Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@merveakbyrak

☘️Uraz'dan

Yeşil gözlüyü göremediğim kaçıncı gündü bu gün artık saymayı bıraktım. Evden mi çıkmıyordu yoksa kendi evimi vardı anlayamıyorum. Kardeşlerini bahçede görmüştüm, evlerinin önünden günde 10 kez falan geçiyordum mahallenin sonundaki parkta toplayıp çocuklarla orda takılıyordum fakat görmemiştim.

Aklımı fazla kurcalıyordu.

-Akşama nişan var geliyor musunuz ? Sorusuyla Anıl'a döndük.

-Kimin nişanı var

-Mustafa abinin kızının demesiyle şoka girdim. Nasıl yani babasına o gün bunu mu söylemeye çalışıyordu şimdi nişana ikna etmişti de nişanlanacak mıydı ?

Ben gelmiyorum diyerek kalkıp uzaklaştım. Ben bir insanı bir kez görüp bu kadar düşündüğümü ve ondan etkilendiğimi kabul edemezken birlikte olma ihtimalimiz olmadığını nasıl kabul edebilir hale gelmiştim iki saatte bilmiyorum içimde ki cızlama normal miydi ?

Saat 19:00 civarıydı Annem hazırlanmış evden çıkmak üzereydi...

-Uraz beni alır mısın oğlum arabayı koyacak yer bulamam şimdi kalabalık olur. Ben sana konum atınca çıkarsın annecim.

-Nereye gidiyorsun anne

-Nişan var oğlum gitmezsem ayıp olur bütün mahalle gidiyor.

Sende mi be annem, "tamam anne görüşürüz."

Aradan iki saat geçmişti telefonum titredi

SULTANIM: Konum

Annem şarjım yok gelince ulaşamazsan salona çıkarsın girişte sağ tarafta oturuyoruz.

Hayır ama ya hemen gidiyim şarjı bitmesin diye fırladım yeşil gözlüyü öyle görmeyi kaç ay kaldıramam bilmiyorum. Arıyordum ama annemin telefonu kapanmıştı el mahkûm çıkmak zorunda kaldım. Kapıda Yeşim ve Murat'ın nişanına hoş geldiniz yazıyordu. Adı Yeşim miydi yani kapıdan içeri annemin dediği tarafa doğru baktım ama göremiyordum salonda gözlerimi gezdirirken mükemmel birini gördüm beyaz çok tatlı bir elbise giymiş saçlarını sıcaktan tepede sonradan topuz yapmış haliyle çok tatlıydı, oynayanları izleyen yeşil gözlü, o böyle giyinemezdi ama onun nişanı değil miydi ?

Annem masaya oturunca dikkatimi ona verdim ve yanına gidip oturdum

-Annem nerdeydin ?

Oğlum oynadık b izimkilerle kendime çeki düzen vermeye tuvalete gitmiştim.

-Anne kimin bu nişan ?

Oğlum marketin yanında Mustafa amcan varya üç kızı var onların ortanca kızının üniversite okumak istememiş sevgilisi varmış. Damadın ailesinin de durumu iyimiş evlendiriyorlar o yüzden.

Öyle mutlu olmuştum ki yeşil gözlünün Yeşim olmadığına mı sevinsem, onu gördüğüme mi sevinsem bilemedim.

-Kalkalım annem hazırım.

Yok yok anne ben hazır değilim şimdi geldim az gözükeyim insanlara ayıp olur dememle masadan fırlayıp erkeklerin dikildiği tarafa gittim Anıl'lar da oradaydı.

Dostlar meclisi toplanmış nasıl gidiyor diye bağırdım kulaklarına yaklaşarak.

-Ne bu enerji oğlum sabahtan akşama ne değişti.

-Hayatım değişti oğlum sabah kararmıştı, şimdi aydınlandı. Diyerek kahkaha attım. Saatlerce onu izleyebileceğimi düşünerek geçirdiğim bir saatin ardından salondan çıkışlarını izledim.

-Anıl şu çıkan kızı tanıyor musun ?

Evet sanırım mahalleden Göktüğ'nun ablası Hira.

-Mahallede daha önce görmemiştim hiç.

-Üniversite okuyor o da İstanbul'da.

Evet yavaş yavaş ortak noktalarımız çıkmaya başlamıştı ve ben şaşkınlık içinde ağzım kulaklarımda mutluluktan nerdeyse uçarak "iyi geceler millet" diyerek annemin yanına geçtim ve eve gitmek için yola koyulduk.

 

Yaklaşık 10 gün sonra elinde poşetlerle yolda yürümeye çalışan bir kız gördüm saçları düzdü kanımın ısındığını hissetmiştim ama yüzünü bana dönene kadar nedenini anlamamıştım...

 

☘️Hira'dan

İsterseniz size eşlik edebilirim ? Duyduğum sesle irkildim Allahım sen insan mısın ki tabiki eşlik edebilirsin ömrümün sonana kadar bana diyemedim.

Çok teşekkür ederim sanırım halledebilirim. Dememle gözlerinden gözlerimi alamadığım için takıldım ve üstüne bocaladım elimdeki poşetlere uzanarak hepsini aldı.

"Sanırım halledemiyorsun hadi ilerle ben seni takip ediyorum. "

Sinir olmuştum dikkatimi dağıtanın o olduğunu söylemedim tabiki kafamı salladım ve yola devam ettim. Kapıya geldiğimde teşekkür ettim ve beklemesini söyledim yaptığının karşılığında ona ellerimle yaptığım mavi kokulu mumlarımdan hediye ettim.

"Teşekkür ederim" dedi ve uzaklaştı. Sanki benimde içimde bir şeyler onunla gitmişti.

 

Üniversite ikinin yaz tatilindeydik ve okulların açılmasına bir ay vardı onu göreli iki hafta olmuştu bir daha görebilecek miydim? Aman bu yaşıma kadar onu görmeden geldim neden düşünüyorum...

Loading...
0%