Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@merveakbyrak

Ben geldimmmm diye bağırarak girdim bahçe kapısından çok özlemiştim ailemi beni görünce ufak bir şaşırma yaşandı tabikide annem ve babam kahvaltı yapıyorlardı.

Canım benim niye söylemedin alırdık seni biz dedi babam

Biliyorum ama kahvaltı geldiğimde hazır olsun istedim bak yetiştimde bizimkiler okulda değil mi ?

Evet annecim okuldalar hadi gel koyuyorum çayını.

İşte alışık olduğum ve çok özlediğim aile sıcaklığı.

Bir kız ve bir erkek kardeşim var onlar liseye gidiyorlar ve ikizler

Annem iş güvenliği uzmanı babam ise kendi işini yapıyor sıradan ve mutlu bir aile. Kahvaltımızı yaptık babam gününü bana ayırmıştı anneminde iki üç saat eğitim vermesi gereken zoom da toplantısı vardı o işlerini hallederken bizde babamla biraz dolanmak için dışarıya çıktık.

 

☘️Uraz' dan

 

Nereye ait olduğumu düşünerek arkadaşlarımın toplandığı yere ilerliyordum üniversitedeyken aile evimi arkadaş ortamımı özlüyordum insan hep olmadığı yerin özlemini yaşamıyor mu zaten ?

Kıkır kıkır gelen sesle kafamı o yöne çevirdim " Baba benim ilk aşkım sensin"

-Ne yani başka aşkında mı var ? Dedi adam kızına kızarcasına bakarak.

Nefesimi tutarak dinliyordum hiç tanımadığım insanları kızın gözleri yeşil saçları sarı ve dalgalıydı yapma bebek gibiydi böyle bir kızın kapılmama imkanı yoktu ben babasın yerinde olsam bu soruyu sormazdım. Adamın karakteri ve görünüşü çok sertti kız utana sıkıla yaaa baba diyerek konuyu kapattı. Ne yani var mıydı yok muydu ???

Yanlarından geçerken adamla göz göze geldim baş selamı vererek yanlarından geçtim Son duyduğum ses yine ona aitti canım çok mangal yapmak istiyor baba işiniz yoksa bu akşam yapabilir miyiz ?

 

Umut ve Anılın yanına geldiğimde iki kişi daha vardı onların okuldan arkadaşları basket oynamaya karar vermiş beni bekliyorlardı. Tanışma faslından sonra sahaya gittik gün hızlı geçmişti eğlenmiştim maç sonunda herkese mangalamı gitsek diye sormuş bulundum niye bu kız aklıma girmişti ki bu kadar belki tepeye çıkarlardı onlarda görürüm diye düşündüm ama çocuklara söylemedim.

-Tamamdır saat 7 de buluşuyoruz o zaman siz Umut'a geçin ben arabayla gelir alırım sizi dedi Anıl anlaştık ve ayrıldık.

Mangala giderken eşofman giyilirdi ama ben neden gömlek ve pantolon bakıyordum spor da gayet yakışıklı olunabilirdi, yeşil gözlüyle karşılaşırım diye saçmalayıp dikkat çekmemeliydim. Hazırlandım ve çıktım kasaba doğru ilerlerken babasının da kasaptan çıktığını gördüm yanında başka bir erkek vardı mavi gözlü ve kıvırcık saçlıydı kesinlikle kardeşi olduğuna emimdim Allah genlerini özene bezene seçmişti anladığım kadarıyla yüzümde gülümsemeyle kasaba girdim alacaklarımı söyleyerek beklemeye başladım kapıya çıktım yürüyerek gidiyorlardı sanırım evleri yakındı çok güzel bahçesi olan bir ev vardı sürekli dikkatimi çekerdi daha önce orda yaşayan birini hiç görmemiştim o eve doğru girdiler acaba orda mı oturuyorlardı içeri girdim ve kasapta çalışan adama sordum az önce çıkan beyefendi bu mahalleden mi ustam

-Evet oğlum Mustafa bey beş altı yıl oldu taşınalı ileride hemen evi

Anladım ustam birine benzettim de diyerek cevap verdim. Ben bunca yıl nasıl görmem bu aileyi ama 3 yıldır şehir dışında okuyorum ondan olabilir.

Çocuklarla buluşup tepeye çıktık öyle bahçem olsa bende bu tepeye çıkmazdım gelmeyeceklerini bilerek ortama ayak uydurdum etleri pişirmiş yemiş ve 101 masamızı kurmuştuk. Dertlilerdi sevgilisiyle aynı şehirde okuyup tatilde ayrılan arkadaşlarım

-Bunları anlıyorum da sana noluyor Uraz ne bu Müslüm Gürses havası diyince Anıla döndüm;

Bende belki sevgilimle uzak düşmüşümdür değince o hariç diğerleri İnandı

-Benim tek Zeki arkadaşım o yazılım programlarından nasıl kafasını kaldırıp birine aşık oldu deyince sırıttım insanın bir tane has arkadaşı olmalıydı. Bana Naz ve Liva'nın arkadaş tripleri yeterince yetiyor dostum ben kaldıramam aşkı bu mükemmel zekamı bir kadınla meşgul ederek harcamamalıyım dememle herkes alay ederek güldü.

- Ah dostum akıl, mantık, zeka... Aşk da keşke işe yarasa.

Kadınlar anlaması zor varlıklar seni büyülüyorlar başına gelmeden sakın atıp tutma kendine gelemezsin dedi Saraç kafamı sallayarak onu onayladım.

Sosyal bir insandım arkadaş çevrem ve girdiğim ortamlarda yeterince kadınlarla vakit geçirmiştim çok sevdiğim arkadaşlarımın aşık olup nasıl değiştiklerine de şahit olmuştum bir gün benide bulacaktı inanıyordum buna hatta o yeşil gözlü kız olsa ve bu gün benide bulmuş olsa çok iyi olurdu.

...........................

Evet bölüm sonu bakalım bizi neler bekliyor.

İlk görüşte Tutkulu bir aşk mı ?

Masalsı ve olağan dışı bir aşk mı ?

Bu kısımlar yazılması gereken hikayenin giriş kısımları umarım Hira ve Uraz'ın Masalını okumaya devam edersiniz.

Loading...
0%