Yeni Üyelik
14.
Bölüm

13-Demirler Eridi

@patipiyon

Aklımı mı kısıtlıyorlar? Özgürlüğümü kıran bu sefer katı kurallar değil, emirler, yasaklar, yaptırımlar değil. Bunu bana muhafızlar yapmıyor toplumsal normlara karşı gelmedim çünkü. Ülkenin yasaları değil, aykırı değilim hukuka ve diplomasiye. Bunu bana iş verenim yapmıyor, henüz iş sahibi değilim. Ben değilim... Timsah da değil... Bu kez o devam edecek:

"Canıma yakın olan, canımı yakan... En yakınımdır güzel niyetiyle zihnimi boğan.

İyiliğimi istedi timsah, tecrübelerini dilim dilim bana yedirdi. Karnın doysun, dedi. Bıçağını benden sakladı. Yaralanmadan avlanmayı öğrenemezdim. İnsanları tanımak en büyük yaraydı.

Söylemek çok kolaydır bazı şeyleri. Yap, öğren deyip ve yön vermek... Bir kuşun yüreğine ulaşmak için önce kanatlarını bırakmalısın onun. Uçuşlarımı sözlerine bağladın! Ben tahtadan bir kukla haline gelince, neden ruhsuzsun, diye yakındın!

Öyle bir baskı ki uykularımı uyurken biri bana yol göstermediğinden kaybolurum. O stresli anlardan korkarak uyanır, şimdi ne yapmalıyım diye dona kalırım. Hata yapmaktan korktuğumdan öz güvensiz zayıf bir kürdana dönüşürüm!

Sen her şeyi bildiğini sanıyorsun ama bilemezsin timsah!

Bilemezsin, umursamaz davranmam hassaslığımı gizlemek içindi.

Bilemezsin, kahkaha atmak alay değil bir ağıttı içimdeki!

Bilemezsin baskın altında eğilip, ezilirim!

Ve kendimi değersiz hissettiren bu şeylerde bile hala senden şefkat hissettiğimi bilemezsin!

Sen sivri dişli, heybetli timsah... Ağla. Bu mutualizm olmadan sensiz de yaşarım! Ağla. Seni sevmek için seni tüm yaşamım boyunca ararım."


                                                                       


Aninim Alıntı Çevirisi: Timsahlar acımasızdır, ama bir şekilde nehirlerde yüzen hayvanların ölü bedenlerini yiyerek bize hizmet ederler. ama timsahlar için bu cesetler suyu kirletebilir. Burada timsah ve ziczac adında küçük bir kuş görüyoruz, bu da yiyecekleri birbirinden ayırıyor.

Timsahlar azgın plakaların ve korkunç çenelerin dişlerinin bir kaplamasına sahiptir. Bu dişler sık sık yenilenir, yıpranmış olanların yerine yenileri oluşur. Timsahlar bu saygıda insanlardan daha şanslılar. Amerika'da timsahlar yılın bir kısmını korurlar, çünkü mahsullere zarar veren şeyleri öldürürler.


22.08.2018 22.45


Loading...
0%