Yeni Üyelik
1.
Bölüm

|Tanıtım

@margaritka_z

"Yeraltının Güneş'i yoktu. Göğe zincirlenmiş, kıvılcımları dizginlenmişti. Yapmamız gereken Güneş'i kurtarmaktı."

Aksiyon/Bilim-Kurgu/Romantizm

Margaritka


Başlama Tarihiniz:


☀️

GÜNEŞ'İ KURTARMAK


"Tarih 25 Kasım 2023, kayıt numarası 1. İsmim Varan İlter. Denge Federasyonunda bir genetik mühendisiyim." Varan İlter oturduğu koltukta heyecanla kıpırdandı. "Bu kaydı eşim Güzel İlter'le hayata geçirdiğimiz proje için kaydediyorum. Projemizin adı Smert' Projesi."

Uykusuzluğun emarelerini taşıyan yeşil gözlerini parmaklarıyla ovuşturdu. "Çok kez denendi, bize uzak bir kavram değil. Fakat başarıya ulaşan bir örneği hiç yoktu." Varan masanın üstünde rastgele dağıtılmış kağıtlara göz attı. "Smert' bir süper asker projesi." Varan kendi kendine güldü.

"Evet, türü fantastik olan filmler izlerken geldi aklımıza. Ama imkansız diye bir şey yoktur ne de olsa, değil mi?" Varan, yakışıklı yüzüne çokça yakışan kemik gözlüğünü işaret parmağıyla düzeltti. Yeniden ciddileşti ve sözlerine devam etti.

"Smert' Projesi'yle insan sinir hücrelerinin en ücra köşelerine kadar ulaşabiliyoruz. Hücre çekirdeğine girmek bizi zorlasa da bunu başardık. Sinir hücrelerinin DNA'sına kendi ürettiğimiz bir çeşit..." Varan doğru kelimeyi ararken kaşları çatılmış ve parmağını şıklatmaya başlamıştı. "Bir çeşit organik bazı fosfat ve deoksribozla bağlayarak yeni bir nükleotid yerleştiriyoruz. Yalnızca sinir hücrelerinde ve karşılıklı olarak iki nükleotidi bağladığımızda proje işlemiş oluyor."

Varan parmaklarıyla masada ritim tutmaya başladı. Uykusuzluğuna değecek bir buluştu. "Sinir hücrelerini değiştirdiği için doğal olarak beyne etki ediyor." Elindeki kırmızı kapaklı kaldırdı ve kameraya doğru gösterdi. "Projenin sonuçları burada yazıyor. Kişide ne gibi değişikliklere sebep olduğu, yan etkilerinin nasıl ortaya çıkabileceği... Hepsi burada."

Kırmızı kapaklı defteri elinden bırakmadan devam etti. "Güzel'in hesaplarına göre hücrelerinde Smert' kodları olan bir askerin, sıradan bir askerin karşısında başarıya ulaşma olasılığı %97,34. İnanılmaz bir rakam! Gerçi şaşırmamak lazım, Smert' kodlarını taşıyan birisi insan olmanın çok ötesine geçiyor." Varan dudaklarını büzdü.

Kendi projesine inanmakta zorluk çekiyordu bazen.

Fakat aniden yüzü gölgelendi. "Yine de her başarı için bir şeyleri feda etmek gerekiyor. Smert' kodlarının uyum sağlayabilmesi için kişide olması gereken bazı şeyleri sonra fark ettik. Bu yüzden altı denek başarısızlıkla sonuçlandı. Yedinci denek ise bizim tek başarılı deneğimiz. Ve..." Varan sıkıntılı bir nefes aldı. "O benim evladım. Kanımdan, canımdan bir parça."

Varan üzüntüyle asılan suretini kameraya çevirdi. "Onu böyle büyük bir riske attığım için içimde bir parça hep kızgın olacak kendine." İç dünyasındaki sıkıntıları kayda aktarmak istemediği için boğazını temizledi. "Her neyse." Kameraya bakarak dağılan saçlarını düzeltti. Kaydı kapatmak için uzandığı sırada duraksadı.

Dudaklarını ıslattı ve başını iki yana salladı. "İçimden bir ses bunu hiç yapmamamız gerektiğini söylüyor. Projenin çok büyük sorunlara yol açacağını... Fakat geri dönülemez bir yola girdik artık." Varan'ın sesi git gide kısılıyor ve kasvete boğuluyordu. "Beni bunları düşünmeye iten sanırım O."

Vasilisa. Yirmi dört saatin on altı saatinde kafası güzel gezen o kadın...

Varan aklına düşen simayla kaşlarını çattı. Alnını kaşırken son kez kameraya baktı. Bu kez sanki kaydı izleyen kişinin ruhuna akmak istiyormuş gibi bakıyordu. İçinden kaydı, umduğu kişilerin izlemesi için dua etti. "Hayatı boş bir kağıda benzetiyorum. Bir gün insanoğlu küçük ve yaramaz bir çocuk misali geliyor, boş kağıda anlamsız bir çizik atıyor. O çiziği hiç birimiz önemsemeyiz. Fakat boş kağıttaki tek hareketlilik oyken önemsenebilecek tek şey yine o çiziktir. Demek istediğim, o kağıdın üstüne başka resimler çizilebilir fakat başlangıç noktası hep o çizik olacaktır. Bu yüzden dikkatli bakılmalı, bu yüzden önemsiz gibi gözüken ayrıntılar atlanmamalı."

Varan kaydı kapatmadan önce kameraya yaklaştı. "Peki ya sen?" Diye sordu labaratuvardaki loş ışık yüzünü karanlıkta bırakırken. "Dikkatli bakıyor musun?"

☀️

Konu, replik, karakter veya herhangi bir detayın kopyalandığı bir kurguyla karşılaştığımda yasal işlem başlatmaktan çekinmeyeceğimi belirtmek isterim.


Loading...
0%