Yeni Üyelik
1.
Bölüm
@evdekisessizol

-kimi istemeye geliyorlarmış lan

-annecim !

- sana lan demedim çiçek,affola . hem noldu ?

-yavrum bak misafirlerimiz var

-hoş geldiniz hanım anneler

Hepsi bir ağızdan cevap verirken Hafsa ,nazik olmayacak bir şekilde o gelmeden önce konuşan kadının yanına oturdu .yorulmuştu .kaç saattir veletlerin peşinde dolanıp duruyordu. İzin gününde de evden atılmıştı ya ,unutmazdı bunun.bilmem ne pilavı gibi annesinin önüne sürüp dururdu artık
Yanına oturduğu kadın sanki yiyecekmiş gibi ona bakarken yerinden rahatsılzıkla doğruldu .bakan kadına göz kırptı. Kadın Estağfurullah Diyip önüne dönünce gülmeden edemedi

-hafsa kızım ,nasılsın

Kendisine yönelen soruyla Meryem teyzesine bakıp gülümsedi

-iyilik sağlık güzel kadın nasıl olalım .siz nasılsınız inşallah

Seviyordu bu kadını .Hem yanında oturan kadın gibi de lafçı değildi .en nefret ettiği şey dedikoduydu onun .bunun bir nedeni vardı : haramdı kardeşim .başka neden mi var .hop cehennem yani .

-iyiyim Elhamdülillah yavrum

Meryem hanıma şöyle bir bakıp Keyifle gülümsedi .başını belli belirsiz salladı ve oturması gibi normal olmayan bir kalkmayla yine tüm gözleri üzerine çekti.genç yetişkin insanların lafları onu açmıyordu .

Annesi ,Nida hanım sabır diler gibi gözlerini kapatıp açtı ve delici gözlerini kızına dikti. Hafsa derince yutkundu ,bu hiç hayra alamet değildi .hadi hayırlısı .içine kaçmış sesiyle onları Allaha emanet edip odadan çıktı .derin bir nefes aldığında ,veremeden bir veletin kolları arasında buldu kendini .yani bacaklarını

-ama yavrum yine mi

Diyecekti ki en küçük yeğeni olduğunu görünce Laflarını içine çekip onu kucağına aldı .yaşsal ayrımcılık yapmış olduğu doğrudur.

-neydesin sen

-hiç sorma yeğen can yav .bu kadınlar beni bi tuttu salmadı

-salmadı ne dimek haya

Şöyle bir durdu .nasıl açıklayayım diye düşündü ama bulamadı .bir eli onu tutuyordu Diğer elini aman der gibi sallayıp önemli bir şey olmadığını söyledi.daha öğrenmek için çok erkendi

Bu gün pazardı. Yani izin günü yani onca yorgunluğun üstüne devletin ona 'sen de insansın, biraz dinlen ' dediği gündü ama annesi onun başına 15 e yakın velet verip parka göndermişti .neden olduğunu sorguluyor ama bulamıyordu .bulmak için de zihnini yormuyordu zaten .

En sonunda dayanamamış ve hepsini toplayıp evin bahçesine tıkmıştı .müstehaktı ya ,bu ne .Allah Allah .

Yeğen kuşunu abisini tembihleyerek aşağı gönderdikten sonra bir şeyler yemek için mutfağa gitti .gördüğü şeyler zaten var olan iştahını daha bi açarken hiç düşünmeden, bir tabağa koymadan yemeye başladı. Annesi görmesin diye acele ediyordu. Bir anda içeriye giren erkek Kardeşiyle yediği son lokma boğazında kaldı ve öksürmeye başladı.

Kardeşi ,Ayaz hemen musluktan su doldurup ablasına vermişti Ve sırtını sıvazlamaya başlamıştı

-helal kız .Babam alın teriyle kazanıyor .Ha diyorsan ki ben size verdiğim paraya haram kattım,orasını bilemem. O zaman öksürmeye devam et .

Ayaz ,bunları gülerek diyordu .hafsa da kendine geldiğinde gülmeye başladı .seviyodu bu sonradan gelmeyi

-yok lan .haram para değil Elhamdülillah .ben de babamın kızıyım

-hiç yakışmıyor ağzına yalan

-ufff oğlum unuttum ya .düzeltiyorum:babamın oğluyum

-hııh ,aslanım benim .şimdi oldu.

Ayaz ,tezgahın üstünden iki tabak ,iki çatal aldıktan sonra ablasının hemen yanına oturdu. Hafsa ,bir komut almış gibi tabaklara yemek doldurmaya başladı

-neredeydin sen ayaz

-kurs vardı ya gülüm bu gün. Okuldaydım

Yemekleri doldurup ayazın önüne verince .elini onun yüzüne koyup sahici bir hüzünle baktı gözlerine

-çok yoruluyorsun aslanım ya

Ayaz da aynısını ablasına yaptı

-Emeksiz yemek olmuyor be yavru kurt

Haklısın der gibi başını sallayıp Önündeki yemeklere odaklandı .sessizce yemekleri gömdüler .sonra ayaz ablasına bakıp göz kırptı

-kaçalım mı ?

Hafsa ,hüzünle başını eğdi .

-biliyorsun ,hiç düşünmem .kaçarım ama annem beni yer

-kız olduğumu hatırlamam gereken yerler var diyorsun

-yani ,kısmen öyle

Ayaz ,ablasına bir şeyler demek için baktı ama diyemedi. Belki de üzüleceğini düşündüğü içindi .ve ayaz ablası üzülsün istemezdi .

-Benin ikiz nerde ,gördün mü yavru kurt ?

-hangi dağa tırmanıyor Allah bilir .

Ayazın ikizi ;Akın ,ayazın tam zıttı bir karaktere sahipti.ayaz beyazsa ,o kesin olarak siyahtı. Ayaz ,meslek seçiminde rahatlığı göz önünde bulundururken; akın ,asker olmak istiyordu .onun gireceği sınav bitmişi o yüzden şimdi rahat bir şekilde okula gittiğinde alışık olmak için sporlara gidiyordu .ne kadar zıt olsalar bile en iyi arkadaşlardı onlar .bazen hafsa bile özeniyordu. Bir kız kardeşim olsa böyle olurmuydu acaba diye düşünmeden edemiyordu

*hafsa'yı ben diliyle yazacağım *

Ayazı ,büyük motivasyonlarla ders çalışmaya uğurlayıp balkona çıktım. Göz, kulak ,ağız olmam gereken bir velet topluluğu var ne de olsa

-lan çocuğa vurma

-abicim sen git arkalarından

-atlama ordan kızım

Daha fazla dayanamayarak mutfağa geri döndüm .saat üç olmuştu ve ben sabahın dokuzundah beri çocuk bekçiliği yapıyordum...yorgundum zaten ben ya .
Ne zaman gidecek bu hanım anneler .biraz olsun uyusam çok güzel olurdu .

Başımı hafifçe kadınların olduğu odaya doğru çıkarıp ne yaptıklarına baktım. Birkaçı ayaklanmıştı .sevinçle mutfağa geri koştum .şükür ya rabbim .
Sonra uslu bir hanım olmaya çalışıp uğurladık onları annemle. Annem ,onlar gidinceye kadar yanında duran bana bedensel şiddet uyguladı .bir eli beni cimciklerken diğer Eli kadınlara bay bay yapıyordu .canım yanmıştı ya .

Onlar gidince gözlerini belertip baktı bana .Ne yaptım ki

-Hafsa

-Anne

-seni canını yakarım bak kızım

Siz bunu 'seni döverim ,pis çocuk ' olarak anlayın .

-ne yaptım ki ana ya

-nazik ol biraz ,kız ol

-niye ? Kızlar anneye ana diyemiyor mu ki

Başını ,sen iflah olmazsın,der gibi sallayıp eşarbının iğnesini çıkarttı .eşrarbın iki ucu ard arda başının üstüne geçince rahat etmişti

-git çocukları al gel Yavrularım dışarda kaç saattir .abingil gelir birazdan .

Gözlerimi kocaman açıp baktım .ne abisi ya .uyuyacağım ben kardeşim

-ne abisi gözünü sevdiğim ..izin günüm bu gün benim .illa misafir çağırıyorsun

-abin misafir değil bir kere

-tamam, o değil ama biraz öncekiler neydi ?

-misafir?

-annee

Beni takmayıp biraz uyuyacağını söyleyerek yatak odasına gitti .ve ben de öyle sap gibi kaldım ortada ..

Ayaz'ı da alıp aşağıya çocukların yanına indim .bizim üç küçükten başka çocuk kalmamıştı. Gelen hanım anneler torunlarını da alıp gitmişti anlaşılan .bizi gördükleri gibi koşmaya başlayan minik rafadanları ayaz'a emanet edip oturacaklardan birine oturdum .annem ne kadar anlamak istemese bile uykum vardı .bir serhoş gibiydim Allah muhafaza .
Başımı kollarım arasına aldım ,biraz közümü yumsam bir şey olmazdı sanırım .inşallah annem kızmaz .isterseniz 23 yaşına gelin ,isterseniz meslek sahibi olun yine de bir şey değişmiyor .anneler her koşulda kızabilir .

Üç minik dediğim takım dört olmuştu ayaz sayesinde .şimdi daha fazla ses ediyorlardı. Ben bu gün sabır kotamı doldurmuş olabilir miyim .

Başımı sakince kaldırıp baktım onlara .abimin çocukları , bizim ilk göz ağrılarımız. Ortalarda koşan Ahmete baktım
Yağız Ahmet ben 15 yaşındayken doğmuştu .daha çocuk sayılırdım, benimle büyüdü yani .ve evet tam da benim yeğenimdi aslan parçası .bi hafsa daha var olmuştu. Abim bunun için bana kızıyor çocuk benim gibi davranınca tabi. Alınmıyor değilim .ben kötü bir insan mıyım ki kızıyor ,anlamıyorum .

Ömer Asaf ,narin çiçeğim .daha minik o ,abisi gibi .aralarında iki yaş var .nasıl akın ve ayaz zıt kutuplarsa onlar da öyleydi .tabi, daha küçükler büyüdükçe görecektik bunları .

Ve bir anda ağlayarak kucağıma koşan Berre .Ne olduğunu anlamadan bacaklarıma sarılınca hemen kollarından tutup kucağıma çektim

-bebeğim,ne oldu

O hâlâ ağlamaya devam ederken diğerleri de geldi yanımıza .onların gelmesiyle dahs çok sığındı bana

Çatık kaşlarımla başlarını eğmiş bekleyen oğlan çocuklarına baktım .

-ne yaptınız lan bebeğime

-ablaa! çocukların yanındayız

-küfür mü ettim oğlum

-küfür mü etti lan benim halam

Al işte bak der gibi gözüme baktı ayaz .sonra Ahmet yağızın omuzlarından tutup doğru bir şey değil bu dedi .Ay Allahım ya .ama gülmemi tutamadım. Çok komik söylemişti .

Kendini unuttuğumu sanan berre çiçek daha sesli bir şekilde ağlamaya başladı .neden ağladığını sorduğum da Ayaz onu değil de Ömer abisini kucağına almış,ondan ağlıyormuş ,üzülmüş buna .niye kendini almıyormuş ki .

Minik yüreği sevdiğim. Terden ıslanmış saçlarını kulağının arkasına itip güzelce anlattım ona .yeşil ,boncuk gözleriyle bakıyordu .Allahın verdiği bir nimetsin sen berre .

Ayazla onu barıştırdım .onlar kucak kucağa gelirken ben de diğer iki nimetin ellerinden tutuyordum .annem yukarı gelmemiz için çağırmıştı .


Biraz anneme yardım etmiş gibi yaptım .çünkü yardım etmedim .ortalıkta dolanıp duruyordum en son annem dayanamayıp bir terlik fırlattı ,afedersiniz ,kıçıma ve pek tabi mesleki bir yetkinlik olduğu için tam isabet etti .acımıştı ama .

Akşam olmuştu zaten ..ağlamak yine bize düştü .yine de biraz olsun uyumak için odama adımlıyordum ki kapı çaldı.
Sabır bir ,sabır iki ,sabır üç ..

Kapı sesini duyan minik beyler ve minik hanımefendi koşarak benden önce kapıyı açmışlardı bile .onlar anne babasına sarılırken ben de onlardan içeriye girmek için müsade bekleyen babamın kollarından tutup çektim yanıma ve sarıldım .o da gülerek sardı kollarını belime .ayrılınca yanağından da sulu bir öpücük aldım .Ay Allahım ,hemen de yüzü gülüyor

-Selamünaleyküm güzel kızım

Bu evde sadece babamın gözünde bir kız gibiydim ..canım babam

-Aleykümselam babaların en bi yakışıklısı

Utanıp başını başka tarafa çekti .bu haline gülüp onu arkada bekleyen anneme bıraktım. Biraz da orda utansın .


Abim ve yengem, ikisi de öğretmen. .annem, bu gün biraz beraber vakit geçirsinler diye çocukları yanına aldı ,ben bakarım Diyerek ama kendi bakmadı ben baktım .Ne hikmetse
Yengem benim için gerçek bir abla gibi .ben daha çok küçükken geldi ailemize bir yenge değil işte onunla aramdaki pağ daha farklı ,kuvvetli .abimden bile daha iyi anlıyor beni o kadar yani .


Akın da gelince annem ikizleri,yengemi ve beni alıp mutfağa götürdü .tabii tek itiraz eden ben oldum .bunu umursayan da olmadı zaten .

Masa sandalyesinde oturan Akın'ın kucağına oturup boynuna sarıldım .annem bu yaptığıma da kaşlarını çatıp baktı ama bir şey demedi .Akın'a döndü bakışlarım dalgınca bakıyor etrafa .beni bile fark etmemiş gibi

-Akın ,oğlum neyin var ?

İrkilirmiş gibi oldu. Kucağından kalkacakken o benle birlikte kalkıp beni sandalyeye oturttu. Saçlarımı karıştırıp gülmeye çalıştı .beni oyalamaya çalışıyor

-Bir şey yok Oğlum ya

-beni deli etme lan

Sesimi biraz yükseltmiş olmalıyım ki annem bu defa Sesli uyardı

-Hafsaa ! Düzgün konuş diyorum sana

-Anne, ne dedim ki ya

-Bir hanımefendi gibi konuş
-Ben hanımefendi olmak istemiyorum anne

İstemiyorum işte

-Bir kızsın sen,erkek değil

Annemle kavga edecek kadar kendimi kaybetmiş değilim .nasıl bu zamana kadar ona olan saygı sınırımı aşmadıysam bu gün de aşmayacaktım

-Haklısın anne ,bir kız benim gibi olmaz.

Dedim sadece ve elime sofrayı alıp içeriye geçtim .
Ardımdan bir şeyler dedi ama duyamadım
Neden sıkıntı ediyor ki bunu ,anlamıyorum zaten .bırakın kardeşim beni .kendi halimde yaşıyorum işte

Sessiz bir şekilde sofrayı serdik. Ağır şeyleri Akın'a taşıttım ,hafifleri Ayaz'a verdim .ona sinirliydim .yatarken dövmezsem rahatlamam ben artık. Ona vuracağım elim şimdiden sızlıyor .

-senin ayrı yeten İznin var mı hafsa

Yan tarafımda oturan abime döndüm

-kullanmak istersem iznim var abi ,ne oldu ki ?

- hiç kullanır mı benim kızım iznini

Benden önce cevap veren annemle bakışlarım bu defa da ona döndü .
Ne istiyor bu hanımefendi benden

-anne

-Aman ne anne .hiç dinlediğin yok .anca iş anca iş .insansın sen hafsa ,hayvan değil .biraz çık ,gez ,toz .Ne bileyim kuaföre falan git

-anne ben-

-bak kızım

Onun lafını da bölen babam oldu

-ne oluyor size böyle

Ben ellerimi kendimi aklamak çabasıyla masumum der gibi kaldırdım .annem de elini aman der gibi sallayıp 'sen konuşma ' işareti yaptı babama .Yani, nasıl oluyor tam bilmiyorum ams babam sustu

Canım sıkıldı .o yüzden elinize sağlık Diyip kalktım oturduğum yerden .elimden tutan abime gülümsedim .o da gülümsedi ,aç değil misin dedi ama yine de kalktım işte .

Ya bu gün annem çok gergin ya da ben uykusuzluktan her gün dediği sözlere alınıyorum .bilemedim ne olduğunu

Sessiz bir şekilde sofrayı topladık .ben anneme söz hakkı bırakmadan bulaşıkların başına geçtim. Yengem çay suyu koyup durulamaya başladı .ondan önce de bir şeyler konuşacak ki kapıyı kapattı .

-Hafsa

-hımm

-üzüldün mü ?

Suyu kapattım ilkin sonra tezgaha yaslanıp ona döndüm

-üzüldüm valla .hep bir şey diyor .Ne bileyim .uykumu alamadım galiba ondan oldu .yoksa takmam ben bilirsin .hepsi Akın yüzünden oldu Zaten. Yatmadan iki posta vurmazsam rahatlamam

-yengem ,o senin için diyor

-Ben halimden memnunum

-biliyorum ama annenin tek kızısın ve o da böyle şey olmanı istiyor ,nasıl desem biraz süslü ,nazik..gibi gibi işte

İstemsiz yüzümü buruşturdum .gülüp koluma vurdu

-yapamam ben öyle

- bu senin için çok zor olur zaten .4 tane erkekle büyüdün babamı da sayalım 5

-Aman yenge gerçekten umursadığm bir şey değil ben böyle mutluyum .değişmeye de niyetim yok

Sen bilirsin Diyip işine döndü .bende derin bir nefes alıp devam ettim .

Yengem, annemin istediği gibi bir kız .keşke ben değil de o olsaymış annemin kızı .o kenide bakıyormuş öyle diyor annem.
O da tesettürlüymüş ama bakımlı bir kadınmış. Ona bakan erkek gibi demiyormuş ama bana bakan erkek gibi diyormuş .anneme göre ben tesettürü bile taşıyamıyorum .Yani ben anneme göre, çok yüksek müsaadelerinizle : gavurmuşum ( normal hayattaki ben bunu yazamazdım ama hafsa yazdırıyor işte )

Bulaşık yıkama işi bitince artık isyan bayraklarını kaldıran gözlerimle yengeme döndüm

-uykum geldi

Yüzünde gerçek bir kız nasıl gülüyorsa öyle bir gülüş oluştu .
Yengemi seviyorum

-hadi güzelim ,git uyu .anneme ben söylerim ve üzülme tamam mı


odama girdiğimde sadece üzerimdeki ceketi ve eşarbımı çıkartıp kendimi bodoslama yatağa attım .bu gün olan şeyleri düşünmeyip zaten 5 saat sürecek olan uykuya daldım .

Sonra bir şey oldu tam anlamadım. Uyuduktan bir saat falan sonra sol elim kaşınmaya başladı . Ne kadar uykum olsa bile anında gözlerimi açıp kalktım yataktan

Ben Akın'ı dövecektim :)

Loading...
0%