Yeni Üyelik
4.
Bölüm

Alpkaya ailesi ile kandil geceleri

@evdekisessizol

Bu gün her şeyden daha bi özel gündü .gökteki yıldızlardan ,aydan tut yerdeki toz zerresi bile etrafa gülücükler saçıyordu .sanki her şey bu günün önemini biliyormuş gibiydi ,öyle ki gördüğüm yaprak bile mutluydu. Nasıl mutlu olmasın ki .böyle bir günde mutlu olmayacak da ne zaman olacak ..en kıymetli, en değerli ..daha bir sürü en getirsem bile onun için az kalır ..o büyük gündü bu gün .iki gözümün çiçeği ,efendim ,peygamberimin doğum günüydü .kaç yüz yıl önce alemlere rahmet olarak gönderilen efendimin doğum günüydü bu gün ..

Ondandı bu neşem bu heyecanım .içim içime sığmıyordu sanki .dışarıya çıkıp herkese müjdelemek istiyordum :Bu gün Efendimin doğum günü..

Aynadaki görüntüme son kez baktım. Üzerimdeki ferace mi güzeldi yoksa bu güne özel miydi bilmiyorum ama güzel olmuştum. Mor bir de şal takmıştım başıma .etrafımda bir prenses edasıyla döndüm .Tatlı bir gülüş de göndermeyi unutmadım tabii

Bu güne özel hiç dağınık olmayan odam, öyle güzeldi ki ..yatağımın üzerinden özenle katladığım abimin umreden getirdiği seccademi ve minik tesbihimi alıp 5 yaşındaki Hafsa olup koşarak içeriye gittim .

Bu gün için hazırlanan tek ben değildim. Annem ,babamın giymiş olduğu çeketini düzlerken ikizler birbirlerini ayna olarak kullanıp nasıl olduklarına bakıyorlardı


-Ben geldiiiim. Nasıl olmuşum ,anne. Baba,Akın, Ayaaaz. Ay çok güzel oldum ben

Abartılı bir şekilde giriş yapmıştım pek tabi
Bu Hafsalara özel bir şey

Annem, bu gün tam istediği gibi hanımefendi olduğum için güzel sözler söyledi .babam istersem erkek gibi olayım yine de güzel derdi benim için .Ayaz ,gelip yanağımdan bir makas alıp alnımı öptü .şey der gibi : benim evladım ..

Akın da yüzün buruşturdu .çok bilmiş gibi ellerimi belime yaslayıp

-Bu gün efendimizin doğum günü. Sen de bari bu gün onun ümmetine yaraşır şekilde karşılık ver
Dedim .o da gelip yanağımı sıktı ve başımı okşadı

Sanırım gerçekten 5 yaşında bir çocuğum

Yüzümüzdeki bol gülücüklerle camiiye geldik .gelirken bize abimgilde katılmıştı. Yanıma berre çiçeğimi alıp önden iman amcayı göreceğimiz bir yere geçtik .annem ve yengem bize ayak uyduramıyor olsagerek ki sonradan geldiler.

Ha ,bu ön sıraya yerleşmek için çok önceden Gelip oturacağımız yere tesbih ,etek..ne varsa koymuştum tabii .önceden hazırlık bizimkisi .

Her gelen kişiyle ayaklanıp salavatlaşıyorduk .normalde olsa yoruldum diyecekken şimdi hâlâ iyiydim .elhamdülillah.

Berre çiçeğim ,minik feracesiyle gelmişti .başına da annesinin eşarplarından birini dolamış .tam bir imanlı velet .

Ona bu günün anlam ve önemini anlatmıştım .yüzündeki sevinci görünce ağlamak isteği geldi .onun efendimiz için yüzünde oluşan gülüşü çok şey ifade ediyordu.

Namazımızı kıldık ,imam amca sonda uzun bi dua etti .orda bir muslukları açtım ben .kapatması neyse ki kolay olmuştu.

Tesbih namazı kılmak ne kadar zor olsa da elhamdülillah ki bu sevaba da nail olmuştuk

Bu gün de mükemmel gibiyiz...

Dışarıya çıkınca hemen eve gidemedik pek tabi. Lokumalar mı dersin tatlılar mı dersin ,ne dilersen dile sevap kazanmak isteyen çok fırsatçı Müslümanlar dizmişti hepsini

Ben de fırsatçı bir müslünan olarak sabah mahalledeki çocuklara normalde kendime alırken bile iki defa düşündüğüm ,fiyatından dolayı, çikolatadan alıp dağıtmıştım. Paraya kıymıştım yani .rızkı veren Allah diyip aldım işte ..övünmek gibi olmasın diyeceğim ama övünmek gibi olsun :)

Hatta Akın ve Ayaz benimle çok dalga geçmişti..neyse bunun hesabını sonra soracağım

Eve geldiğimiz zaman saat baya geç olmuştu .Bu şenlik gibi geçen günde tabi evde kalanlar vardı ama ben bu neşeyi dışarıda yaşamak istemiştim .

Herkes kendi köşesine geçip artık tek kişilik olarak devam etti gecesine .Ben de odama geçtim,ışığımı açmadım

Sessizce yatağımın kuytu köşe kısmına oturup ellerimi açtım .gece uzun olacaktı

Bir müslüman için sadece kandil geceleri özel olmamalıydı tabi .Bu gün yaptığımız şeyleri günlük hayatımızda da yapacaktık .ama kandillerin özelliği vardı .hepsinin ayrı ayrı bir önemi vardı .Bu günün de bir önemi vardı. Efendimiz doğmuştu bu gün ...

"Ey alemlerin rabbi olan Allahım ...senin huzuruna geldim, ellerimi açtım ve tek yardım istenecek olan sana geldim .Ben senin aciz ,sen izin vermezsen bir parmağını bile oynatamayacak bir kulunum.
Her türlü noksanlıktan uzak olan sen ,benim rabbimsin. En büyük, en yüce ,övülmeye en layık olan sensin .huzurunda ellerimi açtım ve boynumu büktüm...Allahım ,şu anda üzgün ,mutsuz, huzursuz ,ağlayan ,kalbi daralan ,özlem çeken ..nice kulların varsa onlara ferahlık ver .Evi olmayana ev ,evi olana da şükür etmeyi nasip et

Sen ol deyince olduran Allahsın sana zor gelen hiçbir şey olmaz . Filistindeki ,doğu Türkistan'daki kardeşlerimizi koru .onlara onca kötülüğü ,zalimliği yapan zalimlerin belasını ver ....."



.....

Bu gün özel bir gün
Böyle bir şey yapmak istedim :)

Hayırlı kandiller

Bekleyen var mı bilmem ama asıl bölüm hazır ama bir türlü yayınlamak nasip olmadı .beklettiysek özür dileriz.

Hafsa ve kandil gününden iyi akşamlaaar

Loading...
0%