Yeni Üyelik
22.
Bölüm

21-Kaçış

@patipiyon

Gündüzleri, mermer taşların alnına basan ayak tabanlarım kızarıyor. Geceleri yıldızların cılız ışıklarıyla serinlemeye çalışıyorum. Kollarımda dans eden ayaklar hissediyorum çok defa. Bu ayakların araları oldukça samimi. Birden fazla kişiye ait. Romantik birlikteliklerine dokunmuyorum, üfleyip fırtına çıkarmıyorum. Utanıp başımı çeviriyorum. İlerde çocuklarını alıp uçup gelmezlerse kalbim kırılır. Romantik gecenin devamında içecekleri şarabı ben karşılıyorum ne de olsa.

Başımı çevirdiğim taraftan yükselen, griye yeşil sarılmış bir duman yıkıyor yüzümü. Beni çekiyorlar kendilerine. Kalbime doğru eğiliyorum, kalbimin atışları yine aceleci ve yorgun. Derin, hırıltılı nefes alışlar var içinde. Nefesi kokan birisi. Ağzında iltihaplı çürüklerle Yedi Kule bataklıklarında mutsuz birisi

Öğrendiği gerçeklere dayanamayıp giderken kürdan kuşu, kendi küçük kanatlarında biriktirip kaçırdığı günlerce güneşle, timsahı nasıl karartacağını bir bilseydi sadece gecelerce ayı yaşamaya ant içerdi. Pişmanlığından tüm gündüzleri ona geri verirdi belki. Ve bilseydi gitmezdi işte.

Timsahın biricik kuşu aradan üç yıl geçmesine rağmen geri dönmedi.

Ona kızmayın. Gerçeklerin çarpıcı aynasında kendini görmenin kalpteki o devasa yansımasında yaşamak öyle kolay değildir. Taş duvar her defasında seni tokatlar. Kendinle mücadeleni kazanamazsan gerçeklerle nasıl yüzleşilebilir?

Problemler hep var olacak. Orman kralı seçimlerinde kavga olmaya devam edecek. Herkes aslanı kral görmek istemeyecek. Burdan uzakta binlerce kişinin emek mücadelesine el uzatanlar hep olacak. Güçlü, zayıfı her fırsatta ezecek. Tarih hiç ders alınmadan hep tekrar yaşanacak. Doyumsuz insan canavarlaşacak. Tüm dünya kaynakları onun olsun diye çocuklar ölmeye devam edecek.

Adalet terazisi kırıldı, insan doğduğunda.

Şimdi seçim senin. Boynunu eğecek misin? Seçim senin. Sen de yüzleşmeyip kaçacak misin? Seçim senin. Kollarını kaldırıp o teraziyi kuracak mısın? Kalp aynandan içeri girip acı çeksen de gerçekle yüzleşecek misin? Gerçekleri kabul edip dünyayı kurtarma arzundan vazgeçtiğinde yenilmez bir süper kahraman değil yenilsen de devam eden bir insan olduğunu anlayacaksın. Kürdan kuşu ise sadece bir kuş olduğunu...

Ben hissediyorum timsahcığım. O, anlayacak ve gelecek. Gelmek zorunda. Henüz final bölümü gelmedi.

Yazın bitmesini bekle.

2024 17 Temmuz 18.18 Sinop

Loading...
0%