büyüdü ve gitmeden onlardan bir şey çalmak istediler. Ve başardılar. Taşlardan Yakut'u çalıp tüm halkı griye boyayıp lanetlediler. Kimse fark etmeden onları aralarına karıştırdılar. Kimse o an için ne olduğunu fark etmedi. Ve kapılar tamamen kapandığında bir daha açılmamak üzere kitlendi. Bir şeylerin ters gittiğini bozulan denge haykırdı. Ateş ruhunu taşıyan Yakut diyardan çekilmişti. Paniklediler. Gün geçtikçe toprakları lanetlenmişçesine bir felaketle kırmızı rengini ve ateşini yitirdi.

 

Yapılması gereken tek bir şey vardı. Açılmamak üzere kapanan kapıları tekrar açılıp Yakut'u geri getirmelilerdi.

 

Dünya solgundu ve gittikçe hastalanıyordu.

 

Kısa sürede bir şey yapılmalıydı. Kapıları açmak için koruyucular bir yol buldu.

 

Tek yapmaları gereken gidip kendilerine ait olanları almaktı.

 

Ama işler o kadar kolay olmayacaktı.

 

Eleştirilerinizi bekliyorum 🌸

İYİ OKUMALAR

Loading...
0%