Yeni Üyelik
1.
Bölüm

TANITIM(Mayda)

@nefelicalliope

Size tatlı sıcak bir tanıtımla geldim. Mayda yeni bir kurgu. Şimdi okuyunca tekrar, yazı özlediğimi fark ettim.

Buraya okumaya başladığınız tarihi bırakabilrsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

...

"Yardım lazım mı demişti?" Cevap gelmeyince onu duymadığını da anladı. Kadın, kendi kendine söyleniyordu. Söyledikleri tebessüm etmesine sebep olmuştu. Kendini hemen toparladı.

Güneş' in kesildiğini anladığında, ellerine bulaşan siyah lekeleri, farkında olmadan yüzüne bulaştırmıştı. Yanağındaki ve alnındaki siyah ise benzeyen lekeyle bakışlarını yanında dikilmiş, ona seslenen yabancı adama kaldırdığının farkında değildi. Adama baktı bir an, "Bir şey mi söylemişti? Bir şey söylediyse de onu duymamıştı. "Olduğu yerden, doğrulmak isterken sendeledi. Sendelemesiyle birlikte, düşmesine ramak kala adam kolundan yakaladı.

"Ne dediniz duymadım pardon?"

"Yardım lazım mı demiştim?"

"Ha!" Bir adama, bir lastiğine baktı epey yol kat etmişti aslında sadece birazcık daha yükselmesi gerekiyordu. Adam da bir ona, bir patlak lastiğe bakıyordu, hala cevap vermemişti. Yorgun görünen ama akılda kalıcı bir yüze sahipti. Saçları güneşte erimiş çikolatayı andırıyordu. Başını kaldırıp baktığında, gözlerinin de aynı tonda olduğunu gördü. Kocaman gözleri vardı, sıcacık. Tek bir damla bal tonu ile çevrelenmişti haleli kısmı...

Şaşkınlığını üzerinden atan Mayda, "Aslında lazım, teşekkür ederim bilmediğim bir şey değil ama beni biraz zorladı sanırım. Arabada çok fazla eşyam olduğu için." dedi, sakince açıklamıştı. Adam hayret etti, terslenmeyi göze alarak ve emin olamayarak durmuştu. Buralarda herkes birbirini tanır yardım etmekten de almaktan da çekinmezdi. Ama bu kadın, yabancıydı. Onu ilk defa görüyordu. Muhtemelen tatil için gelmiştir diye içinden geçiriyordu. Bir yandan da cevap verdi.

"Pekâlâ, o zaman müsaadenizle?" dedi ve işe koyuldu. Mayda kenara çekilmiş, rahatça çalışabilmesi için ona alan vermişti. Önünden çekilip eğildiği anda güneş gözlerini kısmasına neden olmuştu.

"Neden bu kadar sıcak?" diyerek, aslında yine kendi kendine konuştuğu sırada, gelen cevap adamın varlığını hatırlattı.

"Normalde bu kadar olmazdı ama bugün ekstra bir durum yaşanıyor. Rüzgâra rağmen hem de."

"Ah evet, o da var." dedi, uçuşan saçlarıyla mücadele ederken. Arkadaki araca baktı. Siyah bir arazi aracıydı. Jeep marka bir arabaydı. Eski ama bakımlı bir araba, güzeldi.

"Araba çok güzel, iyi bakılmış." dedi. İstemsizce çıkmıştı dudaklarından, içinden geçirdiği düşünceler... Çenesi düşmüştü herhalde, normalde yabancılarla hemen muhabbete giremezdi.

"Teşekkürler, arabalarla ilgilenmeyi severim."

"Orasını anladık." dedi, yine tutamamıştı. "Çenem kırılsın, ne diye coştun kızım bi dur!" Dedi içinden. Adam gülüyordu, belli belirsiz sarsılan omuzlarından anlamıştı.

...

Tanıtım bölümü ile ilgili düşünceleriniz neler?

Tanıtımı nasıl buldunuz?

Merak ettiklerinizle yorumlarda buluşabiliriz. Eğer okuyu sevdiyseniz. Önce yıldızımızı parlatalım:) Sonra da 1. bölümde buluşalım.

Sevgiler.

 

Loading...
0%