Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1.Bölüm

@edakarr1903

Annemin bin bir ısrarıyla elimde alışveriş listesiyle ve kredi kartıyla evden çıktım. Misafir gelecekmiş. Sabahın köründe almam şart mıydı onu da bilmiyorum ya. Ne imiş bir ton işimiz varmış, akşama yetiştirmemiz lazımmış. Misafirlerin de kim olduğunu söylemedi ya neyse. Yakında çıkar kokusu ne de olsa. Elimdeki listeyle en yakın markete girdim. Teker teker listedeki malzemeleri aldım. Son bir kontrol ettikten sonra kasaya ilerledim. Aldıklarımı kasadan geçirip poşetledim. Tam marketten çıktım öküzün teki gelip koluma çarptı. Arkasından ne kadar sövsem de dönüp bakmadı bile. Kulağıma kulaklığımı alıp , yerden de düşen poşetlerimi aldım. Az önceki öküze söylene söylene eve döndüm. İnsan durup özür diler değil mi ama? büyük ihtimal kulağında kulaklık olacak ki duymadı beni. Ama yine de özür dilememek için sebep yok. İnsanlık ölmüş cidden. Tam siteye girecekken biri koluma girdi. Döndüğümde çocukluk arkadaşımın olduğunu fark ettim.
- Neye söyleniyorsun bakim sen yine?
- Önemli değil ya boş ver. Sen hayırdır bu saatte kalkmazdın?
-Annem sağ olsun kaldırdı. Annen yardıma çağırmışta. Seni de görünce yardıma geleyim dedim. Kim geliyor biliyor musun?
-Yok vallahi. Bana da söylemedi. Ama bir işler çevirdiği de kesin.
-Bence de .
-Ne salınıyorsunuz gelsenize , diye seslendi annem balkondan.
-Geldik geldik.
-Ay kanka düşünsene sana görücü geliyormuş ne gülerim ama .
-Ay saçmalama kızım ya. Ben daha okuyorum. Ne evlenmesi.
-Sen evlenmemek için bile ömür boyu okursun bence .
-Olabilir , mantıklı şahsen.
-Delisin sen.
-Hayır normalim. En son evlenmeyi düşündüğümde aldatılmıştım hatırlıyorsan. Tek tesellim ailelerin tanışmamış olması. Evlenme teklifi aldığım günün ertesi gününde biriyle basmıştım. İnsanlara güvenim kalmadı gerçekten.
-Ama belli mi olur belki aşık olursun?
-Aman kanka almayayım sağ ol
-Kızım hala orda mısınız siz? Bu sefer Doğa’nın annesi çağırmıştı.
-Gidelim hadi.
Anneler daha fazla söylenmesin diye eve girdik. Ben de hızlıca odamı toparladım. Sonra da ev temizliğine giriştim bende. Bir saat içinde tüm evi tertemiz yapıp yiyeceklere geçtik.
-Anne kim gelecek söyleyecek misin?
-Teyzenler geliyor.
-Eminsin?
-Başka kimi bekliyordun?
-Hiç. O yüzden miydi bunca telaş?
-Bir an görücü gelecek sandık Ayşe teyze ondan.
-Doğa ya.
-Bir an korktun kabul et.
-Alakası yok .
-Ben kızımı vermem öyle hemen.
-He verirsin ama hemen değil öyle mi anne?
-Kızım elbet evleneceksin. Turşunu kuracak değiliz ya. Elbet gönlün kayacak birine.
-Yok ben böyle mutluyum. Bekarlık sultanlıktır bir kere.
-Göreceğiz. Zamanında ben de öyle diyordum.
-Hem sen benim kızım küçük evlendirmem demiyor muydun?
-Kızım onu dediğinde 17 yaşındaydın. Şimdi ise 24 yaşındasın. Evlen artık yani. Mürvetini göreyim ölmeden.
-O nasıl söz şimdi anne ölmek falan? Bir daha duymayayım.
-tamam tamam . Tamamdır bu yapraklar . Deniz kızım patatesler soğumuştur annecim. Marulları hallet hadi.Doğacım sende taze soğanları doğrar mısın? Ben de şunları tencereye dizeyim.
-teyzemler ne zaman gelecekmiş saati belli mi?
- yok değil ama iş bitsin değil mi ama .Sonra rahatça otururuz.
- anne sende varya teyzemler gelecek diye tüm evi temizlettin he bize.
-fena mı oldu canım? mis gibi oldu ev işte.
-aynen aynen. Tamamdır bu marullerde kesildi.Seninki bitti mi doğa ?
-bitti şimdi.Eee başka ne var ?
- başka bişey yok. Gelmelerine yakın keki fırıına atarız.Sizin yapacağınız bişey kalmadı. Gidebilirsiniz , dedi annem . Ellerimizi yıkayıp marul ve taze soğanları leğene koyduk.Patatesleri de leğene koyup baharatlarını koyduk.O sırada teyzem aradı ve bir saate burada olacaklarını söyledi.Ben de keki fırına koyup derecesini açtım.
-Türk kahvesi isteyen ?
-biz teyzen gelince içeriz. siz kendinize göre yapın dedi Melek teyze.
-o zaman nescafe içelim deniz ya. .
- sen su ısıtıcısına bas o zaman ben de bardakları hazırlayayım.
Doğa su ısıtıcısınasu koyup kaynatmaya koyarken ben de raftan kahve fincanlarını aldım.Nescafe kutusundan iki adet paket alıp bardaklara boşaltım.Su ısınırken annemler balkona çıktı. Ben de ortalığı temizledim.
- fincanları nereye götüreyim?
-kızlar biz meleklere geçiyoruz. ortalığı dağıtmayın.Keki de takip edin.
-tamam anne . o halde bizde balkona çıkalım o zaman. sen götür ben de geliyorum şimdi.
Annemler melek teyzelere geçince biz de doğayla balkona geçtik. Doğa benim çocukluk arkadaşımdı. Melek teyzelerde uzun zamandır bizim komşumuzdu. Doğa iki kardeşti.Bir tane abisi var. Demir abi aksoy holdingin avukatıydı.Evli ve bir çocuğu vardı.Eşi de sosyal medya uzmanıydı. Bayramlar dışında çok nadir gelirler. Ama çocukluğumuzu hep beraber geçirmiştik. Bense tek çocuktum.Doğa ile şuan ikinci üniversiteyi okuyoruz.ilki anesteziydi. şuan ise ilk ve acil yardım okuyoruz. Bana kalsa ömür boyu okurum. Ama doğaya göre geçmişi unutmak adına sığındığım liman olarak görüyor.Geçmiş demişken öyle kara işler değil.Aldatıldığım,ihanete uğradığım zamanlardan bahsediyor. Üniversitede ilk senemin bahar döneminde 3 senelik erkek arkadaşım evlenme teklifi etmişti. Hem de doğum günümde. Ama aldatılmıştım. O yüzden artık doğum günlerimide kutlamaz olmuş, tüm dikkatimi derslere vermiştim.Öyle demekte hakkıda vardı. Dikkatimi dağıtmam için sebep bulmuştum.
3 sene önce...
Telefonumun çalmasıyla uyandım.Erkek arkadaşım acilen hazırlanmam gerektiğini söylemişti.Tarihe baktığımda doğum günüm olduğu kafama dank etti.Beni güzel bir süpriz bekliyordu.Doğayı arayıp hazırlanmam için yardıma gelmesini söyledim. Çok geçmeden Doğada gelmişti.Beyaz bir elbise almıştı bana .Onu giymemi istediği için onu giydim. Saçımı maşa yaptım.Onun aldığı takıları taktım. Hafif bir makyaj yaptıktan sonra küçük çantama cüzdan ve telefonumu koydum. O sırada gelmiş aşağıda beni bekliyordu.Beni gördüğünde takılı kalmıştı. Beğendiği gözlerinden belli oluyordu.Beyaz elbiseme uygun topuklu sandaletlerimi giydim. Sonrada evden çıktık. Arabasıyla ilk önce benzinciden benzin alıp yola çıktık. Onların yazlığının yakınındaki sahile gittik.Doğa da ordaydı.Tabi her şeyden onunda haberi vardı. Her yer özenle süslenmişti. Liseden ortak arkadaşlarımız , hocalarımız da vardı. rimelim akmasın diye kendimi tuttum ama çok duygulanmıştım.Bir an arkadan bi ses geldi . Arkamı döndüğümde yere diz çökmüş halde bana bakıyordu.Elinde ise yüzük kutusunda tektaş vardı.''BENİMLE EVLENİR MİSİN'' dedi. Sarıldım. Romantik şarkı eşliğinde dans ettik.Her şey çok güzeldi. Akşama kadar arkadaşlarımızla muhabbet ettik. Zaman su gibi akıp geçmişti.Beni eve bıraktıktan sonra arkadaşlarıyla takılacağını söyleyip gitti.Ertesi gün teşekkür etmek için kahvaltı yaparız diye evden çıktım. sevdiği kıymalı böreklerden ve pidelerden bir paket aldım.Ararsam supriz bozulur diye aramadım. Ne de olsa bu saatte evde olacak. Kesin kalkmamıştır bile. Anahtarı tam deliğe sokuyordum ki kendiliğinden açıldı. Karşımda onun tişörtüyle yarı çıplak halde bir kız duruyordu. Kafamı kaldırdığımda kızı tanıdım. Benden önce sevgili olduğu kızdı.
-hoşgeldin denizcim, dedi kız.Zafer kazanmış gibi yüzünde gülümseme vardı.
-Kim gelmiş güzelim , diye arkadan gelen ses.O anın şokuyla dondum kaldım. Dün bana evlenme teklifi eden adam karşımda bornuzuyla duruyordu. Evinin kapısını ise bir kız açmıştı.
-Allah belanı versin, şerefsiz.Beter ol.
-Deniz bi- cümle kurmasına fırsat vermeden ordan çıktım. Kafamdan kaynar sular dökülüyordu. Hala kendimde değildim. Evlerimiz arasında bir site vardı.Sitenin parkına girip banka oturdum.Sayısız kere telefonum çaldı. Ama ben öylece boşluğa bakıyordum.Sonra sirkelenip kalktım. Poşetleri alıp evin bahçesine geçtim.O sırada Doğa çıktı bahçeye.
- kanka sen iyi misin?
-hıhı. Çay suyu koydun mu?
-çayı bırak şimdi. o hazır . sen kerimle kahvaltı yapmayacak mıydın?
-o kahvaltıyı başkasıyla yapmayı istedi.Bende geldim.
- ne demek başkasıyla yapıyor.Anlatsana kızım ne oluyor.
-kerim ceydayla.
-ne ?
-kapıyı ceyda açtı.Beraberlermiş işte.
-Allah belasını versin.Ertesi güne top uyansın.Cinsel hayatı körelsin inşallah.Tepetaklak olsun.İki yakası bir araya gelmesin.
- gelmiyor zaten.
-tüm işleri rast gitmesin.gebersin . şerefsiz pislik.
-neyse kapat konuyu unutmak istiyorum. çay getir hadi soğumasın şunlar.
- tamam getiriyorum.
günümüz...
o günden sonra herkese ondan bahsetmesinler diye ricada bulundum.Sağolsun kimsede kırmadı. o günden sonra aşka olan inancımıda yitirdim ya neyse.Özellikle erkeklere karşı. Tüm dikkatimi derslerime verdim.Hayatıma kimseyide almak istemedim.Kimsede ısrar etmedi.
- Deniz kanka iyi misin ? Daldın.
-iyiyim sorun yok.Düşünüyordum sadece.
-neyi ?
-Aslında haklısın zamanı geldi.
-neyin kanka evlenmenin mi ?
- ne evlenmesi ya. uzun zamandır kimseyi almadım hayatıma onu diyorum.
-istiyorsun yani artık öyle mi ?
- yani, isteyince de pat diye olmaz.Hemen karşıma çıkacak değil ya biri.Zamana bırakıyorum artık.Nasipse olur.
-oh be sonunda .Benden çok sen sevinmişe benziyosun.
- tabi sevincem. Uzun süredir bu günü bekliyordum. Sonunda dörtlü date yapabilcez.
-kanka şuan kimse yok . Olsun bakarız sonrasına.
-olsun bu da bir şey.
-teyzemler geldi.kalkalım hadi.
kalkıp fincanlarımızı topladık.Doğa hala gülüyordu. Annem öğrense kim bilir nasıl sevinirdi? Terslerim diye kadın konusunu bile açmıyordu ama anlayabiliyordum.Annemde yüzümün gülmesini istiyordu artık.Bir çok şehir gezdik Doğa ile , tatile gittik, bungolovlarda kaldık.Okulun düzenlediği yurtdışı gezilerine , kamplarada gittik.Ama insan yanında sevdiği olsun, el ele gezsin ister .Anneme gizliden çok talibim olduğu söyleniyordu ama annem gizlice bana yansıtmadan reddediyordu.Fincanları yıkayıp kenara koydum.Sonrada teyzemi karşılamaya gittim.Teyzem ,onun kızı Ece bide dayımın kızı Gizem gelmişti.Hepsini öptüm.
-teyzoşum naber , dedim.
-iyi teyzoşum senden naber ?
-iyi teyzecim bende.Dur alayım çantanı.
-kız yüzün gülüyor yoksa ?
-kimse yok teyzecim.
-hadi ya tüh neyse.Hala istemiyor musun kimseyi ?
- bence bunları evde konuşalım değil mi ama , dedi annem.
eve girdik. Teyzem ve kuzenım üstlerini değiştirdikten sonra balkona masaya geçtik.
- eee cevap ver bakalım .
-Artık zamana bıraktım. Nasipse olur.
-vay bu da bir şey. Yalnızlıkta bir yere kadar canım. Elbet olacak birileri.
-Ben yalnız değilimki siz varsınız.
-bizde varız tabi canım ama gönlüne uygun biride olsa güzel olur hani.
-zamana bıraktım işte. Nasip.
-Aferin. Yanına yakışacak, gönlüne yakışacak,efendi, işi gücü yerinde, sadık biri çıkar karşına inşallah.
-inşallah teyzecim.Beni bırakında Eceyide istemeye gelceklermiş.
-ay sorma heyecandan kalbim çıkıcak yerinden.
Teyzemlerde normalde karşı sitede oturuyolardı ama fındık işleri falan köydelerdi.Eve dönmüşlerdi.Yarın akşamda istemeye gelceklerdi eceyi.Sözü de açık alanda yapacaklar.
-elbise hazır mı bari?
- evet bak göstereyim.
Telefonundan istemede giyeceği elbiseyi gösterdi. Beyaz uzun kolluydu. Ece kapalı olduğu için elbiseside ona göreydi.Kapalı olsam bende öyle bişey tercih ederdim.Çok şıktı.
-yalnız şok şık.Beğendim.
-başımıda böyle yaptırcam bak.
-güzel güzel.
-darısı senin başına inşallah.
-inşallah diyelim.
-evlen sende artık canım.
-kızın üstüne gitmeyin artık , dedi gizem.
-ay değil mi ama ya.Zamanı gelince olur hepsi.
-kesinlikle.Sen takma .
-Yok canım ne takılcam.
Karnımızı doyurduktan sonra mutfağa giriştik.Mutfağı hallettikten sonra benim odama geçtik.Ben hala ne giyeceğime karar vermediğim için olası elbiseleri gösterdim.En çok diz altına gelen dar tek omuz elbiseyi beğendiler.Sizde adet nasıldır bilmem ama biz de gelin başka odada olur.Nedimeler kahveleri dağıtır.En son damada verilir.Ben söz tepsisini tutucam.Gizemde nişan tepsisini tutacaktı. O yüzden gelin kadar olmasakta bizde şık olmalıydık.
-Eee düğün ne zaman ? Dedi doğa.
-bir sözleneyimde onada karar veririz. Ama seneye olur diye düşünüyorum.
-aynen ya nasipse şu söz olsunda.
-sen neye bakıyorsun? dedi gizem bana .
-arkadaşım bir story atmışta ona bakıyordum. Bir de az önceki ziyafeti paylaştım.
-baya önemli story galiba. Dikkatli bakıyorsun, dedi gülerek.
arkadaşımın storysinde bir çocuk vardı.Nedense dikkatimi çekmişti.Kızda ortaokuldan arkadaşımdı.Çocuğun profiline girip stalkladım.Sonra bir gönderisini beğendim.
-arkadaş kim ? Dedi ece.
-ortaokuldan dilara diye arkadaşım vardı da ona baktım. Eee ?Gizem senin elbisen belli mi ?
-bak benim ki de böyle .
Gizemin de elbisesi siyah diz altına geliyordu.Kolsuzdu.
-sen de geliceksin değil mi doğa ?
-gelicem tabi. Bende siyah giyeyimde tam yasta görünelim.
Hepimiz gülmeye başlamıştık.Gerçektende siyah giyinecektik hepimiz.
-ben de o zaman siyah uzun kalın askılı elbisemi giyeyim.
-harika.cenaze kombini looding
biz konuşmaya başlayınca akşam olmak üzereydi
- kızlar akşam oldu hadi gidelim,dedi teyzem
Gizem ve Ece kalktı.Üstlerini giydiler.Sonrada evlerine yolcu ettik.Gizem onlarda kalacaktı.Dayım , ananem ve yengem de yarın akşam gelecekti.Melek teyze ile doğada evlerine geçti.Bende balkona sallanan sandalyeye oturmuştum. O sırada bildirim geldi. X kişisi seni takip etmeye başladı diye. X kişisi dediğimde instagramda bugün stalkladığım çocuktu. Beni takip etmeye başlamıştı.Bir süre daha çocuğu stalkladım.Adı Ozandı.Bayada gideri vardı.arkadaşlarına baktım.Tanıdıklardı.Ortak arkadaşımız çok vardı.
-kızım ben yatıyorum.Balkonu kapatmayı unutma.
-tamam annecim.Babam geldi mi ?
-çoktan.yattık biz hadi.İyi geceler.
Onlar yattıktan sonra odama geçtim .Yatağımı açıp uzandım.Biraz instagramda reels izledikten sonrada günün yorgunluğundan uyuyakaldım.

Sabah annemin ev süpürme makinesinin sesiyle uyandım.Bu kadın hala ne temizliği yapıyor?
Kalkıp aşağı indim. Yere bardak düşürmüş onu temizliyormuş.
-gelme dur , şurayı temizleyeyim. Terlik giy ayağına cam batmasın.Hem nazar var bu evde
- nasıl başardın ? Ben yapsam sakar dersin .
- makineyi boşaltırken elimden kaydı . Sen sakarsın çünkü ben senin kadar çok bir şey kırmıyorum. Neyse elini yüzünü yıka hadi .
- tamam. Babam gitti mi ?
- şehir dışında işi vardı . Onu halletmeye gitti.
-kahvaltı neden üç kişilik ?
- melek ile doğa gelecek birazdan . Patatesleri ve sosisliyi melek yapıcaktı. Bende muhlama, sigara böreği, haşlanmış yumurta yaptım. Hadi kızım ama elini yüzünü yıka. Tek gözlü canavar gibi bakıyorsun . Ayağına terlik giy . Şu süpürgeyide yerine götür .
Yerden süpürgeyi alıp kalabalık odasına koydum. Kalabalık odasıda dediysem öyle dağınık da değil. Annem başak burcu olduğu için çok titiz ve düzenlidir . Bir dolapta full kavanozlar dolu , bir dolapta her ihtimale karşı duran yeni tabaklar , bardaklar falan var . Bir köşede elektrikli süpürge , robot süpürge var . Bir köşedede giymediğimiz kıyafetlerin olduğu dolap var . Onlarıda bazılarını uygulamada satışa koyarken, bazılarınıda ihtiyacı olana veriyoruz . Kalabalık odasından çıkıp lavaboya girdim. Elimi yüzümü yıkadım. Hem annemlerin hem benim odamda banyo+tuvalet+lavabo olduğu için kendi odamdakinde hallettim. Odamıda düzenleyip camları sonuna kadar açtım. Bir de minnak kedim var . Tekir cinsinde . Misafirler varken ortaya çıkmadığı için anca gördüm. Onunda tuvaletini temizledim. Sonra üstümü değişip aşağı indim.mutfakta dolaptan yaş mamayı alıp kabına koydum. Kokuyu almış olacakki koşarak geldi . Etrafımda önce bir tur atıp miyavladı. Bu onun dilinde teşekkür ederim demekti . Sonra annemin seslenmesiyle balkona çıktım.
-nerde kaldın kızım ?
- geldim işte , dumana yaş mamasını verdim, tuvaletini temizledim. odamı falan topladım.
- iyi bakalım otur hadi . Elbiseye karar verdiniz mi ? Ne giyeceksiniz ?
-ben uzun tek omuz elbisem varya onu giyicem .
- sen doğacım?
-bende kalın askılı siyah uzun elbisem var onu giymeyi düşünüyorum.
- kuaföre gidecek misiniz ?
-aslında evde yapsak iyi olur demi deniz ?
- bencede . Tek tek yaparız birbirimizin saçını. Ben zaten at kuyruğu yapmayı düşünüyorum. O elbiseye en çok at kuyruğu şık durur. Doğayada maşa yaparız . Saçı zaten kısa .
- iyi bakalım. Akşam 6 gibi evden çıkarız . Erken gitmemizde fayda var. Kız tarafıyız . Siz akşama kadar ne yapacaksınız? ful evde misiniz?
- aslında kafeye gideriz . Bir soğuk kahve falan içeriz .
- olur bayadır da içmedim, dedi doğa ama bayadır dediğide en son geçen hafta içtik .
- tamamdır o zaman . Biz de evi toparlayıp bir kahve içeriz arkadaşımla .
- içeriz arkadaşım. Gençken hayal ettiğimiz gerçek oldu baksana .
- ne hayal etmiştiniz ki ?
- kızlarımızda yakın olsun istemiştik öyle hayal ediyorduk. Gerçek oldu . Darısı ilerde sizin kızlarınıza .
- inşallah ya . Yediniz mi kaldıralım mı ?
Annem başını sallayınca bizde doğayla kalkıp masayı toparladık. Önce onunkileri temizledik. Sonrada o evlerine gitti . Bende hızlıca mutfağı toplayıp odama geçtim. Doğa da giyinmiş halde geldi .
-sen hala hazır değil misin ?
- hazırlanıcam birazdan. Ay kanka sana bir şey demem lazım.
- söyle kanka . Hayır mı ? şer mi ?
- valla orasını hiç bilmiyorumda .
- kızım anlatsana çatlatma beni
- ben dün bir halt yedim.
- naptın yine ?
- yine ne ya ? Sanki sürekli halt yiyormuşum gibi sende varya . Neyse hani ortaokuldan dilara vardı ya bizim.
- ee ne olmuş ona?
- dün bir story attı . Arkadaşlarıyla .
-eee ?
-kızım dur da ee deyip durma . Anlatıcam . Dilara bi çocuğu atmıştı hikayesinde. Bende çocuğu stalklamıştım. Bir de gönderisini beğenmiştim. Çocuk takip etmeye başlamış .
- ne ? Gerçekten mi ? Bakim çocuğa . Adı ne ?
- adı ozan. Bak
Telefondan profiline girip doğaya gösterdim.
-fenada değilmiş he .
- ee nerde yaşıyormuş söyledi mi ?
- konuşmadık daha . Sadece takipleşiyoruz şu an.
- iyiymiş kanka . Hadi hayırlısı . Yakında yazar bu .
- bakalım göreceğiz. Sizin mertle nasıl gidiyor ?
- iyi kanka . Konuşuyoruz hala .
- iyi bakalım. Neyse ben hazırlanayım.
Kalkıp dolabımdan palazzo pantolonumu aldım. Üstümede beyaz kolsuz crobumu giydim. Saçımıda düzleştirdikten sonra ince bir eyeliner çektim. Rimel ve ruj sürüp küpelerimi taktım.
Parfüm sıkıp son kez aynaya baktım. Olmuştum. Kol çantama anahtar , cüzdan , rimel ve ruj , biber gazı koydum.
-çıkalım mı ? Hazır mısın?
- çıkabiliriz.
- oh şükür . Senide varya alacak olanada acıyorum. Yazık çocuk saatlerce seni beklicek.
- beni hazırlanırken beklemicek olanı ben ne yapayım canım. Hadi gidelim.
Aşağı inip annemlere göründük . Sonrada ayakkabılarımızı giydik.
-araba mı ? Yürüyüş mü ?
- hmm . Yürüyelim ya .
- tamamdır. O zaman .
Arabanın anahtarını eve bırakıp anneme seslenerek söyledim. Sonrada siteden çıktık.
-kanka sana bildirim geldi sanırım, dedi doğa .
- trendyoldanmış.
- hadi be tüh. Neyse . Aha bu sefer bana geldi . Mert yazmış . Napıyorsun güzelim demiş.
- sen söyledin mi çıkacağımızı?
- dedim tabi . Kafeye gidicez denizle hazırlanıyorum demiştim. Şimdide çıktık dedim.
- iyi bakalım. Geldik sahile. Nereye girelim?
- colombia ya girelim.
- hadi o zaman.
Kafeye girip kahveleri söyledik . Sonra ödemeyi yaptık . Kahveler olurken lavaboya gittim .
Aynada kendime çeki düzen verip çıktım. Doğada bardakları almış, koltuklara geçmişti .
-hadi hikaye için resim çek .
- çekeyim bari .
Çantamdan telefonumu alıp kahveleri çektim. Sonrada konumda koyarak paylaştım hikayede.Sonra benden doğada paylaştı .
-iç hadi kahveni . İçindeki buz ericek yoksa .
- tamam tamam. Şu merte cevap vereyim bir . heh tamamdır .
-kahveleri içtikten sonra markete uğrayalım.
- olur kanka .
Kahveleri içerken aynı mekana birkaç çocuk daha geldi . Benim görüş açımda olan yere oturdular .
-ay kanka kalkalım mı ?
- hayır ne kalkacağız canım.
- ama bakıyorlar .
- sen önüne bak boşver . Görmezden gel . Bu olayıda merte anlatma sakın. Şimdi gelmeye kalkar olay çıkmasın.
- yok yok demem.
- kahvemizi içelim kalkarız sonra.
- tamam .
Baktım çocuklardan biri inatla bakınca bende dönüp bu sefer ona baktım direk .
Bir süre böyle karşılıklı bakıştık sonra derin nefes çektim.
-hayırdır bir şey mi oldu ?
- yo olmadı .
- ne bakıyorsun o zaman ?
- yasak mı?
- aynen yasak . Dön önüne hadi .
- önümdeyim zaten.
- tamam kafanı eğ çevir bir şey yap o zaman bu tarafa bakma.
- tamam .
En son çocuk bakmayı kesip arkadaşlarına döndü . Ama arada bakıyordu . Bizde kahvelerimizi içip kalktık. Arkamızdan hala bakıyordu . Ordan çıktıktan sonra markete girdik. Birkaç abur cubur aldım. Sonra anneminde istediği bardak takımını alıp kasaya geçtik . Az önceki kafedeki çocuklardan biride vardı . Tam arkamdaydı . Ama aramızda bir kişi duracak kadar mesafe bıraktı .bir kadın ona ilerleyin deyince “ hanımefendi rahatsız olur belki diye ilerlemiyorum teyze istersen sen geç “ demişti . Kadında teşekkür edip arkama geçti . Keşke herkes bu kadar özenli olsa . Az önce bakan çocuğun arkadaşıydı sanırım. Biz ödemeyi tamamlayıp marketten çıktık. Sonra taksi tutup bindik . Akşam olmak üzereydi ve biz daha hazırlanacaktık. Eve yaklaşık on beş dakikada geldik . Doğa kendi aldıklarını götürürken bende eve geçtim. Annem hala hazırlanmamıştı .
-sen hala neden hazırlanmadın ?
- ben hemen hazırlanıyorum. Sen kendin git başla .
- iyi ben geçiyorum.
Odama çıkıp kızlara bahsettiğim elbiseyi giydim. Sonra saçımı yapmaya başladım. O sırada doğa geldi .
-kanka ya şu saçımı yapar mısın?
- gel çök .
Doğa önüme çekti. Güzelce saçını maşa yaptım.
-makyajımı burda yapacağım.
- olur kanka sen bu aynaya geç o zaman bende boy aynasına geçeyim.
Saçımı at kuyruğu yapıp makyaja geçtim bende. Yüzümü eve gelince yıkadığım için temizdi yüzüm .
Sonra önce bir güneş kremi sürdüm. Sonra kapatıcımı ve bronzerımı sürüp güzelce yaydım. İnce bir eyeliner çektim. Sonra da rimel sürdüm. Yanaklarıma allık sürüp dudağıma dudak kalemiyle çerçeve yaptım ilk olarak . Sonrada bordo rujumuda sürdüm. Halka siyah küpelerimi taktım. Bileğime saat takıp ayağıma siyah topuklu sandaletlerimi geçirdim. Bunları yeni alıp daha giymediğim için altı temizdi . Melek teyze ve annemde hazırlanmıştı . Annemle melek teyzede siyah giymişti .
-toplu cenazeye gidiyoruz maşallah dedim .
- yalnız çok güzel olmamış mıyız ‘ dedi doğa .
- kızlarımız güzel olunca bizde ayak uydurmaya çalıştık , dedi melek abla .
- hazır mısınız bitti mi ?
-evet evet, dedim .
Üstüme parfüm sıkıp çantama parfümümü , cüzdanımı , anahtarımı koydum. Telefonuda koyup kapattım. Sonra evden çıktık . İsteme ve sözün olcağı yere gitmek üzere arabaya bindik . Öne ben ve doğa bindi. Kemerlerimizi takıp yola çıktık. Mekana mesafe yarım saatlikti .Konumu açtık. Müzik eşliğide yarım saatlik yolculuğun ardından mekana vardık . Teyzem koşturup duruyordu . Mekanında mutfağında kahve yapılacaktı. Herkes gelmeye başlarken bizde ecenin yanına gittik . Hazırdı oda .
-gelin hanım nasılsınız ?
-dur bakalım daha olmadım.
- ama olacaksın birazdan. Nasılsın?
- heyecanlıyım biraz.
- eee o da normal.
- çok güzel olmuşsun , dedi doğa .
- sağol canım. Herkes geldi mi ?
- yavaş yavaş gelmeye başladılar .
- ya vermezse babam.
- vermeyecek olsa niye gelsinler desin canım aa kendini böyle strese sokmasana.
- ne bilim gerginim .
- geçicek geçicek. .
O sırada kapı açıldı . Melek teyze herkesin geldiğini , gelmemiz gerektiğini söyledi bize .
Bizde kalktık. Kahveler yapıldı dağıttık. En sonda hakana verdi ece .
-sebebi ziyaretimiz belli . Gençler birbirini görmüş beğenmiş , bizede destek olmak düşer.Allahım emri peygamberim kavriyle kızınız eceyi oğlumuz hakana istiyoruz .
- kızım ne düşünüyorsun ?
- sen nasıl uygun görüyorsan babacım , dedi ecede .
- ben kız vermiyorum. Oğul alıyorum. O yüzden kabul ettim . Hayırlı olsun
Ben söz tepsisiyle geldim. Güzel dualar eşliğinde yüzükler takıldı .
-makas kesmiyor enişte , dedim.
Hakan cebinden para çıkartıp tepsiye koydu . Tahminimce 1000 TL koydu . Sonra başımla onay verince ben kurdeleyi kestiler . El öpme ve sarılma faslına geçtiler . Büyükler konuşurken biz gençlerde yan Mekana geçtik. Herkes bir kahve sipariş verdi. Ece ile hakanın yüzü gülüyordu.
-darısı senin başına inşallah deniz , dedi hakan.
- inşallah diyelim. Hayırlı olsun valla sevindim . Hep mutlu olun.
- sağol canım.
- kızlar hadi gidiyoruz , dedi annem.
Ece ile gizemi öpüp , hakanlada tokalaştık. Arabaya döndük.
-herkes seni sordu deniz . Ne zaman evlenecek diye ?
- sen ne dedin?
- okulu var. İkinci üniversiteyi okuyor dedim , dedi annem.
- inşallah seninde mutlu olduğun günleri görücez , dedi melek teyzede .
Doğa baktı konu uzuyor müzik açtı . Bende arabayı çalıştırdım. Eve döndükten sonra herkes indi . Bende arabayı park ettim. Doğa ile melek teyze “ görüşürüz “ diyerek evlerine girdiler . Annemde üstünü değiştirmek üzere odasına çıktı . Bende odama çıkıp üstümü değiştirdim. Makyajımı temizledim. Sonra yatağıma uzandım. Gece lambasını yakıp telefonumu şarja taktım. Saat 1 olmuştu.
Biraz “ jane eyre “ adlı romanımdan okudum. Günün yorgunluğundanda uyuya kaldım.

Loading...
0%