Yeni Üyelik
8.
Bölüm

8. Bölüm

@wassel

Tabi ki. Göster bakalım.

Klonumu gösterdim. Çok mutluydum. Babam çok sevinmişti. Çok nadir bir yeteneğim olduğunu söylüyordu. Annem beni tebrik etti. Artık bana daha çok yardım etmelisin diyordu. Toparlandık. Hasan amcaya çok teşekkür ettim. Benim ile böyle uzun bir yolculuğa çıktığı için. Oradan evimize geçtik. Eşyalarımı odama yerleştirdim. Annem ile babamı odaya çağırdım.

Sizinle özel konuşmak istediğim şeyler var, Odada konuşabilir miyiz?

Tabi tatlım. Eylül sen kardeşine bak biz birazdan geliyoruz.

Ben yatağın ucuna oturdum. Onlarda sandalyelere oturdular.

Seni dinliyoruz tatlım.

Şimdi ben gölge adam oldum dedim ya

Evet.

Aslında tam olarak öyle değil.

Nasıl peki?

Nasıl anlatacağımı bilemiyorum o yüzden göstererek anlatmaya çalışacağım.

Peki. Bize ne göstereceksin?

Bu klonum Takım Ustası. Diğer klonlarımın başı. Takım Ustam kendisi de klon oluşturabiliyor ve kendi seviyesi de var. Sanki ayrı bir insan gibi.

Nasıl yani, klonlarında mı seviyesi var?

Evet. Hem seviye atladıkça güçleniyorlar hem de eşya kullanabiliyorlar.

İyi de gölge adamlar sadece klon oluşturur ve eşya kullanamaz ya da seviye atlayamaz.

İşte bende ondan bahsediyorum. Benim klonlarım kendilerini geliştirebiliyorlar ve eşya kullanabiliyorlar sizin gibi. Daha garip olanı ise onların güçleri bana artı güç olarak geçiyor. Deneyimleri bana artı deneyim olarak geçiyor. Yani 8 kişi toplanmış, bir kişi için çalışıyormuş gibi düşünün.

Bu klonun takım ustası mı?

Evet

Hangi eşyayı kullanıyor?

Kısa ve uzun kılıç. Ama seviye 20 olunca diğer kılıcı da aktif olacak.

Şu an bir kılıç ile dövüşebilir mi?

Evet

Tamam, o zaman benimle dövüşsün gerçekten doğru mu anlayalım.

Ama baba dedim ya işte. Seviyesi daha düşük çok zorlama

Hadi söyle.

Takım Ustası hazır mısın?

Hazırım Kralım.

Babam ile Takım Ustası güzel bir kılıç gösterisi yaptılar. Tabi babamın seviyesi çok yüksek olduğu için gölge klonum fazla dayanamadı.

Anladım. Şimdi seviye atladıkça daha da güçlenecek değil mi?

Evet baba.

O güçlendikçe sende güçleneceksin değil mi?

Evet baba.

Çok iyi ya. Beleşten çalışmadan deneyim kazanacaksın.

Hemen de alay et.

Tamam, tamam hemen alınma. Ama harika bir şey. Şimdi kaç tane gölge klonun var.

Takım Ustası ile yardımcısı olmak üzere 2 tane. Ben her 10 seviyede 1 klon oluşturabiliyorum. Benim oluşturduğum klonlar her 5 seviyede 1 klon oluşturabiliyor. Ama onların oluşturduğu klonlar seviye atlayamıyor. Klonun yarı gücünde oluyorlar.

Ben böyle heyecan ile her şeyi anlattım. Annem ile babam çok şaşırmışlardı. Bunları kimseyle paylaşmamamı tembih ettiler.

O zaman senin için ne yapabiliriz bir bakalım. Elimizde parşömenler vardı. Karanlık parşömenler değiller ama senin seviyeni artırmak için kullanılabilirler değil mi. Bakayım başlangıç seviye 2 tane var. Bunlar seni 10. Seviyeye çıkarırlar.

Baba ben zaten 10. Seviyedeyim.

Ne ara 10 oldun. En az 2 ay geçmesi lazım. Seviyeni kimseye söyleme anladın mı? Şu an en fazla 2. seviye olmalısın. 2. seviyeyim de herkese.

Tamam baba.

Şimdi şu başlangıç seviyesi zindan parşömenleri ile seviyeni olabildiğince geliştirelim. Gel bakalım benimle. Arka odada aşağıya açılan bir kapı var. Orası evin altı oluyor. Bayağı geniş. Sen orada zindan parşömenlerini açarsan kimsenin haberi olmaz. Zaten seviyeni senden başkası göremez.

Yan odaya geçtik. Babam masayı kenara çekti. Halıyı kaldırınca küçük bir kapı göründü. Kapıyı açtık. Aşağıya doğru merdivenler görünüyordu. İçerisi çok karanlık olmasına rağmen ben her şeyi görüyordum. Bayağı geniş bir alan vardı önümde. Babam mumları yakarak içeriyi aydınlattı. Beni deponun tam ortasına getirdi. Parşömeni kullanmak için bir taş sütün vardı. Ruh bürosunda gördüklerimizden daha küçüktü. Babam bana dönerek;

Sen şu yuvarlak çemberin içerisinde duracaksın. Ben parşömeni taş sütünün üzerine açarak koyacağım. Sen çemberden çıkma. Sana söylediklerim tekrar et.

Tamam da bu parşömen beni nereye götürecek.

Zaten seviye 10 olmuşsun. Rahat bir şekilde halledersin. Kasma kendini. Gidince göreceksin.

Babamın dediklerini tekrar ettim.

Işık huzmesi üzerime çöktü resmen. Karanlık bir mağarada gözlerimi açacağımı sanıyordum. Etraf yemyeşil, ağaçlık alanlar, çok güzel bir koku, gökyüzü masmavi. Gözümün önünde bana yön gösteren bir işaret vardı. Sanki küçültülmüş bir harita gibi. Neyse dedim. Klonlarımı oluşturdum. Takım Ustası 12. Seviyede idi. Yardımcısı 1. Seviye idi. Yardımcı içinde iyi bir deneyim olacaktı. Sanki tam zamanında seviye 10 olmuş gibiyim. Gözümdeki haritada oluşan oku takip etmeye başladık. Bizi küçük bir grubun karşısına çıkardı. Yaklaşık 10 kişi vardı. Yeşil ve pis bir görünümleri vardı. Ufak tefek duruyorlardı. Takım Ustası bana onların goblin olduğunu söyledi. Hançerimi aldım. Artık bende dövüşebilecektim. Takım ustası yanında oluşturduğu klonları benim yanımda bırakarak yardımcısı ile savaşa girdi. Takım ustam bayağı güçlüydü. Kılıcını her savurduğunda goblinler ikiye ayrılıyordu. Sonunda 1 tane kaldı. Yakalayıp önüme attılar. Kralım bu sizin. İlk kanımı akıtacaktım. Hançerimi kalbine doğru o kadar hızlı sapladım ki, hançer arkasından çıktı. Yavaşça yere yığıldı. Hepsini bir yere topladık ve onları yaktık. Zindan görevi tamamlandı yazısı ile oradan evimize ışınlandık. Seviyem 12 olmuştu. Takım Ustası 14. Seviyeye ulaştı. Yardımcı Usta 6. Seviye olmuştu. Artık o da klon oluşturabilecekti. Zindanda geçen zaman 1 saat kadardı. Ama evimize geldiğimizde 10 dakika kadar olmuştu. Bu harika bir şeydi. Babam bana bakarak;

Güzel. Nasılmış zindanlar?

Hiç düşündüğüm gibi değilmiş.

Aynen öyle. İsmini almasının nedeni, görev bitince 5 dakika sonra ışınlanarak olduğun yere gönderilmen. Yani görevi yapmayayım orada daha fazla zaman geçireyim dersen yanılırsın. Zaman geçtikçe Zindan içindeki yaratıklarında seviyesi artmaya başlayacak. İlk baş kolay gözükebilir ama zaman geçtikçe kazanamamaya başlayınca sonunda öldürülüyorsun. O yüzden zindana girence hemen işini bitir alacaklarını al ve çık. Tamam mı?

Tamam baba.

Seviyen kaç oldu.

12 oldu.

Tamam. Şu elimdeki de başlangıç seviyesi. Buna da gir. Sonra mola verelim.

Tamam baba.

Tekrar ışık huzmesi üzerime çöktü. Gözlerimi açtığımda dağlık bir alanda buldum kendimi. Patika bir yol vardı. Harita yolu takip etmemi istiyordu. Klonlarımı oluşturdum. Takım Ustası ve yardımcısı ile konuştum. Artık Takım Ustasına Alfa, Yardımcısına da Beta diyeceğimi söyledim. Daha önce kimse bize isim vermemişti diye acayip sevindiler. Onlara isim verir vermez karakter penceresinde isimleri yazıldı. ALFA SEVİYE 15, BETA SEVİYE 7. Dur bir dakika onlar birer seviye mi atladı. Haha, süper zamanlama. Haritadaki oku takip ettik. 15 kadar goblin ve 1 tanede onlardan daha iri bir gobline benzer ama daha kaslı canavar vardı. Alfa bana iri olanın evrimleşmiş goblin olduğunu söyledi. Neyse savaş başlamıştı. Artık bende hançerimle savaşa dahil olmuştum. 2 goblini kendi başıma hallettim. Diğerlerini Alfa ve Beta klonları ile beraber hallediyorlardı. Evrilmiş goblin biraz uğraştırıyor gibi görünüyordu. Fakat fazla sürmedi. O da yenildi. Her zaman yaptığımızı yaptık ve hepsini bir araya topladık ve yaktık. Herhangi bir eşya bulamamıştık. Işınlanma ile evimize geri gönderildik. Görev tamamlanmıştı. Seviyem 15 olmuştu. Alfa 18. Seviye, Beta 9. Seviye olmuştu. Bu parşömenler harika bir şey. Elimde 3 tane karanlık parşömen vardı. Babamın getirdiği başlangıç parşömenlerini bitirmiştik. Bayağı bir yorgundum.

Yavuz, normalde haftada bir zindana girilir. Zaman değişimi insanları çok etkiler. Mola verme zamanınız geldi. Şimdi iyice dinlen bakalım. Zaman değişimine alışman için en az bir hafta zindana girmemelisin.

Evet, baba çok yorgun hissediyorum. Yatağa uzansam hemen uyuyacağım.

Sen dinlen bugün. Yarın konuşuruz.

Ben odama nasıl çıktım hiç hatırlamıyorum. Büyük ihtimal ya babam beni taşıdı ya da gölgeler beni taşıdı. Yatağa uzanmam ile uykuya geçişim bir oldu. Gözlerimi açıyor gibi oluyorum sanki annem yanımda duruyor derken tekrar dalıyorum. Ne kadar uyudum bilmiyorum ama en az 10 saat uyumuşumdur diye düşünüyorum. Yatakta bir doğruldum. Esneme hareketleri yaptım. Karnıma kramplar girmeye başladı. Açlıktan ölüyor gibiydim. Anneme bakarken;

Korkma bunlar normal. 3 gündür uyuyorsun. Sana yaptığım çorbayı yavaş yavaş iç.

3 gün mü?

Evet. Baban heyecanına yenilmeseydi sen böyle bitkin olmazdın. Normalde zindandan çıkınca en az bir gün dinlenmelisin.

Ama zindandan çıkınca ilkinde bende bir yorgunluk yoktu.

Zindandan çıkınca ilk 15 dakika belirtiler görülmez. Sonrasında yavaş yavaş yorgunluk, vücutta ağrılar olarak kendini gösterir.

Ne zaman iyi olurum.

Bugün dinlen iyice yarın bakalım nasıl olacaksın?

Tamam anne.

Bu arada çorbayı silip süpürmüştüm. Hiç bu kadar lezzetli bir şey yememiştim. Yatağa tekrar uzandım. Alfa ile Beta kaşımda duruyorlardı.

Kralım siz dinelmenize bakın. Biz ormanda sizin için deneyim kasacağız.

Tamam.

Gözlerim kapandı. Zaman kavramını yitirdim galiba. Gece geç saatlerde gözlerimi açtım. Klonlarım karşımda duruyordu.

Çok acıktım çorba var mı?

Klonlardan birisi çorba getirdi. Meğer annem uyanırsam diye çorbayı ocakta ısıtıp yedirmeleri için klonlara göstermiş. Yatakta doğruldum. Yavaşça masaya oturdum. Alfa ile Beta yoktu. Neyse yemeğimi yiyip tekrar dinleneyim diye düşünüyordum. Seviyem artmış. 16. Seviye olmuşum.

Yemeğimi yedikten sonra diğer ihtiyaçlarımı görünce yatağa uzandım. Eskisinden daha iyiydim. Umarım yarın normale dönerim.

Oh be sonunda kendime geldim. Yataktan kalktım iyice bir esnedim. Alfa ile Beta yanımda duruyorlardı. Alfa’nın seviyesi 19 olmuştu. Beta’nın seviyesi 11 olmuştu. Akşamki seviyem 18 halen yükselmemiş. Olsun buda çok iyi.

Ben uyurken bayağı bir deneyim kazanmışsınız.

Evet kralım. Köy için avlandık. Muhtar çok sevindi. Kışlık etimizin çoğu depolandı diye.

İyi yapmışsınız. Hem bize hem de köye fayda sağlamışsınız. Beta sen de artık eşyanı kullanabiliyorsun değil mi?

Evet kralım.

Uzun kılıç değil mi?

Uzun kılıç değil kralım. Ben orta boy bir kılıç ve kalkan kullanıyorum.

Ama yardımcılar ustaları ile aynı eşyaları kullanmıyorlar mı?

Bende farklı bir durum söz konusu kralım. Ben genel anlamda benden sonra gelenlerinde ustası olacağım için bende kendi eşyalarımı seçebiliyorum. Şu an orta boy kılıcımı kullanabileceğim. Seviyem 20 olunca kalkanımı da kullanabileceğim.

Çok iyi ya. Sen çocukların hikâyelerindeki gibi bir şövalye oluyorsun.

Siz nasıl uygun görürseniz kralım.

Senin klonların kılıç kalkan kullanacaklar değil mi?

Evet kralım.

Ben uyurken farklı bir şey oldu mu?

Muhtar bir ara uğradı. Seni kontrol etti. Ailen ile biraz sohbet ettikten sonra evine gitti. Köyde herhangi bir sorun gözükmüyor. Siz dinlenirken bir tüccar geldi. Köylünün mallarının bir kısmını satın aldı. Sonra yoluna devam etti.

Köyümüze pek tüccar uğramazdı. Köyden muhtar köylünün mallarını toplar kendi kasabada satar gelirdi. Parayı da köyden mal aldığı kişilere dağıtırdı.

Gelen tüccar nasıl biriydi?

Orta yaşta bir adam ve kadın.

Neyse daha dikkatli olmak lazım. Artan kasabasında olan olayı biliyorsunuz. Muhtar bu olay üzerinde fazla durduğu için onu arıyor olabilirler.

Anladım kralım.

Alfa 3 gölge oluşturuyor. Beta 2 gölge oluşturuyor. Toplam 5 gölgemiz var. Köyün girişini ve etrafını 2 gölge sürekli gözlemlesin. Herhangi bir durum olursa haberimiz olsun. Zaten biz fark etmeden olaylar oluşursa yandık diyebiliriz. Hızlıca seviye atlamam lazım. Başlangıç karanlık parşömenim vardı. Babam ile konuşup uygun zamanda onu da tamamlayayım. Babam nerede?

Tarlada kralım. Etrafı kontrol ediyordu. O da tüccardan şüphelenmiş olsa gerek.

Anladım. Hadi bizde gidelim.

Uzaktan tarlalar gözüküyordu. Sarı turuncu arası renk ahengi rüzgârın esmesi ile harika görünüyordu. Babam tarlaların yanında durmuş etrafı gözlüyordu. Baktığı yönden yaklaşan bir karartı vardı. Babamın yanına hızlıca gittim.

Loading...
0%