Yeni Üyelik
15.
Bölüm

14- Klişeler Listesi

@patipiyon

Burası Afrika olsaydı Madagaskar' da yaşaması gereken timsahın zırhı soğuğa ve kurağa karşı direnmek zorundaydı. Üstelik kimse onu sıcak bir battaniyeyle sarmazdı. Bilemezsiniz ama aklım hep onda kalırdı. Burası Türkiye ve ne mutlu bana ki sarı baharın onun üzerine döküldüğünü ve onun bu mevsimde tatil yaşadığını biliyorum. Evet ya timsah tatilde. Peki ya kanatlı güzelimiz?

"Filmdeki yağmur hep romantikçe ıslatır, ilk defa delicesine ısıtır altında kalanı." dedi kürdan kuşu, kuş burnundan bir yudum daha aldıktan sonra.

Merak etmeyin onun burnu hala yerinde ama bakışları değil. "Timsah gibi tatile çıkmak isterdim ben de ama biriyle..." diyor sürekli. Onun ilk defa yapmak istediği çok şey, tatmak istediği çok duygu var. Ama bunlar için beklediği de biri var. Ben onu ikna etmeye çalışıyorum. Her şey için geç olmadan.

İstiyorsan; nefesini tut, bağır, uçurumdan aşağıya süzül. Ağzına sığmayacak kadar sakızı al ve çiğne bırak tükürüklerin aksın. Hayır hayır vazgeçtim, sakın çiğneme gagana yapışır ve bir daha çıkaramazsın onu! Bu dediğimi unut ama istersen hayalet kovala terk edilmiş okul binasında. Ajandana tarih atıp o istediklerini listele şimdi alt alta! Her anının ilk seferini kendinde unutulmaz kılacaksın. Pürüzsüz görüntüsünden keskin kokusuna kadar yüksek kaliteli mutluluğun hafızanda aynı hatırlanacak.

Ama olur da.. Hani biri... Seninle birlikte yer alırsa o listede. O kimsenin seni nasıl değiştirdiğini de unutmayacaksın. Unutamayacaksın ki o anın mutluluğu acı verecek artık. Unutmayacaksın, unutulmuş olduğunda bile.

'Sen farklısın, seni hiç üzmeyeceğim, kendimden çok seviyorum, her şeyimsin..." söylendiğinde içinden 'palavra dedikleri samimiyetsiz klişe listesine inat sen yine yaşayabildiğin tüm ilkleri tüm sevgileri gerçekten yaşa doğrusunu bulana kadar. Diyenlere inat dene ve korkma. Çünkü ardında bıraltığın bir anına baktığında 'Onunla da yapmıştım, derken cümlendeki küçük ekin seni ne denli güçlü kılacağını o zaman hissedeceksin.

Kürdan kuşu. Çık dışarı ve ilk defa ıslat gövdeni baştan aşağı.Yaksın...

Bak eylül gülüşü her yerde."

17.Eylül.2018 22.48

Loading...
0%